Alle innlegg Sukkerforum

reise alene

Vis siste innlegg
(kvinne 36 år fra Østfold) sø. 7 sep. 2008 23:21 Privat melding

Jeg har så lyst å ta meg en ferie nå utpå høsten, og har egentlig ingen jeg kjenner som bare kan dra sånn plutselig avgårde 2 3 uker. Så jeg vurderer å reise alene. MEN, jeg er livredd for å reise alene, tenk om det blir skikkleig asosialt, at jeg ikek trefefr noen hyggelige mennesker osv. Jeg har alltid reist masse med venner, og føler meg tryggere på alle måter da.

Men så er det det at jeg har lyst å utfordre meg selv litt, ved å faktisk gjøre noe jeg er redd for. tenker på Mexico/thailand noe sånt. Og der er det jo relativt sosialt... Men, jeg vet liksom bare ikke om jeg tør...

Noen som har noen erfaringer med dette?!

(mann 40 år fra Oslo) sø. 7 sep. 2008 23:24 Privat melding

jeg har reist alene både til thailand, venezuela, egypt, dominikanske republikk og diverse andre steder også, det blir hva man gjør det til...om man unngår å gå for sent ut på kvelden og de verste strøkene funker det greit, DU velger når DU vil gjøre ting, om DU føler for det, pluss at det er ikke så vanskelig å bli kjent med nye folk...:) lykke til, og god tur:)

(mann 51 år fra Oslo) sø. 7 sep. 2008 23:48 Privat melding

Jeg er enig med chandler, men storbyferier alene er ikke så gøy på kveldstid. Mye greiere på typiske turiststeder, som vel er det du tar sikte på. Hvis du sliter, kan du alltids kaste deg på en dykketur eller noe sånt på dagen. Treffer garanter på noen av de om kvelden. God tur

Skjult ID med pseudonym AmadeusM ma. 8 sep. 2008 08:51

reiser du alene treffer du mer folk en om du reiser med venner... alene er en nød å skravle med andre og det er mange i samme situasjon så du kommer til å treffer mye folk når du reiser alene... prøv og se...er ikke farlig og thailand er en ok land å reise uansett de små uenigheter som er nå i landet

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 sep. 2008 13:35

Jeg har reist mye i mitt liv - også alene :-)
For deg som ikke har prøvd det, men har litt lyst så anbefaler jeg å teste det ut. Det er annerledes enn å reise sammen med noen.

Selv om man treffer mennesker, finner man ut at man må trives i eget selskap. For meg var det viktig å "bevise" for meg selv at jeg har det bra alene, at jeg kunne fikse hva som helst uten anstand. Selv elsker jeg å være i storbyer alene! Heller langt bort til fremmede steder og til storbyer enn til syden. Jeg har vært en gang i syden alene - og det var den desidert kjedeligste og mest "ensomme" turen jeg har tatt :-)

Du skriver at du er livredd for å være alene og er redd for at turen blir skikkelig asosial. Kan du ikke være sammen med deg selv da? Jeg regner med at du ønsker å være din beste venn her i livet? ;-)

Du lurer på om du tør. Vet du hva? Om du spør meg, så er det den viktigste grunnen til at du skal reise. Hadde det ikke vært ok å vite at du tør da, vite at du er fri til å gjøre det du har lyst til uten å være "avhengig" av andre? Du er 26 år. Er det ikk litt tidlig å legge inn årene for egen selvstendighet før du er 30 år?

REIS, kjære deg! Du vil helt sikkert fikse det! Og om du skulle bli litt ensom, ville du også samtidig blitt litt stolt av deg selv.
Og bøker, kryssord, opplevelser på stedet, dykkekurs som kit sier - kan lindre eventuell ensomhet. Husk at man også kan være ensom sammen med andre. Ensomhet er jo egentlig en personlig greie, er det ikke det da?

Lykke til og riktig god tur! :-)

(mann 38 år fra Rogaland) ma. 8 sep. 2008 17:36 Privat melding

Jeg hoppa nylig på en impuls tur til utlandet (Tyrkia) alene... Var i grunn i samme tankegang som deg vedrørende om det ville bli asosialt og ensomt - men jeg må si jeg ble positivt overrasket. Når man reiser alene har man en annen innstilling, enn når man reiser med venner. Du blir automatisk mer kontaktsøkende mot andre mennesker, og det funker som oftest greit.

Ble kjent med mange på denne turen, om ikke det er snakk om "vennskap for livet", så ga det iallefall turen noe mer enn å ha sittet alene. Er sikker på at jeg opplevde ting på den turen som jeg aldri ville opplevd om jeg hadde reist med kamerater....Om kveldene likte jeg ikke å vandre rundt alene, så da ble det ofte til at jeg trakk tilbake til leilighet/hotellet litt tidligere enn jeg normalt ville gjort om vi var 2 eller flere.

Som person vokser du definitivt på slike opplevelser, og det skader ikke å vise både seg selv og andre at man kan utforske verden på egen hånd også:) Lykke til med hva du enn måtte finne på... men du skal vite jeg var litt vettskremt etter at jeg hadde "bekrefta" reisebilletten:) Mexico eller Thailand er definitivt en opplevelse.