Alle innlegg Sukkerforum

Høy,Snill,Koselig, Dobbeltmoral ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kreditt to. 7 aug. 2014 01:14

Leser flere profiler hos jenter hvor de skriver at gutten bør være høy osv og det er helt greit. Men åssen hadde dere jenter reagert om vi gutta skreiv at hun må være tynn ?

Hva hadde dere tenkt om mannen bak profilen da ?
Det er ikke like mange gutter som er bekymret for vekt som jenter men det er mange gutter som ikke er tilfreds/fornøyd med høyde.
Men jeg har en følelse at om jeg hadde skrivi at jeg liker tynne jenter i profilen så hadde jeg blitt en douchbag men at jenter skriver at høyde er viktig så er det helt greit ?

Skjult ID med pseudonym handerre to. 7 aug. 2014 06:59

Tja, scenariet du skisserer kan vel forekomme. Personlig synes jeg ikke det skal være noen forskjell. Folk liker forskjellige egenskaper hos en potensiell partner, og man må selvfølgelig få lov til å være ærlig og spesifikk i profilen sin på hva man ser etter. Dette sparer folk som faller utenfor kriteriet, dersom det er ett absolutt must altså, for både tid og frustrasjon.

Samtidig ser jeg helt klart at noen kan være hårsåre og blir fornærmet over å bli "diskvalifisert" på den måten. Uten at jeg ser poenget bak det. Så fyren/fyrinnen (alt ettersom) er ikke interessert? Da er nok han/hun ikke noe for deg uansett. Move along...

Men helt personlig har jeg ikke noen "kroppslige spesifikasjoner" til en fremtidig partner, det er rett og slett for mange andre ting som er viktige, for ikke å si avgjørende, til at jeg er tjent med å snevre inn kandidatlisten enda mer. Eller noe. Jeg vet ikke, jeg bare synes generelt jenter er pene og er i grunn ikke så ekstremt opptatt av hvordan drømmedamen ser ut...

(mann 37 år fra Troms) to. 7 aug. 2014 08:03 Privat melding

Helt enig med @Handerre, men syns også at samfunnet har en del "sosiale regler" som kanskje bør revurderes. Som denne @Kreditt tar opp.

Finnes mange andre slike regler som vi følger uten å tenke oss om, vi har bare lært som barn at sånn skal det være.
Kom gjerne med eksempler på slike regler hvis dere har forslag, alle er verd å nevne slik at man får en større bevissthet rundt hvordan vi er som mennesker.

Skjult ID to. 7 aug. 2014 11:23

Se på det som en filtreringsmekanisme. Jeg er selv 1.65 og ser jeg ei jente som skriver slikt så styrer jeg unna. Hvorfor? Jo, fordi det finnes så mange flotte damer som ikke skriver slikt. Da er det ingen grunn til å henge seg opp i at hun ene på 1,85 ikke ønsker noen som er 20 cm lavere.

PS: min første kjæreste var 1.88, så ikke døm de høye jentene så kjapt :)

Skjult ID med pseudonym Mr Mr to. 7 aug. 2014 13:17

Høye jenter????
Jeg ser ofte jenter ned mot 160 cm, som skal ha menn som må være over 180 cm.... Forklar den da?

Dette gjelder ikke bare høye jenter, men jeg forstår at hun ikke ønsker han noe lavere en seg selv..

Skjult ID med pseudonym durrr to. 7 aug. 2014 15:07

@Mr Mr
Jeg syns ikke det er rart at kvinner gjør slikt, bare så det er sagt. Jeg er ikke slank selv, men ser etter kvinner som er slanke. Hva man tiltrekkes av, er ikke noe man velger. La kvinner og menn søke hva de vil ;)

(mann 31 år fra Sør-Trøndelag) to. 7 aug. 2014 16:02 Privat melding

Tror det må være en uskreven regel her å ha med at utseendet ikke spiller en rolle. Blir litt sånn "politisk korrekt" i datingverdenen. Samme tror jeg det er å ha med enten trening eller friluftsliv som interesse. Du skyter deg selv i foten om du ikke nevner det.

Skjult ID med pseudonym Mr Mr to. 7 aug. 2014 16:42

@Durr

Ta deg sammen! Det er ingen som sier at folk ikke kan søke hva de vil.. Det var bare en informasjon om at det er ikke bare høye damer som vil ha høye menn...

Men om en dame søker etter en høy mann, så er vel ikke det synonymt med, om en mann søker en slank dame... Da måtte jo sammenligningen gått på om en mann søkte etter en liten, lav dame..
Høy eller lav, er ikke synonymt for meg, med tykk eller slank..

