Alle innlegg Sukkerforum

Match i forhold til alder

Vis siste innlegg
(kvinne 50 år fra Østfold) to. 22 mai 2014 17:45 Privat melding

Synes i det store og hele at sukker fungerer ganske godt i forhold til match-kriterier, men det er i alle fall en ting som ikke fungerer. Match i forhold til alder. Jeg har satt at jeg søker menn mellom 40 og 50. Sukker har en funksjonen som spør om hvor viktig det er at partner matcher på alder. Her HADDE jeg satt at det var svært viktig. I forhold til mine ønsker tenker jeg altså at pluss/minus 5 år er ok. Men, her er sukker ikke enig. Mistenker at sukker opererer etter en litt gammeldags måte å tenke på. At mannen skal være eldre enn kvinnen. Jeg foretrekker menn som er yngre. Ikke veldig mye yngre, men litt. Sukker matcher meg med mange menn godt over mine alderskriteriet og fjerner de som er yngre, men innenfor mine alderskriterier.
Nå dater jeg altså en mann som er yngre enn meg (4 år) og når jeg hadde valgt, svært viktig, på hvor viktig er det at partner matcher deg aldersmessig? Hadde vi lav match, men når jeg satte dette valget til mindre viktig, fikk vi svært høy match. Samtidig har jeg svært høy match med menn som er langt over mine alderskriterier.
Kanskje sukker bør lage en spørring som er linket mot dette feltet under «hva søker du» hvor man kan skrive inn ønsket alder på den man søker. Ikke bare ta det for gitt at alle kvinner søker eldre partner og alle menn søker yngre partner. Jeg VET at mange menn synes det er helt greit at kvinnen er eldre.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 22 mai 2014 19:21

Hvis jeg ikke husker feil så har Sukker sine egne to formler når det kommer til aldersmatchingen. De ignorerer så og si totalt hva du faktisk søker av alder.

De har altså en algoritme hvor en har din alder + x og din alder - y, hvor x og y er lik for nesten alle kvinner og lik blant alle menn.
Istedet burde den bare vært x og y, hvor x og y var maks alder og minimum alder på partner som du selv har satt.

Komplisert? Helt klart, men dette var den enkleste måten å forklare det på som jeg kom på i farta. :P

Skjult ID med pseudonym Skrujern to. 22 mai 2014 19:26

Sukker mener de vet bedre enn deg hva du bør søke etter :)

Skjult ID med pseudonym grrrr to. 22 mai 2014 19:30

@lailur
Jeg er 32 og har det samme problemet. Har skrevet kommentar til sukker og foreslått for dem å endre opplegget da jeg faktisk synes det er litt provoserende. Så langt intet resultat. Men om vi er mange som ber om dette....så kanskje de tilrettelegger tjenesten for at kvinner (og menn) får lov å velge alder på matchene selv. Jeg får match med en haug av menn i en alder jeg ikke er interessert i og kan altså ikke velge å se den alderen jeg er interssert i uten at det følger med masse menn på 15-20 år over min alder på kjøpet. Får følelsen av at sukker tilrettelegger tjenesten først og fremst for menn.

(mann 49 år fra Oslo) to. 22 mai 2014 19:39 Privat melding

Det er stort sett alltid en grunn til at ting blir gjort slik det blir. Det ligger langt over 100.000 timer arbeid og tanke bak Sukker, og det er masse detaljer som ikke er åpenbare.
Problemet med å la folk selv definere hva som skal gi et godt matchtall er at de aller fleste over en viss alder fortrinnsvis vil søke nedover i alder. Det å ta hensyn til primærønsket på dette i matchtallet, og sortere på dette, vil gi en dramatisk reduksjon av sannsynlige matcher og muligheter.

Da vi gjorde en spørring av 1005 personer på gaten kom 68% av nettdatingparene fra Sukker. Dette er fordi vårt mål er å danne så mange par som mulig og bygge systemet med det for øyet. Å åpne "ferskvaredisken" kan gi full butikk, men kundene blir nok ikke like mette. For å sette det på spissen :)
Forumpause på meg nå. Vær så snill å ikke hisse seg opp, men heller se mulighetene :-) Man kan jo bruke søket også.
Ha en fin kveld :-)

Skjult ID med pseudonym grrrr to. 22 mai 2014 19:58

@ fornøyelig. Jeg kan umulig være så vanskelig å la folk velge alder selv. Jeg vil uansett ikke date de som er langt eldre enn meg så at jeg får de opp som match endrer ikke på hvem jeg søker. Det betyr ikke at jeg ikke kan finne en match. Men at systemet legger opp til en så markant forskjell på menn og kvinner føles ikke greit. Prøv å sette deg i situasjonen at du får opp masse match med eldre kvinner og få med yngre kvinner (forutsatt at du vipper mer mot yngre enn eldre) Hadde du ikke reagert? Helt ærlig!?

Skjult ID med pseudonym grrrr to. 22 mai 2014 20:54

Nå ble det stille.....

(kvinne 50 år fra Østfold) to. 22 mai 2014 22:14 Privat melding

Jeg forstår hva du sier powpowgutt. Jeg vet ikke hvordan systemet jobber og hva slags koder/måter sukker bruker, men ja, det burde være en smal sak å lage en kobling mot brukerens ønsker i forhold til alder. Om det gir en dramatisk reduksjon, som Fornøyelig sier, så blir vel det en akseptabel konsekvens, på lik linje med den redukjonen man får ved å sette et eller flere absolutte krav.
Mister man for mange matcher, er det bare å justere seg. Jeg hadde i alle fall ikke noe problem med å forstå det når jeg valgte å sette et absolutt krav.

Skjult ID med pseudonym Nonsa to. 29 mai 2014 00:36

Jeg tolker det slik at det vitenskapelig baserte overformynderiet er selve grunnstenen i Sukkers forretningside. Her ligger det over 50 årsverk med prestisje i grunnmuren, så da kan det være så ulogisk det bare vil. Begynner man å tukle med dette, så er ikke Sukker Sukker lenger.

Jeg har lært om og om igjen at man ikke kan gå mot sjefens fikse ideer, selv om det ikke er dem som egentlig får bissnissen til å gå rundt.

Skjult ID med pseudonym grrrr to. 29 mai 2014 09:11

@nonsa
I beg to differ. Sukker er ikke genialt. Det er et system som er lagt opp på en viss måte og det er denne visse måten jeg mener er feil. Sukker prøver å tiltrekke seg mannlige brukere ved å gi dem høy match med langt yngre kvinner. Det er helt vanlig at ting og tang tilrettelegges for menn, så jeg er ikke ovverasket. Men det bør endres!