Alle innlegg Sukkerforum

UTENLANDSKE DAMER MYE BEDRE!?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym BadBoy fr. 23 mai 2014 11:19

Regner med noen synspunkter fra alle kanter men det er et faktum er at de vet hvordan en mann skal ha det bra på alle måter og hvorfor kan ikke jentene her hjemme lære litt av dette
Ikke mye forlangt det da !!
Tilogmed maten er jo bedre som regel

Skjult ID med pseudonym handerre fr. 23 mai 2014 11:24

Høres ut som du ønsker deg en nikkedukke. Deg om det...

Jeg er heller ikke noen fan av slike generaliseringer. At det er en enorm forskjell på alle norske damer kontra alle utenlandske damer. Skal det premisset stemme overens med virkeligheten, fordrer det at alle norske kvinner er en ensartet gruppe med svært få forskjeller i personlighet og egenskaper. Like så med utenlandske kvinner (og så er det jo forskjell fra land til land. En svensk kvinne er nøyaktig like utenlandsk som en indisk eller brasiliansk kvinne. Utlendigheten bestemmes av nasjonaliteten)

Så formuleringen er nokså upresis. Mat lager jeg selv og den smaker som regel ganske greit.

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 11:33 Privat melding

Mener du å si at en kvinners oppgave i et forhold er å sørge for at mannen har det bra på alle måter?
Maten din kan du vel lage selv også, eller?

(kvinne 50 år fra Østfold) fr. 23 mai 2014 11:44 Privat melding

Jeg er veldig enig med handerre. Damer er forskjellige. Mange norske damer liker også å stelle for mannen sin. Problemet er at de fleste menn ikke har snøring på hva som kreves for å beholde ei sånn dame. ;)

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 12:14 Privat melding

Jeg vil i alle fall ikke være noens mamma. Da er jeg heller singel, så lykke til alle dere på utenlandsfronten :-)

Skjult ID med pseudonym klodrik fr. 23 mai 2014 13:49

BadBoy, utenlandske damer har også drømmer og forventninger. De er heller ingen ensartet gruppe. Dessverre tror jeg at mange av disse damene finner seg i litt for mye i form av uattraktive og late menn som trenger noen til å lage mat til seg. Men om du er oppegående, inkluderende og har et åpent sinn, kan du sikkert få et forhold til å fungere. Som i alle forhold skal det være en gjensidig tiltrekning på mange plan for at det skal fungere.

Jeg har noe erfaring med utenlandske damer, og generelt er det mye lettere å bli kjent med dem enn deres norske medsøstre. Men om du er under par, vil du bli gjennomskuet før eller senere.

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 15:19 Privat melding

Jeg snakker flytende engelsk etter mange år i div engelsktalende land, men det blir aldri som morsmålet likevel Jerven34 selv om jeg etterhvert følte at jeg kunne uttrykke meg like klart på engelsk.

Min eks var ire, og jeg klarte aldri venne meg til kulturen, samt alle drapene og bombene i Nord Irland, for ikke å glemme all søpla......
Så selv der var kulturforskjellen stor.

Skjult ID med pseudonym bos fr. 23 mai 2014 18:48

Det er jo et paradoks at man møter fler og fler norske menn med utenlandsk kone og etablert familie og da ser jeg stadig at mennene er like unge som jentene i sted for en gammel gubbe med en ung kone ....
Synes det er fint å se dette jeg :-)

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 fr. 23 mai 2014 18:57

Så klart så burde jo alle jenter/kvinne innse nå at deres oppgave er å se til at vi menn har det bra. Vet dere ikke at vi ikke klarer noe selv. Derfor så skylder vi på dere når ikke ting er som de skal. Trodde menn hadde sagt ifra så pass mange ganger at dere hadde forstått det nå. Jammen godt noen lagde en tråd om det igjen!

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 23 mai 2014 19:01

Må si meg enig med Jerven her, noe jeg svært sjelden er. Norske vs utenlandske jenter? Hva er det for en idiotisk sammenligning? Det er en utrolig generalisering som ikke hører hjemme noe sted.

Ellers så var svarene her akkurat som forventet. Har man en utenlands dame, så er man en norsk taper som trenger en nikkedukke. Herregud, vet ikke om jeg skal le eller grine av såne holdninger.

Skjult ID med pseudonym Hanne fr. 23 mai 2014 19:18

Skrujern, det er vel mer det at menn som finner utenlandske damer fordi de mener at ALLE norske damer er håpløse, er lette å stemple med taperbetegnelsen.

