Alle innlegg Sukkerforum

0 farsbidrag

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym leia on. 19 mars 2014 19:24

Har en sønn med min ex. Exen min er en tulling når det kommer til økonomi. Han har rotet det skikkelig til for seg og har derfor aldri penger å betale i farsbidrag eller til noe som helst. Da jeg tjener over grensen for at NAV legger ut for han, får jeg ingenting. Jeg får kun når han faktisk har betalt inn noe.

Har først meldt han inn i høst. Før det fikk jeg ingenting. Ble så lei av dette. Blir såret også når han skal låne penger av meg og ikke betaler tilbake. Jeg betaler alt for sønnen vår som er 11 år. Og det er ikke lite som går med til klær, fridtid, bursdagsfeiring, gaver og reiser og ja alle som har barn vet hva det koster.

Vet ikke om det er dårlig av meg å tenke sånn når jeg tjener bra og han sliter....men kan ikke hjelpe for hva jeg føler.

(mann 39 år fra Vestfold) on. 19 mars 2014 19:29 Privat melding

Da kan jeg svare deg på et par ting her.....
Hvis bidragspliktige ikke har beregnbar inntekt så kan ikke NAV kreve han for det... Men du kan få bidragsforskudd på minste bidraget hvis du er under inntektsgrunnlaget ... Er du over så får du 0 kroner... Helt korrekt .... Desverre ingen ting du får gjort med det heller

(mann 39 år fra Vestfold) on. 19 mars 2014 19:33 Privat melding

Og en annen ting,, og du må love meg å ikke bli sur fordi jeg retter deg ,men det heter ikke " Fars bidrag" det heter "Underholdsbidrag"

Skjult ID med pseudonym leia on. 19 mars 2014 19:35

NAV har utfra skjønn gjort en beregning og kommet frem til et beløp han skal betale. Det har de gjort på bakgrunn av hva slags type jobb han har og hva man kan forvente å tjene i den type jobb.

Og ja, jeg får ikke noe hvis han ikke har betalt noe, men det som jeg trøster meg med er at gjelden til NAV vokser da, og de sender purringer til han. Det er ikke lenger gjelden til meg som vokser. Har jo ikke forhåpninger om at han betaler meg noe av det han skylder fra før jeg meldte han til NAV.

Skjult ID med pseudonym leia on. 19 mars 2014 19:37

Helt riktig, underholdsbidrag ja.

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) on. 19 mars 2014 19:44 Privat melding

Dersom han er i arbeid går det bare x-antall måneder før underholdnings-bidraget blir trekt automatisk fra lønningen hans. Men det er KUN når Nav-Innkreving har sendt de purringer de er forpliktet til. De kan til og med gå så langt at de tar pant i f.eks eiendom for å gjør opp den gjelden han bygger opp.
Dersom han ikke er i jobb, øker gjelden...men den hjelper deg ikke "her og nå" :) Og for all del...du må slutte å "låne" han penger. Det er begge foreldrenes ansvar å forsørge barnet sitt, det er IKKE ditt ansvar å forsørge deres sønn + hans far! Det hjelper deg ingenting, ei heller din sønn.

Min sønns far forlot meg da jeg var 2 mnd gravid, har aldri sett sin sønn(han er nå 7), og har det svart på hvitt at han ikke ønsker å se sin sønn. Da er det min plikt som mor å sørge for at min sønn får det han har "krav" på, både fra meg og fra sin "far".

(mann 39 år fra Vestfold) on. 19 mars 2014 19:44 Privat melding

Sant det.. Hvis du er over grensa for å få bidrags forskudd så får du ikke før han betaler.. Men tilslutt så tvangstrekker NAV innkreving ham.... Da går de rett på arbeidsgiver ... Hadde jeg vært deg så hadde jeg ringt NAV innkreving sjøl og bedt dem få rævva i gir og kjørt tvangstrekk i lønn.... Det måtte jeg gjøre i min sak...

