Alle innlegg Sukkerforum

Forslag til nytt hjertesystem..

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Buskerud) lø. 20 sep. 2008 20:42 Privat melding

Det er for tiden mye debatt om hjertenes funksjon og effekt, manglende svar på meldinger med mer.
Jeg kommer herved med et forslag til et nytt system, eller ny liste tilsvarende svargarantilisten.

*VIP-listen*
Alle du finner på VIP-listen har vært innom din profil og gitt den en vurdering.
Det kan gjerne være tilsvarende dagens sorte, gule og røde hjerter, men uten at dette er synlig for den som er gitt hjertet inntil vedkommende har vurdert din profil også og eventuelt gitt et gult eller rødt hjerte. Ett av problemene med hjertene idag er at folk nok ikke tør å sette hjerter av frykt for at dette for eksempel kanskje kan virke litt "optimistisk"? Mange har nok tanker om at nei, han eller hun er nok langt utenfor min rekkevidde og da blir det flaut å ha gitt vedkommende et hjerte. Kan man gi hjerter uten at den andre ser det før vedkommende eventuelt selv har gitt deg et hjerte blir jo saken en helt annen! Da kan man tillate seg å "sortere" profiler så mye man vil uten å måtte vurdere sannsynligheten for positiv respons først..
Dette medfører at i denne listen er alle mer eller mindre aktuelle for deg. De som ikke har vurdert deg, eller har gitt deg sort hjerte dukker da aldri opp på listen.
Ved å "tvinge" folk til å vurdere profiler reduseres "utvalget", og de profilene som er tilbake på "VIP-listen" eller "hjertelisten" har et visst potensiale. Og kanskje kombinert med svargarantilisten vil det da være mindre avskrekkende å vurdere å sende noen en melding også. Selvsagt vet vi alle at skal det opprettes kontakt må vi sende en melding, men mange tør nok ofte ikke å sende den første meldingen da de er redde for avslag. Jeg ser for meg større suksessrate med et slikt system hvor de som aldri ville vært aktuelle uansett er luket ut..

Hva tror dere?

Skjult ID med pseudonym s lø. 20 sep. 2008 20:54

Sikkert greit nok, men det kommer sikkert 100 andre forslag, så enige blir vi vel aldri.

Men:

1) Det er ingen vits å gjøre dette mer komplisert enn det er.
2) Ser ikke noe poeng i å "tvinge" noen på noen som helst måte.
3) Du har kanskje ikke sett notatfeltet på profilene?

Skjult ID med pseudonym stjerne62 lø. 20 sep. 2008 21:10

Jeg bruker notatfeltet flittig..da finner jeg igjen de som jeg har merket meg..og hvorfor... etter å ha trålet gjennom lister på lister blir man jo blind etterhvert...Da kan jeg i fred og ro lese meg "opp" og finne ut hvem som trigger mest...

(mann 51 år fra Oslo) lø. 20 sep. 2008 21:28 Privat melding

Jeg ser ikke poenget.

For det første synes jeg ikke det er veldig spennende å få hjerter selv - hvis noen liker meg så vekker de min interesse best ved å fortelle hva de liker og hvordan det berører dem.

For det andre gir jeg ikke bort hjerter - hvis jeg ikke finner en kvinnes profil interessant nok til at jeg klarer å skrive noe om det, så er det ikke noe vits i å ta kontakt i det hele tatt.

For det tredje trenger jeg ikke noe huskesystem - jeg forholder meg bare til de kvinnene som seriøst tiltrekker meg, og det er ikke flere enn at jeg vet hvem de er.

Det forekommer meg at de som trenger hjerter for å tørre å ta kontakt heller burde jobbe med selvtilliten sin enn hjertesystemer, og at de som trenger huskesystemer heller burde konsentrere seg om ekte interesse enn å ukritisk prøve å få seg noe.

(kvinne 55 år fra Oslo) lø. 20 sep. 2008 21:44 Privat melding

@lightenup
"de som trenger huskesystemer heller burde konsentrere seg om ekte interesse enn å ukritisk prøve å få seg noe."
Der satt du meg i en skikkelig bås...Jeg mener faktisk at det er noen profiler som fortjener å leses skikkelig, finne ut om det virkelig er noen der ,-som jeg kan håpe på å få svar av.. gjøre meg opp en mening om det å tørre å sende en første mld, vente på svar som kanskje aldri kommer...i stedet for å sende mailer i hytt og pine..

