Alle innlegg Sukkerforum

Hva skal til?

Vis siste innlegg
(kvinne 39 år fra Vestfold) sø. 6 juli 2014 14:25 Privat melding

Har tenkt en del i det siste om dating generelt. Fikk litt inspirasjon fra noen tråder her på forumet til mine refleksjoner.
Jeg får inntrykk at ofte folk skaper en egen liten ideel og perfekt verden for seg selv og forventer at den verden skal være uforstyrret når de treffer et andre menneske. Ved hver liten antydning til noen utfordringer og forandringen lukker de seg og skiver andre bort. Ofte mener de det ikke slikt heller, det blir en slags ubevisst handling. De bare finner på noen unnskyldninger for å velge personen bort som f.eks.matchtall, hårfarge, klokkemodel en bruker osv.

Jeg tror at for å bli sammen med noen må mann satse, bruke tid, gi fra seg tryggheten, gi fra seg kontroll, vurdere forventningene, ta hensyn til ulikheter, revurdere sitt liv, interesser - hva egentlig er viktig å beholde og hva kan forandres. Med andre ord at en får mot til å ødellegge den lille perfekte verden og skape ny med plass til fler.

Hva skal til at en gir et forhold en sjanse? At en, faktisk, hopper i det?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 6 juli 2014 14:37

Hvorfor må et annet menneske forstyrre den ideelle og perfekte verdenen da?
En kan lett få begge deler.

Jeg ser ikke hvordan ei dame skal kunne forandre mye. Største forskjellen blir at tid jeg bruker på ingenting blir tid jeg bruker på henne. :P

Er villig til å gjøre det du nevner, satse, bruke tid, gi av meg selv, osv., men det hjelper lite når den andre personen ikke er interessert i det samme.

Og de unnskyldningene, vel det er bare en penere måte å si at de ikke tiltrekkes utseendet ditt. Har ikke noe med å bevare sin boble. :P

Tror at litt av problemet og grunnen til at ikke flere bare hopper i det er at de ønsker seg et forhold som varer, mens tidligere erfaringer med å hoppe i det bare har resultert i kortere forhold som piffen gikk ut av fordi det var ikke grenser for hvor forelsket en var i starten.

Skjult ID med pseudonym Hunden sø. 6 juli 2014 14:38

Ja bra skrevet >Solna< men det virker som om mange her bare er opptatt av å fylle sitt eget tomrom,og glemmer lett at det er to tomrom som skal fylles:))

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 6 juli 2014 14:39

De som er kommet i posisjon vil ikke gjerne forlate den.
Det betyr: De som har hus, barn, jobb, venner, etc. blir værende på samme sted... og de som har ingen av delene vokter seg vel for å gi slipp på friheten.

(kvinne 39 år fra Vestfold) sø. 6 juli 2014 14:40 Privat melding

@ Villrosa tror ikke at det er bare fordeler i singellivet som holder igjen. Det fort kan være tidligere uheldige erfaringer og hukommelse om hvor vondt det var sist når det fungerte ikke. En ønsker å beskytte seg fra det.

Men hva skal til at en gir slipp og satser?

(kvinne 39 år fra Vestfold) sø. 6 juli 2014 14:43 Privat melding

@powpowgutt

Men blir det ikke slik at mann er sammen men egentlig ikke sammen, lever parallelt i sted enn for å bygge sammen?

(kvinne 39 år fra Vestfold) sø. 6 juli 2014 14:48 Privat melding

Jeg leser deres kommentarer og igjen for inntrykk at vi ser for unnskyldning for å ha det akkurat som vi har det. Mange skrevet om eventuelle begrunnelse for hvorfor en velger å holde igjen....

Men for å endre litt fokus, hva skal til at en slipper seg løs og satser?

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 6 juli 2014 14:51

@Solna
Det er ingen fasit på forhold. Det er mulig at det er nettopp det at folk går rundt med hver sin oppskrift på hva et forhold skal være som gjør det vanskelig.
Og nettopp derfor har vi mekanismer som "blåser ut" tenkeevnen din, hormoner, øl, forelskelse, slik at vi tross alle "gjerder" kommer i clinch.

Hva skal til? Slutt å tenk forhold, tenk nuet, tenk hyggelig selskap, hyggelige mennesker å gjøre noe morsomt med, nye personer å få et innblikk i, vær uforpliktende nysgjerrig og interessert i andre mennesker.

DA kan det hende en får se noe nytt, og spennende som en ikke ante noe om! Og at "den lille djevelen med bue" dukker opp.

