Alle innlegg Sukkerforum

Jeg har aldri hatt en kjæreste...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym handerre ti. 6 mai 2014 23:54

Dette hadde ikke vært et problem om jeg var yngre. Jeg fyller 33 i år. De fleste i min omgangskrets er for lengst etablert med familie, rekkehus, to biler, trampoline i hagen og alt som hører med. Selv har jeg altså ikke noen forhold å se tilbake på.

Det er noen spørsmål som presser på på grunn av dette, og som det kunne være interessant å se om noen her mener noe om;

For det første; I hvilken grad er dette hemmende for meg? For meg er ærlighet viktig, og jeg føler jeg må trekke frem de "negative" sidene ved meg selv på ett eller annet tidspunkt. Altså vil det være naturlig å før eller senere (høst før) informere en potensiell date om min manglede erfaring på det området.

Jeg er livredd (neida, jeg er mann i 30-årene, så livredd er nok en overdrivelse. Bekymret, sier vi) for at dette skal slå negativt ut. Vil hun føle at hun må "lære meg opp" i å være en god kjæreste og at dette er noe hun ikke ser for seg å bruke tiden sin på? Er det direkte turn-off? Hvilke tanker vil hun gjøre seg om hvorfor jeg aldri har hatt en kjæreste før?

Kan det tenkes at dette kan føre noe positivt med seg?

Hvor vanlig er dette? Jeg vet om flere som er i min situasjon og rundt min alder (eller, faktisk, mye eldre..), men jeg tror likevel jeg tilhører en ganske sjelden rase. De fleste som har vært singel lenge, har iallefall som regel minst ett mer eller mindre seriøst og/eller langvarig forhold bak seg.

Jeg ser på meg selv som en relativt oppegående fyr med helt normalt utseende (har tidligere vært kraftig overvektig, noe jeg tok tak i for noen år siden) som er relativt godt likt. Jeg er nok litt sjenert og usikker i hverdagen og ikke den mest kontaktsøkende personen i verden, men det er et aldri så lite mysterium for meg og omgivelsene mine at det har blitt sånn.

Skjult ID med pseudonym s-81 on. 7 mai 2014 00:16

Tror ikke du skal være bekymret. Det er bare en fordel at det ikke er masse ekser å forholde seg til. Den du ender opp ned vil være spesiell.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 7 mai 2014 00:16

Skjønner deg godt jeg.
Har selv ikke noe ordentlig seriøst forhold å kunne vise til.

I motsetning til deg, så er jeg faktisk livredd. Såpass redd at det egentlig stort sett står som en stor mur mellom meg og damer.

Jeg aner ikke hva det vil si å være kjærester egentlig. Hva gjør en når en er sammen? Venneting?
Hvor mye skal en være sammen? Hva er for lite?
Hva forventer hun av meg i et forhold? Osv., osv., osv. :/

Skjult ID med pseudonym Jente30 on. 7 mai 2014 00:19

Det er nok både delte meninger når det gjelder å ikke ha hatt kjæreste før. Men for min del er det ikke nødvendigvis en ulempe, selv om jeg har flere lengre forhold bak meg. Dersom du er trygg på deg selv, og er villig til å satse i et forhold. Så tror jeg ikke det kommer til å bli noe problem. Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym Uerfaren on. 7 mai 2014 01:51

Jeg er jente 32 i samme båt og har nok de samme bekymringene som deg, men håper og tror at når jeg kommer nær nok noen at det ikke vil spille noen rolle..

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 7 mai 2014 09:22

Ikkje bekymr deg du:-) me andre som har vert i forhold er det jo bevist at me ikkje er gode nok..du har jo fremdeles tvilen på di side:-D

Skjult ID med pseudonym Skjerm on. 7 mai 2014 17:01

Dette er på sett og vis det siste tabuet i dagens samfunn. Jeg synes jeg leser om nye fetisher bortimot daglig i lokalpressen hvor både besteforeldre og barnebarn legger ut om alle sine erfaringer og preferanser.

