Alle innlegg Sukkerforum

Når passer det å be om et møte?

Vis siste innlegg
(mann 51 år fra Rogaland) sø. 22 juni 2014 10:36 Privat melding

Har dere et spesifikt antall meldinger, en bestemt tid eller andre krav om når dere eventuelt sier ja takk til et møte/date?

Jeg forstår at det ikke er et fasitsvar på dette og at det avhenger av meldingsforløp osv. men det kunne vært interessant å høre hva dere tenker.

Jeg husker en gang hvor jeg skrev med en pike i evigheter og til slutt så ble det slik at man hadde skrevet så mye/lenge at man ble usikker på hvordan det ble å møtes, det ble derfor aldri noe av.

Det finnes vel sikkert en middelvei men for min del så ville jeg valgt å møte noen relativt raskt dersom man finner tonen da man slipper å lage seg falske bilder av hvordan den andre egentlig er :)

(kvinne 43 år fra Akershus) sø. 22 juni 2014 10:40 Privat melding

Om mannen har klart å gi et inntrykk av seg selv i profil eller meldinger, vil jeg gjerne treffe ham raskt. Har flere ganger avtalt date i første melding. Om han ikke er fullt så kommunikativ, vil jeg gjerne skrive litt først. Men skriving i flere uker ser jeg ikke poenget med. Da må det i så fall være fordi det ikke er anledning til å treffes tidligere.

Skjult ID med pseudonym jaja sø. 22 juni 2014 11:23

Jeg er enig i at det handler om å få nok og riktig informasjon først. Men å kunne skrive og ringe hverandre en til to uker først gjør i alle fall jeg. Har erfaring med mange falske profiler her inne. Ikke bare at de er falske ved at de bak ikke vil møte meg, men at vedkommende opererer under falsk navn. Grunnene til det er ulike for eksempel at han er kriminell eller at han ikke har gjort det slutt med dama eller kona bare later som. Så er det også avstand. Tar det tid å reise for å møtes kan det være greit å finne ut om det er verdt reisetiden først.

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 22 juni 2014 12:08

Synes generelt menn er alt for trege til å be om å treffes. Hvis profilen er godt utfylt, bør 3-4 meldinger fram og tilbake holde. Menn "hinter" gjerne om date, uten å be. De kan si at de jobber litt om at de jobber mye, men nå kunne trenge en avveksling eller noe, sånn at jeg skal be dem ut. I blant gjør jeg det, men jeg er veldig lei å stadig få mannsrollen servert i fanget: "Kan ikke du velge sted?" "Kan ikke du bestemme bydel?" "Kan ikke rett og slett du lede meg gjennom alt så kan jeg bare si ja og dilte etter". Dette er ekstremt lite sexy og mandig. Det er mye av det nå. Så mye at jeg har bestemt meg for vente med å date til jeg finner en som er gentlemann nok til å rett og slett be meg ut, foreslå et sted uten å dille og dalle. (Er det helt feil, klarer jeg jo å si fra). Men de fleste kvinner jeg snakker med + - 40 ønsker seg mer handlekraftige, modige men likevel seriøse menn. Lykke til!

Skjult ID med pseudonym x eller y sø. 22 juni 2014 12:09

Treffes gjerne så rask så mulig om det er glød og engasjement i meldingene. Må man hale ut ordene for å ha en samtale er det lite poeng. En del damer har jeg følt er særlig lite inspirerende å prate med. Da heller ikke et behov for å møtes. Har absolutt ikke hastverk. Følger magefølelsen og venter på "the one" :) Nettopp begynt en samtale med en på samme bølgelengde. Gir det en uke og ser hvordan samtalen bygges opp :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 22 juni 2014 12:36

@metoo

Likestilling vet du. Dere får be på dates dere også! :P
Men mer seriøst skjønner virkelig ikke denne aversjonen mot å be på date selv hvis du syns tiden er inne.

Det er ganske håpløst å være mann egentlig. Får det er så mye vi kan gjøre galt. Vi kan be om date for tidlig og vi kan be for seint, osv., osv..
Da skjønner vel også du at vi setter pris på at hun sier ifra når hun føler at det er riktig å treffes?
Ingenting er mer irriterende enn å være interessert i ei jente og at det hele blir ødelagt fordi en ber om date for tidlig eller for seint.

