Alle innlegg Sukkerforum

Norske jenter og trygghet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym CPU sø. 3 aug. 2014 03:43

Hvorfor er ikke norske jenter mer trygge på seg selv?

Det er helt hinsides hvor lite trygge dem er.

Skjult ID sø. 3 aug. 2014 10:26

Tja, nå vet jeg ikke hva du mener med "trygg" men om du mener trygg med tanke på selvtillit så kan de være en sammenheng med media, og presset det er for å se bra ut, være vellykket osv.

Jenter kan også være veldig kjipe med hverandre, og har lett for å dra hverandre ned.

Skjult ID ti. 5 aug. 2014 11:01

Er nok mye det at egne, andres og samfunnets forventninger påvirker hvordan man selv blir. I dag skal man gjerne ha en utdannelse, jobb, bil, bolig, reise, trene, godt familie og venneliv, mange hobbyer etc. I tillegg skal man helst se bra ut sånn utseendemessig.

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 5 aug. 2014 12:11 Privat melding

http://www.klikk.no/kvinneguiden/samliv/article798098.ece

Grunnlaget for selvtillit og selvfølelse legges i ung alder, opp til tidlig i 20-årene, mener Dennis Rasch-Olsen, coach ved Coachingklinikken.
- Dette baserer seg på erfaringer man gjør fra spedbarnsalder og opp igjennom barndom og ungdomstid. Hva man erfarer blir påvirket av medfødte egenskaper, og kan beskrives i en stress-sårbarhetsmodell: Vi er født med ulike styrker og svakheter, og svakheten kaller vi gjerne en sårbarhet. Sterke og svake sider kan gjelde alt fra tallforståelse til det å ha utseendet på sin side eller ikke. En vanlig sårbarhet er skyhet i motsetning til utadvendthet, forteller Rasch-Olsen til Kvinneguiden.
Videre forklarer han at i møte med miljøet vil disse medfødte egenskapene påvirke hvordan miljøet reagerer tilbake.
- Miljøets reaksjoner kan gi oss ulike stressfaktorer ved at vi for eksempel opplever å ikke bli sett, ikke får bekreftelse på at man er god nok som man er, at man blir mobbet, ikke bli hørt av foreldre, blir bedratt eller dumpet av kjæresten, miste venner og så videre. Disse reaksjonene fra omgivelsene vil igjen påvirke selvtillit og selvfølelse, sier coachen.