Skjult ID med pseudonym Organ lø. 20 sep. 2008 21:58

lightenup: "Det forekommer meg at de som trenger hjerter for å tørre å ta kontakt heller burde jobbe med selvtilliten sin enn hjertesystemer, og at de som trenger huskesystemer heller burde konsentrere seg om ekte interesse enn å ukritisk prøve å få seg noe."

Selv om du er noe krass her skal jeg innrømme at du har et poeng og to, begge gode forøvrig. Men som du sikkert vet er det ikke gjort i en håndevending å forbedre selvtilliten sin... Kanskje det er greit for oss som ikke er 100% i mål på det området å ha et verktøy til å hjelpe oss med i mellomtiden?

(mann 46 år fra Buskerud) lø. 20 sep. 2008 22:32 Privat melding

For å gå rett til kjernen av det jeg prøver å foreslå:

Er dere enige i at det hadde vært fint med en liste med personer som garantert er interessert i å kommunisere med deg?

(Alle de andre profilene må selvsagt være tilgjengelige på samme måte som idag da.)

Skjult ID med pseudonym hilrun lø. 20 sep. 2008 22:46

@ goodguy:
Nå er jo jeg ny som superbruker her, har jo bare lurket tidligere....
Mne nå har jeg jo oppdaget at man ( les: jeg) kan bruke listen over garanterte svar innen en uke?
Og da kan jeg jo bli tøffere med å sende meldinger (det er jo ikke så farlig å bli avvist, for jeg får jo et høflig avslag..)
Og det er jo ikke nødvendigvis erfaringen fra resten av sukkersidene..?
For all del, det er en god øvelse å trene på å bli avvist på en så "ufarlig" side som dette.
Egentlig så er det en erfaring som jeg kan vokse på....
OK, han var ikke interessert, so what?
Da var det jo ikke liv laga uansett?
Siling kaller jeg det. ;-))
Og så går jeg videre i mitt liv, med håp om at det fortsatt er hele mennesker der ute. Og det er det jo!

Skjult ID med pseudonym Lemen lø. 20 sep. 2008 22:51

Men hvis du vil sortere folk uten at de ser det, kan du jo bruke notat-funksjonen. Tok en tid før jeg fant ut det selv, så kanskje andre kunne ha nytte av det?

Skjult ID med pseudonym hilrun lø. 20 sep. 2008 23:01

Takk lemen, man lærer så lenge man har lever :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 21 sep. 2008 03:37

Jeg skjønner hva Goodguy mener.. ved at vi i blant lar helt andre kriterier enn om vi faktisk synes profilen er interessant, styre hvorvidt vi setter hjerte eller ikke.. Terskelen for å dele ut hjerter ville nok blitt lavere.. Ser for meg en litt artig billedlotto - følelse. Du får liksom stikk når du har to like... Men likevel - er ikke overbevist.

Vurdering av hverandres profiler skjer jo ikke alltid på likt.. Det er i alle fall umulig å love å ville kommunisere med dem man har satt "hemmelig" hjerte på, på det tidspunktet de måtte ønske kontakt tilbake.. Og mange profiler har jeg rett og slett ingen spesiell mening om! Jeg tilhører de som legger liten vekt på hjerter. Tar det ikke som noe stort kompliment, og deler svært sjeldent ut noen... Om jeg gjør det, er det enten fordi jeg har fått et hjerte først og "svarer med samme passive mynt", eller så gjør jeg det til de jeg er litt usikre på... og tenker litt passivt: Nå vet de at de kan skrive til meg hvis de gidder... De mest interessante profilene skriver jeg til selv.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 21 sep. 2008 09:22

Trenger vi i det hele tatt nytt hjertesystem? Jeg ser ikke grunnen til at temaet skal opp til vurdering engang, jeg :-)

Noen bruker hjerterne aktivt, andre ikke.
Noen bruker hjertene som huskelister, andre setter hjerter kun på de man har snakket med og liker.
Noen sjekker hjertestatusen hver dag, andre går ikke engang inn og vurderer antall hjerter man har fått.
Noen synes det er hyggelig å få et hjerte, andre synes at hjerteutdeleren heller burde skrive noen ord.