Men så viser det seg at det tross alt finnes mennesker der ute som har et litt mer edruelig forhold til ... eh ... forhold og det som det måtte innebære. Det som er litt forstemmende er at det er dette som nå blir oppfattet som unormalt.

For å være helt ærlig; Jeg ville ikke ha vært så opptatt av dette med erfaringsnivået. Tviler vel på om det er så mange som vektlegger dette noe særlig. Dette med at kvinner skal være så fokuserte på at mannen kan diverse teknikker, tror jeg ikke gjelder for mer enn noen svært få individer. Men kjære vene - gjerne ta og korriger meg her. Til syvende og sist er det personligheten som teller - hvilket gjelder for alle parter. Vel personlighet - og god hygiene. Men jeg digregerer.

Skjult ID med pseudonym pilseren on. 7 mai 2014 17:19

ta deg en pills å da skal du se vorr lett de skal gå! hade selv ei sjærest å ble bare lei av hene får hun vile ha alt for my sex. det fines vel en mellåmting.

(mann 32 år fra Vest-Agder) on. 7 mai 2014 17:43 Privat melding

Føler dette kan gå begge veier. På den ene siden så gjør en ofte ting i tidlige forhold som man ofte gremmes over at man har gjort senere, og på den måten utvikler seg i forhold til sitt samliv med andre. Den mangelen kan føre til noen litt kjipe situasjoner og er vel det som i hovedsak er "redselen" til trådstarter. På en annen side, så vil du ikke være tynget ned av lastene tidligere forhold ofte kan påføre en person. Noe som ofte kan være veldig positivt.

Skjult ID med pseudonym pilseren on. 7 mai 2014 17:44

helt enig med du bromle du virker såm en brakar du.

Skjult ID med pseudonym Tja. on. 7 mai 2014 22:01

Jeg er nesten ti år eldre enn deg TS, og har heller ingen ordentlige forhold å vise til. Jeg har en delvis god unnskyldning for hvorfor det ble sånn, ihvertfall mellom ca. 18 til 35 års alderen, men jeg merker jo at det gjør noe, spesielt i forbindelse med dating via nettet som her.

Går du på date med noen herfra, kommer man nesten uunngåelig inn på den typen ting før man rekker å kjenne på kjemien, og da er det gjerne game over før man har fått en reell sjans.

Jeg gidder ikke å sukre det og si at det ikke har noe å si, sorry. Dette er ihvertfall min erfaring. Heh - min erfaring i å ikke ha erfaring.

Det er nok ikke den manglende erfaringen i seg selv som er problemet, men at de spør seg hva som er galt med deg som ikke har vært sammen med noen. Noe må det jo være, liksom.

Dette er som å komme nyutdannet ut i jobbmarkedet, og søke på jobber. Man finner ut at man må ha flere års erfaring for å kunne få jobben, men for å få flere års erfaring må man jo ha hatt jobben...

Men - noen får seg jo tross alt jobb, da. Så - break a leg.

Skjult ID med pseudonym handerre on. 7 mai 2014 22:19

@Tja: Det er litt sånn jeg tenker også, at hun begynner å tenke "hva er galt med han liksom, siden han har vært singel hele livet?", for NOE må det jo være. Joda, noe er det jo også. Har hatt mitt å stri med og slitt med usikkerhet og laber/til tider fraværende selvtillit egentlig siden ungdomsårene. Dette bedrer seg derimot stadig.

Når det gjelder jobbsammenligningen din, så er jeg ferdig utdannet om et år kommer til å gå rett ut i jobb. Null stress, det blir nok å velge mellom tilbud der tenker jeg. Gid det var like lett på damefronten:)

Ellers takker jeg for mange fine innspill. Har egentlig fått bekreftet det jeg egentlig tror, at det ikke spiller så stor rolle for de fleste og at de som bryr seg om sånt, kan ha det så godt. Men jeg tenkte det kunne være greit å sjekke.

