Alle innlegg Sukkerforum

Mann med stor M?

Vis siste innlegg
(mann 48 år fra Oslo) ti. 2 sep. 2014 12:13 Privat melding

Jeg har et lite spørsmål til damene her, og jeg antar at det vil bli svært sprikende svar.

I en del kvinners profiler står det at de ønsker seg en skikkelig Mann, eller Mann med stor M, eller et ekte Mannfolk... Og, jeg har noen ganger spurt de jeg har skrevet med om hva de legger i det, og hvilke egenskaper som skal til for å oppfylle det kriteriet.

Det viser seg at svarene varierer veldig, og jeg sliter litt med å helt se at en del av svarene egentlig beskriver spesifikt mannlige egenskaper, selv om det gjerne er egenskaper både menn og kvinner helst bør ha. Dette forteller meg litt om hvor vanskelig kommunikasjon egentlig kan være. Vi snakker og skriver samme språk, har samme etniske opphav, men legger altså vidt forskjellige meninger i enkelte begreper...

Nå var det nok uvanlig det svaret jeg engang fikk om at en mann skulle ha full kontroll og at hennes oppgave var å sitte på kne naken foran inngangsdøren med blikket rettet mot gulvet og armene utstrakt så hun kunne rekke frem pisken til mester uten å se opp... Jeg antar at den definisjonen på Mann med stor M, selv om den altså finnes, ikke er den vanligste tolkningen av begrepet...

En stadig gjenganger er at en Mann med stor M er en ærlig mann. Greit nok det, man bør absolutt være ærlig, men er det noen spesifikt mandig egenskap? Hva da med kvinner? Er kvinner altså ikke ærlige? Eller betyr det at ærlige kvinner er mandige og maskuline? Jeg vet jeg spikker litt fliser nå, men poenget mitt er altså at ærlighet er en bra egenskap for både menn og kvinner, og derfor får jeg det ikke til å rime at det skal være definisjonen på mandighet.

Styrke og mot er andre stikkord. Nå har jeg vært på en del ganske tøffe ekspedisjoner og kjenner en rekke kvinner som er minst like sterke og modige som oss gutta, de ror i timevis uten å klynke eller klage, de holder hodet kaldt i selv den verste stormen og tar i minst like hardt som gutta når det gjelder. De er sterke og modige, men når vi kommer i havn og skal på byen og leppestiften kommer frem ser de da like feminine og flotte ut som alle andre kvinner. Så, om sterk og modig er definisjonen på mandighet, hva er da de jentene? Gutter med pupper? Neppe... Jeg kjenner også menn som høres ut som de er i ferd med å dø bare de får ei flis i fingeren. Jente med utovertiss? Nei... Slike egenskaper er spredt ut over befolkningen, både kvinner og menn, og særdeles ujevnt fordelt blant begge kjønn.

(mann 48 år fra Oslo) ti. 2 sep. 2014 12:14 Privat melding

Jeg passer på noen måter inn i ideen eller skal vi si klisjeen om hva en mann er, banner, skyter med pistol, har en rekke "mandige" interesser, og både mot og styrke og såvidt jeg vet de fleste honnørord som brukes om mandighet. Samtidig er det jo mange som mener at omsorg er en kvinnelig egenskap, men det har jeg jo bøttevis av som jeg retter mot sønnen min og også gjerne mot partner. Mandig eller umandig? Jeg kjenner en rekke omsorgsfulle mannfolk og ser ikke på dem som mindre menn av den grunn.

Noen tenker gentlemann og mener en som åpner dører, drar ut stolen osv, altså simpelthen at det å være mann tydeligvis betyr å være høflig. Så, hvem er mann med stor M? En klisjemann som banner og spytter og slår. (Jeg tenker ikke med dette å starte noen debatt om kvinner og "bad boys" etc!), eller en gentlemann, eller hva?

