Alle innlegg Sukkerforum

Ideel aldersforskjell

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym icj fr. 27 juni 2014 18:49

Ideelt sett bør mannen være ganske nøyaktig fire år og fire måneder eldre enn kvinnen, viser en studie gjennomført i Storbritannia. Av de 2000 som deltok i studien var det bare én prosent av kvinnene som kunne tenke seg å være sammen med en yngre mann.
Stort mer interesserte var ikke mennene, for bare to prosent av de spurte sa at de foretrakk å være sammen med eldre kvinner.
Norske samlivs eksperter er ikke overrasket, selv om de ikke er enige at det finnes noe slikt som en ideell aldersforskjell.
Det er langt flere faktorer enn alder som spiller inn når man skal få et forhold til å fungere.
- Jeg tror ikke det finnes en ideell aldersforskjell, men jeg tror at det finnes en ideell balanse i forhold til funksjonsnivå, sier samlivsterapeut Trine Huseby.
Få menn velger eldre kvinne
- Et viktig spørsmål å avklare først, er om en ønsker et livslangt forhold eller en annen type forhold. Det kan være mange grunner til at vi søker en annen person, og det er ikke alltid et livslangt forhold vi leter etter. Heller ikke en å bli gammel med, sier samlivsterapeut Bente Skog.
Hun mener dette ofte er tilfellet når eldre kvinner slår seg sammen med yngre menn, og tror kun det er et fåtall menn som er klare for å innlede et varig og forpliktende forhold til en eldre kvinne.
Likevel kan han gjerne trives med å være sammen en kvinne som er mer moden, trygg på seg selv og har et mer naturlig forhold til kroppen sin.

Skjult ID med pseudonym durrr fr. 27 juni 2014 19:21

Rekk opp hånda de som vil leve kjærlighetslivet sitt basert på noe annet enn hva de føler selv...

Skjult ID med pseudonym . fr. 27 juni 2014 21:34

hvis flere menn gikk for jevnaldrende kvinner ville ikke de samme menn blitt hengende her i årevis...ja, jeg ser dem, de samme, online, all the time...

Skjult ID lø. 28 juni 2014 00:14

Ideelt sett bør mannen være ca 10 år yngre! Da slipper man å slite med manglende potens,bli ufrivillig pleierske eller leve årevis som enke.
Det finne faktisk ingen fordeler med å ha en mann som er eldre;)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 28 juni 2014 00:23

Hva er jevnaldrende da?
Alder for meg er ikke så viktig. Det som er viktig for meg er at hun kan tenke seg barn med meg, men kanskje ikke før om et par år.

Så da sier det seg selv, at sjansen er større for at hun kan vente noen år om hun er 24-28 enn om hun er 32-36.

Skjult ID med pseudonym storSjarm lø. 28 juni 2014 11:02

Selv opplever jeg ofte god kjemi med damer som er eldre enn meg selv. For all del, det finnes selvsagt jenter på min egen alder og yngre jeg kommer godt overens med, men det klaffer aldri på samme måte der. Finner det ofte at de med noen flere år bak seg har mye mer å by på. Det liker jeg veldig godt.

De talla som står på fødselsattesten samsvarer ikke alltid med sjelens alder, for å si det mildt. Man er da så ung som man føler seg.

(Det må jo nevnes at eldre damer er vanskeligere å "få på kroken", selv om de kanskje kunne tenkt seg å prøve.)

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 28 juni 2014 13:20

Om jeg skal vi hva jeg "tror" @TS, så finnes det ingen ideell aldersforskjell. Hvorfor? Jo, fordi alder til enhver tid er knyttet opp til hvem man har kjærlighetsfølelser for. Man velger ikke en partner ut fra alder, men ut fra følelser, gjensidig tiltrekning og vennskap. Likevel er det et faktum at vi mennesker lar oss påvirke i større eller mindre grad av omgivelsene og sosiale normene i samfunnet vi lever i.

Slike undersøkelser viser gjennomsnitt og tendenser for hvordan virkeligheten kan se ut. Og man kan spørre seg hvor stor overføringsverdi en undersøkelse foretatt i Storbritannia har på Skandinaviske forhold. Jeg mener at aldersforskjell i parforhold mellom kjønnene handler mye om hvilken livsfase man er i og hvilke ønsker man har for fremtiden. Ønsker du deg barn eller ønsker du ikke dette?