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 7 mai 2014 22:56

@handerre

Nå som du og @Tja har sagt det eg hadde tenkt å si så får eg heller nøye meg med å føye til. Det viktigaste du kan gjere er å bære deg sjølv med stolthet. Så lenge du utstråler ro og oversikt så vil dei fleste damer oversjå ditt lille "handicap".

(kvinne 37 år fra Buskerud) to. 8 mai 2014 09:37 Privat melding

Det er jo hvem du er som person som er interessant her, ikke hvor mange forhold du har bak deg:-)

Skjult ID to. 8 mai 2014 15:26

Jeg en kvinne på 31 år og har heller ikke hatt kjæreste.

Skjønner godt at du tenker på disse tingene og jeg har hatt mine runder med meg selv også om hvorfor det ikke har blitt slik. Mine gode venner kommer med trøstende ord til meg og sier kjærligheten kommer til deg også.

Selv tenker jeg at det som er viktig er at man har det bra med seg selv og ellers i livet. Jeg lever et aktiv og rikt liv og det er jeg takknemlig for:-).

Samfunnet har blitt sånn at man sammenligner seg med hverandre og man kan lett falle utenfor "normalen".

(kvinne 45 år fra Akershus) to. 8 mai 2014 15:36 Privat melding

Jeg har heller ikke stor erfaring, og ingen lange forhold bak meg, men det stopper meg ikke fra å prøve. Broren min hadde ingen forhold bak seg i førtiårene, da han traff sin kone. Så vil si det er håp for oss uerfarne også.:-)

Skjult ID med pseudonym hemmelig to. 8 mai 2014 17:52

@miss-81

Da må du huske at antall forhold er noe de aller aller fleste kobler direkte til hvem en er som person.

Skjult ID med pseudonym handerre to. 8 mai 2014 18:12

@hemmelig

Enig med deg. Nå er det ikke sånn at dette er noe som kommer opp i det daglige, og folk som jeg har møtt de senere årene av livet vet jo at jeg er singel nå, men spør ikke hvor lenge jeg har vært singel og det er ikke noe jeg går rundt og "skryter av" (selv om jeg ikke ser noe poeng i å holde det hemmelig heller).

Likevel, når det kommer opp, føler jeg ofte at jeg får ett litt rart blikk og så lirer man gjerne av seg ett standardsvar som "Jaja, du møter nok noen snart" - joda, det kan jo godt hende men jeg har jo ikke møtt noen på 32 år (det har jo vært noen dater, men det har aldri kommet særlig langt...) så at jeg på mirakuløst vis plutselig møter noen sånn helt uten videre? Tja...

Jeg tror mye handler om hvordan man har det ellers i livet. Det er klart det var hardt å se stadig flere i omgivelsene etablere seg og få familie mens det skjedde null og niks på den fronten for min del. Samtidig ble jeg akterutseilt på andre områder også. De fleste i min omgangskrets studerte. Jeg jobbet, og tjente mer enn dem. Plutselig var de ferdig utdannet og tjente mer enn meg. Min lønn hadde stått på stedet hvil mer eller mindre hele tiden.

Nå er jeg iallefall på vei mot et anstendig liv, en utdannelse jeg er veldig stolt over å ha valgt og ser frem mot en spennende yrkeskarriere, har sluttet å bry meg om at jeg aldri kommer til å bli rik så lenge jeg får verdens beste jobb og har også innsett at verden ikke raser sammen om jeg ikke finner meg en kjæreste.

Og jeg tror faktisk at akkurat dét er noe av nøkkelen til suksess. Skjønt, desperat har jeg aldri vært..