(mann 47 år fra Hordaland) sø. 6 juli 2014 14:56 Privat melding

Enig med deg Solna. En må hoppe i det. Fjerne stengsler og tørre å bli såret. Det er nå engang slik at noen av oss har en del andre personer i livet vårt som må passes på og jeg vet ikke hvor langt du vil dra denne tanken Solna. For min del ser jeg ikke etter en jeg skal flytte sammen med, men en kjæreste. Det betyr i såfall at ikke jeg ønsker å smelte fullstendig sammen med en ny kjæreste. Det er vel i bestefall vanskelig og min oppfatning er at de jeg har truffet eller snakket med (med barn) tenker noe lunde likt. Ihvertfall er det slik de forteller meg.
Jeg tror uansett det verste man kan gjøre er å beskytte seg selv fra å bli såret. Da stenger man også ute muligheten for å bli forelsket. Dette er ikke lett og underbesvisstheten kan ofte jobbe mot en..... Men jeg prøver ihvertfall :-)

(kvinne 39 år fra Vestfold) sø. 6 juli 2014 14:59 Privat melding

@jaudå det tror jeg og at det finnes ingen fasit på forhold....
Men det som jeg undres over at det er så lett å starte å tenke på hva kan eventuelt stoppe en fram til å tenke på hva slags eventyr opplever jeg i mitt liv hvis jeg gir sjanse for akkurat den kontakt ;) hvis jeg svarer på den melding.
Personlig tror jeg på verden med muligheter og er ganske optimistisk. Samtidig er jeg nysgjerrig på mennesker og vil Bli kjent med andre tenkemåter, forstå litt hvordan andre gjør sine valg, hvordan de ser på forhold.
Blir aldri klokere ;) men det handler mer respekt for andre sine valg for min del

(kvinne 39 år fra Vestfold) sø. 6 juli 2014 15:06 Privat melding

@ SånnCirka
Det er mulig at jeg misforstår begrep forhold, fordi for meg det handler akkurat om det å være kjærester. Og så opp til de to å finne ut rundt det praktiske om å bo sammen eller hver for seg, hensyn til barn og oøvrige familiemedlemmer og familesituasjoner. Det handler mer om det emosjonelle tilknyting, om det at en åpner seg for den andre, deler tankene sine, gjør ting sammen, opplever ting sammen, tillater at følelsene vokser og den første tiltrekning vokser til forelskelse og så til kjærlighet.....

(mann 46 år fra Østfold) sø. 6 juli 2014 15:29 Privat melding

For min del kan jeg gjerne ta sats og hoppe både høyt og langt om de viktigste tingene i mitt liv er noe vi er enige om begge to. Tenker spesielt på barn, barneoppdragelse, ærlighet, og hvordan vi kommuniserer om dette sammen. Det er veldig attraktivt at partner er enig i akkurat disse tingene synes jeg. Da kommer selve utseendet langt ned på listen over en gyldig grunn til det og avskrive noen. Men den mystiske kjemien må jo også være på plass.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 6 juli 2014 15:54

Ikke vet jeg. Aldri hatt noen lengre seriøse forhold.

Men jeg skjønner jo ikke hva annet en kan gjøre en å tilbringe tid sammen når det lar seg gjøre?
Og da forstyrrer det strengt talt ikke min "boble" ihvertfall.
Det tar jo uansett tid før en kommer til det punktet hvor en bygger seriøse ting sammen, som å flytte sammen, barn, osv.

(kvinne 39 år fra Vestfold) sø. 6 juli 2014 20:13 Privat melding

Takk for svar @larumba. Det å ha god bevissthet rundt ting som er viktig for en og så bare hoppe i det, har jeg stor tro på ;)

@powpowgutt
Det jeg opplevde noen ganger at ved slik holdningen blir det lett å være litt overfladisk, kanskje ikke helt beste ord å bruke men klarer ikke å finne på noe bedre akkurat nå. Begge er sammen men samtidig ikke sammen. Litt vanskelig å forklare. Det er som at ingen vil åpne seg helt, beholder sin grense: hit men ikke lenge, gir opp forholdet raskt ved utfordringer frem til å bearbeide det og vokse sammen i forholdet. Det ofte legges press på det å oppleve ting men lite på å skape noe sammen. Det blir mye fokus på hvordan alt ser ut og lite på hvordan det føles for de to. Igjen dette er basert på min erfaring og fort mulig at noen andre har helt motsatt opplevelse. Hører gjerne andre sine tanker om det.

Skjult ID med pseudonym bare meg sø. 6 juli 2014 20:17

Veldig gjenkjennelig det du skriver TS. Jeg har en bevisst tanke om at det eneste jeg ikke er villig til å kompromisse om er ungene. De kommer først. Uansett. Og jeg tror at en mann som har barn selv lettere kan forstå det.

Ubevisst har jeg nok en hel haug med issues som står i veien for å gi meg hen til en forelskelse....

(mann 46 år fra Østfold) sø. 6 juli 2014 20:24 Privat melding

@Solna Bare hyggelig ;I

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 6 juli 2014 20:52

Forresten... før en hopper i vannet bør en sjekke at det er dypt nok, at det ikke er stein eller lignende de første metrene.
Før en hopper i høyet bør en konferere med bonden.
Før en hopper i senga bør en vite at sengebunnen og madrassen er av en slik kvalitet at en ikke brått havner på gulvet.

