Alle innlegg Sukkerforum

Å ha beina plantet på jorda?

Vis siste innlegg
(mann 37 år fra Møre og Romsdal) to. 28 aug. 2014 08:51 Privat melding

For meg er ikke uttrykket "å ha beina planta på jorda" positivt ladet og ser ikke hvorfor andre gjør det. Greit nok en må være noe realistisk, men for meg så sier det at en skal heller velge det trygge "og kjedelige" fremfor det usikre men spennende, og det er jeg uenig i.

Jeg kunne brukt mine egne ord og forklart i det lange, men Jim Carrey sa det så bra at jeg bare siterer en tale han holdt: "You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love."

Se talen hans på YouTube her, det er absolutt verd de får minuttene det tar: https://www.youtube.com/watch?v=TV-tA8njqq8#t=155

Skjult ID med pseudonym jaudå to. 28 aug. 2014 17:28

Å ha "beina plantet på jorden" gir assosiasjoner til ord og uttrykk som "fornuftig", "realistisk", "jordnær", "å ha bakkekontakt". For meg er ikke slike uttrykk negative. Det kan imidlertid fortelle noe om en person, men alle slike subjektive beskrivelser må taes med en klype salt.

Selvfølgelig er det for egen del greit å ikke være "ensidig". En har et lite liv, av ukjent varighet, og hvis en alltid venter på godt vær, så kommer en sjelden til å gjøre noe.

På den annen side, å bare søke det morsomme kan være en formidabel egotripp. Det virker meningsløst å kritisere bonden som velger å bli på hjemstedet sitt og dyrke økologiske vekster, for så å bejuble spenningssøkeren som svir av 40 000 liter olje i året for å klatre de høyeste fjellene i verden. Når "alle" på jorda følger i de engelske kolonialistenes fotspor og skal ut på "eventyr", så er det duket for et snarlig farvel med den utrolige verden vi lever i.

Husker ei bok jeg kom over for noen år sia, en globetrotter som beskrev alle plassene du måtte se, før turismen ødela dem. Med andre ord... vær tidlig ute i den felles ødeleggelsen av vår kultur- og naturarv. En variant av "almenningens" tragedie.

Men loven er nedfelt i Kardemomme by. Såfremt du ikke ødelegger dine barnebarns muligheter til å oppleve en fantastisk verden, så gjør det du har lyst til.

(mann 37 år fra Møre og Romsdal) to. 28 aug. 2014 18:41 Privat melding

Hm, jeg tenkte ikke over at det også kan assosieres til eventyrfarere. Jeg så i hovedsak for meg at det var lett relatert til janteloven.

Uansett, jeg skal ikke spore av. Interessant å lese hva dere legger i det :-)

(mann 52 år fra Østfold) to. 28 aug. 2014 18:54 Privat melding

Jeg ser det i samme kategori som "at stikke en finger i jorda". Vær oppmerksom på hva som skjer rundt dig, få en fornemmelse av situasjonen, for ellers kan du fort tråkke noen over tærne. Janteloven handler om det at holde hverandre nede, dette har mer med den enkeltes forhold til sig selv og verden at gjøre.
Noen trenger ha kontakt med jorden direkte mens andre er mere svevende, men felles for dem er, at de må kunne lande, få bakkekontakt, for at finde ut hvor de er og hvor de er på vei. Det betyr ikke at man ikke kan fly, det betyr bare at man kan velge hva som er best akkurat her og nå: at fly eller at hvile...

(kvinne 45 år fra Buskerud) to. 28 aug. 2014 21:49 Privat melding

jeg anser meg selv som å ha beina godt plantet på jorda. jeg er rolig ansvarsbevisst og vet at hverdager er de det er flest av. Spør du mine venner om jeg er kjedelig er jeg ganske sikker på at de enten ler høyt, eller benekter det. Det er mulig å være både rolig, ansvarlig gal, festlig og å ta noen "flyturer" i en bra miks. Poenget er vel å vite når man bør gå inn for landing, For meg er ordet positivt ladet.

