Alle innlegg Sukkerforum

krav i manne-annonsen.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym . lø. 17 mai 2014 13:24

Når jeg blar meg i profiler til menn, hopper jeg raskt videre når jeg leser smørbrødlisten med alle krav til en kvinnelig partner. Ett av punktene på lista som går igjen er "må brenne for jobben sin"/"må være svært engasjert i jobben sin"/"må stortrives i jobben sin", eller noe i den duren. Jeg har en helt grei jobb, it-relatert - det går litt opp og ned hvor mye jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Jeg trives fint på jobben, bevares, men jeg ELSKER den ikke, og det går litt opp og ned ift mine arbeidsoppgaver (som kan variere en del) hvor engasjert og moro jeg synes det er. Jeg synes det er så mye annet enn jobb her i livet som er viktig, selv om jobben tar mange timer hver dag. Så jeg lurer på: er det helt tabu å si at man ikke alltid synes det er så spennende på jobben?

Skjult ID med pseudonym Jente30 lø. 17 mai 2014 13:44

Trives også greit på jobb, men hver dag er ikke like spennende. Det er nok ikke alle som stortrives på jobben, og er enig i at det er mye annet som er viktig i livet enn jobb. Feks sosial omgang, fritidsinteresser, trening og reising bla.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 17 mai 2014 13:51

Det står jo akkurat det samme i utallige dameprofiler.
Og det er jo ikke noe verre enn å bare hoppe over dem hvis de mener jobb er så himla viktig.

Jeg er akkurat som deg. Har en jobb jeg syns er helt ok. Ikke noe mer, ikke noe mindre.

Skjult ID med pseudonym Elregn lø. 17 mai 2014 15:34

Det er meningsløst å sette en haug med krav til sin ukjente partner.
Tror drømmer seg helt vekk når man leter etter den "perfekte" partner.
Fokuser på det man kan tilby isteden.
Når det gjelder å brenne for jobben , synes jeg det er blitt en Klisjé.
Det er en grunn til at mann kaller det jobb og ikke en hobby.
Jobb er noe man har for å betale for livets opphold.
Noen må gjøre de kjedelige jobbene også.
Alle kan ikke jobbe i FN og redde verden fra seg selv.

Skjult ID med pseudonym bos lø. 17 mai 2014 17:01

Neida , du trenger ikke det . I de fleste tilfelle er det et forsøk på å fremheve seg selv som "driftig " :-) og dermed gjøre et godt inntrykk og de har gjort det hos deg "Ironi "

(kvinne 34 år fra Oslo) lø. 17 mai 2014 17:20 Privat melding

Vi har vel mange "krav" vi kvinner også. Jeg mener det er viktig å fremme de kvalitetene som er viktig for en i profilen sin. Hvordan skal du ellers sile ut de personer med kvaliteter som du liker og ikke liker. Det må vel til når du dater online?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 17 mai 2014 17:48

Nå er det vel ikke det at en har "krav" som er problemet. Men snarere slike "krav" som egentlig ikke har noe å si.
Greit nok at om du har en jobb du hater, så er det fort gjort å ta dette med seg hjem.
Men en trenger ikke elske jobben sin for å unngå dette. Holder lenge at en har en jobb en syns er helt ok og ikke hater den.

(mann 44 år fra Hordaland) sø. 18 mai 2014 06:10 Privat melding

Åh! Syns det er kjempefint at folk her inne stiller krav til engasjement, det trenger nødvendigvis ikke absolutt være jobb:D noen av oss gjør ordentlig innsats for å unngå "flate" og uengasjerte partnere

(mann 51 år fra Hordaland) sø. 18 mai 2014 10:39 Privat melding

Jeg mener att det er greit og si att en ikke bestandig syns att det er greit på jobb. Vist en mistrives så trenger en ikke ta det med på profilen.
Jeg vet ikke hvorfor noen setter slike krav. Mulig att dem er redd for att det blir mye klaging så dem må høre på ? :-) Ikke vet jeg for jeg har ikke ett slikt krav og jeg har heller aldri hatt ett slikt krav.
Vist noen har for mange krav så er det lov og komme med ett hint.
Jeg har selv fått ett hint om for mange krav og jeg har rettet på det.
jeg er fortsatt åpen for andres synspunkt. Jeg har noen få krav som jeg ikke vil fire på. Men det er ikke så mange kravene. Jeg velger og anta att jeg ikke skremmer noen.
I ett forhold "og det er det man er ute etter" så skal en være der for hver andre enten en har en jobb en trives i eller ikke.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 24 mai 2014 12:55

Det er helt greit å ikke alltid synes jobben er så super. De fleste av oss har vel dager på jobben som er både kjedelig, rutinepregete og i blant altfor stressende? Men er jo litt greit om folk ikke direkte hater jobben sin da, for da blir det jo mye negativitet som de lett tar med seg hjem også.

