Alle innlegg Sukkerforum

Komplimenter, komplimenter....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Siri lø. 1 mars 2014 22:12

Jeg er ei jente som ser helt vanlig ut. På en god dag er jeg litt pen. På en dårlig dag ligner jeg ei heks. Til vanlig helt ordinær. Bildene mine er ikke spesielt gode. Likevel er de aller fleste meldinger til meg grunne komplimenter på utseendet mitt. Ikke henvisning til teksten min, som jeg har jobbet med og tenkt gjennom. Ikke spørsmål om interesser eller preferanser eller morsomheter.
Bare "pen", "søt", "fin". Som om det er alt jeg er.

Jada, utseendet betyr noe. Men om du ikke får svar, så er det fordi du ikke treffer. For jeg bryr meg ikke om du syns jeg er fin. Jeg bryr meg om du bryr deg om hvem jeg ER. Om du I TILLEGG synes jeg er søt, kan jeg leve med det. Men ikke om det er alt.

Dette er ment som litt hjelp til dem som sender slike meldinger. Det kan være de hyggelige, men altfor overfladiske meldingene dine som er grunnen til at du ikke får svar. Jeg sier ikke at dette gjelder alle jenter, men for meg og sikkert mange andre er dette sant.

Skjult ID med pseudonym Skrujern lø. 1 mars 2014 22:16

Få se!

Skjult ID med pseudonym fjoff lø. 1 mars 2014 22:30

Dette syns jeg ofte jeg har lest og hørt. At folk/damer "ikke bryr seg om du syns jeg er fin". Kanskje TS i dette tilfellet er 100% ærlig på det, men er dette egentlig vanlig? Hvorfor da gjøre seg så veldig flid med sminke, hår, klær osv.? :) Ser en ut som en dass (altså at en med enkle grep om en bare gidder ser litt mer fresh ut), og står inne for det, så kan jeg skjønne den med at "jeg bryr meg ikke om du syns jeg er fin".

Kanskje folk som sier det er så heldige at de hører det så ofte at de faktisk er gått lei? Flere ganger i måneden? Eller uken? Eller til og med flere ganger hver dag?

Jeg er en helt average looking guy. Ikke noe spesielt som skiller seg ut ved meg i hverken den ene eller andre retningen. Har vel fått komplimenter for utseende mitt 2 ganger i mitt liv (5-6 om jeg teller med meldinger på sukker). Må innrømme at jeg blir SVÆRT happy når jeg får slike komplimenter :)

Nå gir jeg ekstremt sjeldent komplimenter om utseende til damer her på sukker, for jeg har skjønt at det er temmelig risky, men jeg har jo veldig lyst noen ganger, ettersom jeg vet hvor glad jeg selv ville blitt! Du kjenner jo ikke meg, og jeg kjenner ikke deg, så komplimenter på personlighet her inne blir jo temmelig overfladisk det også. Eller?

Skjult ID med pseudonym Pål Bjarne lø. 1 mars 2014 22:37

Hvem gidder egentlig å lese om hvor snill og grei du er i en profiltekst? Duhhh...

Skjult ID med pseudonym Pål Bjarne lø. 1 mars 2014 22:39

Vil du at alle guttene skal skrive; hei du virker kjempeinteressant, skal vi ta en prat? (og han som skriver til deg er stygg som et brød).

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 1 mars 2014 22:46 Privat melding

Jeg er ikke enig med TS, synes faktisk det er hyggelig å få en melding som sier du er søt eller lignende. Er jo klin umulig å si noe rett har jeg funnet ut, uansett hva man sier så er det noen som mener at det er ikke bra nok.Viktigste er vel å etablere en kommunikasjon :) Så fremt man ikke er uhøflig eller kommer med seksuelle kommentarer. Men det er min mening :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 1 mars 2014 22:58

Jeg gir aldri komplimenter til ei dame jeg ikke kjenner. Det er ganske så meningløst og helt mot sin hensikt.

Men gutter som sender deg slike meldinger bryr seg egentlig ikke.
Mange av dem er mest sannsynligvis bare ute etter å komme ned i buksa på deg.

