Alle innlegg Sukkerforum

"Bare"rørlegger

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Xman ma. 4 aug. 2014 21:37

Viser til en artikkel skrevet av en 14. år gammel jente i Ringerikes Blad hvor hun gikk hardt ut mot utdannelsespresset, og om at unge som "bare" tar en fagskole/praktisk utdannelse.

Registrerer her at flere kvinner er ute etter en mann som er utdannet, og da gjerne med en femårig mastergrad.

Ser kvinner litt ned på menn som "bare" fagskoleutdannng? Dvs, en rørlegger, snekker, elektriker, nordsjøarbeider? Syns kvinner disse mennene er litt for harry, mannsjåvinistiske til å vurdere date dem?

Ser de på en akademiker som en mer stabil type?

Skjult ID med pseudonym Xman ma. 4 aug. 2014 21:40

Innlegget kan forøvrig leses her:

http://www.ringblad.no/puls/article7505583.ece

Skjult ID med pseudonym Don C ma. 4 aug. 2014 21:51

Jeg håper virkelig damene forstår at det er ikke det du har gjort på papiret som er viktig. Det er hva man gjør og viser i praksis i hverdagen som teller :)
Og jeg vil nå våge å påstå at en rørlegger, snekker eller offshorearbeider, tjener vel så bra som en hvilken som helst akademiker.
Takk for møey :)

(kvinne 46 år fra Akershus) ma. 4 aug. 2014 21:54 Privat melding

Enig med Villrosa her :) Og jeg dater gjerne en Elektriker, rørlegger eller lignende:) synes de er skikkelig kjekke karer og langt fra harry eller mannsjåvinistiske ....litt tøff humor ja, men det får man tåle hehe, handymenn er bra ;) Sønnen min starter nå som Elektrikker lærling og jeg håper virkelig ikke de unge jentene tenker slik.

Skjult ID med pseudonym Xman ma. 4 aug. 2014 21:56

@Don C

De mest suksessfulle kvinnene gifter seg jo stort sett med høyt utdannede menn, nettopp fordi de TROR disse mennene er mer "smarte" enn de som har fagskoleutdanning.

Skjult ID med pseudonym jaudå ma. 4 aug. 2014 21:58

Kvinnfolk sikter oppover (når de ikke sikter bortover, eller "bare skal ha en elsker") Så problemstillingen blir vel helst: Er guttas utdannelse for dårlig?
Ofte er det slik at likt søker likt. Så er det mange faktorer som forsterker eller svekker sosial mobilitet i dannelse av parforhold i samfunnet som sådan.
Jeg våger imidlertid å tro at det er såpass sjarmerende å ha eget hus, bil, eget firma og lignende i relativt ung alder at det veier opp for manglende akademisk utdannelse. Kan en i tillegg snakke tre språk, vet opp og ned på et vinkart og leser annet enn tegneserier, så burde en være et godt parti for hvem som helst. Et praktisk yrke behøver ikke tilsi en bygdegutt som bor hjemme hos mor. Kanskje heller tvert om.

Så spørs det om rørleggeren eller snekkeren vil ha en kaffe-latte frøken med samfunns-master (?)

Skjult ID med pseudonym Xman ma. 4 aug. 2014 22:03

@Linheia

Ikke harry? Ikke sytete?

Hva slags yrkesgrupper er det som oftest klager på velferdsstaten da? Nav? Innvandrere?

Skjult ID med pseudonym jaudå ma. 4 aug. 2014 22:07

Må le litt for meg selv her, (hahaha) husker godt en undersøkelse om likestilling i heimen i forhold til husarbeid etc.
Akademikermennene var de som PRATET mest og varmest om likestilling... men de som GJORDE mest husarbeide var mennene med lavere utdannelse/yrkesfaglig.

Skjult ID med pseudonym jaudå ma. 4 aug. 2014 22:21

Om syting og sånt:
Det er ikke først og fremst akademikerne, sivilingeniørene og finanseliten som får konkurranse fra polske håndverkere og andre (arbeidsinnvandrere). Det er enklere å snakke pent om utlendinger jo fjernere de er, f.eks når du har råd til bolig i beste vestkant og privatskole for dine, og du ser utlendingen som en som vasker huset ditt. Det er litt mer distansert enn når ditt forhold til utlendingene er naboen som du ser hver dag, som kanskje stjeler dama di og konkurrerer med ditt levebrød.