Skjult ID med pseudonym bos to. 8 mai 2014 18:59

@handerre

Jeg fikk lyst til å skrive når jeg leser dine bekymringer . Jeg kan ikke se at du stiller opp med noe stort ulempe bortsett fra en (kommer til den senere) på grunn av din lange singel tilværelser , det er faktisk flere fordeler , nevner : ingen sjalu og vanskelig ex , ingen tidligere barn , ingen barnebidrag , ingen tidligere stiftet gjeld etter endt forhold , ingen kjønnssykdomer :-) osv . Du er altså en uskreven ark og du kan ikke stille opp på en date med tanker som du her formidler til oss , det vil gjøre deg sårbar og få deg til å fremstå som litt rar , jeg synes du bør søke på lik linje og med den samme rett som alle andre og du må også opptre kritisk i din egen interesse . Jeg vet ikke hva er grunnen til at du har ventet så lenge med kjæreste , kansje det er ingen spesiell grunn men hvis du føler at det er en eller flere grunner til det vil jeg råde deg til å søke proff. hjelp , noen samtaler eller så . Jeg er så sikkert på at der ute finnes det flust med damer som kunne tenke seg deg . Det du bør passe deg for siden du ikke har prøvd og feilet like mange ganger som meg er at du bør få litt hjelp av venner eller familie til å plukke ut den riktige kjæreste til deg . Altså du velger og de råder er nå min tanke . Det er det eneste ulempe jeg finner , din manglende erfaring i vurdering av kjæreste og finner du det ikke i Norge er jeg sikkert på at det finnes enda fler der ute som er i samme situasjon som deg .. Stå på :-)

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 mai 2014 19:06

Jeg er kvinne og jeg har møtt mange menn. Jeg har hatt mange kjærester og jeg er uredd hva gjelder både menn og selve temaet her. Derfor sier jeg:

1. Ikke vær redd. Vær deg selv.
2. Noen synes dette er rart. Drit i dem og se på andre enn dem.
3. Den rette jenta ser etter DEG, ikke etter erfaringen din.
4. Det å ha sex er noe vi "har i oss". Det lærer du fort skal jeg si deg :-)
5. Du har mye godt i vente - bare gled deg, du!

Skjult ID med pseudonym hallois to. 8 mai 2014 20:53

Flere jenter jeg har datet har uttrykt redsel for å binde seg til meg (jeg er 38) fordi jeg ikke har hatt samboer. Jeg har ellers bra erfaring seksuelt, men altså ikke hatt noe langt forhold siden slutten av 20-årene.

Synd at de er redde av den grunn.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 mai 2014 21:00

...mens jeg hadde tenkt: "Så flott at han ikke har mange samboere bak seg! Da vet han hva han vil, og firer ikke på sine ønsker mht til dette".

Skjult ID to. 8 mai 2014 22:34

Klart at man savner å ha en kjæreste og ha et familieliv sammen. Det ser og høres så idyllisk ut noe det sikkert er på mange måter, men jeg tror nok også at det er et hektisk liv, når begge to jobber og man har familie i tillegg. Uansett er jeg glad på andre folks vegner, enten de er i den ene eller andre livssituasjonen. Har flere venner som har etablert seg med egen famile og jeg synes det er koselig å møte dem/holde kontakten.

Noen finner hverandre tidlig, noen midt i livet og noen finner hverandre sent. Selv har jeg flere venner som fant hverandre, da de var mellom 30 og 40 år.

Valg av jobb og studiesituasjon har også noe å si for om det kan være potensielle partnere der. Når 97 % av arbeidsstokken eller klassen består av bare menn eller kvinner, så sier det seg selv at det er begrensete muligheter for å møte noen der. Om de er single eller opptatt er heller ikke godt å vite med mindre man blir kjent med dem.

Skjult ID med pseudonym Kreditt to. 8 mai 2014 23:18

det er ingen stilling som heter "kjæreste" så det med og bli lært opp skjer ikke, du er en kjæreste fordi personen du er sammen med liker deg som den du er og ikke hva du har av gammel erfaring og bakgrunn. Det eneste du burde kunne er det du allerede ved, vær omtenksomm,trofast,ærlig,åpen og interesert i den du er sammen med

Skjult ID to. 8 mai 2014 23:32

Det å være omtenksom, trofast, ærlig, interessert og åpen er viktige egenskaper som jeg setter pris på hos en fremtidig partner-:). Jeg er også slik, selv om jeg har mine gode og svake sider.