Alle innlegg Sukkerforum

Normal høflighet og respekt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Skuffet fr. 4 april 2014 17:40

Jeg undres over en ting her på Sukker.no. Hvorfor er det slik at dere jenter har ønsker og /eller krav til hvordan "drømmekjæresten" skal være og dere ønsker at vi gutta skal ta kontakt, men dere skal ikke gi noe tilbake?

Til de av dere som ikke gidder å svare på henvendelser, jeg er glad for å finne ut her at dere viser deres sanne jeg her. Det er jo litt sent senere i livet når man kanskje står foran alteret å finne ut at kjæresten din er en slik type som tenker mest på seg selv og som ikke har respekt for andre! Til de av dere jenter som tar kontakt selv med menn, jeg håper at vi gutta ikke er like ille!

Skjult ID med pseudonym Orange fr. 4 april 2014 17:49

Selv foretrekker jeg heller ikke å få svar enn et konkret avslag. Er det så viktig for deg å få en "takk for responsen, men du er dessverre ikke helt min type. lykke til videre"-melding? Ser ingen sammenheng mellom å gi et simpelt svar på sukker eller ikke og å være selvisk.

Skjult ID med pseudonym metoo fr. 4 april 2014 18:27

Helt vanlig at både kvinner og menn lar være å svare. Frustrerende i starten. Jeg er kvinne og får svar fra under halvparten av mennene. Og jeg skriver ikke bare Hei! eller Gjort noe gøy i helgen? eller en sånn standard-melding som de flotteste, enten de er menn eller kvinner får mange av. Jeg får nesten aldri meldinger selv, og har vent meg til å ikke få svar. Sånn er det bare. Å stemple halve brukermassen som uhøflig av den grunn, faller litt på egen urimelighet. Og som Orange er inne på - ikke alle ønsker et avslag heller.

Skjult ID med pseudonym Skuffet fr. 4 april 2014 18:30

Ha ha ha, du har nok rett i det "tj"!! :)

Nja, er vel greit med ett raskt avslag enn å sitte å vente på svar fra noen du tilsynelatende har veldig god match med?
Det er ikke det at der så himla viktig, men jeg tenker at når noen skriver "jeg ønsker meg en som har respekt for meg" (f.eks), burde ikke denne personen da ha respekt for andre? Jeg er kanskje storforlangende? Jeg synes det er litt useriøst, men det er nå min mening :) Alle trenger ikke dele den!

Skjult ID med pseudonym Skuffet fr. 4 april 2014 18:36

Vet ikke hvor mange kvinnelige medlemmer som er her inne "metoo", men jeg har nok ikke skrevet hverken til halve brukermassen eller stemplet de. Jeg har vel fått svar fra...tja.... 5% av de jeg har skrevet til?? Men det er kanskje som du sier, det er bare å venne seg til det :)

Nei, det er sikker ikke alle som ønsker ett avslag. Men jeg tenker det er bedre å få det raskt og "nådeløst" enn å sitte å vente på ett svar fra "drømmedama" ;) (om man kan kalle noen for det ut i fra noen linjer og noen få bilder!!) :D

Skjult ID med pseudonym x0 fr. 4 april 2014 18:36

Jeg har fått svar fra alle de ca 5-6 jeg har skrevet til...........

@skuffet. Du skriver at jentene ønsker at gutta skal ta kontakt men at de ikke gir noe tilbake.
Vel, den dagen du gifter deg kan du skrive kontrakt, signert og vedtatt, om hvilke krav du har og hva du forlanger til gjengjeld for hva du gir. At den innstillinga di blir noen succe tror jeg neppe, men at du vil lære en ting og to, det er sikkert.

Skjult ID med pseudonym Skuffet fr. 4 april 2014 18:47

Øhhh.....innstilling?? Hva er feil med den, x0?
Hvis du går bort å snakker til ett menneske på gata f.eks og det mennesket snur ryggen til deg uten å svare, hvem sin innstilling er det da feil med? ;)
Selv om du gifter deg gir ikke det deg noen rett til å skrive en "kontrakt" slik du mener. Kommer du til det punktet i livet ditt at du gifter deg, så bør det ligge en god porsjon med gjensidig respekt og kjærlighet i grunn.....da trenger man vel ikke en kontrakt? ;D

Skjult ID med pseudonym x0 fr. 4 april 2014 18:49

Gi alt, krev ingenting. Du har ingen rett til å kreve det du mener er riktig. Det er det som er poenget.

