Alle innlegg Sukkerforum

Alen-somhet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym OsloGuy on. 2 april 2014 22:09

It takes two to tango. Og det er jammen sant.

Selv tror jeg ikke at det er meningen at man skal være alene, tvert i mot er det naturlige for oss mennesker å ha mennesker rundt seg.

Hvorfor er det da slik, at svært mange normale personer som ellers er sosialt veltilpasset med normale hverdager fremdeles er alene?
Kan den eneste forklaringen være at de har valgt det selv?

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) on. 2 april 2014 22:14 Privat melding

For min del var det noe jeg valgte for å beskytte meg selv, og mine barn. Jeg har ikke den beste erfaring med det motsatte kjønn, og har til stadighet endt opp skuffa og med "knust" hjerte. (utroskap)
Men har nå kommet dit hen at jeg atter en gang er villig til å utsette meg for faren for at det kan skje igjen :P Jeg er skeptisk, men velger å tro at ikke alle menn er slik som de jeg har møtt før :)

Skjult ID med pseudonym Meh on. 2 april 2014 22:15

Husker en artikkel fra Spitznogle, ja hun der kjendispsykologen eller hva det er hun er. Der hun sier at de som ikke er sammen med noen er innstilt på å være alene og er egentlig ikke åpent for et forhold selv om de søker etter et.

Av og til lurt på om det er sant ...

Jeg tror årsaken ligger mest i de urealistiske forventningene vi leggger på oss selv og andre.

Skjult ID med pseudonym reg on. 2 april 2014 22:19

De som ikke er sammen med noen er innstilt på å være alene.
Og da er det bare de, som er sammen med noen, som søker et forhold (med noen andre )?

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) on. 2 april 2014 22:21 Privat melding

hehe@reg...litt motsigelse må man jo ha i hverdagen....eller? :P

Skjult ID med pseudonym Skjerm on. 2 april 2014 22:21

Tja - det er vel ikke nødvendigvis noe man direkte velger selv. Det er som regel tilfeldigheter som styrer hvem man ender opp med og hvilke muligheter man får.

Dette gjelder med alt i livet - inkludert forhold. Her kan jeg selvsagt bare snakke av egen erfaring, men hvis man ikke aktivt søker etter noen er det mange kriterier som spiller inn. Interesser, verdier, forventninger, tro, tidligere forhold, vennskap samt mye mer er styrende. Kombiner dette med jobb, utdannelsesnivå, karrierevalg osv. - så er det egentlig ikke så rart det er mange single i dagens samfunn.

Men hva er egentlig alternativet? At foreldrene velger ektefelle? At man giftes av politiske årsaker - slik det var vanlig i tidligere tider? Så sånn sett kan man kanskje si at det er nettopp antallet single som forteller noe om hvor fritt samfunnet er - og alle de fantastiske valgmulighetene vi faktisk har.

Skjult ID med pseudonym OsloGuy on. 2 april 2014 22:25

@ Sweet1
Leit å høre at du har slike erfaringer. Men jeg tør faktisk garantere deg at slike menn som du søker finnes.

@ Meh
Interessant det du skriver! Med ´sammen med noen´, mener du da å befinne seg blant andre mennesker, eller faktisk å være i et forhold?

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) on. 2 april 2014 22:29 Privat melding

@ts....det er en av grunnene til at jeg er her på Sukker...Selv om jeg er tvilende, er jeg søkende...og undrende...om det bare har vært "bad seeds" jeg har endt opp med...og at det virkelig finnes skikkelige menn der ute :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 2 april 2014 22:37

Er vel 'sammen med noen' som i et forhold det er snakk om.

Lurer på om ikke jeg er en slik person. Kanskje jeg egentlig ikke er åpen for et forhold, selv om det er et jeg har lyst på? :/
Det ville isåfall forklart en del.

Men det er kanskje ikke noe å gjøre med det? :P

(kvinne 43 år fra Akershus) on. 2 april 2014 22:41 Privat melding

Næh. Jeg er bare håpløs. ;-)

Skjult ID med pseudonym Skjerm on. 2 april 2014 22:44

Egentlig et litt spennende tema - som vel egentlig har blitt diskutert til døde av diverse samlivsterapeuter; velger man ubevisst de samme persontypene gang på gang, eller er det andre mekanismer som spiller inn?

Og hvis det er slik at man tiltrekkes av samme persontyper - hvilke elementer er det som bidrar til at man blirr oppmerksom på dem; er det subtile signaler i oppførselen, generell tilnærming til saker, klær, lukt - eller andre forhold som spiller inn.

