Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan takle kompliment?!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym phantom sø. 14 sep. 2008 15:28

Håper ikke dette på noen måte oppfattes som skryt.

Jeg er over middels god til å synge. Er klar over det, synes ikke selv at jeg er fantastisk, og har dermed ingen behov for å stå på en scene, satse på sangen osv.

Likevel er jeg særdeles glad i allsang, gitar og sang, eller karaoke for den saks skyld. "Problemet" oppstår i det folk begynner å komme med særdeles overdrevne komplimenter, á la "Har du gitt ut CD?", "Du bør gi ut CD", "Er du klar over hvor bra du synger?", "Du fikk meg på gråten" osv.

Hva i all verden kan man svare på slikt? Hele situasjonen blir usannsynlig klein, jeg blir pinlig berørt og avfeier det med at "det er ikke SÅ bra", "det er nok av folk som er bedre", "du er sikkert vel så bra" eller noen dårlige vitser som dukker opp i hodet mitt. Så oppstår det bare en pinlig stemning...

Jeg elsker å synge, så jeg har ingen planer om å sitte stille som en østers. Hvordan kan jeg takle slike komplimenter uten å fremstå hoven, eller i det minste ikke skape en pinlig situasjon? Er jo interessert i å komme i kontakt med folk, men er _veldig_ dårlig på å starte en samtale som oppstår som følge av umåtelig ros...

Er til tider et seriøst problem...

(mann 40 år fra Oslo) sø. 14 sep. 2008 15:34 Privat melding

Det beste svaret kan ofte være: "Takk!"

Skjult ID med pseudonym phantom sø. 14 sep. 2008 15:35

Hehe, joda, og det skal jeg love deg at jeg har prøvd. Da kommer oppfølgingen, og det blir like pinlig igjen.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 14 sep. 2008 15:36

Hvorfor ikke bare takke, si at du elsker å synge, og at det er hyggelig å høre når noen synes du har fin stemme?

Skjult ID med pseudonym Prefondo sø. 14 sep. 2008 16:57

Kan jo svare ''jaja vi har jo alle våre talenter....Men du...Fortell meg hva er ditt??''

Bra møte å få fokus vekk fra deg på:)

(mann 31 år fra Oslo) sø. 14 sep. 2008 17:04 Privat melding

Den eneste måten en mann kan ta et kompliment på uten masse tull og fiksfakserier er som chandler77 sier å ganske enkelt si "Takk".

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 14 sep. 2008 17:09

Helt enig med de over meg her. Beste måten å motta et kompliment på, er å takke. :-)

Men du? Har du vurdert å lage en CD noen gang? :-)
Er det noe du kunne tenkt deg?
:-)

Skjult ID med pseudonym phantom sø. 14 sep. 2008 17:36

Likte best vrien til Prefondo. Får prøve det neste gang ;)

Amourine: CD får nok bli i neste liv =)

Skjult ID med pseudonym åge sø. 14 sep. 2008 17:57

En kan være god i en ting, men behøver ikke å satse på det.
Og en kan være høfflig å takke for det å registrere at en likte det en hørte.
Og være opptatt at dersom det blir videre prat, så har en satt et standpunkt for det, som gjør det enklere å forsvare

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 14 sep. 2008 18:11

@ phantom
Med cd mente jeg mest for din egen skyld. Om du har lyst til det, om det var noe du kunne tenke deg. ;-)
Kjenner flere jeg, som har laget cd. Men som ikke har gitt de ut. ;-) Noen ganger gjør man ting for "the hekk of it". Ikke nødvendigvis for å være proff.

Jeg senser forresten Janteloven i slikt. Å ikke ta imot komplimenter med takk, men heller snakke de bort, skifte tema eller unnskylde seg. Triste greier. For det er ofte DA at den som GIR komplimentet føler et behov for å understreke det h*n sa. Så et kompliment blir altså en mye større greie om man alltid skal vase de bort, avfeie de og bortforklare.
Takk, holder som regel lenge. :-)

Skjult ID med pseudonym Mammadalt sø. 14 sep. 2008 18:35

Sørg for å bli litt bedre kjent med deg selv du TS - hvorfor du reagerer slik. Styrk selvfølelsen din, så ordner det seg og alle blir glade og fornøyde:-).

