Alle innlegg Sukkerforum

Se så bra det går med meg nå!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym AnLes fr. 25 juli 2014 00:38

Hyllesten og glorifiseringen av eks-narkoname har tatt helt overhånd. En helt vanlig narkoman som selger =oslo i hovedstadens gater får snart ikke noen spalteplass i mediene lenger. Det er mennesker det virkelig er synd på.

Hva slags rusmisbrukere er det mediene og folk flest føler medynk med nå? Joda, det er stort sett kjendisstakkarer fra den glamorøse tv og musikkbransjen. Alt fra en gammel standuper, og senere en smellfeit rockevokalist i et av Norges mest oppskrytte band gjennom tidene, og akkurat nå en pensjonert partyfikser fra Oslos beste vestkant som endelig har fått inn i hodet sitt at narkotika og alkohol er veldig, veldig skadelig. Bravo! Og nå vil han ha trøst! Stakkar!

Vel, han får jo masse støttemeldinger og ros på facebooksiden sin, at han ikke skal gi opp, du er flink, jeg er stolt av deg osv.
Jo, det går jo voldsomt bra med han, han har tjent seg altfor, altfor rik på denne tragiske historien sin, og nå har han funnet lykken med en sositetskvinne borte i Hollywood. Livet smiler for den tidligere kjendisstakkaren. Trolig blir han å finne som noen år som foredragsholder på en eller annen videregående skole i Norges land, for å fortelle at narkotika er veldig, veldig farlig og at det skal man ikke begynne med. Trolig får kjendisstakkaren et sted mellom 50 og 100. 000 for å snakke til en gjeng med kvisete tenåringer en times tid.

Og historien bare gjentar og gjentar og gjentar seg.. Om en liten stund kommer en ny kjendisstakkar eller stakkarine som skal fortelle om det turbulente livet med festing og narkotika. Det er en veldig enkel og ekkel måte å bli rik på.

Burde ikke de som ALDRI holder på med alkohol eller narkotika heller få 100.000 for et foredrag?

Skjult ID med pseudonym 579513 fr. 25 juli 2014 10:11

Hva skal de holde foredrag om hvis så?

Temaet på slike foredrag er gjerne at de hadde rusproblemer, men det de prøver å formidle er at, og hvordan, de kom seg ut av det. De ser ofte ut som vanlige folk, har hatt vanlige problemer og klarer ofte å dra paralleller til narkotikaproblemene sine og hverdagsproblemer som tenåringer går gjennom. På den måten klare tenåringer å se relevansen i foredraget og kanskje tenke at dersom livet er kjedelig og vanskelig idag så har de mulighet til å gjøre noe med det. De blir inspirert til å ta kontroll over livet sitt og bli en bra arbeidsmaur som betaler skatt til pengebingen.

=Oslo-selgerne er ekstremt lite ressurssterke, de klarer ikke leve et funksjonelt liv som støtter samfunnet. De klarer nesten ikke snakke fullstendige setninger og gir så lite inspirasjon om å forbedre seg selv at de er verdiløse som foredragsholdere.

De som aldri har rørt alkohol og narkotika blir fort ovenfra-og-ned-autoriteter og er vanskeligere å forholde seg til med mindre de har et annet stort problem som er enkelt for utenforstående å forstå seg på, samtidig som de klarer å dra paralleller til noe hverdagslig.

Eksnarkomane får ikke penger som belønning for at de sluttet med narkotika. De får det fordi de bidrar til samfunnet. At du ikke klarer å se dette er en vitner om en sneversynt jantelovsmentalitet som vi alle burde prøve å unngå. At du anser avhengighet til narkotika som en enkel måte å blir rik på klarer jeg ikke å forholde meg til.

Kanskje bidrar posten din til at noen blir inspirert til å gå i seg selv litt.

Jeg håper det.