Skjult ID med pseudonym durrr to. 7 aug. 2014 18:17

@Mr Mr
Ok, la meg gi deg et annet eksempel da. Jeg har en sterk preferanse for jenter som er hvite, eller latino (uten at jeg er noen av delene). Bør jeg da sitte og bekymre meg for hva jenter syns om det? Eller bør jeg bare gå etter de jentene jeg har lyst på?

(kvinne 50 år fra Hedmark) to. 7 aug. 2014 19:06 Privat melding

Jeg selv er svak for høye menn, men det er jo ikke dermed sagt at det er et absolutt krav :)
Men er han høy er jo det et pluss om han i tillegg har alt det andre som må være på plass :)
Jeg selv er ikke tynn, og setter heller ikke noe krav om at mannen må være det da jeg også er svak for litt "pondus", men OM han er tynn så er det helt greit også :)
Utseendet har så lite å si til siste slutt, for min del iallfall... Jeg kan ikke forelske meg i et ytre, men det som gjemmer seg bak der derimot :)

Skjult ID med pseudonym metoo to. 7 aug. 2014 20:53

Hvordan hadde vi jenter reagert om det sto at hun måtte være tynn?

Nå er det vel ordet slank og ikke tynn som regnes som flott, men jeg kan love deg at det går igjen… det står nok i halvparten av profilene at hun må være slank. I de resterende (med noen unntak) står det at hun må være sporty og like å ta vare på seg selv, noe jeg antar betyr nesten det samme.

Skjult ID med pseudonym Mr Mr to. 7 aug. 2014 21:09

@ Durrrrrrr

Nå trenger du ferie...

Skjult ID med pseudonym . to. 7 aug. 2014 21:22

Er selv 172, synes en mann på max 180 er greit nok, 173 likeså, 190 f.eks. blir jo veldig upraktisk.

(mann 32 år fra Sogn og Fjordane) to. 7 aug. 2014 21:32 Privat melding

Litt forskjell, skjønner godt at han helst skal vere høgare enn jenta. Ikkje alle som tenker på det men skjønner det jo godt.

Skjult ID med pseudonym Tilia to. 7 aug. 2014 22:45

Som jente møter man OFTE på kroppspreferanser på profilene her inne... det skrives mer eller mindre tilslørt, men som oftest ganske åpent og rett fram; tynn/slank, listet opp sammen med de andre kravene vedkommende måtte ha.
Jaja, i grunnen greit å vite, greit å være forberedt, enda mer greit å ikke evt. skuffe noen som ikke synes man er tynn nok... :/ - men når man treffer på den preferansen såpass ofte, blir det jo sånn etter hvert at man regner med at ALLE menn innerst inne ønsker det samme; en tynn/slank jente - også de mennene som ikke har presisert det i profilen sin. (med mindre de skriver noe annet, da.)

Skjult ID med pseudonym arneand to. 7 aug. 2014 22:52

@Tilia to. 7 aug. 22:45
Såeh... nå må jeg finne ut hvilke kroppspreferanser jeg har og presentere det også i profilen?
Det er da vitterlig vanskelig nok å finne en profil som treffer på alder, avstand/flyttbar og interesser, om man ikke skal blande inn høyde, øyefarge, og tannstilling...
Makan til pes dette skulle være da -.-

Næh, tror heller jeg finner en bok og lar profil være profil en liten stund til :p

Skjult ID med pseudonym Tilia to. 7 aug. 2014 23:56

Neida, arneand! Legg vekk de eksotiske nøgne birdsa i "Trekkfugler i farger" nå, og bli heller her - vi trenger dine bidrag på forumet! :)
Og selv om jeg ikke har sett profilen din, tror jeg, så tipper jeg at den nok tiltrekker seg den rette andefrøkna til slutt, i passe alder, hekkeområde i nærheten, passe frekk i kvekkingen, de nyyydeligste svømmeføtter du har sett, og med en snerten stjert som dupper fint i andedammen - helt uten at du trenger å nevne noe om hverken høyde, bredde, nebb eller fjør (eller om du foretrekker "ribba høne" =O ). Men FØR du og din utkårede bestemmer dere for å satse på hverandre, og legge alle eggene i én kurv, så kan det kanskje være LITT lurt å sjekke for sikkerhets skyld, at hun ikke har planlagt å dra på en feeet Danmarks-ferie i nærmeste framtid, til en gård som "tilfeldigvis" spesialiserer seg på "Den lækreste julemad og delicatesser"... =>

(kvinne 45 år fra Aust-Agder) fr. 8 aug. 2014 00:23 Privat melding

Setter pris på at en fyr er ærlig jeg for min del :)
Preferanser har vi alle sammen, enten vi liker å innrømme det eller ei.

