Alle innlegg Sukkerforum

å ta for lett på ting

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mr. Ink fr. 29 aug. 2014 10:29

Hadde en interessant samtale her om dagen om dating, og resultatet var at vi ble enige om at folk i dag tar for lett på det å "holde" på med noen. Jeg tenker da ikke på forhold der begge er enige om at det kun er fysisk og begge leter etter noen andre, men der hvor det tydelig er en part som investerer og den andre parten later som/lar det gå mens de vet at det ikke er noen fremtid med den personen. Resultatet er jo selvfølgelig at noen blir såret...

Jeg mener at hvis du har et fysisk forhold til noen du ikke ser for deg et forhold til så burde du avslutte det med en gang det blir mer seriøst for den andre istedet for å la dem leve i trua og bli bare mer og mer følelsesmessig investert. Dette er jo egentlig ganske kynisk utnyttelse av en annen persons følelser bare for å dekke et behov hos en selv...

Noen kreative innspill?

(mann 52 år fra Østfold) fr. 29 aug. 2014 16:30 Privat melding

Nei, ingen kreative innspill åpenbart :-)
Jeg skulle personlig ønske at alle brukte blinklys og overholdt vikeplikten, men det kommer aldri til at skje. Så hvorfor bruke tid på at ønske noe som er utopisk?
Det vil alltid være noen som utnytter og det vil alltid være noen som lar sig utnytte, og hvis ikke du vil være en som lar sig utnytte ville jeg foreslå at du finner ut hva som er grunnen til at du opplever dette... Jeg sier IKKE at det er din feil, men jeg sier at du sannsynligvis er en medvirkende årsak til problemet, kanskje på grunn av noe fra din fortid... Og det trenger ikke være slik :-)

Skjult ID med pseudonym metoo fr. 29 aug. 2014 17:22

Det er vel ikke meningsløst å diskutere holdninger selv om man aldri får alle til å oppføre seg etter ønsket mal. Jeg er helt enig. Mange ser for lett på det. Og regner med at det er greit. Har hatt flere forhold der måten å slå opp på etter noen måneder er å ikke ta telefonen, eller å svare med ett ord på meldinger. Slik at jeg må gå lei og trekke meg selv. Går jeg inn i noe, så investerer jeg. Jeg er her for å finne livsledsager. Og har fått så stor dose av andre som vil noe annet uten å kommunisere det, at jeg tar meg en lang pause.

Så ja, vi trenger å bli minnet om at det er mennesker i andre enden, som risikerer å bli skadet og følelsesmessig avstumpet som følge av din eller andres utnyttelse.

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 29 aug. 2014 20:04 Privat melding

Denne tråden har vi godt av, litt bevisstgjøring for de med gode intensjoner, men som allikevel utnytter eller blir utnyttet. Litt refs til de kyniske og uempatiske. Og litt trøst til skadeskutte.

De første gangene jeg opplevde utnyttelse av denne typen ble jeg i min naivitet så overrasket, forvirret, forundret og sjokkert at jeg måtte gå mange runder med meg selv. I utgangspunktet trodde jeg veldig godt om folk som ikke nødvendigvis fortjente det.

Etterhvert ble jeg bedre på å lese folk OG passe på meg selv. Men jeg savner å ha en sterkere tiltro til mennesker. Jeg likte å tro godt om folk og gjør det fremdeles, men vet nå at det medfølger en viss risiko.

Psykoanalysete slike erfaringer vil jeg ikke. Dette er human nature og normale opplevelser i livet, dessverre...

(kvinne 58 år fra Hordaland) fr. 29 aug. 2014 21:44 Privat melding

Er noe i ordtaket : Verden vil bedras....
Jeg tror de fleste er såpass oppegående at de vet når det skjer .. Av og til er det bare litt greit å være litt dum en liten periode for du kan jo aldri vite....???