Skjult ID med pseudonym mainvein fr. 25 juli 2014 11:21

TS drar det kanskje litt langt, men selv synes jeg mange er ganske korttenkte ved å sympatisere med tidligere rusmisbrukere. Hva med alle livene som allerede har blitt ødelagt fordi personen tydde til rus? Alle de pårørende, har dem det bra nå bare fordi det ble slutt på rusen? Av personlig erfaring som pårørende, kan jeg si at det som regel ikke er tilfellet. På meg har det satt altfor dype spor til at jeg noensinne kan drømme om å leve et helt normalt liv igjen.

Jeg synes det er bra eks-rusmisbrukere holder foredrag og får støtte for det - det kan være veldig forebyggende - men det er viktig at man ser helheten i saken.

Skjult ID med pseudonym Minney fr. 25 juli 2014 15:17

Burde man ikke heller glede seg på vedkommende sine vegne, med tanke på at det faktisk har gått bra og mer enn bra for ham eller henne? :)

Det skader jo ingen på noe vis.
Er vel andre og mer skadelige ting her i verden man heller burde bruke energien sin på.

Skjult ID med pseudonym AnLes fr. 25 juli 2014 17:52

@579513

De ressurssterke er mer enn god nok grunn til at ikke jeg gidder å høre på slike foredrag. Bare sånn pjatt om hvor farlig narkotika er, og hvorfor han eller hun startet med dette.

Jeg tror etthvert oppegående menneske forstår at man ødelegger livet sitt av rus. Jeg finner det helt meningsløst å dra på et foredrag bare for å høre Hank Von Hell fortelle om det den turbulente fortiden sin som bestod av rus, og om hvor flott han har fått det nå.

Hvorfor gidder folk å høre på det? Er det fordi det blir sett på som kult fordi en kjendis står og forteller om fortiden som narkoman? Det hele virker bare som en sånn kulhetsmaskin, og det ser ikke til å stoppe.

Skjult ID med pseudonym Statistisk fr. 25 juli 2014 18:51

TS: Hvis du har to personer, A og B.

A har tilbrakt det meste av livet med å gjøre som han blir fortalt, holder seg unna rusmidler, sitter hjemme alene og leser om kjendiser, er kritisk til det meste og de fleste, særlig de som ikke er A4, og han sier nei til alt av frykt for å ta sjanser. Synes han er flink gutt og synes han opptrer moralsk og mener han har sitt på det tørre.

B har gått sine egne veier, eksperimentert og tatt sjanser, ikke bare gjort som han har fått beskjed om men ønsket å gjøre sine egne erfaringer. Kanskje sagt "ja" til litt for mye, men sakte men sikkert blitt formet av sine erfaringer på godt og vondt, fått innsikt og perspektiv på livet, og mot til å erkjenne ufullkommenhet og problemer.

Hvem er sannsynligvis det mest interessante mennesket å tilbringe tid med? Hvem har mest å gi?

Ville du forresten tatt i mot råd om samliv av en som aldri hadde vært et forhold? Råd om sex fra en jomfru? Hvorfor skulle man ikke ønske å la en eks-narkoman gi råd om farene ved rusmisbruk.

TS, jeg synes du skal ta en pause fra å lese om kjendiser. Hvis Se og hør liker så godt å skrive om narkomane kjendiser, er det nok ikke fordi de forherliger dem. Men fordi de elsker å skrive om kjendisenes "mørkere" sider.

Skjult ID med pseudonym AnLes fr. 25 juli 2014 19:45

@statistisk

Ingen av dem, de er like uinteressante begge to.

Jeg ville ha tilbragt tid sammen med person C, nemlig meg selv. For meg så handler ikke det om ta sjanser i livet om å være den første i guttegjengen til å ta lappen, eller være den som nedlegger flest mulig damer innen kortest mulig tid, eller en som ender opp som en alkoholisert partyløve.

For meg så kan det å ta sjanser i livet være å hoppe i fallskjerm. Eller kjøre en formel 1-bil, eller kanskje besøke et helt fremmed land med en helt annen kultur? Man trenger ikke innta alkohol eller ha sex med deilige kvinner for å leve et spennende liv. Det er bare bullshit.

