Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym hanefar on. 11 juni 2014 12:46

Hvorfor ønsker vi å stifte familie, å få barn?

Skjult ID med pseudonym Realista on. 11 juni 2014 22:33

Det er vel en av de største drivkreftene hos oss mennesker. Nemlig det å formere seg. Kanskje fordi det er eneste måten å forevige seg selv på? Men det er nå ikke absolutt alle som ønsker å formere seg. Det bør man ha i mente ;).

Og noen av oss er ferdige med prosjektet. Fantastisk å få barn, men det krever utrolig mye av deg som menneske og er et livsprosjekt. Når barna er små må man sette det meste av det øvrige livet sitt litt på vent. Så vokser de til og friheten øker og man har noen nydelige "avleggere" som gir en mye i hverdagen :). Summa summarum: Det er verdt det! Men jeg er veldig glad for at mine små har blitt store nå :).

Skjult ID med pseudonym hanefar to. 12 juni 2014 16:58

Det er ofte normalt i naturen - så du mener vi akkurat som dyrene? :)
Jeg tenker fritid og at man kan ha det flott, å være forelsket i en partner uten å få barn sammen.
Uansett, det blir ofte krasj hvis hun/han ønsker seg barn.

Skjult ID med pseudonym grrrr to. 12 juni 2014 17:04

Flere grunner: Fordi det kjennes meningsfullt at noen trenger oss. Fordi samfunnet rundt oss er bygget opp om familien. Fordi vi viderefører oss selv. Pluss masse annet sikkert :)

Skjult ID med pseudonym Sigrid to. 12 juni 2014 17:37

Og bekymre seg for.. uuuæææ

Skjult ID med pseudonym Realista to. 12 juni 2014 19:31

Er vi dyr @TS? Ja, kanskje vi kan definere oss selv som det? Det er jo mye innenfor forskning og evolusjonsteori som kan bekrefte det. På den annen side så har vi mennesker evnen til intellektuell tenkning og vurderinger. Noen ganger så overstyrer dette våre følelser, tror jeg.

Uansett så påvirker vår følelser hvilke handlingene vi foretar oss til det andre kjønn. Når vi blir forelsket og tiltrukket av noen så er det reptilhjernen som trigges. Vi opplever en økt aktivitet i dopaminnivået i hjernen. Og dette fører til en lyst til mer av samme opplevelse. Det er utrolig deilig å være forelsket og man ønsker mer av samme opplevelse! :)

Hormonet oxytocin bidrar til en binding til din utkårede. Faktisk det samme som skjer når en mor ammer sitt barn. Hormonet gjør at vi knytter sterkere bånd. Dopamin på den andre side, gjør at man produsere motivasjon for handlinger som bidrar til at man anstrenger seg for å møte sin utkårede. Belønningen er forelskelsesrusen! Og ja da får du en mulighet til å videreført dine gener. Mye av dette har vi nok et ubevisst forhold til, tenker jeg :).

Vi opplever at vi tiltrekkes mot et bestemt menneske. Hva er så grunnen til at vi tiltrekkes mot denne ene? Det er det mange ulike forklaringer på. Forskning viser at kvinner og menn kan ha en litt ulik tilnærming til ønsket om seksuell aktivitet. Det er det kanskje greit å være oppmerksom på når man beveger seg ut på kjønnsmarkedet ;).

En annen sak er at alle mennesker har et grunnleggende behov for tilknytning til andre. Det er en drivkraft i oss å søke et slags fellesskap med flere, eller denne ene. Vi opplever oss som helere og mer harmoniske sammen med et utvalgt menneske. Vi defineres som "flokkdyr" nettopp fordi vi trives først og fremst sammen med andre.

Jeg tror at i dag så har mange mennesker det utmerket uten at de nødvendigvis har formert seg. Men jeg tror på at vi alle likevel, har et behov for tilknytning til andre mennesker, også på en intim måte. Det gjør oss rett og slett lykkeligere og mer tilfredse :).

Skjult ID med pseudonym kosegutt to. 12 juni 2014 19:49

Kunne ikke tenkt meg et liv uten, men jeg synes vi voksne gjør det mer "krevende " å ha barn enn det som er nødvendig. Alt styr , mas og kjas er det vi som legger opp til. Men å ha barn annenhver uke, og ikke være en hel familie, er noe som stikker hull på min store idyll.

Skjult ID med pseudonym Realista to. 12 juni 2014 20:30

Takk for det @Villrosa :))!