Råd og vink til nettdating

Sukker har betydelig flere damer enn de andre tjenestene

Er det trygt?

Fordi Sukker.no har en 70 dimensjonal profil, får du stort sett sortert vekk dem som passer deg dårlig. Den du kontakter vil derfor normalt være "nærmere deg" enn det som er vanlig på andre nett-dating sider. Likevel kan det lønne seg å starte litt forsiktig og kommunisere utelukkende via Sukker.no. Føl deg frem og kjenn etter at det virker trygt. Vær spesielt oppmerksom på inkonsekvente meldinger. Du kan bruke søkefunksjonen vår til å finne ut litt om hvordan vedkommende har svart. Ved å spørre hvordan en person har tenkt i forhold til de forskjellige spørsmålene, kan du på en fin måte finne ut hvor ærlig vedkommende er.

Behold anonymiteten en stund likevel

Når du bruker vårt meldingssystem, chat eller sms-system vil ingen kunne se din identitet og du kan alltid beholde så mye kontroll som du selv føler for. Bruk disse kommuniksajonsmidlene så lenge som mulig inntil du føler deg sikker på den du kommuniserer med. Hvis du ikke føler deg helt trygg, kan det godt ha sin årsak. Forsøk å avklare hva som skurrer og ta den tiden du trenger til finne å ut av det. Hvis noen raskt ønsker personlige opplysninger kan du si at du vil vente. Når dette er sagt, må vi informere om at det svært sjelden er useriøse folk på våre sider. Foreløpig har vi faktisk vært forskånet mot den slags. De fleste andre nettdate- og internettkanaler er enklere og har en lavere inngangsterskel. Dette innbyr til tvilsom oppførsel.

Bilder

Ettersom de fleste har forskjellig smak kan det være fordelaktig å utveksle bilder. Hvis noen misliker dette kan det ha sin naturlige årsak, f.eks. frykt for at det skal bli misbrukt. Du må kunne akseptere at for noen vil et bilde være en forutsetning før de vil møte deg.

Facebook

Mange bruker Facebook til å sjekke ut personen man prater med. Normalt er det ikke farlig å oppgi profilnavnet sitt på Facebook for å verifisere at man er ekte. Husk at personen vil kunne se ditt fulle navn og litt basisinformasjon som utdannelse, bosted osv. Føles du trygg på personen kan du gi vennetilgang hvis vedkommende ber om det. Personen vil kunne se dine venner og hva du postet. Det er ikke så mye som kan misbrukes, men vedkommende kan kanskje få litt for mye inntrykk og få en feilaktig oppfatning av deg. Kanskje en telefon samtale først er bedre?

Telefon

En god del av kjemien kommer fra den muntlige kommunikasjonen og det kan derfor være svært nyttig å prate sammen på telefon før dere møtes. Husk likevel at noen trenger litt tid på å bli trygge før praten går lett. Litt tålmodighet kan derfor være en fin investering fra din side. Ikke lever ut telefonnummeret hvis du ikke er helt komfortabel med dette. Stol på deg selv.

Første møte

Velg en kafé eller annet offentlig sted første gang dere møtes og ikke bli med noen hjem første kvelden. Dette har ikke bare med sikkerhet å gjøre. Vi hører ofte at første daten var grei nok, men senere så sa det pang. Følelsene trenger tid og pusterom. Ofte vil det å iakkta den andre (eller deg selv) for mye kunne blokkere for gleden som skal til for å oppnå en god og avslappet følelse under daten. Hvis dere passer sammen, så blir det flere møter. Vær derfor heller til stede.

Dropp sjekketriksene

Vedkommende du treffer kommer for å møte DEG. Pass likevel på å ikke fortell for mye om deg selv. Forsøk heller å merke hva ved deg den andre er nysgjerrig på. Tillat deg å være nysgjerrig, men pass på å respektere den andres integritet. Om du er i tvil så gi deg selv og den andre tid, og gjerne et smil.
Demp de største forventningene før du kommer. Bruk tiden til å bli kjent med et nytt menneske. Senere kan du finne ut om du har lyst til å møte vedkommede igjen, og hvis så, håpe at det er gjensidig. Vi ønsker deg lykke til og blir veldig glade om du finner noen som passer deg godt!