Selv arbeider jeg for å leve, ikke omvendt. Men har heldigvis en jobb som også glimter til med noen veldig spennende og læringsrike dager inn i mellom alle de vanlige, ganske rutinepregete og noen ganger veldig kjedelige dagene. Meningsfull er vel der i mot ikke et ord jeg vil bruke om jobben jeg har i dag. Jeg bidrar på ingen måte spesielt mye til samfunnet, annet enn over skatteseddelen, og det vet jeg. Derimot er den godt nok betalt til at jeg har råd til å gjøre andre ting jeg liker bedre på fritiden. Godt nok til at jeg kan ta et friår og reise verden rundt hvis jeg vil det, eller for eksempel kjøpe meg en seilbåt. Og da kan jeg leve ganske greit med at det bare er noen dager inn i mellom som er spennende og morsomme på jobben, og ikke alle.

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 24 mai 2014 13:05 Privat melding

Det er vel folk med den erfaringen at man er grinete om man har en jobb man ikke liker eller elsker, og som ikke tenker på at det kan være personlighets-relatert.
Jeg skulle ikke tenke den tanken en gang å ha det som krav og synes det er helt borti natta dumt,

(mann 51 år fra Hordaland) lø. 24 mai 2014 23:38 Privat melding

Jeg mener att det kjæresten sin trivsel på jobb og hennes / hans personlighet ikke nødvendigvis er samme sak.
Visk jeg hadde hatt en kjærest så hadde jeg vert glad i henne enten hun trivdes på jobb eller ikke. Jeg må i grunn si att jeg trivs på jobb.
Jeg vil ha en kjærest jeg . Jobben hennes er hennes sak ikke min.
Men en kan være en støtte for hver andre.

Skjult ID sø. 25 mai 2014 00:00

Jeg stortrives i jobben og har vært der flere år. Har hyggelige kolleger. Ingen dager er like. Lærerikt og spennende. Stiller gjerne opp ekstra når det trengs. Har god tid til andre ting også for eksempel venner, trening og reising-:)

Det er helt greit å si at jobben ikke betyr alt, men at den betyr noe det er sikkert.

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 25 mai 2014 02:23 Privat melding

Jeg synes også slike krav er unødvendige, men jeg skjønner hva de mener, er man lykkelig i jobben er man kanskje litt mer lykkelig i fritiden også. Hater du jobben eller en er av de som bare jobber for å tjene penger og syter og klager når man kommer hjem hvor fælt man har hatt det i dag er det ganske kjedelig å høre på i lengden. Jeg selv gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag. Men jeg krever ikke at min partner må føle det samme.

Jeg så krav fra en som tydeligvis hater x kona...laaaang liste over krav som....må ikke være utro, må ikke flørte med snekkeren eller hva det nå var....må være glad i barna uansett og bruke tid på dem...husker ikke alt, men alt var tatt ut av hvor dårlig x hans hadde behandlet han og barna....hehe der var det mye hat.

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 25 mai 2014 02:43

Jeg jobber bare for å tjene penger. Vel, i alle fall nesten. Tror det hadde vært innmari kjedelig å ikke ha noen jobb og bare drive dank i årevis, men hadde jeg vært styrtrik hadde jeg uansett funnet meg noe mer meningsfylt og givende å gjøre. Frivillig arbeid eller noe slikt kanskje, siden jeg uansett ikke trengte lønna. Og det er ganske mange kjedelige dager på jobben, som jeg skrev over. Og noen spennende og lærerike inn i mellom. Men å sutre kunne ikke falt meg inn, jeg har jo selv valgt å jobbe der. Og jeg har hyggelige kollegaer og er selv en av en liten håndfull som drar igang sosiale aktiviteter, som fredagspils og slikt. Likevel jobber jeg jo der for pengenes skyld. Og hadde jeg vunnet 20 mill i Lotto hadde jeg sagt opp jobben på dagen og reist verden rundt i et halv år eller år før jeg fant meg noe mer givende (om dårligere betalt) å gjøre. Skjønner ikke dette maset om at folk må elske jobben sin. Hvor mange gjør egentlig det? Nei, så legge en jente jeg møter ikke vantrives så mye at hun tar med seg et tonn av sinne, frustrasjon og negativitet hjem fra arbeid så er det greit for meg.