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 14 sep. 2008 20:45

En annen ting er at ved å ikke ta imot komplimenter som sier at du er flink til å synge, fratar du den som roser deg gleden ved å rose. Noen ganger kan til og med følelsen av "jeg hører sikkert feil og har sikkert ikke peiling" slå den rosende, og det er litt dårlig gjort :-)

Skjult ID med pseudonym jepp sø. 14 sep. 2008 20:52

Si takk, også kan du tenke "makan, ikke særlig musikalsk hvis en kommer med et sånn kompliment til MEG" :-) .. for det pleier jeg å tenke når jeg sitter ved pianoet og noen kommer bort .. hehe

Skjult ID med pseudonym Prefondo sø. 14 sep. 2008 21:42

Ya...

He shots he scores;)....Phantom you can sing for me whenever!!!!

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 14 sep. 2008 21:52 Privat melding

TS - det er ikke viktig hvor du objektivt forsøker å plassere deg på talentfull-skalaen... Den som gir et kompliment (vet det heter en, men ser så rart ut:-) har hatt en positiv opplevelse, og uttrykker entusiasme og glede. Ikke drep dette. Ta i mot med åpne armer... og si tusen takk, så hyggelig at du synes det! Så lenge du føler at det de sier er ektefølt.

Er du en stemningsskaper? Husk at det å kunne skape god stemning er en viktig egenskap i seg selv. Og kanskje vel så viktig som å være "flink" til å synge...

Hvem har ikke opplevd at en ganske simpel vin på polet i blant smaker fortreffelig - i det rette selskapet?

Skjult ID med pseudonym Organ sø. 14 sep. 2008 23:31

Ts: Om det er en dame kan du si takk og sporenstreks invitere henne backstage :-) Da slipper du langtekkelige pinlige situasjoner fordi hun garantert går selv, (evt. blir med, og da er jo problemet løst..)

Skjult ID med pseudonym zacha32 ma. 15 sep. 2008 00:13

@phantom

Det er bare en ting at du behover å gjøre når du få en kompliment: " SMILE og SI TAKK" ,
så forsetter du bare med det du gjore . Men hvis du er lyst til å si noe mer, prøv med : "TAkk, det er jeg glad for at dy synes... eller noe som: Takk, så pent av deg å legge merke til det. Men hva så snill ikke bli sarkastisk og gi en svar som: mmm.. tuller du!!

(mann 43 år fra Oslo) ma. 15 sep. 2008 08:54 Privat melding

Kjenner meg igjen her, og du må bare si takk :).. husk at de fleste du synger for ikke har filla peiling selv, og dermed synger du som en gud i forhold til de..

(mann 51 år fra Oslo) ma. 15 sep. 2008 11:11 Privat melding

Du sier jo selv at du er over middels god til å synge. Når det blir lagt merke til av andre så behøver du ikke å bli forlegen, men kan ta i mot oppmerksomheten med rett rygg. De sier antageligvis ikke at du er verdens beste sanger, så du trenger ikke å korrigere dem heller.

Ta et dypt pust, kjenn etter hvor godt det er å få en kompliment som treffer deg på et område du er glad i, se personen rett i øynene, smil og si: "Takk, det er veldig hyggelig å høre!"

Oppfølgingen kan gjøres enkel: "Sangen gir meg mye glede som hobby, men jeg ønsker ikke å gjøre noe mer ut av det. Da blir det så alvorlig og det kan hende jeg mister lysten."

(mann 51 år fra Akershus) ma. 15 sep. 2008 13:12 Privat melding

Ta komplimentet på alvor du, og ikke avfei dem. Si at det er hyggelig at hun/han synes det, og kanskje hvorfor komplementet settes pris på. -For du gjør vel det?

Er du skikkelig 'in the mood' kan du prøve varianten "Mmmmm... så hyggelig at nettopp De liker syngingen min så meget. Tillat meg å vise Dem veien til mitt rom! -Det er rett bortom åsen her fremme... Der skal jeg virkelig få Dem til å synge likeså vakkert, om enn på en annen måde. De kan glede Dem meget, slik jeg nu gjør. Her... Ta min arm!"

(mann 31 år fra Akershus) ti. 16 sep. 2008 21:45 Privat melding

har faktisk akkuratt det samme problemet. Jeg sier stort sett bare takk, så oppriktig jeg kan, etterfulgt av "Jeg bare liker å synge!":D hehe.

Man har liksom janteloven i bakhodet hele tiden. (Jeg har iallfall det). Hvis man liksom vet at man er god til noe , og viser at man vet det er du liksom litt primadonna