Skjult ID med pseudonym x0 fr. 4 april 2014 18:51

Du er skuffet fordi du hadde forventninger. Det er dine forventninger, ikke andres. Legg forventningene på hylla så skal du se det går bedre.

Skjult ID med pseudonym Lykkelig fr. 4 april 2014 19:20

@Skuffet

Skjult ID med pseudonym metoo fr. 4 april 2014 19:22

Skuffet - du snakker ikke til en dame på gata som åpenbart signaliserer at hun ikke er interessert i kontakt. Det er forskjellen. Her vet du ikke. Hvor stor % andel som ikke svarer, vet jeg jo ikke. Men det er en viktig grunn til at menn ikke alltid får svar: Mange av dem skal argumentere tilbake på avslaget. Og hvis man bruker standardsvar med at vi ikke passer sammen, så kommer det ofte klage på at det kan man da ikke vite!

Jeg svarer alle unntatt de som er utenfor det jeg sier jeg søker (mangler bilde, geografi og alder) og i blant gidder jeg ikke svare de som bare sier Hei. De andre som legger en kalori i dette, får svar fra meg.

Skjult ID med pseudonym Lykkelig fr. 4 april 2014 19:26

@Skuffet
Jeg har ingen krav, men vet jo litt hva jeg ønsker hos en "drømmemann"
Og et ønske er jo ikke noe krav eller endelig, men det er klart at om du treffer på en mann som er veldig ulik deg selv blir det heller ikke den store klaffen...

Jeg gir alltid svar til de få som måtte skrive til meg og jeg skriver også brev selv :)
Det er slettes ikke alltid jeg heller får svar... Det er faktisk ganske sjelden, men da tenker jeg som så at dette er ikke en mann jeg ønsker å dele resten av mitt liv med så det er greit :)
Den jeg ønsker å ha med meg svarer på brevet mitt :) Og JEG vil heller ha et negativt svar enn intet svar :) Noe jeg også gir tilbakemelding om til de jeg får svar fra :)

Jeg ønsker deg masse lykke til videre og drømmedama dukker plutselig opp ;)

(mann 45 år fra Møre og Romsdal) fr. 4 april 2014 19:28 Privat melding

@x0 18:51 - helt riktig.

Selvsagt må alle få lov til å stille krav, så slipper man å kontakte feil person, og man slipper å bli kontaktet av feil person. Passer du ikke inn i kravlista så kan du ikke forvente svar heller. Og hvorfor skrive til ei som krever muskelmann om du ikke er det?

Angående svar så er det en jevn strøm med skuffede personer, fordi de forventer i det minste et svar. Men at svar uteblir og meldinger står uleste er en del av hverdagen her og egentlig det mest tydelige svaret av alle. Det å definere et menneske ut fra om de svarer her er egentlig ganske feil. For en dag er det noen som svarer deg, forventer du at de da også svarer alle andre henvendelser som måtte komme? Vil du sjekke om personen tidligere har svart alle henvendelser? Sånn for å sikre at personen lever opp til din egen kravliste om svarplikt? Når en person svarer deg, så driter du i hvem andre de har svart? Du håper nok at de aldri svarer noen andre? Eller?
"type som tenker mest på seg selv og som ikke har respekt for andre!" - De som svarer deg kan være svært omtenksomme personer. De bryr seg om andre mennesker de deltar på frivillig arbeid, og de skriver til deg... det er mennesker med omtanke. Det betyr ikke at de skal sitte pal her på nett og svare alt det rare som kommer i online datingverden.

Det bør innføres en advarselsplakat for nye medlemmer som advarer mot skuffelser, lite svar og timer med frustrasjon... I stedet lokkes vi inn med haugevis av single damer som veeenter på meldinger fra akkurat meg... :D

Take it easy, og konsentrer deg om de du får svar fra du. Alle andre er uviktige. Lykke til.

