Alle innlegg Sukkerforum

Skole prosjekt.

Vis siste innlegg
(mann 34 år fra Nordland) to. 6 feb. 2014 14:47 Privat melding

Er skole prosjekt vi har gjort som viste seg å være svært interisant.
Vi startet det enkelt, vi lagde to profiler på en nettside, begge falske. En mann og en dame, begge på det samme nivå av «pen»
Oppgaven var å ikke skrive til noen, bare lese mailene. Det vi fant ut var at mannen sin profil fekk på det meste 22 mail i uka.
Mailene han fekk var ofte gjennomtenkte, det virket som profilen ble lest å mange ting som var relaterte til profilen, men en å annan «hei kjekken» inni der.
MEN damen sin profil, aldri sett maken, hun hadde på det meste litt under 200 mail i uka. Å langt over halvparten av mailene var kommentarer om utseende hennes i første setningen, noen til å med kun kommentaren «søt» «pen», men en god del av dem var litt forstyrrende som «hei sexy, møtes? «møtes?» «pule?» «skype/msn?» å mange lignende som det, å halvparten av dem igjen ble agrisive når dem ikke ble svart på, noe vi ikke gjorde, svarte på ingen. Noen var ganskje kjedlige å upersonlige. Svært få av dem var faktisk ganske gjennomtenkte å flott skrevet. Så det er håp der ute. Vi ble overasket over desse resultatene, så vi laget nye profiler, vi gjorde damen «mindre pen» ved å ikke prøve å ha noen ting på bilde som kunne oppleves sexy, ingen kløst, ingen skjørt osv. Vi tenkte dette ville gjøre en forskjell, isteden for 200mail i uka så gikk det bare ned med 50 mindre. Vi prøvde å putte et barn i bilde, det gikk litt mer ned. Vi gjorde damen feit i photoshop, da gikk det ned til 55mail i uka, det er til å med mer enn mannen. Eneste måten vi klarte å få mannen opp i antal mail var litt mer komplisert. Vi måtte gjøre han litt penere, men ikke modell pen, litt bedre kledd, men ikke vell kledd, ha litt skjekkstubber, vi måtte vise han er aktiv uten å vise treningsbilder. Vi kom frem til at damer liker å bruke fantasien på et godt utganspunkt, sånn at dem har noe å jobbe med, men ikke for mye. Vi kunne ikke vise for mye, men nok til å vise det var noen stabil med små skavanker. Interesant? Det syntes vi i værtfall.

(mann 34 år fra Nordland) to. 6 feb. 2014 15:04 Privat melding

Det ser sosial studie, det er etisk ved at vi ikke svarer noen av meldingene. Det hadde vært etisk uforsvarlig om vi svarte på noen av meldingene.

Skjult ID med pseudonym Mucifer to. 6 feb. 2014 15:06

Kjør på megaman. Bare ikke luremus meg ..

Skjult ID med pseudonym syking to. 6 feb. 2014 15:15

@nora annet enn å være passivagresiv mot dette innslaget, hva er det som er så uetisk med å gjøre dette? Jeg synnes det var spennende å lese, selv med alle skrivefeilene (sorry megaman). Han skrev jo å har kommentert at dem ikke svarte på noen av meldingene. Det gjør jo like mye skade som et fjell, det rører ikke på seg.

Skjult ID med pseudonym syking to. 6 feb. 2014 15:15

@nora annet enn å være passivagresiv mot dette innslaget, hva er det som er så uetisk med å gjøre dette? Jeg synnes det var spennende å lese, selv med alle skrivefeilene (sorry megaman). Han skrev jo å har kommentert at dem ikke svarte på noen av meldingene. Det gjør jo like mye skade som et fjell, det rører ikke på seg.

Skjult ID med pseudonym 93U39 to. 6 feb. 2014 15:21

@Megaman242:

Jeg vil nå påstå at for å nærme seg å være etisk forsvarlig må en slik studie ikke ta vare på noen brukernavn på de som har sendt inn henvendelser, ikke bare la være å gå i en dialog.