Når dette er avklart er det bare å hoppe i det.

Skjult ID sø. 6 juli 2014 21:04

Word!

Skjult ID ma. 7 juli 2014 10:17

Bra skrevet Sølna og jeg er enig i mye av det.

Selv tenker jeg at man tilpasser seg hverandre når man blir kjærester. Da vil man også gi slipp på de tingene som ikke er så viktig for en lenger og heller ønske å bruke mer tid sammen.

Når jeg i dag bruker mye tid på å være med venner, så klarer jeg vel å bruke tid på en kjæreste også-:).

Selv er jeg åpen for å finne kjærligheten, men det må også være gjensidig-:)

(mann 44 år fra Troms) ma. 7 juli 2014 12:24 Privat melding

Tror ikke det skal så mye til for å gi et forhold en sjangse hvis man virkelig vil være i et forhold.
Det handler mye om og gi og ta, kommunisere, inngå kompromisser osv...
Min lille perfekte verden er ikke så perfekt, er veldig åpen for å endre den.
Så for min del er det bare og hoppe i det.

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 7 juli 2014 12:43 Privat melding

Jeg må nok innrømme at jeg har vært litt sånn. Skyver folk fra meg når de kommer for nære. Tror det er en form for forsvarsmekanisme for ikke å bli såret igjen. Men nå er jeg oppmerksom på det, så nå tenkte jeg at jeg skal hoppe i det og gi noen en sjanse. Må bare treffe han først. ;)

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 7 juli 2014 12:44 Privat melding

Også er jeg enig med villrosa. Dette var så mye enklere i 20- åra.

(mann 51 år fra Rogaland) ma. 7 juli 2014 13:27 Privat melding

Jeg tror man må ha en litt avslappet holdning til det hele. For å sette dette på spissen så er det kanskje litt samme prosess som det å søke jobb. Man skumleser en hel del stillings annonser, man sender kanskje en søknad hvis man har ønsket kompetanse og erfaring.

Det kan hende man får positiv respons og spørsmål om intervju. Er man usikker på om det er noe som faktisk passer så takker man kanskje allikevel ja, om ikke annet for å få praktisert intervju teknikk.. og hvem vet, plutselig var det en match! :)

Så folkens, skal vi slutte å stille så mange krav og rett å slett gå ut å møte folk? Selv om de har en stillingsbeskrivelse som ikke er midt i blinken!?

Som sagt, satt på spissen!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 7 juli 2014 13:55

Stille mange krav har jeg sluttet med for lengst. Fant fort ut at jeg ikke var i en situasjon hvor jeg kunne stille en haug med krav. :P

Og de kravene jeg sitter igjen med kan jeg egentlig ikke slutte og stille, for de er liksom et minimum som må til for at det i hele tatt skal fungere mellom meg og dama.

Men for all del, velkommen etter.. :P

(kvinne 39 år fra Vestfold) ma. 7 juli 2014 14:02 Privat melding

Takk for alle tilbakemeldinger :)
Mange gode tanker.

Tenker at du truffet spiker på hodet @Gentleman med det å ha avslappet holdning :)

(mann 46 år fra Østfold) ma. 7 juli 2014 14:07 Privat melding

Lar kravene(mine ønsker) stå ei uke eller to til. Mulig jeg våkner opp og hører på de fornuftige tingene dere forteller etterhvert. Frem til jeg gjør det lever jeg i drømmen om at min prinsesse er en av dere flotte sukker jenter.

En ting som ser ut til og gå igjen er "ikke villig til og flytte over avstander" den er litt vanskelig og gjøre noe med uten og be seg selv inn i huset til et fremmed menneske.

Hilsen
"kravstor"

Skjult ID ma. 7 juli 2014 17:13

Kan være enig i at det er mye som skal klaffe i et forhold.

Utseende betyr litt, men ikke alt. Det viktigste er personen som man har foran seg.

For meg handler det om å finne en som klaffer på det meste og som jeg ser for meg å ha en fremtid med.

(mann 46 år fra Østfold) ma. 7 juli 2014 18:01 Privat melding

@VillRosa Takk, jeg setter pris på din vurdering av mine krav. Disse kravene har jeg jo uansett om de står i min profil eller ikke. Tenker at ved og ha de der så slipper både jeg og andre kaste bort tid på noe som rimelig fort vil vise seg ikke kan fungere om enkelte "krav" viser seg ikke kan fylles. Hadde jeg vært ute etter kun en flørt hadde nok min profil sett veldig annerledes ut.

Lar de stå som de gjør jeg da, Takk igjen unge pike :)

Skjult ID med pseudonym Harry ti. 8 juli 2014 00:56

Spurte Solna jeg. Hun avslo meg. Snufs...

Skjult ID med pseudonym Håp... fr. 3 okt. 2014 21:33

Jeg har mine krav fordi jeg kjenner meg selv.