Skjult ID med pseudonym x0 fr. 4 april 2014 19:35

Det er sant det som skrives her om at mannen ikke gir seg når du høflig sender en melding og forteller han at han ikke er det du er ute etter.
Jeg har opplevd at de skriver igjen og igjen, så til slutt må man bare blokkere for å få fred.

Skjult ID med pseudonym Skuffet fr. 4 april 2014 21:12

Når jeg påbegynte denne tråden slo det meg faktisk ikke at en av grunnene til at noen ikke svarer, er fordi at de kanskje har dårlig erfaring med at vedkommende som har skrevet og at de ikke tar ett nei for ett nei, men fortsetter å mase!! Selv svarer jeg alltid tilbake, med ett "lykke til videre" eller liknende, og er så ferdig med den saken :)

Flott med engasjerte mennesker og mange meninger! Ikke minst nyttig for meg som nå har fått ett litt annet syn, eller kanskje riktig ord er forståelse, for at det er slik!

@Mundilfare: Njai.......men etter en date eller to man finner ut at man ønsker å treffes mer, så bør man/kan man kanskje i hvert fall snakke om saken? Skjønt, finner man tonen pr melding her så kan man jo håpe.....? :)

Jeg for min del har som sagt fått ett litt annet syn på saken og trekker meg stille og rolig ut av diskusjonen! Takk for innspill til dere alle, og lykke til videre.....svar eller ikke svar! :)

Mvh
Ikke så skuffet lenger ;)

Skjult ID med pseudonym Lykkelig fr. 4 april 2014 21:27

@Skuffet
Så utrolig koselig at du har fått litt oppklaring i disse tingene :)

Masse lykke til videre :)

Skjult ID med pseudonym Skjerm fr. 4 april 2014 22:41

Vel, dette er ikke første gangen - og definitivt ikke siste gangen - dette temaet kommer til å være et diskusjonstema på dette forumet.

Jeg har jo registrert det selv at det er en absolutt minoritet av brukerne som i det hele tatt responderer på meldingene man sender dem. Nå skal det i sannhetens navn sies at jeg har en tendens til å skrive ganske lange meldinger - hvilket sikkert skremmer noen. Men svarfrekvensen til meg er neppe noe særlig mer enn 10 - 15%.

Men for å være helt ærlig, så synes jeg det er litt uoppdragent å ikke skrive et svar hvor man takker for hyggelig melding eller på annen måte tilkjennegir at man ikke er interessant. På den annen side - det dreier seg jo minst like mye om nettiketten (på engelsk netiquette - det er enklere å skrive dette) og egne forventninger.

Det som jeg synes er litt underlig, er at i mitt tilfelle er det godt voksne damer - primæt 34+ som jeg kontakter. Man skulle jo tro at disse kanskje var litt mer seriøse. Men man venner seg jo raskt til det - og så får man heller selv være flink til å svare på alle meldinger man mottar. Heh - vel, i mitt tilfelle dreier det seg vel kun om to så langt - og den ene av dem var spam.

Jeg kan imidlertid avslute med det samme som de fleste av svarmeldingene jeg har mottatt sier - og som også er referert til i denne tråden: lykke til videre!

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) fr. 4 april 2014 22:49 Privat melding

Jeg tar meg tid til å lese gjennom hva enn som står i profilen til den som sender meg melding. Om det finnes album, tar jeg en kjapp tur innom dersom profilen er interessant. Gjør så opp min mening om dette "kan" være en for meg eller ikke. Svarer på meldinger jeg får, dersom de oppfyller kriteriet jeg har om å ikke være en av "skyggene" her på Sukker. Det er vel måten jeg er oppdratt på, og mennesket jeg har blitt, som gjør at jeg er en av de såkalte få "svarerene" :) Men jeg har ingen problemer med å ikke få tilbakemeldinger/bli blokkert...de som gjør dette hjelper meg bare i å luke ut de uendelige mengdene med gutter/menn som ikke er for meg :)

Skjult ID med pseudonym 93U39 fr. 4 april 2014 23:18

@Sweet1:

Pluss til deg for det.

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 4 april 2014 23:29

Det er en grunn til at mange av damene her er single, det er helt åpenbart. Regner med at det er tilsvarende blant menn.

