Alle innlegg Sukkerforum

Et svar til selvhøytidlige Mr X

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym selvhøytid sø. 7 sep. 2008 16:36

Du er visst en Mr Enten Eller du , Mr X. Går det ikke an å være selvhøytidlig samtidig som man er selvironisk ? Ekskluderer det ene det andre? Noe jeg personlig synes er det verste som finnes, er mennesker som generaliserer eller ser ned på andre mennesker som prioriterer annerledes eller lever et annet liv enn det man gjør selv.

Hva er "danskebåtsegmentet" ? Jeg tror jeg forstår hvilken type mennesker du sikter til. Er ikke det hyggelig da, at noen mennesker hygger seg og danser og synes det gjør livet verdt å leve? Jeg prøver også å krydre min tilværelse med ting jeg setter pris på, som å lese bøker, gå i teater eller se en film. Det er aktiviteter jeg setter pris på, men jeg synes ikke dermed at det er noe mer verdifullt enn mye andre mennesker gjør for å koble av.

Alle typer mennesker er viktige for å få til et mangfold av impulser og meninger. Vi trenger ikke bare en åndselite av intelektuell overklasse som skal sette en mal for hva som er viktig for å gi livet mening. Toleranse og inkludering er viktige stikkord å ha i bakhodet mens vi går gjennom livet, og prøver å gjøre livet godt både for oss selv og andre.

Jeg skal prøve å gi deg et råd Mr X. Bare vær selvhøytidlig, men bitterhet og forakt for andre gjør ikke deg lykkelig. En venn av meg sa en gang: " Jeg prøver å være slik at andre skal ha det godt i mitt selskap" Ta med deg den videre.

Skjult ID med pseudonym s sø. 7 sep. 2008 18:32

Dårlig dag i dag?