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 25 mai 2014 02:51 Privat melding

@oslomann

Tror ikke det at folk må elske jobben sin, jeg selv har bare vært heldig, men så er jeg en person som ser det positive i alt jeg gjør for da blir ting alltid mer interessant. :) Ja det er mange som jobber bare for penger, tror de fleste gjør det, men jeg har opplevd kolleger som bare syter og klager for alt og kommer de hjem og gjør det samme skjønner jeg at det kan være frustrerende å bo med en slik. Kanskje det er grunn til kravet i profilene, Jeg ville aldri ha sluttet å jobbe selv om jeg vant 20 mill i lotto, men jeg ville nok som du finne frivillig arbeid eller finne en enda bedre jobb kanskje halvtid.

Jeg trenger heller ikke en som elsker jobben sin selv om jeg gjør det, så fremt de ikke tar med seg den negativiteten hjem :)

(mann 38 år fra Sør-Trøndelag) sø. 25 mai 2014 03:46 Privat melding

Ordene vi bruker for å beskrive en ønsket partner grenser ofte mot å være floskler; kjærlig, psykisk sterk, sympatisk, osv osv.

Det å si at man ønsker at partneren har en jobb h*n liker, vil være å konkretisere disse kravene.

Har man en jobb man liker så har man ofte selvinnsikt, disiplin og en evne til å oppnå det man ønsker i livet.

Skjult ID med pseudonym Skrujern sø. 25 mai 2014 15:13

Jeg blir skeptisk til alle som ikke synes jobben er veldig gøy. Det er så utrolig mange ting man kan jobbe med. Hvis man har en jobb man ikke synes er veldig gøy, så bør man jo bytte jobb til en som er!

Så hvis man blir i en slik jobb, så tar jeg det som et sikkert tegn på at dette er et menneske som ikke har særlig drivkraft eller evne til å ta kontroll over eget liv. Da er hun ikke interessant for meg.

Slik er det.

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 25 mai 2014 18:26 Privat melding

For meg er ikke trivsel på jobben noe krav, og jeg er skeptisk til å lage liste med krav selv. Jeg har et ambivalent forhold til andres lister. Hvis noe er veldig viktig for noen er det vel like greit at det kommer fram, men hvor mange ting er det egentlig greit å kreve?

Skjult ID med pseudonym x eller y sø. 25 mai 2014 22:12

Jeg har ett krav :
Ærlighet.
Resten faller på plass av seg selv.

(kvinne 49 år fra Oslo) sø. 25 mai 2014 22:26 Privat melding

Hvis jeg ser tilbake, har jeg hatt perioder hvor jeg har stortrivdes på jobb, hatt det ok på jobb og mistrivdes på jobb. Jeg har hatt ulike jobber, ulike kolleger, ulike sjefer og ulike oppgaver. Slik regner jeg med at det er for de aller fleste. Derfor er ikke vel det å trives med jobben sin nødvendigvis noe statisk, er det det da?

Jeg blar raskt videre når jeg ser dette som et krav - ikke fordi jeg mistrives på jobb, men fordi jeg synes det sier litt om personen, og tolker det litt sånn: Jeg vil bare ha det geit og hyggelig med deg og slippe å høre om det du evt. måtte streve med på jobb…

Akkurat hvor han er løypa i forhold til jobb og trivsel, er knekkende likegyldig i forhold til den personen jeg søker!

(kvinne 50 år fra Østfold) sø. 25 mai 2014 22:32 Privat melding

Jeg synes krav er bra. Det betyr at personen som har skrevet profilen faktisk har tenkt gjennom hva han VIL ha og ikke bare hva han ikke vil ha.
Har man en lang liste over hvordan hun ikke skal være, kommer han aldri til å finne det han vil ha, fordi fokuset er rettet mot alt han ikke vil ha.
Og jeg er enig med et par stykker over her som sier at det viser engasjement når en person er glad i jobben sin.
Jeg tror ikke jeg hadde giddet å bruke tid på en fyr som tydelig mislikte jobben sin. Da hadde jeg ansett han for å være tafatt og uten evne til å ta grep for å lage seg et godt liv.