Jeg syns det høres så vestkantharry ut!.

Fordi jeg har ikke behov for råd. Verken når det gjelder sex, rus, karrierevalg eller hva det måtte være. Jeg har det jeg trenger å vite.

Når det er sagt så kan jeg opplyse om at jeg er ikke helt avholds jeg heller, jeg er glad i en god fest, selv om jeg også på fest holder meg unna sterkere rusmidler.

Btw, jeg leser aldri om kjendiser, men når han eks narkomane klysa fra vestkanten inntar både VG, Dagbladet og Dagens næringsliv da blir man jo tvunget til å lese om det.

Skjult ID med pseudonym Statistisk fr. 25 juli 2014 20:09

Hm, @ts, artig at du nevner fallskjermhopping - for mens du synes rusmisbruk glorifiseres, synes jeg fallskjermhopping og ekstremsport generelt glorifiseres. Og jeg har hørt både narkomane og ekstremsportutøvere sitte og fortelle om hvor mange døde venner de har fra sine miljøer, men der det egentlig høres ut som om de føler en viss stolthet over det... Merkelige greier.

Skjult ID med pseudonym Minney fr. 25 juli 2014 23:25

@handervetu

Jeg kjenner på gleden over at det har gått bra med noen, og da kommer smilefjes automatisk :)
Trodde det lå i ordene jeg skrev (glede seg over)

Hvorfor lurte du på det?

(mann 38 år fra Hordaland) fr. 25 juli 2014 23:58 Privat melding

Mennesker med empati og omtanke lar seg røre av historier om andre som har opplevd et rushelvete, og kommet seg ut av det. Historien deres, så lenge den ender godt - og spesielt hvis vedkommende er en eller annen såkalt kjendis - er noe som fenger, og som selger.

Det store flertallet tenker sikkert litt i baner med TS, at det er verken noe å skryte av eller noe å hausse opp, at en C-kjendis har kost seg med knark i noen år og så gjør det fett fordi h*n i senere tid har både slutta å ruse seg, og går sterkt ut i media med det. Det er imidlertid slikt som selger VG og Se & Hør. Det er et faktum, enten man liker det eller ikke.

...personlig liker jeg det ikke spesielt godt. Jeg ville mye heller lest en artikkel om en stakkars faen fra et rævva, fattig hjem med en jævlig oppvekst som utrolig nok rota seg ut fra rusen på en eller annen måte, og som nå har det bra. Dessverre er det ikke spesielt mange av de. Kjendiser med rusfortid kommer seg ut fra rusen fordi de er i en særstilling; de har et langt større nettverk og er langt mer ressurssterke enn den gjengse narkoman.

Erfaringene deres kan nok ha litt for seg å bli delt med ungdommen. Men jeg ville mye heller hørt på erfaringene fra den forannevnte stakkaren som fant en vei ut fra dritten, uten all den hjelpen de såkalt "kjendisnarkomane" har fått.

....og nei, jeg kan på ingen måte se verdien i et foredrag fra en person som aldri har driti seg ut, som ikke har gjort skikkelig dumme ting eller vært en komplett idiot. De har ikke gjort store nok feil til å lære av de, og de har ingen erfaringer å dele med andre som har verdi. Det er ingen prestasjon å aldri ha gjort en livsendrende tabbe; det som er en prestasjon er å klare å rette opp i den. Og DET er en erfaring jeg tror de fleste kunne hatt godt av å lære om.

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 26 juli 2014 00:36

Rusmisbrukere er selvfølgelig alle slags type mennesker som ved alt annet. Om de tjener noe på å fortelle historien eller ei bør være fullstendig irrelevant i forståelsen av rusmisbruk. Rusmisbruk er en tragedie for misbrukeren og nettverket rundt uansett hvem det gjelder. Derfor bør ikke dette være en personsak, men en sak om media, tabloidpressen, markedskreftene osv

Rusmisbruk er misbruk med sin elendighet uansett hvordan det håndteres og formidles i etterkant

Skjult ID med pseudonym AnLes lø. 26 juli 2014 00:42

@ellan

Det er IKKE synd på kjendiser som får livet sitt ødelagt av rus.