(mann 34 år fra Nordland) to. 6 feb. 2014 15:28 Privat melding

@Adobe det er mer enn nok mennesker der ute i verden som er ordblinde, men har gjort det stort for seg. Albert Einstein var en av dem for å nemne noen. Jeg har toppkarakterer i alle munntlige prøver, men lave i skriftlige, lar meg ikke knekke fordi om. Så dine skavanker bør ikke la deg knekke heller Adobe.

@93U39 ja, i presentasjonen våres står det ikke noe om vilken sider vi brukte eller vilke apper vi brukte. Heller ingen ting om nick eller namn, ingen bilder. Alt er svært annonymt i papirene. Alt vi tok vare på er innholdet i meldingene å vilket kjønn. Ingen ting annet. Anonymitet var noe vi tok svært allvorlig.

(mann 34 år fra Nordland) to. 6 feb. 2014 15:34 Privat melding

@Adobe, lev i den troen, you go girl.

Skjult ID med pseudonym lykke to. 6 feb. 2014 16:07

Lurer på hva som da er feil med min profil... har nesten behov for å tørke støv av innboksen...

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 6 feb. 2014 17:52

29 og fremdeles på skulen va det eg fekk ut av dette..;p

Skjult ID med pseudonym TangaTrond to. 6 feb. 2014 19:28

TS, du er tydeligvis ikke med i den faste gjengen "her inne". Her får du kjørt midt i fleisen hvor dårlig du er til å skrive, og at det latterliggjøres at du som 29-åring går på skolen. Wtf!!!

(mann 34 år fra Nordland) to. 6 feb. 2014 20:34 Privat melding

@blindebukk jeg gjør noe med livet mitt til tross for min alder, det er jo bare et bevis på at ting er aldri forsent. Siden du angriper på den måten, så må du jo bakke opp med at du er stolt av livet ditt. Men mitt inntrykk er jo heller at jeg får følelsen av at du er like gammel som meg, eller eldre, å har ikke gjort noe med livet ditt. Å ser meg som har funnet ut hva jeg vil, å er bare iritert over deg selv for å ikke ha klart det samme.

@TangaTrond jeg får litt det samme intrykket som jeg får av blindebukk. Men også at du har dårlige kvaliteter som et menneske.

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 6 feb. 2014 20:50

ironi lærer du ikkje på den skulen:)
skal eg forsvare angrepet så virker det berre blærete..men ikkje bekymmre deg for meg,har det eg treng i livet mitt;)

Skjult ID med pseudonym TangaTrond to. 6 feb. 2014 20:51

Eh, Megaman.....jeg forsvarte deg! :)
Ja, jeg har sikkert mine dårlige kvaliteter, men jeg tok altså din side her.

(mann 34 år fra Nordland) to. 6 feb. 2014 20:55 Privat melding

@TangaTrond beklager, tolket det da feil. Takk :)

@blindebukk, så lenge du er fornøyd å gjør hva du vil i livet ditt, så er det alt noen kan be om deg :)

Skjult ID med pseudonym mb to. 6 feb. 2014 22:07

Så utrolig frekke enkelte folk folk får seg til å være. Jeg blir regelrett dårlig av å lese det. Folk som ikke har noe bedre å gjøre enn å kommentere andre sin skriving eller annet må ha et skikkelig kjedelig liv. Om dere ikke har noe bedre å skrive så hold kjeft!

Skjult ID med pseudonym Ler to. 6 feb. 2014 23:32

Seriøst - du har jo ikke lært det mest elementær engang!! Det heter "Skoleprosjekt", ikke "Skole prosjekt" - er det mulig???

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 6 feb. 2014 23:40

No offense, men dette kunne jeg fortalt deg UTEN å måtte lage noen fake profiler. :P

Fryktelig trist for disse som skrev velformulerte og gjennomtenkte meldinger.

Selv om det var interessant for deg, så syns jeg konsekvensene var veldig lite gjennomtenkt.

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) fr. 7 feb. 2014 00:13 Privat melding

@Megaman242
Jeg syns det var et kult skoleprosjekt og interessant å lese om hva dere hadde kommet frem til:)
@Powpowgutt
"Fryktelig trist for de som skrev velformulerte og gjennomtenkte mld" var ikke det å overdrive en smule!!? Sånn er det jo her på sukker, at du må tåle å få avslag eller ikke svar i det hele tatt hvis motparten ikke er interessert.
Så skriver du at konsekvensene var veldig lite gjennomtenkt, hvilke konsekvenser? Konsekvensene til de fryktlige triste som ikke fikk svar? ;)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 7 feb. 2014 01:06

@-s-

Jeg syns nå at velformulerte og gjennomtekte meldinger i det minste fortjener et 'Nei takk' eller bare et av Sukker sine standardsvar og ikke bare stillhet.

