Alle innlegg Sukkerforum

Det er grunn til å være kritisk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Markedsfør ma. 17 mars 2014 20:29

http://www.dn.no/privatokonomi/article2782841.ece

Her på forumet har det jevnlig vært diskutert det forhold at man mottar eposter som virker mindre seriøse hvor komplimenter hagler, og/eller profilen er for god til å være sann. Det har også vært et tema at enkelte ber om å få oppgitt epostadresse for å sende bilder etc.

Det er grunn til å advare, og siden jeg er i en risikogruppe pleier har jeg fått flere slike mistenkelige eposter. Mitt beste råd er å rapportere til sukker og blokkere profilen.

Det er trist å lese om den norske kvinnen som sitter fengslet i Equador mistenkt for å smugle 3 kg. kokain ut av landet. Forut for dette har hun overført ca. kr. 500.000 til sin "venn." For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at det synes som om hun har etablert kontakt med denne "vennen" på FB. Det er mange kyniske bedragere der ute, så det er grunn til å være forsiktig, la ikke deg bli den neste som blir lurt økonomisk eller på annen måte.

Dette må imidlertid ikke frata oss gleden med å være på sukker.no

Skjult ID med pseudonym læring ma. 17 mars 2014 21:06

Jeg ble lurt av en falsk profil. Jeg lærte mye av det. Lærte å sette grenser. Lærte at gir du av hjertet får du det tilbake. Men via andre veier. Jeg ble lurt for 350.000 kr. Etter tre måneder hadde jeg fått alt tilbake. Ikke fra han som lurte meg, men jeg fikk penger, så jeg kunne betale det jeg skyldte. Jeg tror ikke på tilfeldigheter. Jeg er ikke bitter på han som lurte meg. Han var invitert inn i mitt liv for å gi meg en lekse. Gi meg en mulighet til å vokse åndelig. Og det har jeg gjort.

Skjult ID med pseudonym Markedsfør ma. 17 mars 2014 21:13

@læring: Så leit, jeg er glad fordi du ikke knakk ryggen økonomisk på dette. Det finnes mange eksempler hvor ofrene har fortsatt "å kaste gode penger etter dårlige." Håper at du lykkes med å treffe en ærlig og god mann her inne, men i innledningsfasen er det viktig å være forsiktig.

Det er for øvrig fint at du står frem og forteller om ditt tilfelle, det kan hindre at andre går i samme fellen.

Skjult ID med pseudonym læring ma. 17 mars 2014 21:16

Takk for det. Ja, nå styrer jeg lett unna de falske profilene.

Skjult ID ti. 18 mars 2014 00:21

En venninne av meg fortalte at hun fikk henvendelser fra slike falske profiler når hun var på en av de andre datingsidene. I motsetning til meg hadde hun krysset av for å bli kjent med folk utenfor Norge. Siden hun har bodd en del utenlands tidligere er hun flyttbar hvis den rette skulle melde seg, for å si det sånn.

Det var alltid en amerikansk offiser på oppdrag i Afrika, gjerne enkemann med en tenåring boende igjen hos besteforeldre. Den første av disse trodde hun på, for "han" sendte blomster hjem til henne. Da blir man ekstra mør, vet du.

Etter et par uker kom han i trøbbel og trengte penger for å komme seg over grensen og til en trygg flyplass. Det var her utenlandserfaringen til min venninne kom til nytte. I stedet for å sende penger, sendte hun adresser og telefonnumre til amerikanske konsulater og ambassader. Da var hun utakknemlig, hun som hadde fått blomster og alt. Hehe.

Men det er forbausende mange som går på disse story'ene.

(kvinne 56 år fra Østfold) ti. 18 mars 2014 00:33 Privat melding

I min helt spede begynnelse her på Sukker begynte jeg å skrive med en slik falsk profil. Det var fordi jeg trodde jeg måtte svare alle som henvendte seg til meg av ren høflighet. Til tross for at jeg var helt grønn i dette med nettet så forstod jeg jo raskt at her var det noe muffins, men jeg ble nysjerrig og spilte med. Det kunne jo hende at magefølelsen min tok feil og mannen var jo bare dritkjekk, litt for kjekk liksom...... Og spørsmålene om hva jeg eide osv kom raskt. Jeg uttrykte min skepsis og fikk masse bilder tilsendt, til og med kopi av førerkortet. Google, face og egen blogg med besøksmåler er fint. Fikk narret han inn på bloggen min og opp poppet det Gambia og ikke UK...ler Fant også den ekte mannen på face og jeg skrev faktisk til han og spurte om han hadde blitt frastjålet pc, førerkort osv. og fortalte at han florerte på et norsk datingsted. Fikk aldri svar... Så utenlandske profiler svarer jeg aldri mer på, ikke med høflig avslag en gang.