Så, min utfordring til dere damer er: Kan dere definere hva dere ser på som en Mann med stor M? Det kunne vært litt moro å se bredden i svarene og hvor mye forskjellig forskjellige kvinner legger i begrepet.

Skjult ID ti. 2 sep. 2014 12:51

Hva mannen med stor M er, er det sikkert like mange oppfatninger av som det finnes kvinner. Jeg vil ha en mann som er mann, men også med det som oppfattes som "feministiske" sider. Banning, spytting og slag er ikke inkludert i min definisjon, heller tvert i mot. Mye banning betyr for meg mangel på ordforåd, dessuten mangel på respekt og folkeskikk. Spytte gjør man da ikke om ikke helt nødvendig og "i skjul" så langt det lar seg gjøre. Slag gidder jeg ikke en gang snakke om.

Men en Mann er voksen og ansvarsbevisst, samtidig leken og "barnslig" når det passer. Han har orden i "sysakene" og orden i hodet. Han vet hva han vil, er selvsikker og trygg på seg selv, men ikke cocky. Han har stor omsorg og tør å vise følelser, samt snakke om dem. Og så er han selvfølgelig flott å se på, men hva dét er, kommer an på øyet som ser.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 2 sep. 2014 15:52 Privat melding

Jeg tror ikke hva mannen med stor M er, er av forskjellig oppfattelse...da ville ikke 20% av mennene fått 80% av damene.

(kvinne 47 år fra Vestfold) ti. 2 sep. 2014 16:18 Privat melding

Derfor har jeg valgt og ikke skrive noe i profilen min..
Liker de bildene, tar de kontakt. Da får de svar på alt de lurer på..
Jeg ville nok heller aldri søkt etter en Mann med stor M, da ville jeg heller nevnt noen egenskaper jeg liker ved en mann :)

Skjult ID med pseudonym Cllou ti. 2 sep. 2014 16:31

@snupsi43
Hver sin smak. Du søker dem som vet 0 om deg. De finnes sikkert de også. De som ønsker å ikke vite noe om henne eller han.

(kvinne 46 år fra Akershus) ti. 2 sep. 2014 17:27 Privat melding

At kvinner ønsker seg en mann med stor M, er vel naturlig. Iallefall for kvinner som søker en mann og ikke en kvinne. Hva en mann med stor M står for er nok ulikt fra kvinne til kvinne. Kjemien mellom mennesker vil påvirke svaret. Og det finnes nok ikke noen fasit hvilken faktor som utløser at en mann er mann med stor M for en kvinne.

At enkelte menn har lettere draget på kvinner enn andre, er iallefall ikke i mine øyne en måleenhet for at de er mann med stor M. Kanskje nettopp det motsatte. Muskler, testesteron, ego, evne til å manipulere og snakke folk i rundt, pent ytre...er ikke svaret på hva en mann med stor M er.

Så lenge menn og kvinner kan velge hvilken partner de vil ha, er jo også friheten til å tolke begreper på sin måte også tilstede. Isteden for å ta en beslutning på hva andre legger i et begrep, ut fra egne tolkninger, bør man kanskje heller høre hva vedkommende legger i begrepet. Det kan jo til og meg være en grei "isbryter" for å ta kontakt med noen

(mann 33 år fra Oslo) ti. 2 sep. 2014 18:50 Privat melding

Hvorfor skal en alltid vri det til at det er så forskjellig hva mennesker søker når det er de samme, spesielt mennene som får flertallet av kvinnene.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ti. 2 sep. 2014 19:10 Privat melding

Mann med stor M (eller en ekte mann som jeg vel heller vil kalle det), er for meg en mann som er seg selv.
Det betyr ikke at alle menn med stor M er menn som jeg ønsker meg, eller som vil passe sammen med meg. Slik sett er definisjonen av en mann med stor M noe som ikke handler om at det er en mann som er slik en enkelt kvinne subjektivt seg for seg.