Skjult ID med pseudonym reg fr. 4 april 2014 23:53

@Skrujern
Ja, det er grunner, det er ikke noe nytt.

Skjult ID med pseudonym Skjerm lø. 5 april 2014 07:35

All honnør til deg for det, Sweet1.

Nå er det jo også slik at man kan knytte seg til lister med svargaranti (https://sukker.no/topplister/svargaranti). Jeg synes dette er en god idé, og vil i denne forbindelse gjerne oppfordre redaksjonen til Sukker.no å tenke gjennom incentivordninger som får flere til å registrere seg på en slik liste.

Skjult ID med pseudonym Skjerm lø. 5 april 2014 11:16

@eowyn

Ummm ... jeg tror at det med å sette hjerter tolkes litt forskjellig av de enkelte brukerne. Her kan jeg selvsagt kun ta meg selv som eksempel, men i startfasen da jeg først anvendte Sukker, tolket jeg hjerter nærmest som en personlig huskeliste. "Hun her var interessant - hun får et rødt hjerte, mens denne andre ikke er fullt så spennende - hun får et gult hjerte". Etterhvert fant jeg selvsagt ut at det var ikke riktig slik ting fungerte eller var ment.

Ut fra det du skriver, tolker jeg det dithen at dette sannsynligvis gjelder (gjaldt) flere enn meg. I så tilfelle er nok måten du håndterer det på ganske riktig. Men mennesker er nå en gang ganske så forskjellige, så det kan være vanskelig å tolke vedkommendes forventninger eller andre bevégrunner for å markere en profil med hjerte eller ei.

For mitt eget vedkommende (igjen er det meg, meg, meg her), så tror jeg aldri jeg har mottatt noen interesse på den måten her på Sukker. Men nå har du gjort meg litt mer oppmerksom på dette. Tror nok at jeg skal sørge for å sende et lite svar hvis/når jeg skulle oppleve noe tilsvarende.

Skjult ID med pseudonym HopeLess lø. 5 april 2014 12:52

Jeg er minst like ille som jentene. Jeg er mann, og svarer nesten aldri på meldinger hvis jeg ikke er interessert. Mitt eneste tenkelige forsvar, hvis jeg skulle ha trengt et forsvar for dette noe jeg ikke gjør, er at jeg lærte dette av damene her inne. At det er sånn man gjør det på Sukker. Pleide nemlig å svare alle til å begynne med, men siden ingen jenter svarte meg hvis de ikke var interessert så trakk jeg den konklusjonen at det er sånn man gjør det her. Og nå bryr jeg meg ikke lenger. Synes egentlig et manglende svar er svar nok.

Skjult ID med pseudonym Lars. lø. 5 april 2014 13:18

Vel du vinner på en måte trådstarter, som mann på sukker vil du mest sannsynlig aldri få melding..du vil kanskje få svar i form av avvisning, men meldinger du vil ikke motta av søkende.

Men på en måte vinner du, jentene jeg ser her som var 27+ i 2006 ..vel de er her fremdeles, og nå er de ikke i 20årene lenger.
Ingenting er bra nok her inne, de har en hang up i en fyr de ikke kan få siden han bare er interessert i kos, men de er sånn "nok tull nå, er så lei av tull og useriøse menn".
Men istedenfor å gjøre det som virket litt mer normalt før, kompromiss med en av de mange "beta"menn som liker dem, så sitter de fast i hang upen i han som er fullstendig uinteressert i dem.

Så kan du plusse på en oppvekst med shampoo og bind reklamer som 100 ganger om dagen forteller at du fortjener bare det beste, ingenting annet er godt nok.
Men som mann er du oppvokst med det motsatte, at du er en latt fjott som må tas i ørene i alle reklamene som viser par/gifte eller at du spiser chips og drikker øl i en eller annen tippereklame.
Så selv om du ikke få svar, og stol på meg de guttene som sier de får meldinger her inne bare dikter opp ting. De får ikke det.
Så har du en trumf.

Jeg tror det største tabuet i dag, ikke er rasisme, sesksuelle fantasier, foreldrene som egentlig ikke synes det var gøy med barn alikevel eller tingene som blir litt nevnt her og der i reportasjer i de litt mer konservative avisene.
Men den nye underklassen av norske menn som er ekstremt ensomme, som har bokstaveligtalt ingen.