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 23 mai 2014 19:23

Hanne: Hadde det bare vært slik. For det første skrev ikke TS at ALLE norske damer er håpløse. For det andre kommer disse holdningene frem selv om det er to resurssterke mennesker som har funnet hverandre.

Jeg kjenner til to "Thailandske" jenter som er født og oppvokst i Norge. Begge to har god utdannelse og tjener langt over en million kroner i oljebransjen. Begge har norsk mann (de er tross alt født og oppvokst her, snakker dialekt osv) Mennene til disse møter akkurat disse holdningene du viser frem her Hanne. Hver eneste jævla dag. Og disse jentene pleier å bli stemplet som horer og tapere av sine norske medsøstre før de har blitt kjent med dem.

Jeg rett og slett spyr av slike holdninger. Det er fordumsfult, dumt, plumpt og svært lite flatterende.

Skjult ID med pseudonym Hanne fr. 23 mai 2014 19:32

Det er ikke ofte jeg er enig med deg, Skrujern, men når det gjelder dette er jeg det. Kjenner flere thai-damer som lider under dette.
Jeg vil understreke at jeg ikke stempler folk slik.

Fra tid til annen dukker det opp innlegg fra menn her på sukker som skjeller ut norske jenter og som sverger på at neste dame skal være utenlandsk. Og da tenker jeg at det nok ikke er damene som er problemet.

Skjult ID med pseudonym Kleo fr. 23 mai 2014 19:56

Kloke innleg fra Skrujern.

Skjult ID med pseudonym HK fr. 23 mai 2014 19:58

Som ei utenlandsk dame ser jeg meg ikke "bedre enn norsk dame". Poenget som TS kommer med her er en fornærmelse av utenlanske kvinner. Jeg tror du gjør en stor tabbe ved å generalisere her.
Om jeg noengang får et forhold med en norsk mann så forventer jeg respekt og tilnærming av ydmykhet og forståelse for min kultur. Som jeg gjør med en norsk mann. Å bli behandlet som hushjelp eller en som tilfredstiller mannen på alle områder er en uakseptabelt situasjon.
Det finnes masse forkjellige forhold og menesker i denne verden. Det er ingen fasit svar på noen forhold.

@Skrujern
"Har man en utenlands dame, så er man en norsk taper som trenger en nikkedukke." Eller han man en utenlandsk dame er man enten en taper eller en man som trenger nikkedukke. Jeg er redd dette er en ganske vanlig, uheldig påstand blandt store deler av befolkningen i norge. Synd men slik er det. Et forhold burde baseres på gjensidig respekt, forståelse og kjærlighet. Uansett nasjonalittet og hudfarge. Så dermed basta:-)

Skjult ID med pseudonym BadBoy fr. 23 mai 2014 20:24

Man skal ikke lenger avgårde enn til Sverige eller Danmark for å oppleve en helt annen instilling til det å være sjefen innendørs og en selvfølgelig hovedrolle med alt som har med barna osv
Dette er kjønnsrollemønster i praksis og bare våg å ha innsigelser ang klesvalg osv ; da får man klare beskjeder!

Men tilbake til utenlanske kvinner osv: Når en norsk kvinne på 54 år tar med seg en neger på 26 hjem fra Afrika som hun traff i fbm en "kulturutveksling" på stranden i Gambia ved siste opphold. Hva da? Er det helt greit? Det har jeg hørt at det var og fikk kjeft på kjøpet av en norsk medsøster

Ok, da har man registrert at @krsna ikke er å satse på som fremtidig partner og "Handerre" kan lage maten . Værre får det ikke blitt!

Skjult ID med pseudonym Luthien fr. 23 mai 2014 20:51

Veldig enig med deg @skrujern @19:23. På den annen side, de jentene du kjenner har vel ikke menn som har @ts sine holdninger ;-) Dvs de har intelligente, ressurssterke menn som ikke forventer at kvinnen skal gå i oppvartningen for dem og de har respekt for kjæresten/samboeren/kona - de er likestilt ;-)

Noe @ts ikke har - med sine holdninger er han i et moderne sammfunn en taper - men der er heldigvis hans problem ;-))

Skjult ID med pseudonym Z fr. 23 mai 2014 20:59

Med fare for å gjenta det andre har skrevet i tråden:

Nei døh? Detta blei helt feil. Sånt kan du ikke si assåh!
Det høres ut som om norske jenter er like. Jeg er IKKE lik naboen.
Så høres det ut som om alle jenter i verden som ikke er norske er like.
Blir med andre ord helt feil åkkesom detta herran.....