Skjult ID med pseudonym Tilia ma. 4 aug. 2014 22:33

Rørlegger, snekker, elektriker ---> jatakk! :)

Offshore-/Nordsjøarbeider ---> neitakk. :/

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 4 aug. 2014 22:36 Privat melding

Fikk noe å tenke på jeg nå. Har krysset av for høyere utdanning, men det er egentlig ikke så viktig så lenge han og jeg er på bølgelengde. Har absolutt respekt for kunnskapen til yrkesfaglig utdanning. Min universitetsutdannelse finner jeg på ingen måte mer verdifull enn en yrkesutdannelse. Krysset vel av høyere utdanning fordi jeg selv har det, med tanke på at like barn leker best. Men kjenner nå at det var lite gjennomtenkt hvis det oppfattes slik at jeg ser ned på håndverkere, og at de er utelukket. Det er de da absolutt ikke.

Skjult ID med pseudonym handerre ma. 4 aug. 2014 22:39

Jeg tar høyere utdanning, på høyskolenivå. Kommer ut omtrent nederst på lønnsstigen, langt bak mange med mindre utdannelse enn meg. Men jeg valgte ikke yrket på grunn av lønnen, da hadde det nok blitt hva som helst annet, og jeg er ikke på jakt etter en jente som tenker sånn heller.

Jeg satser heller på at jeg brenner for yrket, har valgt å gå mine egne, utradisjonelle veier og utdannet meg til et omsorgsyrke der jeg slipper å råtne på et kontor veier opp..

For øvrig belyser den artikkelen der et veldig viktig problem i dagens samfunn. Ikke alle skal ta mastergrad (selv har jeg ett år igjen på en bachelor og det holder i massevis for meg...), noen må vaske, male, støpe, snekre, skru, montere, demontere, rive, bygge, passe, stelle, kjøre, tømme, forsvare osv og det burde ikke være nødvendig å importere arbeidskraft fra utlandet til dette. Spesielt ikke når det finnes frisk, rask og arbeidsfør ungdom her i landet som frivillig velger å nave. Ungdom som synes det er greit å sove lenge, feste og gjøre minst mulig frem til de finner ut hva de skal bli når de blir stor. At de da har et digert hull i CVen som forhindrer dem fra å bli nettopp det de drømte om, ser de ikke ut til å tenke nevneverdig på.

Politikerne våre må på banen og få stoppet denne "mastersyken" før den går for langt! Jeg husker å ha diskutert problemstillingen for godt og vel 10 år siden og ingenting har skjedd siden den gang.

Mitt tips er å styrke kvaliteten på yrkesutdanningene og gjøre dem mer relevante samt å sette høyere krav til opptak for høyere utdannelse. Foruten en absolutt nedre karaktergrense, mener jeg også at man burde se på innføring av et krav om realkompetanse også. Altså at man, uansett hva man velger av utdanning, må kunne dokumentere minimum ett år i arbeidslivet, helst med relevant arbeid, før man kan få innvilget opptak til høyere utdanning. Jeg kunne gått nærmere inn på flere grunner til at dette er en god idé, men skal ikke spore mer av nå.

På mitt fag har det ikke vært karaktergrense selv i de store byene på mange år med det resultatet at allslags rusk og rask søker og kommer inn. De fleste dropper riktignok ut underveis, men det er med på å underminere kvaliteten og statusen på utdanningen OG man risikerer å få mange ferdig utdannede ut i jobber de aldri burde vært i bare fordi det var det eneste de kom inn på

Og så bør man se på hva man kan gjøre for å forhindre at norske aktører ikke blir utkonkurrert av billigere utenlandske aktører!