Og det er jo en ærlig sak om man ikke tiltrekkes av lave menn, overvektige jenter, menn med hull i ørene, menn med langt hår, jenter med kort hår, blondiner, brunetter, jenter eller gutter med utenlandsk utseende, sære klesstiler, spinkel kroppsbygning, skippern fasong, osv, osv.
Det vil jo uansett være andre der ute som tiltrekkes eller hvertfall ikke bryr seg om disse tingene :)
Så hvorfor sutre eller bry seg om noen faktisk er dønn ærlige på hva de ikke tiltrekkes av?

Jeg for min del bryr meg lite om høyde. Er jo bare 163 høy selv :P
Men jeg tiltrekkes sjelden av karer med langt hår eller masse dill i ørene.
Tattoveringer deriomot spiller ingen trille.
Uansett så er vel greia at ærlighet varer lengst :)
Og at man må tåle å bli avvist på grunnlag av utseendemessige ting. Vi avviser jo alle også på slike grunnlag i våre egne valg :)

(kvinne 33 år fra Oslo) fr. 8 aug. 2014 11:58 Privat melding

Jeg synes alle skal skrive det de faktisk ønsker seg jeg, uavhengig om det er politisk korrekt. Og man bør legge brett på å ha så mange realistiske bilder av seg selv som mulig, for det ville jo vært kjempekjipt å skuffe noen. Har helt angst for å være en av de jentene gutta skriver om her som får lappen "False Advertisement".

Jeg er svært tiltrukket av høye menn selv om jeg er bitteliten selv. Det fremhever på en måte deres maskulinitet som en skarp kontrast til min femininitet. Og det må være lov. Samtidig vil det sikkert finnes de som synes jeg er litt for formfull, eller kanskje de foretrekker blondt hår eller mindre pupper. Hva vet jeg? Men jeg vil ha noen som elsker meg, både utenpå og inni. Så får det være at de ikke er helt politisk korrekte;)

(kvinne 46 år fra Akershus) fr. 8 aug. 2014 21:44 Privat melding

@villrosa

hahaha akkurat den har jeg hørt også, her søker jeg vel sånn passe alder, men på møteplassen har jeg satt lengre ned enn opp for å si det slik ;)

Jeg synes det er helt greit med en som ikke er høy, synes det er herlig å ha en som er bare litt høyere, mye enklere å kose ;) slipper å få kink i nakken, jeg er ikke så høy 167.Men høyde er ikke det som avgjør om jeg skal treffe noen eller ikke, så fremt han er høyre enn meg, det er greit :) Folk må få lov til å ha de ønskene de må ha uansett hvor mye det irriterer andre :)

Skjult ID med pseudonym Kongen fr. 8 aug. 2014 21:56

Jeg kunne aldri tenkt meg å date ei lubben dame. Utfordringen på sukker er at de aller fleste damene er litt slappe i fisken, noe jeg synes er litt ekkelt. :P

Skjult ID med pseudonym Kreditt lø. 9 aug. 2014 02:35

Problemet ingen av dere ser er dette: Om en jente søker en høy man er det greit, man tenker ikke noe over at dette på noen måte er feil og skrive

Men om en mann skriver at han vil ha en tynn dame så blir denne mannen ofte sett på som en drittsekk nettopp fordi folk ser det helt motsatte " Han liker ikke tjukke folk/jenter og han er da en douchbag"

Nei, Tjukk og tynn er ikke synonymt med høy og lav men jeg snakker om at for jenter er det mye verre og være tykk en for eks lav eller høy

og for en mann så er det det samme med høyde, Mange menn sliter med at de er lave men ikke like mange menn sliter med selvbilde som følge av vekt som det jenter gjør , Så i denne sammenhengen er det synonymt.

Skjult ID med pseudonym Kreditt lø. 9 aug. 2014 02:39

Glemte og nevne at grunnen til at jeg tenker litt på dette er at vekt kan gjøres noe med og er ofte et resultat av usunne vaner og livstil noe som faktisk kan være akktuelt og ønske seg den bedre delen av. Høyde er ikke et resultat av noe man selv er skyld i. Føler vell egentlig at man da skiller folk av årsaker man ikke får gjort noe med vs årsaker som man i høy grad er skyld i selv

Skjult ID lø. 9 aug. 2014 11:53

Jenter er absolutt kapable til å tenke logisk, men de er primært følelsesmennesker. Når de logisk sett har bestemt seg for noe, men en følelse kommer i veien så kastes logikk ut av vinduet og følelsene regjerer. Derfor vil du se de blør dobbeltmoral og er så lite konsekvente at det eneste du kan regne med er at de ikke kommer til å være konsekvente. Derfor tillater vi dobbeltmoral som høyt er lov, tjukk er ikke, kvinner kan slå menn, menn kan ikke slå kvinner, lik lønn for likt arbeid, men mannen betaler for damen, lavere fysiske krav til fysisk arbeid og alt annet fornuftig.