Jeg skjønner hva du mener @TS. Hjelper ikke at dama er aldri så pen om hun ikke har interesser som passer, osv.

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) lø. 1 mars 2014 23:18 Privat melding

Enig med Linheia. Syns det er fint å både få og gi komplimenter, og det koster ingenting.

@Powpowgutt....velger ikke hvem jeg snakker med basert på utseende, (type: " fint hus, men ingen hjemme ") men man må være realistisk...Hjelper ikke om man har en aldri så stor match, hvis man føler for å slenge en pose over hodet på vedkommende ;) Og heldigvis så er skjønnhet variabelt...hva en person ikke liker, kan være akkurat hva den neste søker ;)

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 1 mars 2014 23:21

@ts
Obligatory pics, or it didn't happen!
^^

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 1 mars 2014 23:44

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er fryktelig dømmende og jenter som jeg anser som for fin ønsker jeg ikke å ha noen samtale med.

Foretrekker helt vanlige jenter med felles interesser.
Dessverre finnes ikke det her inne, da de fleste med felles interesser havner i 'for fine'-boksen. :P

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) sø. 2 mars 2014 00:01 Privat melding

*thumbs up* @ eowyn

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 2 mars 2014 00:12

Joda, har vært inne på tanken. Men det er egentlig ingen vits. Av flere årsaker egentlig.
Jeg er ganske sikker når det kommer til min plassering og attraktivitet.
Har en jobb hvor jeg ofte kan se kjærestepar og jeg ser jo hvordan parene er.
Pene jenter er sammen med pene gutter. Middels sammen med middels, osv.

I tillegg ville ei slik dame gjort meg såpass usikker at hun til slutt hadde dumpet meg.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 2 mars 2014 00:55

Jeg sliter med å ta Powpowgutt seriøst her, men om jeg skal gjøre det:
Fy søren sprette meg for en forhåndsdømming av kvinnen!
Du kan da bedre enn det der? :-)

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 2 mars 2014 02:21

Men @TS, hva om alt han ville var å gi deg et kompliment, uten noen baktanke om videre kontakt? Er det også galt?

Mitt forslag er å heller spørre tilbake om hans motiver og tanker før du dømmer.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 2 mars 2014 02:23

Wey! Jeg gjorde det i dag!
Jeg sendte et kompliment til en mann helt uten baktanker.

Han skrev tilbake at han ble glad :-)

Skjult ID med pseudonym Switch 540 sø. 2 mars 2014 02:33

Sitat Napoleon
En vakker kvinne behager øye - en god kvinne behager hjertet.
Den første er en juvel - den andre er en skatt.
Sikker på at de kan finnes med begge kvalitetene her inne!

Komplimenter eller ikke,jeg syntes uansett at man må/bør referere til noe av profilteksten først og fremst for å vise en genuin interesse
Er albumet flott er jo det bare en bonus.

(mann 41 år fra Østfold) sø. 2 mars 2014 12:14 Privat melding

Synes dette blogginnlegget er bittelitt relevant for temaet: http://mammalivet.blogg.no/1393580921_ikke_fortell_min_datt.html

Vi lever åpenbart i et samfunn som er særdeles fiksert på det ytre. Vi forteller hverandre at det er det indre som er viktig, mens vi handler som om det er det ytre som teller. Vi sier en ting, og gjør noe annet. Dersom vi faktisk ønsker å forandre på det, må vi jo begynne der det starter. Med barna. Vi lærer opp barna våre at det som er vakkert er bra, det som ikke er så vakkert er ikke så bra.

Jeg liker å gi komplimenter basert på det ytre, og lyver ikke når jeg gjør det. Det synes jeg er unødvendig. Jeg fokuserer i så fall på det som skiller seg litt ut, og jeg er ganske optatt av øyne og håret. Men aller mest liker jeg å gi komplimenter for det som foregår på innsiden, at jeg synes du virker som et godt menneske osv. Men det er ikke så lett å finne på komplimenter på det som kommer fra innsiden. Dessuten kan det være vanskelig å treffe i og med at det kan lett oppfattes som en analyse av personen du snakker med, dersom dere ikke har kjent hverandre spesielt lenge. "For meg virker du som et godt menneske med et stort hjerte". Basert på hva? Profilteksten? At du viste en viss medfølelse når jeg fortalte om den gangen det skjedde noe vondt? Nei, da er det lettere å fokusere på det ytre i første omgang, uten at det skal virke falskt og overfladisk. Men det ytre er jo i bunn og grunn overfladisk, er det ikke? Dilemma.