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 25 mai 2014 22:47

Mange trivelige jobber som mister sin glans når:
- du blir gående som en hamster i løpehjulet og ikke får brukt nye sider
- folk rundt deg blir sykemeldt og du jobber for to
- du aldri greier å oppfylle egne og andres krav om kvalitet OG effektivitet
Ære være de som faktisk tar de "tunge" jobbene for luselønn sånn at samfunnet ikke går HELT på ræva!

...eller skal alle være skuespillere og konsulenter (?) Forsåvidt... er vi jo millionærer hele hurven... så hvorfor ikke :-D

(kvinne 49 år fra Oslo) sø. 25 mai 2014 22:49 Privat melding

@ jaudå.

Jeg hører gjerne på at du er lei av å måtte jobbe for to ved middagsbordet, jeg! :-)

(mann 51 år fra Hordaland) ma. 26 mai 2014 00:01 Privat melding

Det er veldig viktig og like jobben sin.
Ikke for og gjøre en eventuell partner til lag. Men for sin egen del.
En bruker veldig mye tid på jobb ,så det er en veldig stor del av livet..

(kvinne 54 år fra Oslo) ma. 26 mai 2014 11:44 Privat melding

Jeg skulle ikke hatt noen som helst problemer med å være sammen med en som mislikte jobben sin, men konstant sutring uten å ville gjøre noe med situasjonen er noe ganske annet.

(mann 45 år fra Sør-Trøndelag) ma. 26 mai 2014 12:31 Privat melding

Selv synes jeg det ville være underlig å stille krav om man skal brenne for alt mulig rart. Satser på noen som er allsidige, jeg.

Veldig bra å trives på jobben, men å "brenne" for den høres jo ut som at det er et krav at jobben skal være altoppslukende. Og det er jo litt kjipt.

SYnes jeg.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 26 mai 2014 12:42

Ultimater er bra, viser at man er alsidig......

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 26 mai 2014 23:20 Privat melding

Viktig å like jobben sin sier dere…. Men det å like jobben sin er da ikke noe konstant, er det det? Det er vel sjelden et sort-hvitt bilde. De aller fleste jobber opplever jeg at har noen plusser og minuser ved seg. Og hva som dominerer akkurat når jeg treffer noen, ville det ikke falt meg inn å brukt mot dem. :-)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 27 mai 2014 00:31

Lurer litt på når folk skal henge seg opp i hva andre har som krav.
Hvis du misliker kravene eller ikke passer dem, så er det ikke verre enn å move the fuck along.

Mindre fokus på de som IKKE passer og mer fokus på de som KAN passe deg. Takk! ;)

(mann 43 år fra Telemark) ti. 27 mai 2014 20:09 Privat melding

Det er mange som ikke har slike krav TS, men for å finne de betyr det kanskje at du må gå tilbake på krav om utseendet?

Skjult ID med pseudonym . ti. 27 mai 2014 21:54

Jeg er TS - interessant at denne tråden ble så populær! Ser det er mange ulike synpunkter, godt at ikke alle er av samme mening! Det kom et spørsmål om hvilken aldersgruppe dette gjaldt, for meg har det vært 45-53 år på menn.
Greiere, 20:09: Gå tilbake på krav om utseendet, sier du...Hmm, mitt krav er at jeg ønsker en helst med noe høyere utdannelse, det er kanskje ikke noe bedre, men det har noe med grunnleggende likheter og muligheter til å være litt på samme bølgelengde, kunne diskutere ting, osv. Her kan man selvsagt ikke skjære alle under én kam, men. Oj, nå får jeg vel mange "stygge" tilbakemeldinger her, men noen krav må jo jeg ha også;)

(mann 43 år fra Telemark) ti. 27 mai 2014 22:28 Privat melding

Nå var det mer ment som et spørsmål TS. Alikevel synes jeg det er rart at det er menn med slike krav. Men det er jo tenkelig at de som har høy utdannelse føler seg mer attraktiv og dermed stiller høyere krav.