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 26 juli 2014 00:44

AnLes - fordi? Hvem er "kjendiser"? En homogen gruppe?

(mann 38 år fra Hordaland) lø. 26 juli 2014 00:47 Privat melding

Ellan, at det er media og tabloidpressen som gjør dette til en langt større sak enn det strengt tatt er, er det ingen tvil om. Det er nok heller ingen tvil om at dette ikke er riktig - men det er nå engang slik det er. Enkelte ting selger, andre selger ikke.

"Gunnar" på 42 som har levd under ei bru i 18 år og finansiert misbruket sitt på alle mulige lovlige, ulovlige og forjævlige måter og så til slutt komt seg ut av det gjennom egen ryggrad og styrke, samt kanskje et par gode venner, er en langt mindre interessant historie enn historien om en hvilken som helst C-kjendis som etter noen år med kokainmisbruk, betalt for via vedkommendes plate/bok/whatever-inntekter klarte å få skikk på seg selv ved hjelp av mange gode venner, et solid støtteapparat, sponsorer og faen veit hva.

Ingen gidder lese om "Gunnar". Alle vil gjerne lese om Petter Northug som sliter med alkoholisme, om Han von Håpløs som sliter med heroin og om Rune Rudberg som sliter med alt mulig merkelig, men som har klart seg. Fordi de kjenner til disse menneskene. Ingen kjenner Gunnar. Ingen bryr seg. Og det er hva jeg tolker poenget til TS som; det er et feilaktig fokus. Alle historier om rusmisbrukere som redder seg ut, er gladhistorier. Men enkelte er mer verdt enn andre - og enkelte BETALER langt mer enn andre.

Historien til "Gunnar" er det aldri noen som kommer til å betale ett øre for. Men det tror jeg egentlig "Gunnar" driter i....

Skjult ID med pseudonym AnLes lø. 26 juli 2014 00:47

@Ellan

Fordi de får masse oppmerksomhet og tjener altfor mye penger på å fortelle om sine rusproblemer.

Vil du abosolutt ha et navn?

(mann 38 år fra Hordaland) lø. 26 juli 2014 00:51 Privat melding

Og AnLes. det er synd på alle mennesker som får ødelagt livet sitt av rus. Til og med de som har klart å rote seg opp i dette uføret helt fullstendig av seg selv, uansett om de hadde alskens gode forutsetninger til å klare seg meget bra.

Rusmisbrukere er mennesker fra alle samfunnslag, høyt og lavt, og du finner de fra uteliggere til bedriftsledere. Det er synd på alle sammen. Man kan ikke sitte på sin egen høye hest og påstå at det ikke er synd på en alkoholisert advokat, bare fordi vedkommende har en godt betalt jobb. Det er utallige faktorer som spiller inn, og med mindre man er en del av det aller nærmeste livet til vedkommende, kan man ikke vite hva som en gang var den utløsende faktoren.

En rusmisbruker er en person som har ødelagt enormt mye for seg selv, for sin familie og alle rundt seg. Og det er noe de er svært klar over. En slik innsikt er ikke spesielt lett å leve med.

For all del, jeg skal ikke tvinge noen til å synes synd på noen som helst. Men å påstå at det ikke ER synd på f.eks. en kjendis som har gått på trynet, bare fordi vedkommende faktisk er kjendis, rik eller hva som helst, forekommer meg som noe merkelig. Og i høyeste grad uempatisk.

(mann 38 år fra Hordaland) lø. 26 juli 2014 00:53 Privat melding

@AnLes:

Noen gjør kanskje det. Oppmerkosmheten de får er imidlertid av det gode; det kan rette fokus på et problem, og hindre andre i å være like jævla dumme.