Kanskje det er et tips å reise litt rundt i sommer? Anbefales ;-)

(mann 34 år fra Rogaland) fr. 23 mai 2014 21:19 Privat melding

Jeg har selv en preferanse for utenlandske damer, eller i det minste med én utenlandsk forelder, men det har null, niks og ingenting med kjønnsroller, husarbeid etc å gjøre.

Det skyldes ene og alene at jeg selv ikke er så veldig norsk, og har opplevd litt for mange helnorske (av begge kjønn!) som har digre mentale skylapper i rødt, hvitt og blått. Sosialt fungerer jeg best med mennesker som har noenlunde samme syn på samfunnet og verden som meg selv, og spesielt i en potensiell livspartner er det ønskelig at hun mentalt evner å sette seg selv utenfor "Norsk Standard".

Skjult ID med pseudonym BadBoy fr. 23 mai 2014 21:25

@ luthien
Mine holdninger er helt i tråd med hva mange menn syns og det er ikke noe galt med det. Vi ønsker oss snille gode damer som bidrar til å dra lasset ved å holde hus og heim i orden
Så får vi gutta sørge for at familien har det de trenger siden mannen er hovedforsørger
Eller er det galt at hjemmeværende ikke tjener rene penger?

Skjult ID med pseudonym Z fr. 23 mai 2014 21:27

koeovet
Hva legger du i:
"...ønskelit at hun mentalt evner å sette seg selv utenfor "Norsk Standard"..."

Skjult ID med pseudonym Honsen fr. 23 mai 2014 21:29

Denne topicen ble jo faktisk enda bedre enn den jeg startet når man ser hvor utroligfordomsfulle og lett berørte folk er på forumet. helt perfekt sier jeg! :)

Jeg skjønner ikke hvorfor dere langer dritt mot ts. Han sier jo noe som er interessangt.

En veldig god blogg som kom i fjor tok opp dette saklig. Alle jenter på bloggen var jo enig. Men han smurte det inn så det ikke hørtes så kvast ut. Men tenk dere litt om! Hvem er det som betaler regningene i 90% av forholdene der ute? hvem er det som fikser på bilen i 90% av forholdene der ute? hvem er det som lager minst drama, holder seg til sitt og klager minst (bortsett fra under sykdom) av mann eller kvinne? hvem er det som nesten 90% av tilfellene er støttehanken i et forhold? hvem er det som skal være sterk hele tiden å måtte finne seg i utrolig mye grining å rare diskusjoner? Det er mannen. Hvem er det som pusser opp huset? Vasker bilen. Passer på fortet? hvem roter aldri på badet? hvem blir beskyldt for å være sløv 50% av tiden? hvem tar ungene med på trening å faktisk trener med dem når vennenne er opptatt? Det er så mye jeg kunne hentet fra bloggen. Men dette er hva jeg husker. Og jeg synes faktisk det burde sette ting litt i perspektiv. Det er ikke en selvfølge at huset skal vaskes av en kvinne. Det er ikke en selvfølge at maten skal stå på bordet når man kommer hjem etter jobb... men det er en selvfølge at mannen skal være det perfekte dere ønsker. Kjenner ingen gutter/menn som mener kvinner skla ditten eller datten... Men kjenner mange som ønsker seg at kvinner skal ditten å datten. Akk som mange kvinner ønsker seg en smart fotomodell som kan fungere i senga som en Don Juang, samtidig vises fram som en trofee til venninner og opp i alt dette være 100% barnekjær og ha en konto med uendelig av penger.

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 21:29 Privat melding

Det er rett og slett fryktelig @Skrujern!

Hvor jeg kommer fra, et lite "hål" ved kysten, kom det flyttende ei fra Thailand, giftet med en slektning av meg, og dama fikk høre hver dag at hun var kjøpt. Folk behandlet henne skikkelig dårlig og hun ble ikke akseptert på mange, mange år. Etter hva jeg husker var det bare min mor som inviterte henne hjem.
Folk kan være så fordomsfulle at det er kvalmt.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 23 mai 2014 21:31

Bare sånn for ordens skyld, Krsna:

Mener du at det er forbeholdt nordmenn å være fordomsfulle?

