Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym trønder27 lø. 12 april 2014 17:59

Hei
Er en reiseglad mann på 27 som ikke har så mange å reise sammen med.
Noen som har noen tips for en singelreise?

Skjult ID med pseudonym Nyher2014 lø. 12 april 2014 19:06

Det kommer vel an på hvordan type ferie du ønsker. Det finnes selskaper som organiserte turer for single, men det går vel stort sett an å reise overalt.

Jeg har vært i Hellas og Thailand alene, møter alltid noen spennende mennesker.

Skjult ID lø. 12 april 2014 21:17

Hele verden!!! Eller har ikke prøvd Europa alene..

Skjult ID lø. 12 april 2014 21:17

Jeg har tenkt meg t Sri Lanka alene i juni..

Skjult ID med pseudonym kosogklem lø. 12 april 2014 21:24

Reiser til London en weekend i mai.

Hele verden er mulig - det er bare å bestille :)

Skjult ID lø. 12 april 2014 21:39

@kosogklem: hvordan er det å reise på storbyweekend alene-jeg har reist mye alene, men minimum 4uker backpacking..

Skjult ID med pseudonym kosogklem lø. 12 april 2014 21:42

Vet ikke :)

Har ingen spesielle planer bortsett fra en fotballkamp på søndag, Vant turen :)

Skjult ID lø. 12 april 2014 21:44

OK-blir spennende å høre om hvordan det gikk.

Skjult ID med pseudonym kosogklem lø. 12 april 2014 21:47

Shopping, cafe, pub, Hyde Park. Blir nok bra :)

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 12 april 2014 21:52

Planlegger å reise jorden rundt alene om et år, driver og sparer og planlegger nå. Vel, får vel følge av venner et par steder tror jeg, men mesteparten av tiden jeg blir borte blir jeg på egenhånd. Har reist masse alene i Europa og Australia før, og litt i USA, men ikke i for eksempel Asia eller Afrika så det blir nytt. Mitt råd er å bli med på noen aktiviteter som guidede turer og organiserte aktiviteter som kajakking og kiting sammen med andre, for da er det enkelt å bli kjent med andre reisende. Alternativt bo noen netter på sovesal i stedet for å ha eget rom hvis du orker det, får da kommer du stort sett automatisk i prat med de andre som bor der.

Skjult ID lø. 12 april 2014 21:54

@oslomann: hvor i Afrika har du tenkt deg? Skal du t sør-Amerika?

Skjult ID med pseudonym kosogklem lø. 12 april 2014 21:57

Asia er vel sammen med Australia det enkleste området å reise alene. Mange i samme situasjon.... :)

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 12 april 2014 22:26

Tenkte på Tanzania, samt noen av landene helt i sør. Sør-Afrika kanskje (har vært der før, men kan godt dra tilbake), Botswana, Zambia, Zimbabwe og Namibia. Og Egypt, hvis det roer seg litt der innen den tid.

I Latin-Amerika tenkte jeg på Brasil, Peru og Argentina først og fremst, samt noen av landene i Mellom-Amerika og Karibien. Også har jeg egentlig innmari lyst til å bli med en av båtene fra Argentina eller Chile til Antarktis, skjønt det er kjempedyrt og vil i såfall gjøre et stort innhogg i reisebudsjettet.

Skjult ID lø. 12 april 2014 22:30

Anbefaler Malawi på det sterkeste og Mozoambique har flotte strender!:) Ville ha inkludert Bolivia også!:) Cuba!:)

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 12 april 2014 22:42

Ok, takk, skal sjekke ut mer info om de to landene i Afrika. Og har tenkt på Cuba, i tillegg til Den dominikanske republikk og noen av de små øystatene litt lenger sør. Får vurdere Bolivia også, men selv om jeg skulle reise et år er det jo grenser for hvor mange land, byer, øyer og strender jeg rekker - har allerede en liste på omtrent 30 land jeg ønsker å besøke ;)

Skjult ID lø. 12 april 2014 22:44

Jeg er så misunnelig!!!! Hvor gammel er du?