(kvinne 46 år fra Vestfold) fr. 29 aug. 2014 01:17 Privat melding

For meg så betyr det å "ha bena godt plantet på jorden" det samme som at jeg vet hvem jeg er til enhver tid. At jeg har verdier jeg ikke bryter eller lar andre bryte. At jeg ikke ser meg som bedre enn noen andre.
At jeg tar ting som det kommer og prioriterer riktig. Ser forskjell på rett og galt og gjør det rette.
Vil ikke si at jeg er kjedelig eller at dette er noe jantelov. Ser dette som et positivt ordtak, da man har grep om sitt eget liv og vet hva man vil. Man har meninger og står for dem. Tar ansvar.
Jeg er både impulsiv, rolig, lyttende, pratsom, morsom, seriøs og full av liv og latter alt ettersom. Men det er MEG hele tiden uansett hvordan jeg er der og da.
Jeg vet hva som er viktig og må prioriteres til enhver tid, og DET er å ha bena godt plantet på jorden..... for meg :)

(kvinne 47 år fra Akershus) fr. 29 aug. 2014 08:47 Privat melding

@nicki-2; helt enig med deg.

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 29 aug. 2014 23:11

Å ha beina plantet på jorda?

...betyr for meg at jeg er underlagt tyngdekraften. Enn. Så. Lenge...

(kvinne 58 år fra Hordaland) fr. 29 aug. 2014 23:21 Privat melding

"Den som he begge beina planta på jorda stend stille"

(mann 37 år fra Møre og Romsdal) lø. 30 aug. 2014 09:44 Privat melding

Jeg tror jeg har lagt noe helt annet i uttrykket enn hva flertallet gjør ja. For meg så betydde det for eksempel at en ikke siktet høyt og hadde ambisjoner.

Skjult ID med pseudonym jaudå lø. 30 aug. 2014 14:56

Har du beina plantet under jorda så er det vel tid for å høste soppen nå.

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 30 aug. 2014 15:11

*nynner:
I'm walking on sunshine, woooah
and don't it feel good!!

Hey , alright now
and dont it feel good!!
hey yeh *

https://www.youtube.com/watch?v=iPUmE-tne5U
;p

@Tingeling fr. 29 aug. 23:11
Altså, jeg vinner over tyngdekraften hver morgen, og nesten etter hver middag...
Men den vinner alltid, til slutt x)

@Roger_ lø. 30 aug. 09:44
Whut? Næh, betyr det ikke at man ikke finner englefjær i sofaen, innser at man kan reise på ferie, men muligens bør ha penger nok til å betale regninger for det, og ta det derfra? eh? ^^

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 30 aug. 2014 18:11

@arneand
Du er god! Stå på! Resultatet kan jo endre seg.
You know me. Hadde jo ikke vært neppå her om det ikke var for den, jeg. ;-)

Skjult ID med pseudonym bos lø. 30 aug. 2014 19:05

Beina godt plantet på jordet = (Kjedelig ) :-)

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 30 aug. 2014 19:50

Skjønner godt at spørsmålet stilles. Mange forskjellige oppfatninger tydeligvis!

Mitt umiddelbare inntrykk hver gang jeg leser det er gjerne:
-Uffda. Har hun ikke annet å si?
Men det er sikkert naturlig for noen å skrive det. (Og en begrensethet ved meg at jeg opplever det litt 'smalt'.)

For øvrig: @PentBruktM og Valhalla 28 aug
Dere fikk virkelig sagt det på en bra måte.

Skjult ID med pseudonym Prikkete ma. 1 sep. 2014 09:18

…det er kanskje min profil du sikter til ?
Ja ja, greit å være jorda for å kunne fly, men viktig å våge lette. Den som alltid flyr og aldri lander sliter muligens litt men mest i relasjon til seg selv kanskje : )

Jeg flyr gjerne da jeg kjenner min jording og vil gjerne fly med en annen som evner å romme seg selv i sin. Vi kan vel som mann og kvinne veksle på hvem som vil beholde tyngden også dersom en har behov for å fly ekstra høyt og svevende….men jeg tror ikke det lar seg gjøre uten å vite at et eller annet sted er der en struktur som bærer. Galskap satt inn i en eller annen form er herlig, men mister det sin form og eies ingen annen ja da kikker jeg etter ordene som kan binde indre og ytre liv sammen i en eller annen form. Er der ingen så trengs vel til et uttrykk, og evner man ikke det heller så tror jeg ikke at jeg våger å gå inn i en slik relasjon med tanke på et dypere forhold mellom mann og kvinne. Så enkelt kan det være : ) Jording blir essensielt.