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 21:35 Privat melding

@Badboy.
Om jeg skulle innlede et forhold til en mann en gang igjen, som skulle resultere i et samboerforhold eller ekteskap, så skulle det garantert bli en meget selvstendig mann som klarer seg selv.
Jeg har allerede vært gift med en som forlangte festmat hver dag pluss ditt og datt, og sånn vil jeg ikke ha det igjen.

Angående utenlandske kvinner så hadde vi ei brasiliansk dame i familien og det var slett ingen kjære mor, så jeg skjønner ikke hvilken planet mange av dere bor på som innbiller dere at ei utenlandsk ei skulle oppofre seg for dere som en selvutslettende slave.
Det har helt klart sine utfordringer å gifte seg med en fra en annen kultur.
Get real!

Skjult ID med pseudonym klodrik fr. 23 mai 2014 21:37

@koevoet
Hvis jeg oppdager at jeg snur meg ekstra etter ei jente, er det som regel en mørkhåret utenlandsk ei. Jeg husker at jeg på den tiden Kungen skulle gifte seg med Silvia, kunne jeg nistirre på bildet av henne i lang tid (ja, hun var pen). Så noen av oss bare synes det er gjevere med noen som er eksotiske av utseende.

@BadBoy
De færreste synes det er bra i lengden å gå hjemme og passe huset. Jeg ville helst sett at hun fikk seg jobb, utdannelse om nødvendig, og sett på henne som likeverdig.

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 21:37 Privat melding

@Z. Nei selvfølgelig ikke.
Jeg har vært utlending i over 20 år og har da både sett og opplevd mye, blitt diskriminert imot til og med i Sverige, hvor jeg bor nå.
Mange hater nordmenn ved grensa forresten siden noen her var inne på det med damer og Sverige.
Dere som tror at gresset er grønnere på den andre siden vit at det å reise på ferie et sted noen ganger er noe ganske annet enn å bo der.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 23 mai 2014 21:41

Godt! Måtte bare få klargjort det, siden jeg oppfattet uttalelsen din som noget svart hvitt, Krsna :-)

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 21:43 Privat melding

@Z, Nei det er vel heller min opplevelse av den lille øya i Trøndelag hvor jeg kommer fra som var eksempelet.
Tror forresten de har forandret seg litt der oppe siden det er blitt mere fargerikt, men Gud så snevert da jeg bodde der :-)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 23 mai 2014 21:52

Jeg tror det er sant at jo mer man kan, jo mer skjønner man at man ikke kan. Sånn tror jeg også det er i møte med andre.

Man ser mennesker på gaten, og de er bare mennesker.
Man kjenner menneskene på gaten og man ser personligheter. Farger.

Noen kommer fra små steder med få "internasjonale" impulser.
De kan ikke klandres. Men de kan lære.
Og man lærer gjerne i kontakt med andre mennesker....

Mennesker fra svært mange land har preget meg gjennom hele livet.
Det er en gave jeg må takke mine foreldre for.

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 22:03 Privat melding

Alle, eller mange folkeslag, tror de er spesielle, eller bedre enn alle andre. Jeg har hørt dem skryte av seg selv, som også nordmenn gjør. Vi er Best!
Men alle har noe i sin kultur, noe spesielt og særegent, og det er ikke før man er utlending selv at man ser "feilene" i landet hvor man bor, derfor burde man i Norge høre på de som kommer andre steder fra, om hvordan de oppfatter ting og tang og ikke bare avfeie det med at "nå bor du her, du har å innrette deg og holde kjeft!"

Skjult ID med pseudonym Z fr. 23 mai 2014 22:20

Du uttaler deg relativt bastant, Krsna.
Jeg opplever igjen at du skjærer maaaange over en kam...
Er det virkelig sånn? Er virkeligheten som du beskriver den?

Et eks:
"det er ikke før man er utlending selv at man ser "feilene" i landet hvor man bor"
Jeg er ikke utlending i Norge. Likevel har jeg evne til å se,
Som mange, mange, mange andre....

Jeg vil derfor ikke bare oppfordre nordmenn til å lytte til utlendinger eller innvandrere som bor i Norge. Jeg vil oppfordre mennesket til å LYTTE. Generelt. Det er nemlig sånn at det er svært mye man kan lære...