At de får for mye penger for det...vel, det er en spesiell påstand. Hvis det var kroner å hente på slikt, tipper jeg alle fra Gro Harlem Brundtland via Fredrik Græsvik til Jan Thomas ville dopa seg - hvis dette da faktisk var en god måte å tjene penger på.

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 26 juli 2014 00:59

NattKulde, her signerer jeg. De menneskeliv burde selvsagt vært løftet frem, de har verdi,også som viktig formidler. Det er vel det som burde vært fokuset her, eller har jeg gått glipp av at det er det..?

Jeg har selv bodd side om side med heroinister (ufrivillig, har aldri selv brukt stoff eller misbrukt alkohol), drukket morgenkaffe med de mens de mekka seg skudd. De historiene og de menneskemøtene glemmer jeg aldri, og er svært takknemlig for

(mann 38 år fra Hordaland) lø. 26 juli 2014 01:00 Privat melding

....DET kan godt være at enkelte gjør. OG det er helt klar ytterst forkastelig. Imidlertid er jeg naiv nok til å håpe og tro at det hører til de ytterst sjeldne tilfellene - de aller fleste tørrlagte rusmisbrukere vil være mer enn tilfreds med sin nåværende, sterkt forbedrede situasjon.

Om noen synker så lavt at de aktivt går inn for å profitere på dette, så får det være deres sak. Uansett hvor lavmåls det er. Det forhindrer likevel ikke meg fra å tenke at enhver historie om en person som har klort seg opp fra kloakken, er en gladhistorie.

....selv om jeg helst ikke vil lese om den på tannlegekontoret, det eneste stedet der jeg leser Se & Hør (selvsagt)...

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 26 juli 2014 01:03

AnLes, nei, jeg vil ikke ha et navn. Drit nå i "de", løft heller frem det du ønsker å se mer av

(mann 38 år fra Hordaland) lø. 26 juli 2014 01:06 Privat melding

Personlig kunne jeg godt tenkt meg å se mer av "Gunnar". Jeg kjenner ham. Og flere som ham.

Men han får ikke noen artikkel i VG, og han får ikke betalt for å reise rundt på skoler og holde foredrag. Det kan hende han får seg en jobb som kokk på et skoleskip for unge mennesker, der han har en viss mulighet til å fortelle fjortisene om hvor utrolig dum han selv var, og komme med historier som har attenårsgrense og vel så det.

Faktisk så har han den jobben i dag. Ja, jeg kjenner som sagt "Gunnar". Jeg kjenner flere av ham.

Skjult ID med pseudonym femtitre lø. 26 juli 2014 01:56

å dømme andre,hvilken som helst promisser er så feil,man setter seg så høyt til hest,dømmer fra venstre til høyre,det er faktisk veldig synd på narkomane,jeg tror ikke de valgte dette helvete om de visste hva det innebar.,og hvorfor la disse kjendisende få lov å prate,de har sikkert hatt sitt,ikke døm andre før du kjenner disse stakkars sjelene.de har også et liv.

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 26 juli 2014 02:15

Hvis jeg skal begi meg ut på tipping, så tipper jeg at mange kjendiser, etter misbruk og da utfordrende periode, velger å dele dette for å dempe glansbildet av kjendislivet, heller enn for profitten.

Det som er dog er litt synd med dette kjendiserigreiene, er at misbruk fort kan bli gjenstand for en slags normalisering, - at en liksom kan ha en periode med rus, gå på rehab og så er det fiksa. Media er jo flinke til å dra frem slike historier. En kjendis i statene som har vært på rehab er dagligkost og kan få en til å tro at det vips er fiksa, det er ikke det store greiene. Det har lite rot i virkeligheten

(mann 38 år fra Hordaland) lø. 26 juli 2014 02:16 Privat melding

....sist jeg leste gjennom denne tråden, var det ingen av verken kjendiser eller rusavhengige "ikke-kjendiser" som satt her og ettersøkte sympati.

Det er forøvrig forskjell på sympati og empati.

