Alle innlegg Sukkerforum

Er selvstendige damer avskrekkende?

Vis siste innlegg
(kvinne 45 år fra Buskerud) lø. 23 aug. 2014 21:53 Privat melding

Nå har jeg vært på sukker en mnds tid (og andre tilsvarende sider før det:) Jeg har fått noen brev og møtt noen bra karer, men der blir det også stopp. Så sier en kollega og god venn til meg " Elisa, du er altfor selvstendig, du klarer alt selv. Menn liker å være den som fikser og ordner skjønner du. Du må late som du er litt hjelpeløs!"
Så da spør jeg dere menn der ute; Har hun rett? Er det skremmende at damer kan skifte dekk på bilen, rense sluket og til og med pusse opp litt selv?

(kvinne 43 år fra Akershus) lø. 23 aug. 2014 21:57 Privat melding

Om det er slik, vil jeg bare opplyse om at jeg er ELENDIG til å sage lister.

Skjult ID med pseudonym jaudå lø. 23 aug. 2014 22:14

Jeg tror ikke det er avskrekkende at en fikser praktiske oppgaver. Avskrekkende er det hvis en gir inntrykk av at en ikke har bruk for noen, ikke setter pris på noen, eller ikke har tid til andre.

Dersom folk skal oppleve et sosial meningsfylt sosial liv, så må de oppleve at de blir hørt, blir satt pris på, og at det er bruk for dem. Det gjelder i arbeidslivet, det gjelder i barneoppdragelse, og det gjelder helt sikkert i parforholdet.
Stikkord: Medvirkning og eierskap.

Skjult ID med pseudonym Tja. lø. 23 aug. 2014 23:36

Dette går nok begge veier. På tross av hvor progressivt samfunnet liksom skal være nå for tiden på dette området, er det en del stereotyper som henger igjen her. En mann som f.eks. er veldig ordnet og ryddig av seg, som kan kle seg etc., vil gjerne få høre at kvinner gjerne vil ha en mann de kan 'fikse opp' og hjelpe med de tingene.

Utover det skriver jeg under på det 'jaudå' skrev over her.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 23 aug. 2014 23:49

Nei, det er mer skremmende med kvinner som er helt avhengig av menn og ikke klarer noe selv.:P

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 24 aug. 2014 00:00

En plass mellom det jaudå lø. 23 aug. 22:14 skriver og Powpowgutt lø. 23 aug. 23:49 skriver er bra. ^^

Begge deler er uansett veldig slitsomt.
*shrugs*

Har sett mye av den første versjonen de siste årene.
Kan regne på en hånd de jeg har møtt de siste årene som har funnet et fint balansepunkt.

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 24 aug. 2014 00:38

Hun sa så, kannibalen: - nå trenger jeg en skulder, men du kan få min i morgen.

Nå har jeg vendt ryggen til kveldens siste sudoku, og undres om det kommer en gomorra.

Skjult ID med pseudonym Tilia sø. 24 aug. 2014 00:44

...så lenge man ikke bare får en kald skulder, så... :´(

(kvinne 46 år fra Vestfold) sø. 24 aug. 2014 00:50 Privat melding

Jeg er vel også ganske selvstendig og har lært meg å gjøre mye selv etter jeg ble singel, men liker at en mann tar "mannetingene". Liker den litt macho mannen som kan ting og vet hva han gjør. At han er den "sterke" i forholdet og samtidig beskyttende, varm og god. Tar litt kontroll, men både gir og tar ;)
Men som @Villrosa sier så er balanse på alle plan viktig :)

Skjult ID med pseudonym Tilia sø. 24 aug. 2014 00:57

Hvis man skal resonnere utifra TS sitt hovedinnlegg, så er det kanskje det er sånn der ute i sjekkeverdenen, at hvis man IKKE ber om en hjelpende hånd, så gir mennene deg en kald skulder... Evt. at de får kalde føtter...
Jaja...ser ut til at man bare får komme seg tilbake til strikketøyet, da - og få strikket noen varmende ullgensere og raggsokker fortere enn svint, mens fyren får få lov til å fikse bil, sluk og oppussing - og så blir'e forhåpentligvis både ros og kos på begge to når natten faller på. ;)

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 24 aug. 2014 01:06

When I was younger, so much younger than today
I never needed anybody's help in any way
But now these days are gone I'm not so self-assured
Now I find I've changed my mind, I've opened up the doors

(mann 51 år fra Buskerud) sø. 24 aug. 2014 01:10 Privat melding

Et rungende JA til selvstendige og sterke damer! Men det er klart, det må ikke nødvendigvis være Tårnfrid som banker på døren. ;)

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 24 aug. 2014 11:18 Privat melding

Jeg er også elendig på å sage , Lillah.... ;-)
Så det jeg ser ut fra svarene er at det er greit å klare mye selv, men man må også kunne be om hjelp og la mannen slippe til. Oppmuntrende, for det skal jeg klare. Jeg slipper gjerne å skifte de hersens dekkene, men må man, så må man. Jeg har ikke fri tilgang på menn rundt meg som jeg kan be om hjelp hver gang jeg trenger det og må klare litt selv. Synes heller ikke jeg på date 2 kan be han om å hjelpe meg. Det er en kjæreste jeg først og fremst vil ha, ikke en vaktmester.....

Skjult ID med pseudonym Don C sø. 24 aug. 2014 11:35

Det er viktig for en mann (ihvertfall meg) å føle at han er til nytte, så hvis jeg hadde blitt spurt om hjelp til å sette på vinterdekkene etter en date, hadde jeg gladelig gjort det for å vise min handy'e side :)

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 24 aug. 2014 11:38 Privat melding

Don C; Så du ville ikke tenkt at denne dama er kun ute etter hjelp til det hun ikke klarer selv? Jeg innrømmer at jeg sikkert venter for lenge med å spørre om hjelp, men har jo tenkt at det må være positivt å ikke være "masete"

Skjult ID med pseudonym Don C sø. 24 aug. 2014 11:46

Hvis det er noe hun ikke klarer selv, så passer det jo perfekt å spørre om hjelp ;)
Personlig hadde jeg ikke hatt noenting imot å bli bedt om å hjelpe til med noe, om det så var å sette sammen IKEA-møbler, grave et hull i hagen til et tre som skal plantes eller noe annet. Det åpner jo også opp for en mulighet til å se hvordan man samarbeider og fungerer sammen når man skal løse "oppgaven"

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 24 aug. 2014 11:51 Privat melding

men det er jo akkurat det....Jeg KLARER det jo selv, men vil gjerne slippe, enten fordi det er for tungt eller fordi jeg ikke er spesielt god på det og andre kan klare det bedre enn meg. Skal man da be om hjelp?
Jeg er jo oppdratt til å klar meg mest mulig selv (Takk for den pappa, he he) og være til minst mulig "bry" for andre. NÅ skal jeg jammen begynne å be om hjelp!!!!