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 22:25 Privat melding

@Z
Klart man ser feilene i Norge selv som norsk, men det blir Tydeligere etter at man har vært borte en stund, og tydeligere for de som kommer andre steder fra. Det har du vel opplevd selv fra hvor du har bodd :-)
Jeg prater med folk hver dag som opplever dette på kroppen.

(kvinne 54 år fra Oslo) fr. 23 mai 2014 22:26 Privat melding

Om du har bodd andre steder da :-)
Som fremmed opplever man ting annerledes skjønner du, det er det jeg prøver å si.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 23 mai 2014 22:29

Jeg tror dette er svært individuelt også, jeg.
Selv tenker jeg på det nesten hver dag.....selv uten å reise til utlandet.
Jeg tror det har med verdier.

Men hva som former verdiene våre, er jo mangt og mye
- verdier som gjerne formes tidlig om man får god påvirkning.

Skjult ID med pseudonym Honsen fr. 23 mai 2014 22:35

Lytte til utlendinger suynes jeg blir helt feil om man skal se feiler i sitt eget land. For utlendinger disser som regel de tingene de er misunnelig på oss nordmenn for. Akk som vi gjør med andre land. Svenskene er et mye mer selskapsjukt og minglende folkeslag. På godt og vondt. men fordet så klarer vi nordmenn å bruke det imot svenskene gang på gang. Danskene er et mye mer åpent foleslag når det kommer til ekstremiteter og bisare påfunn. De er ikke redd for å skille seg ut, men samtidig så er de også veldig international. Å ligger langt framfor resten av skandinavia når det kommer til europeiske trender. Men i Norge så sier vi ofte at danskene virker litt domme og kaster skit ned mot sørlige deler. Samme hører jeg om Norge. Snakker man med en østeuropeisk jente så er alle norske jenter løse og nordmenn kan ikke drikke. Snakker man med en amerikaner så er alle nordmenn mindre inteligente og mye av dette kommer nok av den rare aksangen vi liksom har i engelsk. Snakker man med en afrikaner så er norske jenter et offer og norske gutter rasister. Snakker man med en spaniol. Noe jeg prøver å unngå. Ja så er norske jenter et tømme hull. Og norske gutter er helt uten sjarm. Men det som er så utrolig pussig er at mange nordmenn lar seg smitte av denen tankegangen. Det gjør meg kvalm. Har hørt jenter som sier de bare vil være med afrikanere for nordmenn er rasister og egosentriske. Har hørt gutter si at de skjemmes over norde pågrunn av lovsystemet og kulturen vi aldri får ut i verden. Nå er ikke jeg en ekspert på juss. Men er skrå sikker på at vi troner blandt landene i verden når det kommer til menneskeverdihet og likestilling. Og kulturen i Norge har aldri vært bedre enn den er i dag. Norske filmer gjør det jo nærmest best i europa om dagen og musikken har jo blitt helt giga de siste årene. Men faktumet er at vi har det for bra i landet så derfor velger folk å finne problemer å klage punkter. Akkurat som at folk syter om sykdommer osv for at de liksom ikke kan jobbe. Fuck det! Du kan jobbe om du har ADHD og du lever i det mest liberale og frigjorte landet i verden. Norge ta deg sammen og da kan kanskje du Krsna gå i forveien å vise en god vei for resten istede for å sitte å lire ut av deg det der :P

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 24 mai 2014 13:27 Privat melding

@sjult id 01.32. Jeg vet i alle fall såpass at jeg tør bruke bilde.

@Jerven. Mente jeg skrev et sted at jeg snakker og skriver flytende engelsk, men gjorde vel ikke det. Joda, jeg har vært gift med en ire, har bodd flere år både i USA, England og i Nord Irland og har heller ingen norsk aksent. Mine gutter snakker på engelsk til hverandre naturlig nok siden det er deres morsmål så har ingen problemer med å holde det ved like. :-)

Er jeg dårlig til å tilpasse meg? Nei, ikke nå lenger, men har vært involvert i en slags religion hvor jeg bodde utenlands og var gift med en psykopat så jeg følte meg nok litt alene for å si det mildt.
Det er sånn at man tar jo litt fra alle steder hvor man bor så sluttresultatet blir internasjonalt.
Det var en gang jeg sammenlignet mye med Norge, men i dag vet jeg ikke om jeg har lyst til å flytte tilbake. Er nok bedre i Sverige tror jeg.
Folk oppleves som en smule mindre trangsynte og har lettere for å oppføre seg.