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 26 juli 2014 02:17 Privat melding

har vanskelig for å tro at det er så mange som har gjort seg rike og berømte ved dette emne....at noen har skrevet en bok eller to og vært rundt på seminarer og slikt og tjent noen kroner ja....men ved et par tilfeller av dette så har jeg hørt at disse har fortsatt så mye gjeld osv at de neppe har så mye mer enn en dagpengesats,,,,berømte er de nok blant de dem skylder penger og ganske sikkert flere banker og kreditorer...

og jeg må tilføye at det er faktisk sånn at man ikke alltid klarer å velge riktig..

(mann 38 år fra Hordaland) lø. 26 juli 2014 02:19 Privat melding

@Ellan:

Fort gjort å tenke slik.
Man kan imidlertid da forsøke å huske navn som Whitney Houston, Amy Winehouse, Peaches Geldof, Elvis Presley, Bon Scott osv...,merkelig nok er det fort gjort å glemme de.

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 26 juli 2014 02:27

Godt å se at noen er på nett, NattKulde og hans80. Sistnevntes siste setning sier i grunn noe veldig elementært. Sånn er det bare. Godta det

(mann 38 år fra Hordaland) lø. 26 juli 2014 02:34 Privat melding

...enten så har jeg brukt for mye tid på feil nettsteder, eller dette er en tråd utenom det vanlige.

Ingen ufin krangling, ingen drittkasting mellom diverse debattanter og til og med noe så spesielt som en tendens til felles enighet og forståelse.

Er dette virkelig internett.....? oO

Skjult ID med pseudonym AnLes lø. 26 juli 2014 13:12

http://www.seher.no/kjendis/hvis-jeg-skulle-bli-40-%C3%A5r-m%C3%A5tte-jeg-ta-grep-72846

Her er enda en kjendisnarkman som trenger litt trøst;)

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 27 juli 2014 00:44 Privat melding

Ingen sier at han trenger trøst. Ingen sier heller at han trenger støtte, eller skryt. Han er ferdig med dritten, han er ute av det. Og det er ikke hn selv som gjør en sak av det; det er kjendisblader som gjør det.

Alvorlig talt; hvis du er så ute etter å opprette et korstog - kjør det mot medias fokus på feil personer, ikke på enkeltpersonene.

(kvinne 46 år fra Vestfold) sø. 27 juli 2014 01:02 Privat melding

Alvorlig talt @AnLes.... Kjendiser er vanlig mennesker det også akkurat som deg og meg! Problemet er at de ikke kan leve og gjøre noe som helst uten at media er der og plukker det opp. På mange måter har de et mye tøffere liv enn oss "vanlige". De gjør feil som alle oss andre.
Hvorfor dømmer du dem?? Jeg har selv en kamerat som er kjendis og har vært igjennom rushelvete, og ja han valgte selv å begynne med rusmidler men det gjør også alle andre som begynner med det. Hva er forskjellen?
Alle unge ser opp til og hører mer på kjendiser som forteller om dette tema enn en hvilken som helst person som ikke er kjent.
Jeg synes ikke synd på noen som begynner å ruse seg, da det er deres eget valg. Syntes heller ikke synd på kameraten min, men var en del av nettverket rundt han som hjalp han ut av det.
Han tok heller ikke mye betalt for å holde foredrag, men fikk noe for jobben, for det er en jobb på lik linje med f.eks. en lærer som underviser barn og unge. Men han gjorde også mange gratis foredrag i nærområdet der han bodde, Var kun der han måtte fly eller kjøre langt som han tok betalt. Hva er feil med det? Skal han heller ha mye utgifter for å prøve å hjelpe til med at barn og unge ikke begynner med rus?
Alle har et valg når det gjelder hva man ønsker her i livet, og velger man å bli en kjendis så er det ikke bare pluss....
Det er som @NattKulde sier... Det er media som lager alt oppstyret rundt kjendiser.