For meg er både Lars Monsen og Jan Thomas menn med stor M.
Sånn for å sette ting litt i bås.
Begge er seg selv, følger sin vei i livet uten å bry seg om hva andre måtte tenke, mene eller forvente av dem.
Og det er en slik mann jeg ønsker jeg, og som jeg anser som en mann med stor M.
Uten at det betyr at jeg ønsker meg hverken en mann som Lars Monsen eller Jan Thomas.
Men jeg ønsker meg en mann som ikke bryr seg om hva det innebærer å "være en mann" (for da må man straks tekkes andre sine meninger om hva en mann "er"), men som velger å være den han er fordi det er akkurat det som passer han best.
Og så må selvfølgelig denne mannen passe inn i mitt liv, og jeg i hans. Uten at hverken jeg eller han skal "tilpasse" oss å bli mer "mann" eller "kvinne" bare fordi det er noen der ute som mener at man bør det :P

(mann 48 år fra Oslo) ti. 2 sep. 2014 19:38 Privat melding

Liker svarene så langt. Og, ja, Minney, å omstille seg for å tekkes den andre anser jeg ikke som mandig, ikke som bra for kvinner heller egentlig, når jeg tenker etter.

Så, damer, fortsett gjerne å svare. Interessant dette her. :-)

Skjult ID med pseudonym Ferd ti. 2 sep. 2014 22:05

Hva er en mann med stor M? Det er en mann med stor stor m, fordi M er jo stor m.

Kan'ke begripe at dere ikke klarte den før, ass... Next question, please.

(mann 48 år fra Oslo) ti. 2 sep. 2014 22:21 Privat melding

Ferdig snakka, med andre ord?

(kvinne 44 år fra Møre og Romsdal) ti. 2 sep. 2014 22:27 Privat melding

Mann med stor M? Vel, jeg selv ville ikke brukt det utrykket, men det jeg ligger i det er en mann som er maskulin, har selvtillit, er fysisk sterkere enn meg, beskytter/forsvarer sin kvinne både fysisk og psykisk. Jeg kunne nok lakt til andre egenskaper, men disse trekkene hos en mann gjør ham til en stor M i mine øyner.

Skjult ID med pseudonym bos ti. 2 sep. 2014 22:27

Mannen med stor Motorsykkel . Brom brom !

Skjult ID ti. 2 sep. 2014 23:10

Mann med stor M er en mann som er kjekk i mine øyner både utseendemessig og personlighetsmessig.

Ærlighet er viktig da jeg ikke kunne tenkt meg å bli sammen med noen som ikke sier ting som de er.

Trofasthet er også viktig for meg da jeg vet at jeg kan regne med ham.

Til gjengjeld har jeg mye å gi tilbake og jeg ser frem til å dele livet med ham når jeg treffer ham.

(mann 51 år fra Østfold) on. 3 sep. 2014 22:42 Privat melding

@villrosa, det er kanskje en henvisning til filmen som heter "M", av Fritz Lang, om en morder....

(kvinne 43 år fra Nord-Trøndelag) to. 4 sep. 2014 00:03 Privat melding

Mann med stor M for meg:
Barsk, handy, 3 dagers stubber i ansiktet, mandig, kan fikse det meste selv (en slags type bonde fra bestefargenerasjonen som gjorde alt selv), stødig, vet hva han vil og hvordan han vil ha det - også i sengen.

Utseende messig ser jeg for meg en barsk tømmerhogger/brannmanntype, over 180 cm, godt trent, glimt i øyet..

Har i hvertfall ikke badeball mage/tjukk, eller ser uflidd ut.

Om denne Mannen finnes.... utseendemessig ja... men ofte finner man ikke alt i en og samme person.

Er vel derfor samlivsterapeuter sier at for å dekke alle områder, må man ha 4-5 forskjellige partnere :)

Harem er kanskje tingen? :-p

(mann 48 år fra Oslo) to. 4 sep. 2014 01:00 Privat melding

Nei, å være mann er for jævlig Valhalla. ;-)

Men, takk for at du minnet meg på en av mine gamle favorittlåter av Ole Paus. Mannen var/er et geni innen satire...