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 24 mai 2014 13:31 Privat melding

Denne artikkelen fra en svenskes synspunkt om nordmenn fra en tid tilbake sier litt synes jeg.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/nordmenn-fremstaar-saa-selvtilfredse-at-det-nesten-er-litt-kvalmende/a/10145811/

Skjult ID med pseudonym Veronica lø. 24 mai 2014 13:35

TS

For en egoistisk dust du er.
Meg, meg, meg.
Et forhold skal være likeverdig, en skal ikke behage den andre mere enn den andre.
Hva med å behage kvinnen, lytte til henne, lage mat til henne ?
Når du gjør dette, får du det også tilbake

Skjult ID med pseudonym Veronica lø. 24 mai 2014 13:43

Og TS når det er snakk om husarbeidet, så viser en norsk undersøkelse at den norske kvinnen fremdeles står for 70 % av matlaging! husarbeidet og barnepass i vårt samfunn. Tiltross for at hun også er i jobb.

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 24 mai 2014 13:52 Privat melding

Helt riktig @Jerven, min side, hans side og politiets og rettsvesenets side som uviste han fra Sverige etter et liv i kriminalitet, vold og trusler mot mange her i byen. Obs, glemte de Andres side, så vi har 4. :-)

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 24 mai 2014 13:53 Privat melding

Det er nok sannheten @Veronica. Kvinner ut i arbeidslivet jobber ofte dobbelt.
Enig i at man heller får fokusere på hva man har å gi, legge i forholdet.

(kvinne 54 år fra Oslo) lø. 24 mai 2014 13:57 Privat melding

Men nå tar jeg helg dere så vil ønske der alle sammen en super helg, så får vi alle håpe vi får det livet vi ønsker oss og at vi også lærer å sette pris på det vi har og også å leve i nuet.
Ha en fin lørdag! :-))

(mann 34 år fra Rogaland) lø. 24 mai 2014 15:04 Privat melding

Z, med "utenfor Norsk Standard" mener jeg at folk som har levd mer eller mindre hele livet i Norge og er født av norske foreldre har et tankesett hvor alt nytt og fremmed blir vurdert relativt til den norske måten å gjøre det på, i motsetning til å forsøke å vurdere ut fra objektive kriterier. Jeg har prøvd å forklare konseptet til andre tidligere, og det er slående hvordan andre "halvnorske" er med på konseptet etter to setninger, mens enkelte "helnorske" muligens aldri virkelig skjønner hva jeg sikter til.

Skjult ID med pseudonym Honsen lø. 24 mai 2014 16:05

koevoet: Slik er det med personer fra alle land. Spør du en Italiener hvordan man skal skremme folk så vil han trekke fram Argento, Fulci, osv eller gå over i norsk undergrundsmusikk som er giga svært i italia å framheve noen band der. kanskje også bruke folkeeventyr som er klassisk i italia for skremsel til barn.

Om du spør en svenske om han er med på å lage en ny fest. En fest ingen har sett før eller gjort. Ja da kommer han sikkert opp med noe kult. Noe nytt. Men garantert er det inspoirert av ting som kommer fra hans land eller andre land han har opplevd i livet. Så det du sier er bare sprøyt og utdatert gammeldags stempling av individer man ville støte ut av samfunnet. Din norsk-rasist! :) Noe det er blitt ekstremt mange av de siste årene. Noe som blir kommentert alt for lite. Men er utrolig mange i Norge som er ekstremt rasistisk mot nordmenn. Å da snakker jeg ikke hovedsak om utlendinger boende i Norge. Er faktisk en del nordmenn som er det også. Er til å spy utav!

(mann 34 år fra Rogaland) lø. 24 mai 2014 17:49 Privat melding

Det er derfor jeg fortrinnsvis vil ha noen med en fot i hver kultur, ikke en som er 100 % i den ene eller andre kulturen. Jeg merker jo akkurat samme problem i mitt andre hjemland, og i diverse land hvor jobben har sendt meg. Jeg vil tro det for de aller fleste énkulturelle er slik, enten de er norske, svenske, gambiske eller japanske.

Så for å presisere mine preferanser: en dame som har bodd lenge nok i Norge til å klare seg selv her og har inngående kjennskap til norsk kultur, samtidig som hun også har inngående kjennskap til en ikke-norsk kultur. Hun kan være "ekte" utlending, eller norskfødt av utenlandske foreldre som har formidlet sin kultur til henne, eller til og med en født av norske foreldre, men som gjennom langvarig eksponering til en annen kultur har kommet dit at hun ikke automatisk anser "norsk standard" som referansen alt annet blir sammenlignet med.