Jeg tenker nok mer på de som sluker alt rått og som ikke har det filter som kan være nødvendig . warning warning.
De er nok offer for langt mer alvorlige tilstander enn et hjertestikk. Ref de som trodde at han mannen jeg traff på nettet var geniunt interessert i bare meg og så lurte han meg til å ta med en koffert som jeg ikke visste hva inneholdt? Det er i slike tilfeller jeg får vondt langt inn i hjerteroten - for det koster de noen år i fengsel.

Som @Valhalla sier.. Intet nytt under solen

Skjult ID med pseudonym jaudå fr. 29 aug. 2014 21:50

@Spirit2014
21:44 - nok et eksempel på at menn tenker koffert.

(kvinne 58 år fra Hordaland) fr. 29 aug. 2014 22:25 Privat melding

@Jaudå
Ser du er like kjapp som meg å gripe detaljene som. 21:44
hehe :)))

(kvinne 58 år fra Hordaland) fr. 29 aug. 2014 22:26 Privat melding

@Jaudå
Når får vi se deg her inne?

Skjult ID med pseudonym jaudå fr. 29 aug. 2014 22:30

Jeg er bare en bug her inne. En liten skjelving i matrixen, hehe.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 29 aug. 2014 22:41

Ja, er helt enig at akkurat det er en uting.

Men hva om det fysiske ikke er en del av regnestykket?
Hva da? Er det ille kun fordi den ene er ute etter sex og derfor holder på vedkommende for å kunne fortsette å ha sex?
Eller er det fortsatt ille selv om en ikke hadde hatt sex?
For det syns egentlig jeg, at det er like ille, samme om det er sex eller ikke inne i bildet. Så litt dumt at du fokuserer så mye på akkurat det med sex.

(kvinne 58 år fra Hordaland) fr. 29 aug. 2014 22:41 Privat melding

@jaudå
Hehe.. En liten bug?
Da må vi ordne med en hotfix sånn at vi får bukt med buggen :)))

Skjult ID med pseudonym Tilia fr. 29 aug. 2014 22:43

Mmmh.. BUGG!! *fikklystpånå*
Banan-bugg var best - og den svarte lakris-buggen. <3
*nostalgisnopsugen*

(kvinne 58 år fra Hordaland) fr. 29 aug. 2014 22:48 Privat melding

@powpowgutt
Hva tenker du at motivet skulle være fra den part som mest sannsynlig ikke er ærlig.. Sex - Drugs or rock and roll...???
Om man er ærlig så har man ikke uærlige tanker om kontakten :)))) eller hva tenkte du på ?

Isåfall sier man rett ut at dette er kun et vennskap :)

Skjult ID med pseudonym jaudå fr. 29 aug. 2014 22:50

Haha,.. var ei dame som var støtt og stadig innom profilen min i kveld.. inntil jeg sendte ei melding der jeg ønsket god kveld. Da sluttet hun :-b
Det var nok Bugeline.

(kvinne 58 år fra Hordaland) fr. 29 aug. 2014 22:53 Privat melding

@jaudå
Hahaha.. Vert hun skremt?
Høres ut til at du har det veldig kjekt... Bugs mer her og bugs med der.. og ingen vet hvem du er :))))) her på formum

Skjult ID med pseudonym jaudå fr. 29 aug. 2014 23:21

@Spirit
Like greit. Har stort sett ingen match med de med bilde her, og bruker forum som underholdning.