(kvinne 46 år fra Vestfold) sø. 27 juli 2014 01:34 Privat melding

Hehe kan vel ikke akkurat skylde på sukker når ting ikke går som man ønsker her inne, eller at man får ufine meldinger :P
Men sukker burde absolutt laget noe som gjorde at de over og under alderen man søkte ikke kunne ta kontakt... Lei av gamlinger som kunne vært faren min, og alt for unge, som kommer med slibrige
meldinger...
Fikk en mld fra en som var 2 år eldre enn min far....100000 for en helg!
Hvor i profilen min står det hore??? Noen eier ikke respekt!!
Men klager ikke....bare blokkere og gå videre :)

Skjult ID med pseudonym AnLes sø. 27 juli 2014 14:56

@nattkulde

Jeg tror vel ikke han har så veldig mye imot at det blir en svær mediesak. Tror han syns det et kult med all den oppmerksomheten det gir, og at han drar damer på det et enda verre.

Skjult ID med pseudonym AnLes sø. 27 juli 2014 15:27

@nicki-2

Hvorfor jeg dømmer dem? Som jeg har sagt tidligere, det blir sett på som kult og tøft hver gang en kjendis står frem med sin rushistorie. Det har blitt en sånn kulhetsmaskin, og er du ikke en kjendis som tidligere har rusa deg så blir man sett på som ukul.

Kjendiser er jo i bunn og grunn ressurssterke og smarte mennesker, så de vet jo utmerket godt hva som skjer hvis man begynner med narkotika eller andre rusmidler. Så hvorfor begynner de med dette?

Nei, det er vel ingen som vil leve kjedelige, trauste liv derfor så vil de gå inn i det mørke. Når de er ferdige med å ødelegge seg så legger de seg gjerne inn på rehab i utlandet, for så å motta sympati fra sitt enorme nettverk. Gjerne på fjesboka.

Så det hele er blitt en kvalm industri. Ungdommer syns nok også det er mer spennende å høre på en kjendisnarkoman holde foredrag, enn en helt ukjent eksnarkoman. Fordi Hank Von Hell er kul, det er ikke en helt ordinær rusmisbruker.

Skjult ID med pseudonym AnLes sø. 27 juli 2014 15:28

@Villrosa

Nå er det ikke hvordan dra damer som er temaet her..

(mann 42 år fra Oslo) ma. 28 juli 2014 03:56 Privat melding

Den tabloide ukepresse bryr seg ikke det døyt om annet enn "klicks" og "opplagstall". Hvem som løftes opp eller rives ned er fullstending irrelevant. Det eneste som betyr noe er penger. Ingen husker hvem eller hva de leste om en kjendis 10 minutter senere. Vi konsumerer nyheter, facebook, apps.. vi observerer, men vi registrerer ikke.

Og for unge (eller gamle) er neppe rushistoriene til en C-kjendis eller en =Oslo selger. Det finnes ikke en ungdom som lar seg avskrekke av en kjendis som "ser problemet" etter den tredje uka våken og hvit nese, like lite som en sliten heroinist gnåler om nok en "jeg trodde ikke dette kunne skje meg, så satt jeg der med sprøyta i armen".
Men på tross av dette er rusmisbruket blant unge det laveste på mange år.

Å sitte å være indignert over at den fjerde statsmakt - og den desidert mest glansede delen av den - ikke tar et større ansvare for hvem som skal være forbilder og ikke minst på hvilket grunnlag..det er nok nytteløst.

Men når det gjelder valg av personer som fronter et rusmisbruk gir det jo hvertfall NULL relevans å gi nok et intervju med en eller annen person som endelig har fått seg metadon.. det er bare sosialpornografi. Men at en kjendis innrømmer å ha gått på en smell kan kanskje motivere andre som sliter til å gjøre noe med sitt (mis)bruk.

My two cents.

Skjult ID med pseudonym _________ fr. 1 aug. 2014 02:41

Folk som aldri har kost seg vet jo ingenting. Hva skal de holde foredrag om?