Det du sier med "norsk-rasist" er dessverre den reaksjonen en del helnorske kommer med, og ikke alltid som deg med et smil. Poenget mitt er overhodet ikke at norsk er dårligere, snarere tvert i mot, gjennom å ha "bodd i en koffert" i årevis med oppdrag i alle verdensdeler unntatt Oseania har jeg blitt veldig klar over hvor fantastisk vi har det i Norge, men jeg opplever at folk som kun har opplevd Norge "innenfra" har et dårligere vurderingsgrunnlag enn folk som virkelig kjenner et alternativ.

Skjult ID med pseudonym Håp... lø. 24 mai 2014 23:54

Verden har blitt "mindre" og det er flere og flere som flytter fra hjemmelandet sitt til et annet land, gjelder tom nordmenn ;).
Noen studerer, andre finner spennende jobb, vil oppleve eventyr, gifter seg, finner den ENE (ekte kjærlighet), flykter fra grusomhet - masse andre grunn og måter. Og det går ikke å sette folk i bås -> " du er ikke opprinnelig norsk = offer/misbruker av system". Alle er forskjellige og har egen historie å fortelle, uansett om de er fra Norge, USA, Skottland, Russland, Mexico, Poland, Spania, Kongo, Thailand, Egypt eller et hvilket som helst land.

Og når det gjelder oss andre, så det eneste valget vi har reelt, er hvordan forholder jeg meg til mangfold? Skal jeg tenke lik andre sine fordommer eller vil være åpent og se hvem er det som er foran meg? Og ja, ikke alle passer sammen med hverandre og kulturforskjell kan spille stor roll her og, på lik linje som religion, bosted, barn/ikke barn, røyk/ikke røyk, verdier, sosial status og masse masse mer.

Men da, i det minste, tar du valget ut fra dine egne verdier og tanker og ikke fra fordommer. Vi er forskjellige, hver enkelt av oss, men samtidig vi er alle verdifulle mennesker med våre gode og dårlige sider, med våre erfaringer, feil og mangler.

Så for min del, handler det om respekt og sunn nysgjerrighet for andre mennesker rundt meg.

Skjult ID med pseudonym HK sø. 25 mai 2014 00:00

Bra skrevet @Håp :-)

Skjult ID med pseudonym Håp... sø. 25 mai 2014 18:23

Takk @HK

Skjult ID med pseudonym BadBoy sø. 25 mai 2014 19:42

@Krsna du som er så gløgg og har både bastante meninger og fasitsvar på alt men ikke på hvordan man går frem for a få seg en bra mann selv tydeligvis. Ikke rart med din innstilling til oss gutter og menn
Du skriver lengre oppe her ang det at kvinner er som oftest dobbeltarbeidende bla bla bla som om det ikke også gjelder for oss gutta også for hvem er det som må gjøre 95% av det praktiske enten det er male, skifte hjul,snekre, være rørlegger, være elektriker, henge opp bilder på veggen, henge opp gardiner og stå under så vi kan fange deg opp om du snubler,måke,bære drasse og slepe, montere møbler, bære unger som sover, + masse annet om du tenker deg om som du ikke vil kan eller ikke har lyst.
Men vi gjør dette vi gutta av glede for å kunne være det vi genetisk er opplært til i tusener av år Til og med på fritiden vi ikke har igjen ...
Ingen greier å fjerne dette og ingen greier å endre genetiske fakta.
Ikke du engang Krsna men ser jo omrisset for hvilken type dame du er og heldigvis så slipper jeg sånne surmaga misfornøyde bitre og avviste damer som du.

(kvinne 54 år fra Oslo) ma. 26 mai 2014 12:12 Privat melding

@Jerven. Pyskopater blir man kjent med etterhvert. De kan dette med å spille...
Jeg anger ikke på mine valg hverken på godt eller vondt, alt har jeg lært av, dessuten treffer man mange i kjølevannet....
Det er jo de som klarer å planlegge sine liv og lever trygt og godt i mange år men de er i fåtall, ikke noe for meg da, ville vært kjedelig.

(kvinne 54 år fra Oslo) ma. 26 mai 2014 12:19 Privat melding

@Badboy.
Sitat; "@Krsna du som er så gløgg og har både bastante meninger og fasitsvar på alt men ikke på hvordan man går frem for a få seg en bra mann selv tydeligvis. Ikke rart med din innstilling til oss gutter og menn."