Klager ikke, livet byr på mye moro underveis, så kan vel egentlig ikke klage, strengt tatt...

(mann 48 år fra Oslo) to. 4 sep. 2014 01:07 Privat melding

Du har et poeng der, Valhalla. :-)

(mann 48 år fra Oslo) to. 4 sep. 2014 01:17 Privat melding

Skulle vært i Hordaland, Valhalla. ;-) Skjønner nå at jeg kanskje skulle flyttet et annet sted enn Oslo.;-)

Helt ok svar det du kommer med.

(mann 48 år fra Oslo) to. 4 sep. 2014 01:53 Privat melding

En høyst fristende ide, Valhalla. Vesterled har åpenbart mye bra å by på. ;-) Og, det er en retning jeg har reist for lite i sånne sammenhenger... Hmmmm, her må planlegges... :-) Har reist mye i Austerled, men forandring fryder. Eller, som forbundet Kysten har som slagord. "Forankring fryder", mye sant i det også... :-)

(kvinne 50 år fra Rogaland) to. 4 sep. 2014 10:11 Privat melding

Mann med stor M: Barsk type, rak i ryggen, veltrent (p.g.a. fysisk arbeid og ikke treningsstudio), gjerne tredagers skjegg. En gammeldags steroetyp som damer tenner på fordi vi er mer hormonstyrte enn vi liker å innrømme. På samme måte som at menn snur seg etter slanke pene damer med leppestift og høye heler og som vrikker på hoftene (som for noen kanskje er en slags definisjon på kvinne med stor K). Når det gjelder fysisk attraksjon er vi alle ganske primitive. Men siden vi også er intelligente og følelsesmessige vesener er det ikke alltid samsvar mellom hva hormonene skriker etter og det hodet og hjertet blir fornøyd med. Det er ikke lett dette her. Man bør kanskje være forsiktig med bruk av begreper som er så vage og åpne for tolkning. Det er kanskje bedre å være konkret.

(kvinne 43 år fra Hedmark) to. 4 sep. 2014 16:14 Privat melding

For meg er en Mann med stor M ikke nødvendigvis en muskelbunt av en machodude.
Men en mentalt voksen mann, med nok selvinnsikt til å se at oppførsel og folkeskikk er viktigere enn utseendet.
Kjemi spiller inn, gjensidig respekt, å tørre være voksen, men leken på samme tid, ha egne meninger uten å overkjøre andres synspunkter, ha en dose selvtillit og ha "Blikket".

For meg personlig er det en fordel om mannen er høyere enn meg og ikke ser ut som en urmakerlærling osv, men det er preferanser og har lite med "M" å gjøre.

En mann som løper rundt inne på sukker med pikken i hånda er mer en horny ape, enn en Mann. Interessen min uteblir av sånne.

(mann 40 år fra Oslo) to. 4 sep. 2014 17:00 Privat melding

Fra et Manneperspektiv, som jeg ser det.
En Mann, med M, har flere av disse egenskapene.

-Tar regningen på Resturanten. Skal helst bli slosskamp mellom mennene hvis et vennepar er ute å spiser sammen. =)
-Sørger for å åpne døren for kvinnen (bil, butikker, resturanter)
-Ærlig, både mot seg selv og for kvinnen
-Spiller ikke dataspill (eller veldig lite av det)
-Er sosial, og da menes det ikke "festens midtpunkt"
-Økonomisk anlagt, planlegger for i morgen, men vet at han også skal leve i nuet
-Overaske med noe romantisk en gang i blant
-Drikker moderat, og aldri slik at det bikker over til fyll
-Kan kle seg skikkelig og er altid godt stelt i hår

Det var de jeg kommer på sparket

En jeg var på "date" med, ble overrasket over at det fremdeles eksisterte "Mann" igjen her i Norge. Så jeg tror det er veldig mye "rart der ute"

(mann 40 år fra Oslo) to. 4 sep. 2014 17:31 Privat melding

Kom på litt flere når jeg fikk tenkt meg om litt.