(mann 51 år fra Hordaland) ti. 27 mai 2014 22:42 Privat melding

Veldig så mye fokus på trivsel på jobb ?
Er ikke trivsel på fritiden vel så viktig ?
Det er jo da en har muligheten til og være sammen.
Jeg liker konstruktive og aktive damer.

(mann 51 år fra Hordaland) ti. 27 mai 2014 22:45 Privat melding

@greiere
Det er ikke likhetstegn mellom høy utdannelse og trivsel på jobben
Det er heller ikke likhetstegn andre veien.

(mann 43 år fra Telemark) on. 28 mai 2014 07:53 Privat melding

Handyfjell: Det har du helt rett i, men hvorfor forteller du meg det? Er jo langt unna det jeg prater om.....

Skjult ID med pseudonym lillijane on. 28 mai 2014 09:46

Sier meg enig med @ powpow her. Stadige utsagn om at kvinner skal "fire" på ønsket utseende. Hva med dere menn da?
Felles "reglement" mtp dette er en god begynnelse. Du ER IKKE attraktiv om du har bil, hus, båt, bra økonomi, om din "utkårede" her inne ikke finner deg og ditt attraktivt. Forstår ikke disse evinnelige forumdiskusjonene som stadig ender opp med konklusjonen om at kvinner er for "kravstore" og må senke "kravene" for å få seg en mann.. Det nytter ikke kaste stein i glasshus.. Ethvert menneske gir oppmerksomhet til ett menneske de finner attraktivt. Uavhengig av kjønn. Dere menn( som konsekvent kontakter veldig mye yngre kvinnet) bør kanskje ta nok en titt i speilet. Sannheten kan være tøff, men skuffelsene vil dermed ikke stå i kø..

(mann 43 år fra Telemark) on. 28 mai 2014 21:07 Privat melding

Lillijane: Hvis du sikter til det jeg skreiv så mener ikke jeg at damer flest er kravstore. Men det er noen som ikke får det til også må de blåse ut her på forumet. Og la det være helt klart, jeg forstår dem!
Det jeg vil frem til er at de få det gjelder, ja slik som TS her uten at jeg skal påstå at hun er kravstor. Kanskje de kunne valgt en annen taktikk. Og siden du er enig med @powpow, det er jo nettop det vedkommede er inne på.

Skjult ID med pseudonym griffin on. 28 mai 2014 21:36

Jeg er så lei denne jobben
Jeg er så lei denne jobben
Jeg er så lei denne jobben
(Aha)

Varfor blir jeg aldri aksepterad?
Jeg som alltid er meg sjæl

Varfor blir jeg aldri aksepterad?
Jeg som alltid er meg sjæl

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 28 mai 2014 23:49

Jeg har datet de som vil ha ei som brenner for jobben sin.
Min erfaring er at alt er innen "rimelighetens grenser"? ;-)

Anyway...
Det er da vel helt greit å si man ikke synes jobben er like spennende/givende/motiverende/interessant til enhver tid?
Poenget handler vel mer om måten det blir formidlet på, og hva man gjør med dette?
For meg er det lite interessant å bruke tid med en partner som synes jobben er lite interessant OG som bruker tid på å klage på dette. Da tenker jeg av typen "dag ut og dag inn..."
Uten å gjøre noe med det.

Jeg skal ikke tolke hva menn legger i dette (for jeg tror ikke dette er et kjønnsdefinert ønske), for jeg tror det handler mer om hva man uttrykker om jobben man går til hver dag. Det har jo uansett med dine personlige valg å gjøre, så det beskriver deg som person. Og dersom du stadig er misfornøyd kan det jo koke ned til at du ikke er særlig handlekraftig, endringsvillig eller bare liker å klage?
I bunn og grunn skaper det dårlig stemning...
;-)

Skjult ID to. 29 mai 2014 10:55

Det er viktig å trives både på jobb og i fritiden da blir man et mer harmonisk menneske å være sammen med.

Personlig synes jeg det er slitsomt med dem som klager dag ut og dag inn. At man har dårlige dager innimellom er helt greit. Vedkommende får i hvertfall høre det fra meg hvis det blir for mye. Jeg har bedt flere rundt meg om å tenke seg om og gjøre noe med situasjonen sin og noen har også gjort det takk og lov-:).