Alle innlegg Sukkerforum
(mann 33 år fra Oslo) ti. 11 feb. 2014 16:19 Privat melding

Freud skal ha sagt følgjande som 13-åring: "Dei verste egoistane er mennesker som ikkje veit at dei er egoister."

Dette sitatet er av og til relevant når eg les trådande i dette forumet før dette forumet blei heilt tannlaust og fjasete. Då handla trådane om at folk uttrykte sinne og frustrasjon over det motsatte kjønn. Mannfolka uttrykte sinne overfor jentene som ikkje svarte dei, og viss dei først svarte så aksepterte jentene som oftast ikkje invitasjonen ut på ein date. Og jentene uttrykte frustrasjon over mennene som enten berre var ute etter sex eller som var utålmodige og sosialt handikappa.

Det eg tenker er at alle dei som er her på sukker har det til felles at dei ønskjer noko. Nokon ønskjer sex, andre ønskjer forhold, nokon ønskjer venn og atter andre ønskjer berre å slå ihjel tida på ein nokonlunde underhaldande måte. Men alle er her for å få utløp for sine egoistiske behov. Dei som starter tråder på dette forumet gjer dette av egoistiske behov og dei som anklager andre på dette forumet for å skrive for mange innlegg gjer også dette utifrå egoistiske behov. Følgjeleg har det svært lite for seg at nokon anklager andre for å vere egoistiske og teite.

Det som kanskje kan vere eit meir relevant og mindre fordomsfullt spørsmål å stille seg sjølv og andre er: Det som ein trur ein vil ha (forhold, sex, sex med mange folk, trekant etc etc), vil det verkeleg løyse det ubehaget ein føler inne i seg ?

Så poenget med denne tråden var: Alle ønskjer vi å få utløp for våre narsistiske behov for tryggheit, kjærleik og beundring. Vi ønskjer å beundre vår partner og vi ønskjer å bli beundra av vår partner. Der er vi alle lik. Forskjellen er at nokon føler at dette best kan oppnås gjennom ein fast partner, medan andre føler dette best kan oppnås gjennom fleire partnarar og gjennom kortvarige relasjoner. Nokon føler at dei best kan oppnå tilfredstillelse gjennom å finne ein partner/partnere med eit vakkert ytre, medan andre tenker seg at det viktigaste er lang utdanning, ein stor venneflokk, store musklar, store pupper eller kva det no enn skal vere.

Innlegget held fram.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 11 feb. 2014 16:20 Privat melding

Sjølv om det finst eit ulikt antall mål og preferanser folk har for å auke sin livskvalitet så seier eg sjølvsagt ikkje at alle desse preferansane er like gode faktisk å auke folks livskvalitet. Men igjen, å argumentere rasjonelt for at folk skulle ønskje seg andre ting enn det dei faktisk gjer har som oftast lite for seg. Det er iallefall min erfaring.

Så med det sagt ønskjer eg berre å seie at alle folk må få lov til ønskje seg og begjære det dei har lyst på utan å føle skam og utan å føle seg krenka over andres preferanser. Ikkje berre må dei få lov til å begjære det dei begjærer, dei må også få lov til å arbeide for å realisere desse måla sine. Forhåpentligvis vil dette innlegget sparke inn allereie opne dører, men eg trur dørene eigentleg er ganske lukka.

Fred.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 11 feb. 2014 16:27 Privat melding

Hehe. Jo. Men for nokon blir det arbeid å vere her på sukker og prøve å få seg ein date eller ein kjærast. Og då det lystbetont er sjølvsagt fint, men nokon synes jo ikkje all denne datinga er noko lystbetont og det er jo eigentleg greitt det :)

Skjult ID med pseudonym AlfaAna on. 12 feb. 2014 19:03

@Haimon, vet du at du er egoist?

Skjult ID med pseudonym AlfaAna on. 12 feb. 2014 19:09

Ok, men hvor mange har denne selvinnsikten da, nora???

Skjult ID med pseudonym anonymous on. 12 feb. 2014 19:12

@Haimon

Hva snakker du om? Jeg er her kun for å glede andre.

(phun intended)

(mann 35 år fra Møre og Romsdal) on. 12 feb. 2014 19:13 Privat melding

Det at en hver handling du gjer mot andre, gjer du i hovedsak for de skal like deg bedre. Det er narsissimen ikke egoismen freud snakket om, egoisme er en som ikke skjønner at handlinger påvirker andre en deg selv, derav primær narsissime som viser seg å være skadelig for helsen

Skjult ID med pseudonym AlfaAna on. 12 feb. 2014 19:13

Det betyr at du har stortsett intelligente venner med selvinnsikt

Skjult ID med pseudonym Ellan on. 12 feb. 2014 20:35

Jo, tusen takk for det! :P Det var rett og slett utrolig snilt og raust av deg, egoisten

Heldigvis funker egoismen (som du blant annet kaller det) slik at en gjerne må være litt ok mot omgivelsene også, hvis ikke slår det tilbake på en selv og alt blir krøll:)

Skjult ID on. 12 feb. 2014 20:57

Er nok ikke noen garanti i dine ord Juicer..Bør man gni seg dobbelt i øynene for å klare å få med seg at noe rart kan skje oppi hodet til en forelder i mange sammenheng, spesielt når de blir skilt der dens eget barn i mange tilfeller straffes. Var det unknown for you down there ?

Skjult ID med pseudonym Ellan on. 12 feb. 2014 21:13

20.57: hæ? Snakker han ikke der (20.36) om (blant annet) beskytterinstinktet, det å verne om ens egne? Vel, det kan han jo få svare for selv :)