Skjult ID med pseudonym Grace ma. 4 aug. 2014 22:51

Jeg ser overhodet ikke ned på noen med yrkesrettet utdanning.
Men som noen sa over her, like barn leker best. Jeg er bl.a. veldig opptatt av litteratur. Og helt ærlig så har jeg ikke truffet veldig mange rørleggere som er glade i å lese. Men jeg kan selvfølgelig ta feil. :)

Ønsker å møte noen andre med høgskole/universitetsutdanning fordi da føler jeg kanskje at vi er litt mer på samme bølgelengde?
Men det spiller ingen rolle så lenge jeg føler vi har ting til felles, og kommer godt overens.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 4 aug. 2014 23:09

@ts
Tja, mange ganger blir det tyst etter at man har svart på spørsmål om hva man jobber med, så noe er det i det.

@Grace ma. 4 aug. 22:51
Pfff, hvor mange har du spurt? eh?
Tenkte det ja :p

(kvinne 46 år fra Vestfold) ma. 4 aug. 2014 23:12 Privat melding

For meg spiller ikke utdannelse noenting, så lenge man er på samme nivå (ca) intellektuelt. Jeg har høyere utdannelse men liker skikkelige handymenn som også er alphamale ;)
Har selv vært i et langt forhold med en rørlegger med eget firma, og selv om han ikke har høyere utdannelse var han veldig intellektuell og bevisst.
Om man er smart eller ikke har ikke så mye med høyere utdannelse å gjøre. Det har med interessen. Han likte å lese mye og se mye dokumentarer o.l. på tv. Veldig samfunnsbevisst.
Jeg har opplevd menn med mye og høy utdannelse som har typisk hvitsnipp jobber.... og helt ærlig så blir de litt kjedelige.... De skal være så "ordentlige" hele tiden og er lite lekne... Men det er sikkert forskjell fra mann til mann ;)

(kvinne 43 år fra Akershus) ma. 4 aug. 2014 23:13 Privat melding

Jeg har 5 år på universitetet selv, men ser absolutt ikke ned på menn med yrkesrettet utdannelse. Jeg blir heller mer oppgitt om mannen har ti tommeltotter og ingen praktisk sans.

Han trenger heller ikke kunne lese vinkart eller være interessert i litterære klassikere, dog er det en forutsetning at han er noenlunde samfunnsengasjert.

Akkurat nå har forresten både rørleggere og bilmekanikere sjans på meg (jeg kan betale delene selv). ;-)

Skjult ID med pseudonym rattatoill ma. 4 aug. 2014 23:35

Dette har eg tenkt med meg sjølv opptil fleire gonger. Damer med høgare utdanning ser ned på yrkesretta utdanning.
Sidan det berre er 1 av 100 av dei eg har match med som ikkje innehar høgare utdanning, er dette vel og merke ein bortforklaring sidan eg visst ser ut ein do.
Du høgare utdanna kvinnemenneske, korleis i svarte lucifers rike har du tenkt til å finna ut om ein mann er intellektuelt på høgde med deg sjølv om du ikkje opnar snakketøyet ditt( eller set nokre fingrar i bevegelse).
For det meste eg ser på profilane til dei såkalt høgare utdanna jenter er stort sett at dei beherskar CTRL+C.

Ahh, det var godt. Ganske lenge sidan eg har sytt på forumet no:p

Skjult ID med pseudonym Grace ma. 4 aug. 2014 23:37

@arneand, en del, faktisk. :) Og var sammen med en mekaniker i 5 år.
Men nå er jeg på et sted i livet hvor jeg er opptatt av en del ting jeg merker at jeg har til felles med de som har lignende utdannelse som megselv. Men for all del, om jeg finner en person som har en god del av de samme interessene som meg, samt har det samme grunnleggende synet på ting som meg, så spiller det ingen rolle hvaslags jobb han har.
Det at vi har ting til felles er det som er viktig.

Skjult ID med pseudonym metoo ma. 4 aug. 2014 23:40

@jaudå

Hva mener du med at kvinner sikter oppover? Selv har jeg 7 år på universitet, og har da ikke noe behov for en mann med like lang utdanning. Han må gjerne være elektriker eller hva som helst. Om det er for harry eller mannsjåvinistisk? Folk med fagutdanning er da vel like forskjellige de som akademikere er? Skjønner nesten ikke spørsmålet. Det spiller virkelig ingen rolle hva slags utdanning han har. Bare han er smart. Og det finnes smarte personer i de fleste yrker.