-Tyr aldri til vold, med unntak i nødstilfelle når familien er truet
-Et godt forbilde for sine barn, og lærer de opp i hva det vil si å være et godt medmenneske
-Noe handymann, bør kunne det elementære i et hjem
-Hjelpsom
-Kan lage mat, og da menes ikke en Grandiosa
-Tekster/Skriver på en ordentlig måte. Ikke noe "Sry I rly cant com ova"...

Skjult ID med pseudonym Realista to. 4 sep. 2014 18:07

Jeg synes begrepet en mann med stor M, er forslitt og utdatert. Hva er nå det? Det er like mange svar på det som det er mennesker i verden. Dette dreier seg om subjektive oppfatninger og ønsker, om hvordan en partner skal være. For min del så ville jeg aldri ha skrevet noe slikt. Det er tydeligere å skrive hvilke kvaliteter jeg ser som positive hos en partner. Og for meg er det som for mange andre, en kombinasjon av utseende og personlighet.

Hva man tiltrekkes av utseendemessig er så utrolig forskjellig. Men når vi snakker om personlighet så er vel ryggrad og integritet som er tiltrekkende egenskaper hos et menneske, om jeg skal snakke for meg selv. Jeg liker ikke feighet må jeg innrømme. Dette gjelder ikke bare menn, men også venner jeg ønsker å omgås. At man er i stand til å stå for det man mener og forsøker å leve etter det. Dette er selvfølgelig ikke lett.

Å ha et mål om å være ”hel ved” synes jeg er attraktivt. Uansett det tar tid å kjenne et menneske og hvilke kvaliteter en person har. Slik sett så er nettdating svært forgjengelig og bilder og profiltekst gir bare et inntrykk av hva man ønsker å fremstå som. Det tar tid å finne ut hva slags kvaliteter et menneske har… Noen ganger blir man gledelig overrasket andre ganger kanskje skuffet. Det hyggelig er, når man blir gledelig overrasket! :) Forelskelse og kjærlighet har ikke kravlister, men slår til kanskje når man venter det minst. Da er mulig at denne kravlisten forsvinner i det blå….

(kvinne 57 år fra Oslo) to. 4 sep. 2014 22:44 Privat melding

Åå, Leonhard Cohen kan få sagt det! Han er en mann med stor M av den gamle sorten.

Skjult ID med pseudonym Sanninga to. 4 sep. 2014 23:28

Mann med stor M betyr alltid alfahann. Og hvis du spør eller kverulerer rundt dette, så er du ikke en.

Skjult ID fr. 5 sep. 2014 10:39

Da kan vi snu litt på dette. Hva er kvinne med stor K for dere?

(mann 48 år fra Oslo) fr. 5 sep. 2014 14:00 Privat melding

Moro å se begrepet alfahann dukke opp, sanninga. Som artikkelen nedenfor viser så er det også et vagere begrep enn det kan synes som, det oppfattes ganske forskjellig blant folk:

http://www.aftenbladet.no/nytte/livsstil/Kva-er-ein-alfahann-3070624.html

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 6 sep. 2014 14:20

Kun en observasjon...
Jeg ser en viss forskjell i ordlyden i de to trådene, jeg.
Kvinnen med stor K.
Mann med stor M?

Dersom jeg skal beskrive Mannen med stor M...er det rett og slett så enkelt (for meg) som dette: "Han jeg digger, som digger meg tilbake."
:-)

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 6 sep. 2014 15:01

*Snap*
Om det IKKE står for stor mage har jeg satset utrolig feil... o.0

Makan, alt det bortkastede ølet. -.-

;p

On topic.
Om de ikke gidder, eller makter å beskrive hvilke kvaliteter de faktisk setter pris på, og tyr til dette uttrykket, kan det være det samme for min del.
*Blar seg kjapt videre*
;)

(mann 37 år fra Vestfold) lø. 6 sep. 2014 15:34 Privat melding

når jeg tenker meg om så har jeg bare lagt merke til at det er kvinner i alderen 20-30 som nevner denne mannen med stor M i sin profil........