I løpet av mine mange år her inne på Sukker har jeg opplevd en del.
Fra jenter som unngår å kunne treffes (men allikevel tok kontakt flere ganger) til de hvor jeg er for sent ute (til tross for at vi bare hadde skrevet 10-20 meldinger totalt, hvorav flere egentlig ikke hadde noe spesielt meningsfullt innhold).

Nå har jeg "heldigvis" kontaktet alle jentene i mitt fylke uten at det har kommet noe ut av det, så nå kan jeg egentlig bare ta det helt rolig. De påstår jo at kjærligheten dukker opp når en minst venter det, så nå jobber jeg med å bli kvitt enhver forventning om kjærlighet. :P

Skjult ID med pseudonym handerre sø. 22 juni 2014 12:54

Jeg innser at jeg kanskje er litt treig på dette området. Jeg er nok blant dem som ikke skjønner meg på kvinner og derfor tror jeg at de gjerne vil skrive en stund før de eventuelt kan vurdere å takke ja til en invitasjon.

Det kan også hende det er jeg som er litt feig og vil ha litt tid på meg først. Iallefall pleier det å gå ganske lang tid og de fleste datene jeg har vært på har vært initiert av den andre og ikke meg. Det burde holde som tegn på at jeg tar feil, men neida. Lærer aldri.

Har bestemt meg for å bli mer direkte og tøffere på den fronten. En av de første jeg skrev med her, inviterte jeg til å møtes i førstemeldingen. Jeg var veldig spent på reaksjonen, men hun takket ja selv om vi begge var midt i eksamensperioden, så vi var enige om å vente til vi var ferdige med sånt. Innen den tid hadde hun bestemt seg for at hun ikke ville ha kjæreste likevel, og meldte seg av sukker. Så derfor har jeg fremdeles ikke vært på en eneste date med noen fra sukker.

Men det kommer nok. Før eller senere.

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 22 juni 2014 13:02

@powpow.

Likestilling når vi snakker om dating blir så fjernt. Men som det står, så ber jeg ut. Faktisk hele tiden. Ellers skjer det ingenting. Nå sier jeg at jeg er lei av den tafattheten jeg opplever. Frykten for å trå feil som du snakker om, er ikke så mandig. Jeg trenger en mann som våger å trå feil. Som våger å be meg ut, uten å være 100% sikker på resultatet. TS spør om råd - mitt råd er å be ut tidlig - være det han kaller seg - nemlig en gentlemann. :-)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 22 juni 2014 13:11

@metoo

Det var en spøk da.. :P
Vel, hvis mannfolka aldri ber deg ut, så er de vel strengt talt ikke så interessert. Det er nå min mening.
På samme måte som at ei som aldri "kan" treffe meg når jeg foreslår det heller ikke er interessert.

Vel, jeg våger å trå feil. Faktisk så gjør jeg tydeligvis ikke annet enn å trå feil tydeligvis siden ingen har villet treffe meg.
Så jeg er ikke redd for det, er bare jævlig lei av å gjøre det. :P

Og hvor tidlig er tidlig?

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 22 juni 2014 13:15

Sist gang sa jeg til en mann som klaget over at meldinger gikk for tregt fram og tilbake: "Kan du ikke bare be meg ut i stedet da?" Og til svar fikk jeg: "Vi burde helt klart fått til et treff. Noe spesielt du tenkte på?"

Haha. Er det mulig? DET kalles aversjon mot å være den som ber ut. DET er lite mandig. Det er ikke sånn at kvinner ikke kan be ut. Men når jeg aldri opplever initiativet andre veien, frister det ikke å gjøre det flere ganger.

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 22 juni 2014 13:18

Hva var en spøk? Likestilling? Om du visste hvor mange menn som drar inn 2014 i forhold til betaling og initiativ, så er det jammen ikke lett å vite at det er spøk. Men fordel om det var det!:-)

Synes du ikke jeg var klar nok i eksmplet mitt over?