Skjult ID med pseudonym Xman ma. 4 aug. 2014 23:45

Jeg skjønner egentlig ikke at de som vl bli rørleggere, snekkere, elektrikere trenger det i det hele tatt videregående opplæring......

De har jo som regel ingen interesse av å gå på videregående egentlig. Og hva skal de med fag som historie, samfunnskunnskap, engelsk, norsk osv. De har jo ikke bruk for det.

Send de rett ut i praksis med en gang.

(kvinne 46 år fra Vestfold) ma. 4 aug. 2014 23:46 Privat melding

@rattatoill
Jeg ser overhodet ikke ned på menn med lavere utdanning enn meg selv, så ikke ta alle damer under samme kam ;)
Og det er ikke alle menn som tar kontakt man har lyst til å bli kjent med...
Utseende teller også! Spiller ingen rolle om vi passer sammen intellektuelt, hvis man ikke ser noe som helst interessant eller attraktivt ved utseende til vedkommende.
Det er i hvert fall sånn jeg fungerer :)

Skjult ID med pseudonym Xman ma. 4 aug. 2014 23:47

@metoo

Du vet da like godt som meg at når kvinnen vil gifte seg så velger hun som regel en suksessfull mann.

(kvinne 46 år fra Vestfold) ma. 4 aug. 2014 23:51 Privat melding

Bra sagt @ Villrosa :)))

Skjult ID med pseudonym Grace ma. 4 aug. 2014 23:57

Hvis kravet er kun å kunne ha noe å snakke med, så er det vel ikke så vanskelig å finne en potensiell partner vil jeg tro.

Jeg tror nå at når jeg finner den rette, så er det rett, uansett hvaslags utannelse han har. Men for meg, rent personlig, så er det viktig at vi feks har interesse for litteratur til felles. Om han studert litteratur hadde det vært et pluss. :)

Skjult ID med pseudonym metoo ti. 5 aug. 2014 00:04

X mann

Ja, og hvorfor skulle ikke en elektriker være en suksessfull mann?

Skjult ID med pseudonym Xman ti. 5 aug. 2014 00:11

@metoo

Fordi jeg tror en høyt utdannet kvinne ser på det som lavstatus yrke. Det er ikke godt nok for henne, og moren og faren hennes:)

Skjult ID med pseudonym arneand ti. 5 aug. 2014 00:13

@Grace ma. 4 aug. 23:57
Holder det ikke at man leser heller nå?
Makan... o.0
Jeg er fryktelig flink til å holde kjeft, og nikke på de rette stedene da.
;p

@Nicki-2 ma. 4 aug. 23:46
Ok ok, greit nok :)
*finner frem hårrullene*
;p

@
Villrosa ma. 4 aug. 23:49
+1

Skjult ID med pseudonym Grace ti. 5 aug. 2014 00:59

Det hjelper, @arneand ;)

Skjult ID med pseudonym rattatoill ti. 5 aug. 2014 07:29

@nicki-2: Det eg skreiv var ikkje mynta på berre deg om du tolka det slik:)

Eg er 110% sikker på at om eg hadde endra profilteksten min slik at det indikerte attraktiv utdanning og tatt nye proffe bilder med styling/ dyr outfit, så hadde responsen vore ein heilt annan her inne. Fordomsfullt?
Oh yes:)

Skjult ID med pseudonym Xman ti. 5 aug. 2014 11:49

@sukkersøt

Hvis en kvinne syns det er et dårlig yrke så er det vel hennes mening som teller? Det er akkurat som jeg ikke ville datet en kvinne som hadde hatt en fortid som modell....

Vel, harrybegrepet er kanskje ikke så utbredt blandt rørleggere og elekrikere, men jeg har tidligere jobbet som hjelpearbeider i byggebransjen og jeg er ganske sikker på at min mor ikke ville likt og vært flue på veggen i lunsjpausene der....