Nytt sitat; "Ikke du engang Krsna men ser jo omrisset for hvilken type dame du er og heldigvis så slipper jeg sånne surmaga misfornøyde bitre og avviste damer som du."

For å ta det første først, så vær klar over at jeg snakker utfra egen erfaring og legger fram mine meninger, hvordan du oppfatter meg blir ditt problem. Tydeligvis er du ikke noe særlig gløgg som ikke har oppfattet akkurat det.

Når det gjelder det siste så skimter jeg en kvinnehater her og forandrer du ikke innstilling så blir det bare deg i ditt liv.
Den du beskriver er ikke meg siden jeg er positiv, utrolig sterk og har evnen til å legge ting bak meg ganske raskt.

(kvinne 54 år fra Oslo) ma. 26 mai 2014 15:08 Privat melding

ha ha ha @Jerven. Du er Nesten morsom, ikke noe videre smart og forsøker deg på diverse mindre smarte utspill, og kommer man ingen vei den ene veien så forsøker man en annen. ;-)

Det Er en del rare folk her, blant annet Badboy og Jerven som Gudene vet hvorfor er single men litt selvinnsikt skader ikke, sånn før man gir seg i kast med noe annet altså, ikke like lett for den som setter seg på bakbeina da og insisterer på å være mindre intelligent.

Jeg kan godt tenke meg at damene deres fikk en utfordring og et møte med dumskapen de ikke var forberedt på, og som de i alle fall takket nei til sånn videre.
Måtte dere begge bli voksne en dag, En dag. :-D

(kvinne 54 år fra Oslo) ma. 26 mai 2014 15:36 Privat melding

Jeg har forsøkt tålmodighet @Jerven, beklager at jeg gikk lei, men det ble rett og slett for barnslig etter min smak.

Jeg har googlet psykopat for deg slik at du slipper klekke ut av deg noe så dumt igjen og dermed avsløre deg selv. :-)

Psykopati er en personlighetsforstyrrelse kjennetegnet av affektive, mellommenneskelige og atferdsmessige symptomer[1]. Disse symptomene inkluderer egosentrert tankegang, manipulerende atferd, overfladisk følelsesliv, manglende empati og ansvarsfølelse, dårlig atferdskontroll m.m.[2] Psykopati er i dag ikke en egen diagnose i diagnosesystemene ICD-10 eller DSM-IV, men brukes bredt i retts-psykiatriske/psykologiske sammenhenger.

Skjult ID med pseudonym 2000 ma. 26 mai 2014 15:39

@jerven. Leste et sted her at du blokkerer de jentene som stemmer venstre. Det er vel bare å blokkere @krsna siden du har lav toleransegrense fra før.
Du har jo bedt om de svar du har fått da...

Skjult ID med pseudonym lillijane ma. 26 mai 2014 16:33

@jerven
Ærlig talt. Ser du ikke hvilket lys du setter deg selv i?
Enkelte ting bør man holde seg for god til å bruke mot andre, på det vis du selv gjør.

Skjult ID med pseudonym lillijane ma. 26 mai 2014 16:48

Det kan fint gjøres på en langt mer moden måte, enn det du gjør.
Så kan du jo aller først begynne å "feie for egen dør".

Skjult ID med pseudonym Cllou ma. 26 mai 2014 16:58

@Krsna
Psykopate er ikke så bra. Si hva du vil.

Skjult ID med pseudonym 2000 ma. 26 mai 2014 17:35

@jerven
Alle jentene du har kontaktet og vil kontakte i framtiden ser nå ditt sanne jeg, og jeg garanterer deg at de lurer på om du vil behandle dem likedan.
Hvem mener du skal si fra til deg, sette deg på plass som du setter andre på plass?

Skjult ID med pseudonym Cllou ma. 26 mai 2014 18:13

@Jerven
Du må ikke si det er ironisk å være på sukker for samlivseksperter. Noen får kanskje vondt i magen av det.

Skjult ID med pseudonym BadBoy ti. 27 mai 2014 00:00

Moro har vi det i alle fall her :) LOL

Skjult ID med pseudonym Honsen ti. 27 mai 2014 07:03

jenter som Krsna burde sjemmes. Og personer som 2000 burde hatt oppdragelse. Fin setning på starten av dagen. Håper den satt bullseye! :D