Skjult ID med pseudonym Tilia fr. 29 aug. 2014 23:30

Og eh, når det gjelder hovedinnlegget, ja...[tøysemodus off] - Ja, jo, enig med deg, Mr. Ink.
Selv prøver jeg å unngå å skape problemer på den måten ved rett og slett å holde meg unna "forhold" som baserer seg kun på sex, eller såkalte "friends with benefits" - for det vil alltids være en av partene som gjerne føler litt mer for den andre, og hvis man (slik som jeg) har en ganske klar forbindelse mellom sex og dypere følelser, så vil det som regel alltid utvikle seg et bånd som kan bli sårt å bryte senere, uansett om man ikke ble "kjærester", og sågar hadde gjort en "avtale" på forhånd, om at det ikke skulle være noe mer mellom en, enn bare litt kos i ny og ne... Det er altså ikke alltid det er snakk om en bevisst UTNYTTING av den ene part, men mer at det ikke alltid er så lett å holde følelser borte hvis man innleder et forhold som er såpass intimt, og mange knytter sex og følelser mer sammen enn de kanskje iblant kunne ønske seg at de gjorde, og kanskje på forhånd så kjekt hadde sagt at det kom til å gå heeelt greit å holde følelsene utenfor "leken"... Er ikke alle som er så "easy" på akkurat det. Andre igjen kan godta premissene i forkant, men allerede da vite i sitt stille sinn at de nok faktisk føler mer for den andre, men at de prøver å undertrykke det, og ender opp med å LA SEG utnytte...(selv om den andre ikke egentlig utnytter da) - typ "tar det man kan få" av nærhet og kjærlighetssubstitutt fra den man i hemmelighet egentlig er forelsket i... :/

Så nei, personlig så ønsker jeg ikke å tulle med følelser i hverken kropp eller sinn, hverken mine egne eller andres - så jeg har takket nei til denslags "pulevenneforhold". Det er såklart kjipt å tusle rundt alene og så inderlig drømme og lengte etter å finne Den Rette (eller bli funnet), men jeg vil heller ha rene vennskap enn å blande inn sex uten de rette følelsene, inntil jeg forhåpentligvis etterhvert blir kjent med noen som ønsker å bli "årntli kjærste"...

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 29 aug. 2014 23:33

"Jeg mener at hvis du har et fysisk forhold til noen du ikke ser for deg et forhold til så burde du avslutte det med en gang det blir mer seriøst for den andre istedet for å la dem leve i trua og bli bare mer og mer følelsesmessig investert."

Det forutsetter vel at "den andre" sier fra med èn gang det blir mer seriøst...? Hvordan skal man ellers vite når?

*Forøvrig tenker jeg det er bedre å ta lett på å holde på MED noen...enn å holde PÅ noen. Utover det tar jeg veldig lett på Ting. ;-)*

Skjult ID med pseudonym Mr. Ink lø. 30 aug. 2014 00:11

@powpow

Hvis du har en relasjon til en av motsatt kjønn som ikke ender i sex kalles dette vennskap, hvis du tenker på hvor en person er "keen" mens den andre bruker det til sin fordel er jeg ganske enig, men i slike situasjoner er jo faktisk begge parter klar over hvordan det ligger ann, med mindre parten med følelser aldri sier noe. Jeg synes derfor det er verre hvis sex er i bilde ettersom det ofte gjør følelser mer intense og et forhold mer realistisk.

(kvinne 51 år fra Akershus) lø. 30 aug. 2014 01:25 Privat melding

Vel, jeg tror det er så uendelig mange nyanser i relasjoner at det er vanskelig å lage regler som gjelder alle. Hva er utnyttelse - Ref definisjonen "å bruke en mulighet" - og hva er misbruk av tillit og respektløshet?

Et eksempel jeg har sett i min omgangskrets: kvinne er stupforelsket i mann, mann ikke forelsket i kvinne, men liker hennes nesegruse hengivenhet. Kvinne henger på mann. Mann har sex med henne regelmessig. Kvinne tror hun betyr mer for han enn hun gjør. Mann har andre forhold i tillegg. Kvinne 1 får ikke vite om kvinne 2. Mann mener han ikke har lovet noe til kvinne 1 og synes det er 'greit' å ta imot hennes oppmerksomhet og ha sex med henne innimellom. Kvinne 1 oppdager kvinne 2. Drama! Mann skjønner ikke hvorfor.

Tja, var det slike scenarier du tenkte på @mr.ink?