Så hva er din trumf ? vel selv om du blir avvist og mest sannsynlig vil bli det fremover og, så sitter jenta som avviste deg med sine første rynker og rødvinsglass nr 3 for kvelden med sin tilsvarende venn og snakker om fyren hun har hang up i for 6 året på rad, dine meldinger til henne forblir uleste.
Og hvordan trumfer du der ? vel du ser hvorfor det ikke går og hva som ikke stemmer og forstår plutselig at jenter som er endel yngre enn deg faktisk liker deg, svarer deg iblant og er hyggelig mot deg...men gamla må sitte på jobb hver morgen med røvinshodepine og æsje seg over gutter som deg og meg mens hun samfarer utestedene i Oslo på Lørdagskvelden i håp om å se noen av vennene til han som hun har en evig hangup i.

Skjult ID med pseudonym Skuffet lø. 5 april 2014 17:50

Ha ha ha, vel talt @Lars!
De damene du snakker om, er det de som henger utenfor utestedene, sanseløst drita og som ender opp som 04:00-knull?? ;D

Ha ha ha, morsom vending, selv om jeg ikke føler meg som en vinner slik du sier!! :)

Det ble en interessant tråd å følge, mange meninger og noen er gode - andre er dårlige :) men vi er alle forskjellige!!

Men jeg skal kanskje ikke klage, for etter å ha startet tråden i dag formiddag sitter jeg nå å "snakker" med en hyggelig dame ett sted i Norge. Det varer kanskje ikke ut dagen, det vet man jo ikke, men det er en god start!! Hejdå alle i hopa!! :)

(mann 41 år fra Sør-Trøndelag) lø. 5 april 2014 18:47 Privat melding

@Sweet1: godt sagt!
Jeg er vel oppdratt slik at man prøver å være høflig, uansett om man har positive eller negative (konstruktive) ting å komme med.
Får jeg et smil på gata, smiler jeg tilbake.
Sier noen hei, sier jeg hei tilbake.
Er venner triste, forsøker jeg å trøste.
Er venner glade, er jeg glad på deres vegne.
Har man fått en melding, svarer man på den, uansett.
- det er iallefall min mening. :)

Skjult ID med pseudonym Skjerm lø. 5 april 2014 19:04

Vanligvis pleier jeg ikke å kommentere når jeg ubetinget enig med noen, men jeg syntes rutatkak sa dette veldig bra. Mye bedre enn hvordan jeg kunne ha formulert det.

(mann 28 år fra Møre og Romsdal) ti. 8 april 2014 16:08 Privat melding

Synes flere jenter burde latt være å svare så vi ikke kaster bort tida vår. Har derfor slutta å sende ut førstemeldinger, så nå svarer jeg bare på de som tar kontakt med meg først. De er alltid villige til å bidra til en interessant samtale. :)

Skjult ID med pseudonym 37 ti. 8 april 2014 16:37

Er overhodet ikke interessert i å bli dullet med av ei som ikke er interessert. Hvis hun ikke er interessert så foretrekker jeg direkte blokk så kan vi begge bruke tiden på andre.
Synes ikke sammenligningen med folk man møter i hverdagen da jeg ser formålet med å være her er å møte en partner og hvis det ikke er aktuelt vil jeg ha henne vekk fra 'lista'

Skjult ID med pseudonym reg ti. 8 april 2014 16:54

@Qed
Og hvor mange har tatt kontakt med deg først? (-:

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) ti. 8 april 2014 17:02 Privat melding

Undertegnede er BETALENDE medlem, og får slettes ikke noe "rush" av å se om jeg har draget, eller hvor mange meldinger jeg kan klare å innkassere i innboksen :P

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) ti. 8 april 2014 17:09 Privat melding

Ja, føler meg rett og slett LURT :P
Neida...enda en erfaring rikere, vil jeg heller si @tj :)

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) ti. 8 april 2014 17:19 Privat melding

hehe@Herbie :)
Har iallefall lært meg at det ikke alltid er best å handle på øverste hylle....så høy er jeg ikke, at jeg gidder å strekke meg over evne.....hver gang iallefall :P

@tj....tviler ikke et sekund :)

Skjult ID med pseudonym Skjerm ti. 8 april 2014 17:27

Jeg sier meg enig med dem som mener at man er nødt til å være proaktiv her på Sukker. Det gjelder selvsagt begge kjønn.