(mann 39 år fra Vestfold) on. 19 mars 2014 19:47 Privat melding

Vell Sweet 1 ... De x antall Mnd kan bli mange... Jeg har venta i 8 Mnd og fortsatt ingen ting har skjedd... Men de er på saken har dem sagt... Det har de sagt siden høstferien da men men.. Haha :p NAV i et nøtteskall

Skjult ID med pseudonym leia on. 19 mars 2014 19:55

Namsmannen har allerede pant i leiligheten, det er på det nivået. Men greit å vite at NAV har en grense hvor de går inn og trekker direkte. Får se da. Har bare fått en betaling siden august, men da et større oppsamlingsbeløp. Var i desember. Så han skjønner jo at han bare må betale.
Jeg har jo bestemt meg for aldri å låne ham penger. Så kom han på søndag og sa at nå hadde han satt inn penger, men om jeg kunne låne han 500 som jeg skulle få tilbake dagen etter. Har ikke sett noe bidrag eller noen 500 kroner jeg. Og i dag er det onsdag. Æsj. Jeg sa først nei, men så maser han sånn og får meg til å få dårlig samvittighet, og er skikkelig cheap at jeg ikke kan låne han til dagen etter. Nå er jeg bare skikkelig skuffet over meg selv. ALDRI MER.

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) on. 19 mars 2014 19:55 Privat melding

Hehe, har ei påstått at de er "kjappe" :P
De brukte nesten ett år når min datters far plutselig fant ut at det ikke var "viktig" for han å prioritere hennes velvære,,og det etter nesten 8 år med privat avtale( ho blir 14 i år)..Men ja, man må ringe de OFTE, purre og klage...for egentlig skal det ikke gå mer enn 6 mnd før de har fattet vedtak, og satt igang tvangsinnbetaling.

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) on. 19 mars 2014 19:57 Privat melding

@leia...Du gir bare ris til egen rompe...Har han ikke for vane å betale tilbake fra før, kan du være nesten helt sikker på at han ikke begynner nå. :)

Skjult ID med pseudonym leia on. 19 mars 2014 20:00

Jeg ringte han i sta for å spørre om pengen, han sa han skal komme innom jobben min med pengene i morgen. Får se da.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 19 mars 2014 20:12

Skjønner jo at det er frustrerende at han ikke bidrar siden det også er hans barn.
Men har han ikke penger, så har han ikke penger.
Og NAV regelverket er som det er, så da er det lite en kan gjøre egentlig. :/

Skjult ID med pseudonym leia on. 19 mars 2014 20:13

Han jobber skikkelig mye for å klare seg da. Alle dager unntatt lørdag. Så det kommer jo penger inn. Men han har fått et lån i banken som løste han fra alle kreditorer. Han har jo sett på luksusfellen og sett hvordan man kan få hjelp i banken. Glad på hans vegne at det ordnet seg på den måten. Banken ser jo at han tjener penger. Så da har han jo et håp om å komme litt i orden etter hvert med økonomien sin. Og det ser vel NAV også, at det kommer penger inn, vil jeg tro.

(mann 39 år fra Vestfold) on. 19 mars 2014 20:14 Privat melding

@ TS....

ring ring og ring....og ring igjen og purr på de,,,,,de har faktisk retningslinjer på hvor lang tid det skal gå før de krever inn,,,,,,barnebidragssak går forran all annen gjeld,,,,,,,,,,uansett om man blir skyldig kemneren eller namsmannen for andre ting...all annen gjeld må vente

Skjult ID med pseudonym leia on. 19 mars 2014 20:19

Å ja, er det sånn. Det visste jeg ikke. Da er det jo litt lys i tunnelen da.

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) on. 19 mars 2014 20:22 Privat melding

Jepp, bidragsgjelda kommer først i køen...du må bare "stå på" litt ekstra for å få litt fortgang i saken :)

Skjult ID med pseudonym leia on. 19 mars 2014 20:27

Ja, da skal jeg sjekke dette i morgen.

(mann 39 år fra Vestfold) on. 19 mars 2014 20:29 Privat melding

du får ringe sentralbordet.........på tlf.........55-55-33-33....

hihihi :) lykke til)

Skjult ID med pseudonym leia on. 19 mars 2014 20:30

Flott, takk for det.

