Alle innlegg Sukkerforum

ADHD, Asperger, Dysleksi, Autisme..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Shini ti. 27 mai 2014 19:28

Hvordan reagerer dere om dere leser på en profil at vedkommende har et "syndrom"? Si at du finner enn profil som matcher deg ganske bra, har samme interesser og du liker bildene i albumet. Så leser du på profilen at vedkommende har F.Eks ADHD, bare backer man ut av profilen til tross for det dere har til felles eller gir dere det en sjans til tross for diagnosen? Mvh godtfungerende Asperger diagnosert

Skjult ID med pseudonym krsand ti. 27 mai 2014 19:48

Gir en sjanse

Skjult ID med pseudonym Stor Hauk ti. 27 mai 2014 19:49

Vanskelig å si. Jeg har selv ADHD og Aspergers og jeg legger skjul på det. For leser man en negativ ting her inne om en person så backer de ut med en gang er min erfaring.

Skjult ID med pseudonym rogaland ti. 27 mai 2014 21:23

jeg har selv 3 personlighetsforstyrrelser.. hadde nok ikke fått mange meldinger om jeg skrev det i profilen,.. men jeg har svart helt ærlig på alle disse spørsmålene å ut fra dem kunne nok nesten en psykriater diagnosert meg :P så komplemang for testen her, så slipper jeg å forberede folk så mye på meg :)

(mann 32 år fra Vest-Agder) ti. 27 mai 2014 21:33 Privat melding

Jeg kjenner flere med både Aspergers og ADHD og det trenger på ingen måte å være et hinder. Om det har noe på en profil å gjøre er en annen sak. Det kommer helt an på om du vil velge eller bli valgt. De fleste her inne vil nok finne den rette, men det er heller tvilsomt at man finner en nydelig person med matchscore 100 og det er kjærlighet ved første klikk. Derfor er det lurt å lage en profil som viser hvem du er, men samtidig appelerer til flest mulig. Til flere som fatter interesse, til større valgmuligheter har du til å ta et godt valg.

På en annen side så kan det være greit å nevne det i en profil, siden det kan luke bort de som har problemer med diagnosen.

Skjult ID med pseudonym 123 ti. 27 mai 2014 21:45

Jeg ville ikke skrevet det i profilen. La personen bli litt kjent med deg først, så kan du si det.

(kvinne 50 år fra Østfold) ti. 27 mai 2014 23:32 Privat melding

Hvis man har et syndrom kan man si, gjøre, være eller reagere litt annerledes enn hva som er forventet. Jeg ser ikke på det som noe negativt. Tvert i mot. Men folk har fordommer og tror at dersom de møter et menneske med et syndrom, så møter de et menneske som er sånn eller slik. Sannheten er at har du møtt et menneske med et syndrom, så har du møtt ET menneske. Du har ikke møtt alle og de er ikke like.
Ikke skriv i profilen at du har et syndrom. Det er ikke viktig. Det er en del av deg og din personlighet, men det er ikke hele deg. La folk få bli kjent med deg uten å være farget av sine fordommer.
Dysleksi blir litt annerledes. Man ser på en profiltekst at det er noe galt og personlig synes jeg det er fint om det står at man har dysleksi. Det gjør i alle fall meg mer tolerant og tålmodig når jeg skal lese.
Samtidig vokser dette menneske litt i mine øyne. De velger jo å trosse det faktum at de skriver dårlig. De viser meg at "dette er jeg ikke noe god på, men jeg gjør det allikevel" for meg er dette styrke.

(mann 33 år fra Vestfold) ti. 5 jan. 2016 21:25 Privat melding

Vel, jeg har asperger-syndrom (og det står skrevet på profilen min at jeg har det), og det regner jeg med at det er greit for de fleste her, men det beste for meg er å finne en likesinnede kvinne innen autismespekteret, eller har en liten funksjoneshemning.

(mann 46 år fra Oslo) on. 6 jan. 2016 08:24 Privat melding

Jeg elsker annerledeshet :) True story.
Alle de diagnosene er samlebegreper på atferd som såkalte spesialiste ikke har peiling på. Samfynet er sykt og avvik fra "normalen" is what makes the world go round. a.f.a.c. Jeg ville selv fått stemlplet på en sånn diagnose om jeg hadde vokst opp i Norden selv. Du er unik og original. Dont let the average boring people define you.
Har noen lest Jonas av Jens Bjørneboe?
LØV peace