(mann 37 år fra Vestfold) lø. 6 sep. 2014 15:50 Privat melding

haha.........kan være )

(mann 37 år fra Vestfold) lø. 6 sep. 2014 15:59 Privat melding

@ vallhalla.....

ja...jeg må vel igrunn si at jeg har sett fra 20 og opp til 48 år....

dessverre så får jeg ikke gjort noe med at alderen på de jeg søker går over 10 år fra hva jeg har satt......så derfor har jeg nok vært innom noen profiler over alderen jeg har satt rett og slett for å se hvorfor jeg får opp så mange over det jeg har satt som grense......riktig nok så er dette matcher under 80...men alikevel........

Jeg leser jo profiltekster jeg også,men svært få da det er veldig mange som ikke har.....

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 13:27 Privat melding

Hva som menes med en mann med stor M er vel ikke vanskelig å finne ut av...det er bare å ta en kikk i profilen min det :)

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 15:21 Privat melding

Som mann er jeg her for å ordne opp og veilede både kvinner og menn om hvordan en ekte mann ser ut.

Fortalte jeg at jeg at jeg bygget min egen bil helt fra grunnen av, bestillte bare nok metall, plastikk og lær til setene og satt det sammen med en hammer og ett skrujern....det ble en bra konebil!

Skjult ID med pseudonym Ferd sø. 7 sep. 2014 15:43

Sier meg helt enig med @arneand. Bruk av slike floskler teller ikke positivt.

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 17:02 Privat melding

Argumenter/meninger som at maskuline menn egentlig er mer feminine enn de gir seg ut for å være er tøvete. Akkurat det samme kan man si om menn som er feminine. Mange kvinner foretrekker menn som har mer feminine sider, og man kan like godt si at en mer feminin mann tilpasser seg i samme grad som en maskulin mann gjør.

Det man skal få med seg som mann er at...noen kvinner liker menn med stor M, noen kvinner liker mer feminine menn og noen kvinner bryr seg rett og slett ikke hva du er på disse områdene.

Konklusjonen blir...vær deg selv enten du føler for å være mer feminin eller mer maskulin. Men ikke rakk ned på den andre mannen ved å anta at han ikke er seg selv bare fordi han er mer eller mindre maskulin enn deg

(mann 51 år fra Østfold) sø. 7 sep. 2014 17:55 Privat melding

La oss heller snakke om mann med stor K.. og kvinne med stor M.. Da er det ikke så mye tvil, og de passer jo sammen...

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 18:54 Privat melding

@Kafko Å bruke to timer på badet er fremdeles ansett for å være feminint. Om menn velger gjøre det samme så forandrer ikke det hva som menes med å være feminin. De er da feminine menn isåfall. Femininitet kontra maskulinitet er definerte begreper og således konstante.

Og det handler ikke om å tro på femininitet/maskulinitet...de er begge sosiale kategorier på hver sin ende av en skala. Et sted på skalen havner du uansett. På samme måte som man trenger å lage kategorier i naturvitenskaper, så trenger man kategorier i samfunnsvitenskaper. Å si at begrepet femininitet blir utvannet fordi menn velger å være feminine i større grad blir feil å si. Det du gjør er å forandre definisjonen av begrepet i seg selv slik at menn fortsatt kan være maskuline uansett hva de gjør, og kvinner feminine uansett hva de gjør.

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 19:39 Privat melding

Er enig at det ytre i stor grad plasserer deg ifh til maskulin eller feminin. Men det er også en rekke adferder som også kan regnes for å være maskinuline/feminine. Hva man spesikt vil kalle maskulint/feminint vil nok være løst defineret gjennom befolkningen.