Uansett er det nok veldig lett å gi komplimenter basert på utseendet fordi vi har blitt opplært til at det er det som er viktig, selv om vi liker å tro det motsatte. Kanskje hvis vi klarer å endre tenkesettet vårt, så vil det indre til slutt ha samme status som det ytre har i dag? For å klare det, må vi begynne med barna. Les blogginnlegget og tenk litt over hvorfor vi tenker som vi gjør, hvorfor vi tiltrekkes av det vi ser på som vakkert i dag. En gang i tiden var ikke tynne, undervektige jenter sett på som det ideelle. Se på gamle malerier. Frodige, mye å ta i, det handler altså om kulturen. Er det ikke på tide å forandre kulturen vår litt?

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 2 mars 2014 12:26

@rock77 sø. 2 mars 12:14
Tja, fin tanke, men jeg tror det er en stund til vi igjen kan si *nice lovehandles!* og være sikre på at personen oppfatter det som et kompliment... ;)

Skjult ID med pseudonym Missb sø. 2 mars 2014 12:32

Jeg er heller ikke helt enig med ts, jeg setter pris på et kompliment :o) Og det tror jeg de fleste av begge kjønn mener :o)

Men selvsagt, er det en melding som er som dette: "Hei, du var sexy, skal vi pule?" er det ikke særlig sjarmerende ;o)

Skjult ID med pseudonym Aquatint sø. 2 mars 2014 12:44

@rock77
Liker det du skriver.

Heldigvis er sukkers image i så måte et godt eksempel på sunne friske holdninger. Feks modellene sukker bruker når man skal fylle ut "Personer som passer/ikke passer for meg". De ser så ekte ut!!!

@sukker.no
Er ikke dette litt flaut?

Skjult ID med pseudonym Mucifer sø. 2 mars 2014 12:56

Sånn fra et biologisk perspektiv:

Mennesket er innstilt på å trekkes imot det "vakre" - det være seg platons gylne snitt, eller et menneske med hvite øyeepler og sunn hud om du vil. En lyver om en ikke er enig i det, eller? Da alt kommer til alt mener jeg ..

Selv kan jeg gi komplimenter. Men ikke overstadig, men ektefølt basert på imaget i bildet.

Derimot. Du er pen, du er søt. Det er for intetsigende og lite konkret.

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 2 mars 2014 13:38 Privat melding

Veldig bra skrevet rock77. :)

Poenget er vel at man skal ta kontakt, kanskje ikke hva man skriver så lenge man gir lyd av seg, jeg setter heller pris på ett hei, du er søt, har du hatt en fin dag, enn ingenting :)

Skjult ID med pseudonym Tullegutt sø. 2 mars 2014 16:13

Komplimenter er selvklart i et forhold, så hvorfor skal det ikke være det hvis du snakker med en potensiell kjæreste på Sukker? Jeg trener ikke flere ganger i uken uten å ønske komplimenter på det, komplimenter som fremmer personlighet blir for tidlig hvis du ikke kjenner personen, betyr litt det og :)

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 2 mars 2014 18:40 Privat melding

Det er ikke vanskelig å bygge videre på en samtale som bare sier hei, da tar jeg en liten titt på profilen og ser jeg at vi har noe felles tenker jeg at det er opp til meg å spørre om noe siden han tok første kontakt, da går det som regel av seg selv. Enkelt og greit.

(mann 41 år fra Østfold) sø. 2 mars 2014 18:42 Privat melding

Hadde alle vært like greie å ha med å gjøre som Linheia så hadde sukker vært et langt mindre folksomt sted ;)

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 2 mars 2014 18:53

@Skjult ID sø. 2 mars 18:23
Hvordan svare på "Hei! Du var søt"?

"Jeg vet, men for all del, fortsett... ^^ "

;p