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 12 april 2014 23:04

Fylte nylig 37. Brukte 20-årene på militæret, studier og deltidsjobber, og har jobbet i ni år etter studiene var ferdig nå, så har aldri tatt noe friår før. Ikke engang noen måneder, utover vanlig ferie. Tenker at selv om jeg ikke fikk gjort dette før jeg fylte 30 så må jeg i alle fall få gjort det før jeg fyller 40, og jeg er jo singel og sånn sett uetablerte nok til å kunne gjøre det. Og i motsetning til da jeg var 25 har jeg jo faktisk også ganske god råd, i alle fall hvis jeg legger tilside endel penger det neste året, og en bolig å leie ut for litt ekstra løpende inntekt mens jeg reiser. Så det er planen min.

Planer kan jo selvsagt endre seg, for eksempel hvis jeg skulle få kjæreste det neste året og kanskje attpå til en unge på vei (går ofte fort i min alder har jeg sett, særlig jentene har jo hastverk virker det som), men har ikke lyst til å planlegge livet mitt utifra hva som KAN skje. Da vil jeg heller planlegge å følge denne drømmen, og så får jeg heller endre den planen hvis jeg må. Uansett bra å ha en plan for livet videre og ikke bare leve uten mål, mening og ambisjoner :) Og sier jeg opp jobben her hjemme har jo denne ferien egentlig ingen spesifisert sluttdato, så jeg kan reise så lenge jeg har lyst og råd, og skulle jeg for eksempel få lyst til å slå meg ned et sted i noen måneder ekstra og gjøre litt frivillig arbeid, lære spansk eller noe slikt, så vil jeg jo kunne gjøre det. Jeg har en god utdannelse og en bra cv, så regner med å få en ny grei jobb når jeg kommer hjem uansett, selv om jeg selvsagt kanskje vil gå arbeidsløs en måned eller to mens jeg leter.

Skjult ID lø. 12 april 2014 23:10

Wow-jeg er imponert!!! Bra du følger drømmen! Jeg er som deg, men har heller gjort det årlig fra 1-4mnd av gangen.. I år blir første gangen jeg kun skal på 2-ukers ferie pga studier.. Lær deg spansk-jeg tok privatleksjoner i Peru-superbillig og veldig nyttig!!!

Skjult ID lø. 12 april 2014 23:22

Du bør dra t India også!:)

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 12 april 2014 23:23

Spurte faktisk ledelsen om fire til seks måneder permisjon uten lønn først, men da de sa nei (tåpelig nok) så har jeg altså i stedet begynt å planlegge å si opp. Har lyst til å gjøre dette. Et år er lenge, men hvis jeg først sier opp jobben min for å reise kan jeg jo like godt gjøre det skikkelig :) Ellers reiser jeg jo mye i dag også da, har blitt 8-10 turer utenlands i året de siste årene, men på grunn av at jeg bare har de vanlige 25 feriedagene så blir det jo begrenset hvor langt og lenge jeg kan dra. Har dermed blitt mest korte reiser i Europa, samt noen litt lengre sommere rundt om nede ved Middelhavet, og mer sjeldent utenfor vår verdensdel. Så hvis jeg skal få sett de fleste av de stedene jeg har lyst til å se før jeg blir pensjonist så må jeg nesten ta et friår har jeg innsett :) Så får jeg heller finne meg en ny jobb når jeg kommer hjem. Jeg vil jo fortsatt ha en nesten nedbetalt leilighet og en god cv, så jeg starter jo ikke helt på nytt selv om jeg selvsagt vil bli satt et par - tre år tilbake økonomisk.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 12 april 2014 23:26

Ja, India står på listen sammen med Nepal, og dit får jeg trolig med meg en venninne. Har forøvrig vært der før, men det var bare på en kort jobbreise så jeg så mest luksushoteller og ambassader. Skjønt fikk jo sett litt mer også da.

Skjult ID lø. 12 april 2014 23:29

Så utrolig teit ledelse. Jeg har nok vært veldig med jobben min, men er nå i jobbskifte ifb med studiene, så tror deg blir mer 8-16 jobb fremover, men håper jeg i hvert fall kan ta 4 ukers ferie av gangen-man kommer langt på det!:) I år prøver jeg på 2 uker t Sri Lanka, blir spennende..

Skjult ID lø. 12 april 2014 23:30

Hørt bra ting om Nepal!!