Dette vil jo bety at at man begynner å generalisere - og dermed blir hele opplevelsen ganske selvbekreftende. Vi ser det samme fenomenet med folk som er annerledes enn oss selv - enten det gjelder mengden melatonin i huden, kroppsfasoing, tro eller politisk ståsted. Så fort man treffer en person som samsvarer med ens oppfatninger, tildeler man automatisk alle medlemmer i en gitt gruppe de samme egenskaper. Dette være seg positive som negative.

Jeg sitter her litt med den følelsen av at det er kanskje er slike mekanismer som ligger bak kommentarene til ... tja, stort sett de fleste som har kommentert her.

Skjult ID med pseudonym OsloGuy on. 2 april 2014 22:56

Men hvis man VIRKELIG har lyst på, så er man jo også åpen for et forhold? Altså er det et valg?

@ Lillah
hehe :) Nei, det er du nok ikke.

@ Skjerm
Min erfaring i forhold til valg av ´type´ er at jeg føler meg litt klokere for hver gang. Innbiller meg det, men kan selvfølgelig tenkes at det er feil ;-)
Det du skriver minte meg på at alle bekjente mennesker er mye mer hva man oppfatter, og således fortjener en sjanse (uavhengig av førsteinntrykk). Det likte jeg.

Skjult ID med pseudonym Lillah on. 2 april 2014 23:08

Men hvis man virkelig har lyst på et forhold, vil man jo gjerne ha et ordentlig bra forhold også. Jeg vil i hvert fall ikke gå inn i noe som skurrer, det ville jo ødelegge for det jeg kunne ha bygd godt og solid med en annen. Enten har jeg troa og satser for fullt, ellers satser jeg ikke. Det er ingen mellomting. Så slik sett er jeg både åpen og ikke åpen.

Men det er jo en balanse her, da. Altså, om jeg tenker tilbake på eksene mine, er de utrolig forskjellige, men jeg har jo hatt det fint med hver av dem likevel. Et åpent sinn mtp at man kan finne, - nei - lage lykken med ulike typer er nok lurt. At det ikke er én personlighet man faller for.

Men: ta inga råd från mig, jag vet, de fungerar inge bra. Jag får liksom ingen ordning på mitt liv. :-)

Skjult ID on. 2 april 2014 23:12

Fisseknægt er bra fo mag

(kvinne 54 år fra Oslo) to. 3 april 2014 00:29 Privat melding

Jeg så på en flokk fugler fly over himmelen her i dag og tenkte det samme. Er vi alle ment å gå i flokk eller par? Dyr skulle aldri overleve alene, ikke vi heller for en del år tilbake, men i dag klarer vi oss fint med våre mobiler, vår flatskjerm tv, vår pc og våre penger. Vi har Alt og behøver ingen, eller?

Skjult ID med pseudonym Sumasuma to. 3 april 2014 00:41

Jeg så også en fugleflokk idag og tenkte noe lignende. I fugleparken på Majorstua.

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 3 april 2014 04:07

"Klag ikke under stjernehimmelen på manglende lyspunkt i ditt liv!"
- Henrik Wergeland

Skjult ID med pseudonym June to. 3 april 2014 04:29

@Sumasuma
Jeg så dem forrige uke. Blant trerne bak benkene ved minigolfen : ) De er vakre.

(kvinne 54 år fra Oslo) to. 3 april 2014 09:53 Privat melding

Betydningen ligger i at singellivet er selvvalgt @reg, og at man på et dypere plan egentlig ikke ønsker å være i et forhold, dersom man mener og tror at man foretar sine valg selv. Mener man derimot at man ikke sitter ved roret selv og at livet er sammensatt av en rekke tilfeldigheter, ja da er det jo en tilfeldighet at man er singel, ergo kan man også tilfeldigvis bli singel igjen når man innleder et forhold.

(kvinne 54 år fra Oslo) to. 3 april 2014 10:52 Privat melding

@eowyn.
Jeg tror nok bestemt at våre tidligere erfaringer kan holde oss igjen og av og til skulle jeg ønske at jeg var noen av dem foruten. Men jeg trøster meg med at jeg jo er blitt så sterk og selvstendig, samtidig som jeg hører hvor tåpelig det virker for jeg har ikke tenkt meg inn i noen krigssone hvor den er jeg blitt skulle komme til nytte. Min plan er et fredfylt liv........