Alle innlegg Sukkerforum

Oppussing

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Speider to. 24 juli 2014 12:19

Holder på å totalrenovere en leilighet og lurer på om en skal ta hensyn til andre enn seg selv... forstå meg rett, jeg er singel uten noen i kikkerten.
Kan det noen gang bli for mye "nice to have"? slik som motoriserte lameller og markise, at alt kan styres på mobilen, at varmen kan skrus ned fra den andre siden av jorden og slikt. Hvor går grensen for hvor avansert(smart) en leilighet kan bli?

(mann 38 år fra Vest-Agder) to. 24 juli 2014 15:45 Privat melding

Hvis du skal tenke litt på at en annen skal kunne finne seg til rette i leiligheten, så er vel det beste å se etter løsninger der man kan bruke leiligheten "low-tech" om man ønsker. Slik som f.eks. fjernstyrt belysning. Burde jo være helt uproblematisk for noen som ikke ønsker å sette seg inn i fjernkontrollen, dersom det fremdeles også finnes aktive lysbrytere på vegger. Hvis du har dette i bakhodet når du oppgraderer leiligheten til å bli en "smart leilighet", så tror jeg du kan gjøre omtrent hva du vil uten å skremme bort noen.

(kvinne 50 år fra Østfold) to. 24 juli 2014 15:51 Privat melding

Det kan IKKE bli for mye. :D Leiligheten blir kanskje spesiell og du vil kanskje miste en kjøper eller to, men de som liker gadgets, vil være villige til å betale for det.

(kvinne 43 år fra Akershus) to. 24 juli 2014 16:06 Privat melding

Smart er ikke dumt! :-)

(mann 38 år fra Hordaland) to. 24 juli 2014 17:31 Privat melding

Det er jo litt lurt å tenke på videresalgsverdi. Ville ikke malt hele stuen svart for eksempel eller fliset badet med rosa fliser. Ellers ville jeg kjørt på, skap det hjemmet DU vil ha.

Skjult ID med pseudonym Speider to. 24 juli 2014 17:37

Det ser ut som sukkeruniverset er på bølgelengde. Det liker jeg... Bare å peise på altså...
Hva planter angår... Hvorfor ha blomster når du kan ha matplanter???

(mann 38 år fra Hordaland) to. 24 juli 2014 17:38 Privat melding

Bare en liten ting til. Regner med du er mann når du skal ha så mye finesser. Min erfaring er at når det kommer en dame inn i bildet setter hun dådyrøynene i deg og spør om dere ikke heller kan kjøpe noe sammen. Hun vil jo føle at hun bor i deres hjem og ikke hos deg.

(mann 36 år fra Rogaland) to. 24 juli 2014 17:45 Privat melding

Cris81 har rett. Men siden Speider virker hendig kan han jo fint oppgradere "deres hjem" til samme standard.

Skjult ID to. 24 juli 2014 18:48

Min erfaring som dame er at hans hjem er hans hjem, mitt hjem er mitt hjem.
Så finner en løsninger sammen dersom en skulle komme dit at å bo sammen skulle bli tema. Uten dådyrøyne.

En praktisk leilighet er og blir en praktisk leilighet, gadgets og duppedingser er kult.
Fotballskjorter, øl-klokker på veggen og bardisken ved fontenen av senga not so much.

Planter er kult, men hvorfor ha ildtopp og potteroser når en kan ha kule ting

Peis på :-)

Skjult ID med pseudonym Skjerm to. 24 juli 2014 22:28

@speider

bare et lite forslag til deg mens du ennå er inne i opppussingsfasen. Hvis du fokuserer på ENØK tiltak, så kan du finne en finansieringskilde via Enova: http://www.enova.no/finansiering/privat/40/0/

Jeg har prøvd å finne frem noe mer informasjon her om hvordan smarthus-begrepet faller inn under støtten fra Enova, men det ser ut til å være en mix mellom passiv hus og andre ENØK tiltak.

Jeg vil imidlertid hevde at så lenge du kan underbygge påstander om strømstyring via Internett kan bidra til å senke totalforbruket, du kjører gjenbruk av vann til oppvarming osv., så kan du ha noen gode muligheter der.

Sjekk også gjerne om det finnes legater eller andre støttetiltak som du kan benytte deg av. Forøvrig en liten personlig kommentar fra meg; de største kostnadene er som regel ikke knyttet opp mot utstyret i seg selv, men installasjonene. Hvis du har en elektrikervenn, kan det lønne seg å alliere seg med vedkommende.

Skjult ID med pseudonym arneand to. 24 juli 2014 22:32

@ts
Go wild!

smartthings.com

^^

Skjult ID med pseudonym Pronto fr. 25 juli 2014 12:28

Pusset opp leiligheten for 4 år siden - nytt bad, kjøkken, nytt el., nye flater mm. For all del.... er fortsatt godt fornøyd, men sitter med følelse av at jeg skulle klinka til ennå mer. Dvs. valgt enda litt mere farger osv. Synes derfor du skal lage leiligheten slik DU mener den er finest. Lykke til :-)