Jeg tror at erfaring er noe som kun kan erhverves ved å faktisk være aktiv og benytte seg av mulighetene som tilbys. I praksis betyr det at man på et sted som Sukker følger opp de tråder og meldinger man mottar. Man kan aldri være helt sikker på at man vil få en helt fantastisk personkjemi med vedkommende som har tatt kontakt. personen. Vel, innen rimelighetens grenser selvsagt.

Dette er kanskje litt hyklerisk sagt av meg. En gang for mange år siden ble jeg kontaktet av en trebarnsmor, stygg som et uvær, veide godt over 120 kg og knapt nok greid å fullføre grunnskolen, med dårlig norsk og i det hele tatt ganske ubehjelpelig. Jeg innrømmer blankt at akkurat i det spesielle tilfellet følte jeg ikke at bryllupsklokkene kimte. Men dette var et spesialtilfelle.

Bergenmann; jeg ser poenget ditt - og det avhenger selvsagt også av hvordan man opplever at samtalen flyter. Man bør nok ikke vente for lenge med å ihvertfall ta en kaffe på byen. Eller i mitt tilfelle en tekopp - jeg er ikke så glad i kaffe. En uformell samtale er ikke en date, bare et hyggelig møte. Det krever imidlertid at man setter av tid til dette - hvilket noen ganger kan være vanskelig å få til.

(mann 48 år fra Østfold) ti. 8 april 2014 18:47 Privat melding

Jeg syns ikke man kan efinere om folk er høflige eller ikke på bakgrunn av svarer/ikke svar på meldinger her på sukker. Dette er en datingside. så får man mene hva man vil og ha de tankene man vil om alt fra "kjøttmarked", "trynefaktor" og andre ting. Her er helt sikkert meningene veldig delte, og det er jo lov :-))

Når det kommer til svar/ikke sar så er det jo opp til den enkelte å bestemme hva man ønsker å gjøre. Får man ikke svar så er jo det en form for avslag det også. Så får man bare tenke videre og se fremover. Jeg syns det er mye mer uoppdragent å begynne å komme med kjipe meldinger til de som ikke svarer, mange som gjør det.

Jeg tror det koker ned til at om man er interessert i å finne ut litt mer så kommer samtalen i gang. Og faktorene er en blanding av profiltekst, bilder, matchtre og hva som blir skrevet. Med forskjellig vekting fra person til person.

Vi må akseptere at alle her inne har sin egen meningog velger å gjøre som de vil med tanke på svar/ikke svar og hvordan man bruker sukker :-)

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) ti. 8 april 2014 18:56 Privat melding

^^^^^^^signerer den@Lancelot_ :)

Skjult ID med pseudonym femtitre to. 10 april 2014 00:16

Jeg har fått fire hjerter på en uke,jeg er en høflig kvinne,og sa takk for kompliment.En svarte.Dere menn må jo ikke slenge ut hjerter og så ikke gidde svare,ærlig talt,dette er dårlig.Slutt å syte og klage,det er mange ærlige kvinner her.

Skjult ID med pseudonym sepp to. 10 april 2014 21:47

Både kvinner og menn burde strengt tatt slutte å klage over at de ikke får svar, og heller bare akseptere at de som ikke svarer heller ikke er interesserte. For meg er det da helt likegyldig om jeg får en "Jeg tror dessverre ikke vi passer sammen" eller om jeg får taushet. Det betyr jo som regel det samme. Hvor mange ord må avslaget bestå av for at dere skal bli tilfredstilt? Jo mer attraktiv en framstår jo flere meldinger får man, jo flere meldinger man får jo mer slitsomt blir det å svare på alt. Dette har ikke så mye med høflighet å gjøre.

Skjult ID med pseudonym Greve to. 10 april 2014 21:58

Hvem hadde trodd att Petter Pilgaard hadde svaret?

http://www.nrj.no/story.aspx?id=566435