Skjult ID med pseudonym høststorm sø. 22 juni 2014 13:35

Har nok vært på drøyt 200 dater med menn herfra, som oftest enkle kaffedater, tipper jeg har tatt iniativ til 70% av datene 30% fra mennenes side.
90% har vært gentlemenn som har betalt, noen har fomlet etter bankkort, et par stykker har tilfeldigvis glemt bankkortet den dagen.
Begge parter bør kunne spørre om date, spiller ingen rolle hvem som betaler, men herregud det er vanskelig å finne en der kjemien stemmer. Ny date til uka, så man må ikke gi opp!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 22 juni 2014 13:57

@metoo

Hva hjelper det for meldingsflyten? Hvis jeg ønsker å vite mer om deg FØR jeg treffer deg, så hjelper det jo ikke å be deg ut gjør det vel?

Men samme det.. Har ikke noe flere å skrive til her inne uansett, men skal ha det i bakhodet til det skulle bli aktuelt å snakke med ei her inne. :P

Skjult ID med pseudonym Tja. sø. 22 juni 2014 15:26

Skal innrømmes at jeg nok har vært tafatt på et par dater, men da har det vært fordi hun gjerne har vært ffra Oslo, og jeg fra et sted i Akershus, og dermed har jeg tenkt at hun er mer bevandret i Oslos spisesteder etc. enn det jeg er.

Så har jeg skjønt at det blir 'lite mandig', så jeg har skjerpet meg, og gjort litt grundigere research til neste date (med en annen dame, for hun forrige syntes jo jeg var tafatt). Da har det gjerne blitt sånn at jeg har planen klar, men når jeg legger den frem, vet hun bedre. Eller det er en annen grunn til at det allikevel ikke passer å gå til det stedet jeg så meg ut. Og da har jeg ikke så mange alternativer i bakhånd. Så hun tar styringa igjen.

Så... inviter til date i "din egen bakgård" er kanskje et godt tips til menn. Og/eller planlegg. Helst flere mulige scenarioer, så du har noe i backup.

Skjult ID med pseudonym Hunden sø. 22 juni 2014 16:11

Jeg tror ikke det er viktig hvor man treffes første gangen,det trenger nødvendighvis ikke være en tre-retters på en fin resturant-inviter til en ''kaffedate et offentlig sted'',det være seg på såkalte kaffebrennerier,det kan være på 7eleven-eller på Mcdonalds-etc-jeg har til og med fått til en date på en Shell stasjon (hehe enig at det ikke høres for romantisk ut) men poenget er heller ikke at det nødvendighvis skal være romantisk på en Kaffedate,det er uformelt og alle disse har enkel servering og selger kaffe.

Vi treffes for å bli bedre kjendt-man treffes for å gi ett førsteintrykk og gjærne på en hverdag,og ta det derfra.
Og dette har lite eller ingenting med å rushe eller sinke kommunikasjonen,dette ser jeg på som et sundt og vetthug folkevett,så bare stå på folks.:))

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 22 juni 2014 17:55

@ Tja

Så bra at du tar ad notam og er litt mer frampå. At hun vil noe annet enn det du foreslår gir deg likevel plusspoeng overfor henne. Det kan jeg garantere deg. Det verste jeg vet er den: "Du bor jo mer sentralt enn meg, så du kjenner vel bedre til hvilke steder som er bra og ikke".

Nei, det gjør jeg faktisk ikke. Jeg går da ikke ut stadig vekk. Nesten hver gang jeg må velge, går jeg inn og googler og leser anmeldelser. Dette kan like gjerne en fra Ski eller Lillestrøm gjøre. En annen ting er at jeg helst ikke velger samme sted til date to ganger. Liker å stille med blanke ark, et åpent sinn og nytt sted. Hvis han velger noe, sier jeg flott uansett. Rett og slett fordi initivativ gir poeng og det verdsettes!

Powpow - i det nevnte tilfelle ville han jo treffe meg. Han klaget over at vi burde finne en annen måte å kommunisere på. Jeg sier Hva med å be meg ut? Han sier Ja, la oss treffes, hvor tenkte du å gå?--- Det handler om å dytte over ansvaret.