Skjult ID ti. 5 aug. 2014 12:19

Hvilke utdanning man har betyr ikke så mye. Derimot har det noe å si om man har en jobb eller ikke og om man får bruk for den utdanningen man har i den jobben.

Ikke minst og kanskje det som er aller viktigst er at man trives med yrkesvalget sitt og trives i jobben sin. Det hjelper lite å ta en utdanning dersom man i ettertid angrer. I dag går det an å endre retning og man har mange muligheter.

Ellers pågår det en diskusjon om at mange tar masterutdanninger som samfunnet egentlig ikke trenger og det neste spørsmålet blir hva skal man gjøre med alle dem?

Skjult ID med pseudonym Xman ti. 5 aug. 2014 13:11

@skjult ID

Jeg har nevnt dette tidligere i tråden, jeg forstår simpethen ikke hvorfor menn og kvinner som vil jobbe med yrkesfag trenger i det hele tatt å gå videregående?

Kan ikke de likegodt bli sendt ut i praksis?

Skjult ID med pseudonym Xman ti. 5 aug. 2014 13:26

@sukkersøt

Eller.....jeg kunne aldri ha datet en kvinne hvis hun hadde jobbet i et mannsdominert yrke som fks snekker. Det er noe usjarmerende med sånne kvinner mannsdominerte yrker. Jeg liker feminine jenter, ikke guttejenter.

Skjult ID med pseudonym Xman ti. 5 aug. 2014 13:33

@sukkersøt

Ikke menn i alle yrker Det nekter jeg å tro.

Skjult ID med pseudonym Xman ti. 5 aug. 2014 13:37

@sukkersøt

I finansyrket fks, der er det mye baksnakking blandt menn. I politikken også.

Skjult ID med pseudonym Xman ti. 5 aug. 2014 14:03

@Villrosa

Jeg føler vel kanskje at det kanskje er blitt for mange velykkede mennesker med lang utdannelse og fete lønnslipper. Men slutter de å klage av den grunn? Nei. Så da er det et levende bevis på at man ikke blir lykkeligere av å jobbe?

(kvinne 50 år fra Hedmark) ti. 5 aug. 2014 16:33 Privat melding

Utdannelsen betyr ingen ting for meg så lenge han er en god person og som har ting litt "på stell" :)

Skjult ID med pseudonym Xman ti. 5 aug. 2014 18:12

@dubster

Ja, beklager Yrkeskole...

Skjult ID med pseudonym metoo ti. 5 aug. 2014 19:01

Xman du skriver:

"Fordi jeg tror en høyt utdannet kvinne ser på det som lavstatus yrke. Det er ikke godt nok for henne, og moren og faren hennes:)"

Jeg kan ikke hjelpe deg med dine fordommer. Du spør hvordan det er for hos oss kvinner i din tråd. Du får svar som ikke passer med ditt bilde og tror det samme som før uansett hva jeg eller andre svarer. Hvorfor spør du egentlig?

(kvinne 51 år fra Akershus) ti. 5 aug. 2014 19:04 Privat melding

Interessant trå!! :)

Jeg føler meg mindre attraktiv hos gutta fordi jeg har en master, tenker/reflekterer mye og tjener godt. Tror kjekke gutter med mindre utdanning eller mer praktisk utdannelse - og lavere inntekt - unnlater å ta kontakt av slike grunner.

Hva jeg ønsker meg? Jeg vil gjerne beundre partneren min og bli beundret. Jeg vet at det ikke handler om utdannings- og inntektsnivået, men det kan virke sånn innpå her.

Skjult ID med pseudonym Dingo ti. 5 aug. 2014 23:16

Jeg tror mer det handler om at kvinner ser litt ned på menn som lar seg selv bli usikre av at de "bare" har fagskoleutdanning.

Hvis du selv synes det er et problem, så vil det bli et problem for kvinner du møter også, og omvendt.

Skjult ID med pseudonym metoo on. 6 aug. 2014 00:07

Der er du inne på noe, Dingo. Særlig når de fastholder: Joda, det synes du desså meg… ;-)