Kvinner vil for all tid alltid være den eldste tenåringen i huset og bør tas omtrent like seriøst som en gjennomsnittlig tenåringen.

Dette er utgangspunktet, så kan heller enkelte kvinner komme med positive overraskelser.

Skjult ID med pseudonym Mr Mr lø. 9 aug. 2014 12:44

He he Han hadde jo utvilsomt noen poeng da... :o)

Skjult ID lø. 9 aug. 2014 12:58

Det er unektelig at damer har dobbeltmoral. Alle mennesker har det, og damer er intet unntak.

Skjult ID med pseudonym Mr Mr lø. 9 aug. 2014 13:18

Ikke vær så blind nå da, Gullrosen. :o))

Jeg sa noen poeng.. Som der han skrev dette: kvinner kan slå menn, menn kan ikke slå kvinner, lik lønn for likt arbeid, men mannen betaler for damen,..
Slår en mann en kvinne i dag, så er han med en gang en kvinnemishandler, Slår en kvinne en mann, generelt ingen reaksjon... Og du vet like godt som meg at det er nok av kvinner der ute som mener at det er mannen som skal spandere... Og med dette mener jeg han har noen poeng. Nå har det jo vært i mange år skreket om likestilling, men på noen områder så er det greit med de gamle uskrevene reglene.. Man kan ikke knytte neven på den ene hånden og skrike likestilling, og så står den andre hånden og tar imot fordi den mener det er mannens plikt å spandere..
Jeg er vel litt tilhenger av, at får jeg forsiden av medaljen, så må jeg også ta baksiden av den... Og det må gjelde oss alle. :o)

Skjult ID lø. 9 aug. 2014 13:39

@villrosa

Haha. At menn sutrer? Selvfølgelig! Vi oppdager dobbeltmoralen til kvinner og prøver på en eller annen måte å si fra at vi syntes ikke det er OK.

Enhver mann som stikker hodet sitt frem for å gi en kvinne kritikk er idag automatisk en kvinnehater som sitter igjen i steinalderen. Alle menn i nærheten av kritikken hopper frem som hvite riddere klare til å forsvare en kvinnes ære - og mannen med kritikken blir satt i den sosiale skammekroken.

På mange måter er kvinnekritikere i steinalderen fordi dagens utvikling har brekt ryggraden på nesten alt som eksisterer av menn og skal du som mann være med utviklingen så har du bare med å brekke ryggen din. Konseptet samfunn er bygget opp rundt beskyttelsen av kvinner og barn og det finnes såvidt en eneste fare. Menn er nå resirkulerbare og samfunnets beskyttelsesmekanismer støtter opp om det.

Som du sier selv; du klarer deg selv så hva skal du med en mann?

Skjult ID med pseudonym durrr lø. 9 aug. 2014 14:08

@skjult id
Ja vel. Tror ikke noen setter "kvinnehater" stemplet på meg når jeg tar tak i ei dame som sniker i køen og setter henne på plass ved å eskortere henne helt bak i køen og deretter tilbake på min plass i køen. Faktisk så fikk jeg applaus fra venninnen hennes, nettopp fordi ingen menn setter henne på plass.

Skjult ID lø. 9 aug. 2014 14:31

@durrr

Tror ikke jeg heller. Er det å gi kritikk syntes du?

Skjult ID med pseudonym durrr lø. 9 aug. 2014 16:05

@skjult id
Ja. All kritikk trenger ikke være verbalt. Det jeg gjorde var å fortelle henne med mine handlinger: det du gjør der er ikke OK. Her er din straff; du må vente mye lenger med å komme inn.

Skjult ID med pseudonym R lø. 9 aug. 2014 16:44

@Kreditt - Jeg kan love deg at det står mye om både vekt, høyde og fysisk form i herreprofilene. Jeg er i grunnen glad for at det blir sagt i profilen, så slipper jeg å bruke tid på noen som åpenbart ikke liker kvinner som er bygget som meg. Jeg har helt klare preferanser utseendemessig selv, når det kommer til hva jeg legger merke til ute på gata - hva som skal til for å få meg til å falle skikkelig, er kanskje noe helt annet.

Ja til klare ønsker i profilene - da slipper alle å kaste bort tiden.