....og slik kunne jeg nok fortsette. Et hjerte virker som en hyggelig gest uten at man blir lovet noe som helst. Er ikke det greit da?

Skjult ID med pseudonym Badegakk sø. 21 sep. 2008 10:39

Det at folk bruker hjertesystemet så ulikt er god nok grunn til å avskaffe hele greia. Hvis noen setter et hjerte på meg uten å skrive noe, får de et svart hjerte tilbake. Jeg gidder ikke å stå på noens huskeliste i tilfelle førstevalget ikke går i boks, og jeg gidder heller ikke å sende melding til de som ikke klarer/gidder å formulere en eventuell intresse med ord :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 21 sep. 2008 10:45

Som sagt: .......og slik kunne jeg nok fortsette:

Noen setter sorte hjerter på de som bare setter hjerter uten tekst.
Noen smigres av et hjerte og andre gidder ikke å være en del av en potensiell huskeliste.
Noen tror at de som setter røde hjerter ikke tør å skrive, mens andre ser på dette som en hyggelig oppmerksomhet.

Om man skulle avskaffe alt her i verden som ikke blir brukt helt likt, ville verden sett ganske annerledes ut ;-)

Skjult ID med pseudonym sweetchili sø. 21 sep. 2008 12:21

De fleste av poengene dine har du allerede mulighet for innenfor dagens oppsett, som ved notater, og søkefunksjonen hvor du kan få opp kun dem som har vært innom profilen, eller markert den som interessant eller svært interessant.

Hemmelig interesse, som bare avsløres hvis den andre også er interessert, appellerer ikke til meg. Jeg ser for meg at det fortsatt vil være to grupper her, de som er interessert i alle over et visst subjektivt attraktivitetsnivå, og de som kun ser seg ut noen få spesielle. Et eventuelt gjensidig gult hjerte har da ikke noen informasjonsverdi for meg, jeg vet ikke om fyren har satt hjerte på 200 jenter eller 10.

Hvis det trengs grep for å gjøre det lettere for folk å komme i kontakt med hverandre, ville jeg heller forbedret forumet. De fleste har lavere terskel for å starte en prat med fremmede om vær, vind og tidsaktuelle temaer, enn å gå rett på "Jeg liker deg, liker du meg?".

Skjult ID med pseudonym godtvoksen ti. 23 sep. 2008 14:36

Skjønner ikke vitsen med at en mann uten bilde og tekst i profilen bruker hjerter på profilen min.....er jo umulig for meg å si om det er gjensidig

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ti. 23 sep. 2008 14:48

Det med 10 kontra 200 hjerter er et veldig godt poeng, sweetchili.. :-)

Skjult ID med pseudonym Amourine ti. 23 sep. 2008 16:26

Tja. Det er vel like mange forslag til endringer her inne, som det er sukker-mennesker? Eller?
Når det gjelder hjertene, benytter jeg dem ikke - og følger ikke med på de heller. Om noen vil snakke med meg, regner jeg med de har baller nok (fortrinnsvis får jeg meldinger fra gutta...) til å fyre avgårde ei melding. ;-)

Og by the way...hva spiller det rolle om hvor mange hjerter en person egentlig setter? Hehe...er det noen "maks-grense" der, liksom? *ler* Når alt kommer til alt, er det vel kommunikasjonen som fører noen vei...ikke hjertene? ;-)

En ting jeg derimot kunne tenkt meg, var å benytte meg av notatsystemet - UTEN å måtte inn på profilen hver eneste gang jeg myser på notater. Ikke at jeg syns det er flaut eller noe sånt...;ø) Men siden jeg har gullfiskminne, kan jeg jo bli oppfattet som en "stalker"...og skremme vekk mannfolka? (Det greier jeg jo fint på andre måter, mener jeg...hehe)

*Scary-Amourine*
:o))