Skjult ID on. 19 mars 2014 21:20

Er ikke det medaljens bakside å sjekke opp en deilig hensynsløs bad boy som lever livets hensynsløse dager og synliggjør sin maskuline "sexy" side mange svaksynte kvinner faller for..

Skjult ID med pseudonym leia to. 20 mars 2014 02:55

Vel, kunne vært det, men denne eksen er nok en mer ubehjelpelig nerd på det økonomiske området. Det er derfor jeg synes det er vanskelig å være så hard mot ham....ikke den klassiske hensynsløse badboy typen.

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) to. 20 mars 2014 16:02 Privat melding

Synd at noen må slite sånn. Uansett hvem som må betale bidraget,,så merkes det godt på økonomien for den som betaler.. Lell om en ikke har bidragsgjeld, og følger betalingsavtalen via frivillig trekk i lønn via arbeidsgiver, så gir det litt negative følger. Nemelig betalingsanmerking... Og med dei følger at det er vanskeligere å få lån til bolig etc... Min x med ny samboer fikk lett lån til bolig på 3 millioner, og en selv fikk knapt låne penger til bolig til tross bra inntekt.. Så det kan være litt forståelig at den som skal betale bidrag sliter også,, Men selvfølgelig kan det være trangt for den som har den daglige omsorg også...

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) to. 20 mars 2014 16:30 Privat melding

Dersom man IKKE har bidragsgjeld, så kan bidragspliktig kontakte NAVI selv, og be om å betale bidrag selv, og ikke trekkes i lønn. Da faller betalingsanmerkningen bort...så lenge man betaler i tide da

Skjult ID med pseudonym barnemor to. 20 mars 2014 16:31

Barna er i første reke, så ikke klag folkens. Det er vel dere som har laget de barna, eller?

Skjult ID med pseudonym barnemor to. 20 mars 2014 16:34

rekke mente jeg...

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) to. 20 mars 2014 16:37 Privat melding

Så vidt jeg kan lese, er det ingen som klager. Dette handler om at bidragspliktig IKKE holder sin del av ansvaret. Kanskje litt lurt å lese innleggene godt før man kritiserer :)

Skjult ID med pseudonym leia to. 20 mars 2014 17:16

Utgiftene vokser i takt med barnet. Synes det er stor forskjell på en 8-åring og en 11-åring ja. Jeg betaler alt. Det merkes. Vet at exen min synes jeg er kjempe snill. Mange hadde blitt rasende for lenge siden. Det som er ille med det er at jeg føler meg utnyttet av ham, men samtidig vet at han sliter.

Og gjett hvem som ikke hadde penger i dag heller.

Skjult ID med pseudonym leia to. 20 mars 2014 17:38

Nei, nei,nei, ønsker verken å få ham tilbake eller noe i den retning. Og jeg hadde lovet meg å ikke låne ham. Blir skuffet over meg selv. Lenge siden sist han klarte å snakke meg rundt nå, så ja, har vel ingen unskyldning. Håper liksom han skal være litt mer hederlig, ønsker at han har litt samvittighet, er vel en person som ønsker at folk er som meg helt til jeg får det rett i fleisen......

Jeg har overhode ingen følelser som går i retning av kjæresteemne når det gjelder han altså og vi har ikke vært sammen siden 2005. Så det er en del år han skylder for da.....

(kvinne 45 år fra Aust-Agder) to. 20 mars 2014 17:57 Privat melding

Kombinasjonen "bli utnyttet" av og "synes synd på" skaper gjerne mer problemer enn nødvendig.
Først må du slutte å synes synd på fyren, han er voksen og har selv ansvaret for å ha havnet i en slik situasjon. Og deretter må du slutte helt å muliggjøre at han utnytter deg. Altså knip igjen lommeboka fullstendig, uten unntak.
Han lærer seg aldri å få pengene til å gå rundt ved egen maskin dersom han ser at han "bare kan låne" av andre hver gang de ikke strekker til.