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 12 april 2014 23:43

Ja, vil ha to litt lengre reiser i år også. Et eller annet sted i 3 uker i sommer, også blir det Australia til vinteren. Også i tre uker tenker jeg, så får jeg heller bruke om en god uke av neste års ferie allerede i januar. Tenker jo på å slutte til sommeren likevel ;)

Idiotisk av ledelsen ja, særlig siden min nærmeste sjef støttet meg og talte min sak. Han har bodd og reist mye i utlandet selv og er en bra fyr. Men hans sjefer igjen, toppene, de synes tydeligvis at permisjoner er noe herk. Synd, men sånn er det.

Reiser du alene til Sri Lanka eller med venner?

Skjult ID lø. 12 april 2014 23:48

Bare å bruke av neste års ferie ja-får jo ikke brukt de likevel! Jeg reiser alene t Sri Lanka.. Fant akkurat ut at jeg kan reise 2 uker i desember også-lurte litt på Malaysia..

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 12 april 2014 23:55

ledelsen er sikkert glad du seier opp...da kan dei jo ansette ein som faktisk er på jobb og ikkje ute å reiser heile tida..;p

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 12 april 2014 23:58

Det er regntid i Malaysia i desember, monsuntiden, så kan være endel dårlig vær. Gjelder så langt sør som til nord-Australia. Vil du til den delen av verden ville jeg vurdert Vietnam, Thailand og nabolandene deres i stedet, evt nettopp Nepal eller India. Der er regntiden slutt i august - september en gang. Eller lenger sør igjen, til Australia, New Zealand eller Fiji. Men det er klart, du kan jo godt være heldig å ikke oppleve så mye vind og regn i Malaysia også. Eller være uheldig og havne midt i en tyfon.

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 13 april 2014 00:00

Blindebukken er akkurat like morsom som han pleier å være. Morroklumpen.

Skjult ID sø. 13 april 2014 00:03

Ja, jeg vet at det ikke er den beste tiden... Intet er bestemt.. Australia blir for langt føler jeg-kun 2 uker fri..

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 13 april 2014 00:06

Ja, bør ha minst tre uker i Australia, tar jo over et døgn bare å reise dit. Og enda et godt døgn å komme seg tilbake.

Vel, høres ut som vi begge har litt å planlegge :) Jeg har fortsatt ikke bestemt hvor jeg vil dra i sommer. Og om det blir alene, eller om jeg skal prøve å få med en venn et sted, eller om jeg til og med bare skal melde meg på en sånn organisert tur i regi av Carpe Diem eller noen andre.

Skjult ID sø. 13 april 2014 00:09

Har ikke hørt om Carpe diem, men personlig prøver jeg å unngå organiserte turer.. Var på en i Namibia i fjor på 1 uke da jeg ikke har lappen.. Bra tur, men foretrekker å være selvstendig hvis du skjønner hva jeg mener

Skjult ID sø. 13 april 2014 00:09

Kan jo dra t Sri Lanka!;)

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 13 april 2014 15:47

Hehe, tja, tror egentlig jeg skal bruke denne sommeren på å se noen av de stedene litt nærmere hjemme som jeg fortsatt ikke har besøkt. Skal en tur til Svalbard, og ellers vurderer jeg enten øyhopping i Hellas, eller å besøke enten Sicilia og Sør-Italia eller Korsika og Sardinia, eventuelt en kombinasjon av flere av disse. Så kan jeg spare de stedene som ligger veldig langt borte til jeg likevel er i regionen og dessuten har god tid.

Skjult ID sø. 13 april 2014 15:54

Høres ut som en god plan!:) Alltid hatt lyst til øyhopping i Hellas, men det har ikke blitt foreløpig.. Wow. Svalbard-da må du hilse isbjørnene og pingvinene (hvis de er der)!:)

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 13 april 2014 17:01

Haha, ingen pingviner på Svalbard nei, men håper å få sett en isbjørn hvis jeg er heldig ;)

Skjult ID sø. 13 april 2014 18:22

Hihi-hadde en mistanke at de ikke fantes der!;)

Skjult ID med pseudonym Tea ma. 14 april 2014 20:30

Temareisene til Star Tour