Konsekvensen vil til syvende å sist bli en ond sirkel hvor mannfolka ikke lenger gidder å skrive bra meldinger fordi de blir møtt av stillhet og jentene gidder ikke svare fordi meldingene er dårlige.
Høres det ut som en datingside som fungerer bra?

Jeg skulle gjerne vært med på testen jeg, men sender ikke meldinger, så fikk ikke være med.
I tillegg var det vel en Oslo-profil med ei dame som er alt for fin for meg. :P

Resultatene han kom frem til var overhodet hverken overraskende eller ny informasjon. :P

Skjult ID med pseudonym syking fr. 7 feb. 2014 02:17

@ler jeg betviler din IQ her.

(mann 34 år fra Nordland) fr. 7 feb. 2014 02:19 Privat melding

Det er sikkert ikke nytt for deg, men hva som er gammelt nytt for deg, er nytt for andre. Du ble ikke født kongen på haugen, du måtte nok klarte opp ditt.

(mann 29 år fra Oslo) fr. 7 feb. 2014 09:31 Privat melding

Jeg kan skjønne folks frustrasjon rundt dette, men vil ikke gå så langt å kalle det uforsvarlig.

Dette var et kvantitativt studie for å kartlegge om det finnes forskjeller mellom kjønnene. Noe det viste seg å være. Megaman242 referer kun til tallene rundt svarene og ikke så veldig detaljert rundt innholdet. Det ville vært etisk uforsvarlige å skrive nøyaktig hva som ble skrevet(gjort i korte trekk, men umulig å koble til individet som svarte og dermed ikke kommer på forumet og føler seg hengt ut). Så hvis man syns det er etisk uforsvarlig for noen å ikke svare på meldinger, først da kan man si slikt.

Spennende resultater, men kanskje ikke sjokkerende.

Kort om ordblindhet/dysleksi/vansker med rettskriving. http://www.dyslexia.com/famous.htm
Her har du en fin liste over tapere:)
Så om TS ønske om å fortsatt studere. Vi vet ingenting om livet hans. Kanskje han har jobbet siden 18 uten høyere utdanning og har kommet til det punktet at han har kommet dit han kan uten noe grad og nå i senere tid er i utdanning. Vet om folk som startet studier i en alder av 55 fordi de ville ikke ende opp som minstepensjonister. Megaman kunne lagt ut dette under et pseudonym og tro til sitt Modus Operandi ikke svart på noen av kommentarene, men la det ut med et klikkbart brukernavn og bilde. Og det er ingenting vondt ment mot de som bruker pseudonym som er det mest vanlige her.
De eneste subjektive vurderingene som blir presentert er: "Vi ble overasket", "Vi kom frem til at damer liker å bruke fantasien" og "Interresant? Det syntes vi i værtfall"

(mann 29 år fra Oslo) fr. 7 feb. 2014 09:32 Privat melding

*nesten bare til tallene

(mann 29 år fra Oslo) fr. 7 feb. 2014 09:57 Privat melding

Touché, nora :)
Har ikke sett det studie selv, men ser poenget :p

(mann 41 år fra Østfold) fr. 7 feb. 2014 12:58 Privat melding

22 meldinger i uka ja. Har vel ikke fått halvparten av det en gang på 6 måneder. Er det bare meg det står så dårlig til med, eller er det faktisk normen?

Skjult ID med pseudonym Elgen fr. 7 feb. 2014 20:28

Tror det kommer veldig mye an på hvor i landet du holder til @rocklion.

Selv har jeg hatt like i underkant av 300 besøkende over ett år, og har fått høre at jeg ser bra ut fra både venninner og kompisers damer.

Tror jeg har fått to førstemeldinger fra damer på den tiden :)

(mann 41 år fra Østfold) fr. 7 feb. 2014 22:21 Privat melding

Østfold.