Men du har rett i en ting. Og det er at når jeg må ta initiativet i så stor grad, (og tydeligvis du også?) er det fordi interessen fra den andre ikke er stor NOK.

Skjult ID med pseudonym Hunden sø. 22 juni 2014 19:08

metoo<
sitat
'' En annen ting er at jeg helst ikke velger samme sted til date to ganger. Liker å stille med blanke ark, et åpent sinn og nytt sted. Hvis han velger noe, sier jeg flott uansett. Rett og slett fordi initivativ gir poeng og det verdsettes! '' sitat slutt

Dette er da helt tøvete,det å komplisere ting som at det ikke går ann å ta en date flere ganger på et sted,er som å gi signaler om at du på en måte gjør deg ''prippen eller kostbar om du vil'' spørsmålet er hva du forventer av en date,ikke om ansatte på det stedet muligens ser at du dater forskjellige,dette er som si at dere jenter ikke går ut i den samme kjolen mere enn 1 gang.

Skjult ID med pseudonym Lucia sø. 22 juni 2014 19:42

Jeg ville nok si at det burde komme naturlig etter noen dager med meldinger. Jeg ble bedt på date etter 5 dager med meldinger frem og tilbake, det var han som foreslo et møte og det falt absolutt naturlig og på plass :) Vi møtte hverandre på et nøytralt sted og på samme sted for date nr.2. Jeg synes at enkelte datingregler kan virke mot sin hensikt. Dette er veldig individuelt, ikke noe fasit. Føles det riktig for deg å be ham/henne på en date? Gjør det! Jeg er i hvert fall veldig glad for at han viste stor interesse og ville møtes snart. Det er godt å slippe å lure.

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 22 juni 2014 19:46 Privat melding

Tror det er helt individuelt, jeg har blitt bedt på date på første melding og etter uker med meldinger, begge to fungerer greit for meg. Noen trenger litt lengre tid en andre :)

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 22 juni 2014 19:52

Tror du misforsto meg @Hunden. Jeg sier ikke nei til et forslag selv om jeg har vært på date der før. Som jeg prøvde å skrive: Jeg sier alltid og uten unntak FLOTT til andres forslag.

Det jeg mente, var at jeg ønsker å vise maks respekt til en ny person jeg skal møte, ved å ikke "seriemøte" på samme sted. Ha reservert et Sukkerbord, liksom. Det har ikke noe å gjøre med om servitøren ser meg. Servitører i Oslo hilser sjeldent gjenkjennende uansett, og det er som regel nye på vakt. Nei, jeg nevnte det bare for å vise at jeg legger litt arbeid i det hvis jeg blir bedt om å velge sted. For hans skyld, prøver jeg å velge noe nytt. Men dette er på ingen måte en absolutt regel. Hvordan dette kan virke prippent, forstår jeg ikke. Kan du forklare? Eller ble det mer tydelig hva jeg mente nå?

Skjult ID med pseudonym Hunden sø. 22 juni 2014 20:06

metoo<
Ja nå ble det litt klarere,når du skrev det første gangen kunne det tolkes som litt sært,men nå skjønner jeg mere:))

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 22 juni 2014 21:43

Alle jenter jeg syns er interessante har en åpen invitasjon til date.
Et uforpliktende kaffetreff. :)

Lyst på date med meg? Ta kontakt da vel, så får vi se.. ;)

Sånn.. Passer det eller? Eller er det litt tidlig? :P

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 22 juni 2014 23:12

Det var bra @Hunden! :-)

Skjult ID med pseudonym durrr ma. 23 juni 2014 04:05

Jeg ber alltid om date i løpet av 3 meldinger maksimalt. Hvorfor?
1) Jeg sender ikke meldinger frem og tilbake med mindre jeg er interessert.
2) Hun sender ikke meldinger frem og tilbake med mindre hun er interessert.
3) Hvis begge er interesserte, så er det ingen grunn til å ta det elektronisk. Ta en kaffe, vin, øl, whatever. Snakk, gjør noe gøy sammen. Du kan alltids være lat/feig/tiltaksløs en annen dag. Ikke vær det den dagen du treffer noen som du tror kan være bra!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 23 juni 2014 10:50

@durr

Du har både rett, men samtidig feil.
Dessverre har det seg slik at #2 der ikke nødvendigvis er sann. Men at vedkommende (mann eller kvinne) utveksler meldinger med deg fordi de bare syns det er allright å snakke med deg, ikke fordi de er interesserte. :/

Skjult ID med pseudonym metoo ma. 23 juni 2014 13:03

Powpow.

