Alle innlegg Sukkerforum

Bilder på MAC

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Cllou ti. 19 aug. 21:31

Noen som kjenner til iPHOTO kontra iMOVIE?
Både bilder og film kan legges begge steder! Men som kjent har fotografier generelt flere piksler enn videoer. Spørsmålet er:

Kan foto med høy oppløsning legges på iMOVIE uten at kvaliteten skrumper?

Skjult ID med pseudonym Epleguten on. 20 aug. 06:59

iPhoto er snart historie, nytt program kommer trolig i høst. For å hindre forringelse av kvalitet så lagre dem i .tiff. JPG-formatet gjør at kvaliteten blir dårligere hver gang bildet lagres på nytt.

Skjult ID med pseudonym Cllou on. 20 aug. 08:07

:) Jeg har også hørt at tif (eller tiff eller hva det heter) er det beste. Bedre enn jpg og jpeg. Men kan man ikke bruke tiff i iMovie, eller er det motstridende?

Skjult ID on. 20 aug. 09:13

iPhoto rører ikke orginalfilen, lager kun en lavoppl versjon i selve programmet for å vise innholdet i bakenforliggende filer. iPhono styrer altså arkivet, men endrer det ikke - så sant du ikke gjør korrigeringer, da. Regner egentlig med at iMovie gjør det på samme måte. Og tif kan brukes i iPhono i hvertfall.

(mann 35 år fra Vestfold) on. 20 aug. 14:04 Privat melding

Mitt store spørsmål er hvorfor ønsker du å lagre bildene i iMovie og ikke iPhoto? Du får vel tilgang til bildene fra iPhoto uansett i iMovie. Neste spørsmål er hvor får du bildene fra. Er det fra en mobil? kompakt kamera eller speilrefleks eller kanskje et speilløst system kamera? Hvis det er noen av de siste der så bør du se om du har satt opp kameraet til å ta bilder i RAW sånn at du faktisk får utnyttet kameraet og systemet i etterkant. Da vil jeg også råde deg til å skaffe Adobe Lightroom (og ikke satse på Aperture som Apple har gitt) utover det så er iPhoto og iMovie helt greie til å organisere bilder og film.

Skjult ID med pseudonym Epleguten to. 21 aug. 22:35

Men som sagt så er iPhoto snart historie. Litt ut på høsten kommer et nytt program, og en må vel anta at det vil være bedre enn iPhoto.

Om du vil bevare kvaliteten så er det jo bare å sikkerhetskopiere dem over på en ekstern disk e.l.

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 23 aug. 07:18

Takk for hjelpen folkens. Det er opprettholdes samme kvalitet. Har også hørt hos appleinformasjonen. Har skaffet en my book thunderbolt duo.
@Tealc Det bare har seg slik at der er mest praktisk slik for meg. Bruker både video og fotografi i filmsammenheng.