Jeg tror at ønsket om barn for kvinner, handler om at de blir tidligere modne enn menn i så måte. Mange menn har ikke noe ønske om barn før kanskje i slutten av 30 årene eller tidlig i 40 årene. En kvinne i 20 årene som ønsker barn vil derfor naturlig forsøke å sikte mot en mann som er moden og klar for dette. Jeg tror at mange kvinner i 20 årene ikke så lett finner jevnaldrende menn som ønsker barn. Derfor kan alderforskjellene da bli større i favør av at mannen er eldre.

Men når menn og kvinner blir eldre, har vært i et etablert forhold og har fått barn, så vil denne aldersforskjellen av naturlige årsaker ha mindre betydning. At noen da vegrer seg for å gå inn i et forhold med en kvinne som er eldre enn seg, på tross av at følelsene er på plass, tror jeg forteller noe om hvor sterkt den enkelte lar seg påvirke av omgivelsene og sosiale normer. Jeg tror særlig at dette i patriarkalske miljøer betraktes som et uakseptabelt brudd med konvensjonene.

Jeg anser at det er større klasseforskjeller og at kjønnsrollene i større grad er tradisjonelle, i Storbritannia enn i de Skandinaviske landene, hvor likestillingen mellom kjønnene har kommet lengre. Dette tror jeg har betydning for valg av partner. Derfor ser jeg at denne britiske undersøkelsen ikke helt er dekkende for mennesker i Skandinavia.

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 28 juni 2014 13:24

På Statistisk sentralbyrå sine nettsider i artikkelen Hva gjennomsnittet skjuler, kan man lese følgende (utdrag):

”I 2008 var kvinnen eldre enn mannen i hvert femte ekteskap som ble inngått. Og relativt sett har økningen vært størst for gruppen hvor kvinnen er fire år eldre eller mer; denne gruppen har økt fra 3 til nesten 7 prosent.”

”I de tilfellene hvor mannen nå oftere er svært mye eldre enn kvinnen, er økt familieinnvandring og et økende antall såkalte henteekteskap som er årsaken. I alt 13 prosent var mellom en mann uten innvandrerbakgrunn og en kvinne med innvandrerbakgrunn. Særlig denne siste gruppen har økt kraftig de siste årene, hvor flertallet av mennene gifter seg med kvinner fra Thailand, Russland og Filippinene. Disse kvinnene er ofte svært mye yngre enn sine ektefeller.”

Dette blant annet gjør at gjennomsnittet gir et annet bilde enn hva som er reelt når det gjelder aldersforskjell mellom menn og kvinner, om man går inn og ser på tallene bak. Tallene her gjelder inngåelse av ekteskap. Man kan derfor anta at når det kommer til samboerskap og kjæresteforhold, så er nok prosentandelen hvor kvinnen er eldre enn mannen, enda større. I tillegg til at tallene er fra 2008 og vi nå er i 2014. Man kan tenke se at denne uviklingen har forsterket seg.

Kvinner har i dag det unike privilegium at de kan velge den mannen som de finner mest tiltrekkende, uavhengig av status, økonomi og alder. Dette fordi de fleste kvinner i dag står stødig på egne ben og klarer seg selv økonomisk utmerket. Det har nok stor betydning for valg av kjæreste og livspartner.

At en kvinne som er moden, er trygg på seg selv og har et mer naturlig forhold til kroppen sin, er først og fremst avhengig av personlighet. Og blir derfor bare en myte. En yngre kvinne kan være like trygg på seg selv og ha like naturlig forhold til kroppen sin, er min påstand. Slik jeg ser det så koker det rett og slett ned til følelser og gjensidig tiltrekning. Så videre…. hvor mye man lar seg påvirke av omgivelser og sosiale normer ;).

Skjult ID med pseudonym . lø. 28 juni 2014 18:03

Villrosa: det kan selvsagt bety det du sier, men jeg er sjelden inne her, og bare kort tid av gangen, men jeg ser de samme mannfolka i online-bildet bestandig....kanskje bare en tilfeldighet...