Det stemmer nok at noen bare babler tilbake av høflighet. At den andre oppfatter det som interesse på et datingsted er helt normalt. De som lager sine egne spilleregler og er her for å bable uten noe mer, de får vel forklare at de ikke vil møtes når spørsmålet kommer. Men det kan ikke den som spør lastes for! Så Jeg er enig med Durr!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 23 juni 2014 13:30

Altså, jeg er enig. Jeg sier bare at det er ingen automatikk i punkt #2.
Men i utgangspunktet så resonnementet helt riktig og et som jeg også ville tatt utgangspunkt i. :)

Har selv opplevd dette flere ganger. De verste er allikevel de som viser interesse for å treffes også, selv om de ikke har noen planer om å gjøre det og "kaster bort" tiden din ved å si at det ikke passer.

Skjult ID med pseudonym CPU ma. 23 juni 2014 15:38

En fin regel å ta utgangspunkt i er at jo lenger du skriver meldinger, desto større er sjansen for at du har med en useriøs person, eller falsk profil.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 23 juni 2014 17:16

Haha.. Takk for den.. Så jeg er altså useriøs bare fordi jeg ønsker å bli litt kjent med dama før jeg treffer henne?

Ja faktisk så har alle de jeg har hatt best tone med vært de jeg har skrevet lengst med.

Skjult ID med pseudonym jaudå ma. 23 juni 2014 17:48

Tenk på de dager de sendte flaskepost! Det kunne gå hundre år før den kom fram, og enda hundre år før svaret kom i retur! Godt at Noah, Metusalem og gjenget ble riktig gamle, ellers hadde de ikke rukket å bli enige med daten før pungen var tørket inn.

Skjult ID med pseudonym durrr ma. 23 juni 2014 18:30

@powpow:
De fleste damer jeg sender melding til, får et sted mellom 20 og 30 meldinger om dagen. Når de svarer så er de som regel interesserte. Det har ikke skjedd så ofte at jeg har utvekslet mer enn 2 meldinger og det ikke har blitt en førstedate. Derimot skjer det ofte at meldingen jeg sender, er ikke interessant og den er verken lest eller besvart.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 23 juni 2014 18:52

@durr

Da er isåfall du heldig, for ingen av meldingene jeg har fått besvart har endt med noen date, til tross for at svaret ikke er et avslag.
Så min personlige erfaring er ihvertfall at et ikke er noen automatikk der.

Skjult ID med pseudonym durrr ma. 23 juni 2014 19:24

Det at jenta er interessert betyr ikke at hun fortsetter å være interessert uansett hva som skjer. Tar du ikke første skrittet og viser henne hvorfor hun bør få opp øya for deg, så vil hun selvfølgelig tape interesse for deg.

Har du interessen, så må du gjøre noe mer med det og ikke bare ta det for gitt :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 23 juni 2014 20:00

@durr

Nei, altså det sier seg selv. Men til tross for at jeg viser interesse for henne, så har det alltids dabbet av.
Greit nok, kanskje jeg rett og slett bruker for lang tid til å spørre om vi skal treffes. Men, men.. hvis det er SÅ lite som skal til så hadde det nok ikke blitt oss to uansett.

(mann 34 år fra Oslo) on. 25 juni 2014 00:34 Privat melding

Jeg går ikke rundt grøten, så om tonen er god så kan jeg finne på å foreslå et møte relativt tidlig. Om enn bare for å teste om vedkommende faktisk er interessert eller ikke. Vi trenger ikke møtes så raskt eller planlegge noe, men det er greit å vite om det er noen vits å fortsette praten med personen. Jeg er tross alt her for å møte noen, bli kjent og ha det gøy, med hensikt om å skape noe fint sammen. Ikke for å få brevvenner og skrive noveller.