Det som skjer i samfunnet nå er at et likestillingsideal gradvis jobber mot å utviske distinksjonene mellom femininitet og maskulinitet. Slik at det som var feminine trekk før, feks omsorg, nå regnes for å ikke høre hjemme i noen av delene...som du mener. Det eneste som skjer er at man gradvis forandrer på definisjonene av femininitet/maskulinitet. Og grunnen til at vi gjør dette er for å fortelle oss selv og andre rundt oss at det okei at vi er en feminin mann, eller maskulin dame.

Og hvorfor gjør vi dette?

Jo fordi vi i utgangspunktet følte at det ikke var okei å være en feminin mann/maskulin dame.

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 20:35 Privat melding

@Valhalla Husk, vi vet hva en ekte mann er...min profil sant ;)

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 20:42 Privat melding

@Valhalla Det er greit Valhalla...men hold deg fast i noe når du går inn...ikke sikkert du er forberedt på den mengde manndom som slår deg idet du trykker på profilen min.

(mann 39 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 20:55 Privat melding

Mann med stor G for gutt... hmmm, nei, kanskje ikke det beste. Men som @klartdet sa det, bedre enn å være en femi mann. Merkelig med det, men tror dette er en av de "oppleste og vedtatte sannhetene" i samfunnet. Man kan klage så mye man vil på det, men for de aller fleste menn så er det viktig å være mann. Bare så dumt at alle har sin egen definisjon på hva det egentlig betyr å være skikkelig MANN.

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 21:01 Privat melding

@Gaudern Bare så det er sagt...jeg syntes ikke det er bedre å være en maskulin mann enn feminin mann. Eller at det er mer rikig at en mann er maskulin enn feminin. Jeg syntes det beste er at folk er seg selv. Men distinksjonene feminin/maskulin trenger man ikke å tukle med.

(mann 39 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 21:09 Privat melding

@klartdet - Nei, trenger ikke kødde med begrepene. Men hvis man f.eks. tar ett kjapt google søk og ser på "real man" memer, så kommer de i to typer. De fleste av de spiller på at en riktig mannemann tar hensyn og ansvar mens noen andre spiller på urmannen.

Så det er ikke til å bli klok av egentlig. Så jeg forholder meg slik jeg har gjort det så langt; folk er forskjellige, kvinner som menn. Om man tror man veit hvordan kvinner fungerer, eller menn for den saks skyld, så kommer det alltid noen for å motbevise deg. Egentlig ganske moro, ingen er like og umulig å finne en fasit. Men det er ikke å komme utenom at det likevel er noen stereotyper ute i samfunnet som det kan være vanskelig å bryte med... Og gjør man det, så ser folk litt rart på deg.

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 21:24 Privat melding

@Gaudern Satan Gaudern, du er skikkelig okei fyr asså. Kanskje jeg vil ta det så langt til å si at her har vi mannsidealet og kvinneidealet perfekt sammnsveiset til et slags idealmenneske.

(mann 39 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 21:50 Privat melding

@klartdet - Huff nesten til å bli flau av. Tar det som ett kompliment, og nesten slik at jeg har lyst til å spandere en øl til deg for det... men så var jeg her for å møte damer da hehe :)

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 21:54 Privat melding

Hvem som er det "sterke kjønn" kommer helt an på hvilket samfunn du plasserer mannen og damen i. Man kan tenke seg et samfunn hvor alle de typisk feminine kvaliteter er bare fordeler å ha, og de maskuline er ulemper å ha. Lettere er det å forestille seg det motsatte hvor maskuline trekk er en klar fordel. Bare dra tilbake noen hundre år i tid. Jeg antar at begge kjønnene tilpasser seg til en viss grad uansett hvilket samfunn de befinner seg i. Og kanskje den tilpasning vi ser nå til dags er et resultat av dette.

Intellektuelt så antar jeg for nå at damer og menn stiller helt likt.

(mann 38 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 21:55 Privat melding

@Gaudern Det er helt greit Gaudern, jeg foretrekker svindyr whisky uansett ;)