Alle innlegg Sukkerforum

Falsk eller ikke falsk profil?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lillypus fr. 5 sep. 2014 20:43

Fikk en veldig koselig melding fra en amerikansk soldat, bosatt i Oslo. Han skrev en veldig søt førstemelding og profilen var godt utfylt med informasjon om steder han hadde vært i Norge og at han var veldig interessert i å bli bedre kjent med landet. Litt små skrivefeil i profilen, men med min erfaring fra amerikanske "mikke mus" skoler er ikke rettskriving det viktigste faget, så trenger ikke å bety noe. Var ikke på "google translate" nivå.
Men jeg lurer jo på om vedkommende faktisk er ekte vare eller bare juks? Har googlet bilde, men kom ikke opp noe lurt der.

Finnes det i det hele tatt amerikanske soldater som er bosatt i Oslo?

Skjult ID med pseudonym arneand fr. 5 sep. 2014 20:46

@ts
De finnes sikkert, men oddsen for at dette ikke er nok en av de utallige svindelprofilene er vel på linje med at du vinner førstepremien i vikinglotto 2 uker på rad... Klart, det og KAN skje. *shrugs*

(kvinne 46 år fra Akershus) fr. 5 sep. 2014 21:14 Privat melding

Gir de ut mailadressen i første melding er det mest sannsynlig falsk profil. Har møtt på mange slike om dagen.

(mann 52 år fra Østfold) fr. 5 sep. 2014 21:22 Privat melding

Vær VELDIG forsiktig uansett. Hold det til Sukker, ikke Facebook eller mail...

Skjult ID med pseudonym Lillypus fr. 5 sep. 2014 21:26

Er veldig skeptisk av meg, for hvorfor skulle en amerikaner som jobber i det amerikanske forsvaret henge på en norsk nett dating side. Er vel rundt forbi og "redder" verden uansett om han er det minste ekte i det hele tatt da.

Skjult ID med pseudonym Ny-singel fr. 5 sep. 2014 21:55

Ikke la deg lure...bare tull. Helt sikkert samme som prøvde seg å meg og som jeg lot meg lure av en periode. Har sikkert "jobbet" på den Amerikanske ambassaden. Å IKKE gi han din epostadresse, vær så snill......Han forteller deg sikkert også etterhvert at han er på oppdrag i utlandet....

Skjult ID med pseudonym Ny-singel fr. 5 sep. 2014 22:00

Var det forresten bilde i på profilen eller kun i album?

Skjult ID med pseudonym Lillypus fr. 5 sep. 2014 22:03

Var ett bilde og ingen album, heller ikke superbruker - så tenker nok egentlig useriøs og fake..

Skjult ID med pseudonym Ny-singel fr. 5 sep. 2014 22:26

Riktig tenkt av deg! De er veldig sjarmerende hele veien å jeg skulle ønske jeg var så fornuftig som deg å la ut et innlegg her før jeg begynte å chatte med han jeg chattet med utenfor Sukker....

Skjult ID med pseudonym Ny-singel fr. 5 sep. 2014 22:31

Riktig tenkt av deg! De er veldig sjarmerende hele veien å jeg skulle ønske jeg var så fornuftig som deg å la ut et innlegg her før jeg begynte å chatte med han jeg chattet med utenfor Sukker....

(kvinne 44 år fra Akershus) fr. 5 sep. 2014 22:38 Privat melding

Bare tull:) Undrer meg litt over at så mange av dem bruker amerikansk-soldat-i-Norge-trikset...? Helt merkelig utganspunkt.

(kvinne 58 år fra Hordaland) fr. 5 sep. 2014 22:51 Privat melding

Jeg har funnet ut at de falske profilene som jeg synes kommer nesten daglig ikke har besøkt min profil. Dette går igjen - jeg sjekker sist besøkende men de står aldri oppført der.

Alle disse ødelegger nok for de som helt sikkert er ekte - men dessverre så faller alle profiler som ikke er norske i samme kategori hos meg.

(kvinne 46 år fra Vestfold) fr. 5 sep. 2014 22:58 Privat melding

Grunnen til at du ikke ser de har besøkt din profil @Spirit2014 er fordi de har match under 70. Kun de over 70 som vises :)
De falske har nok ikke fylt ut så mye i relasjonsprofilen vil jeg tro ;)

Forøvrig så klarer man lett å skille ut de falske mot de ekte her inne etter man har vært her en stund. Er en som er fransk her inne også som er falsk. Har kun et litt dosent profilbilde. Har rapportert han men ser at han er her ennå. Sikkert ikke mange nok som har rapportert han ennå...

(kvinne 58 år fra Hordaland) fr. 5 sep. 2014 23:02 Privat melding

@Nicki-2
Det hadde jeg ikke tenkt på :)

Man kan og lett se når de har puttet på bilder som ikke tilhøre de selv for det gjør de og.. De er ganske så kreative ) Tror de.....

(kvinne 46 år fra Vestfold) fr. 5 sep. 2014 23:14 Privat melding

Ja noen av dem er veldig kreative og tror de klarer å lure oss, men vi har levd lenge nok til å vite bedre ;)

Skjult ID med pseudonym høststorm lø. 6 sep. 2014 11:13

Var en falsk ire her også for noen dager siden, veldig på gå over til privat mail med en gang, nå borte....
Håper ikke mange går på den og gå over til privat mail med en gang fordi det er "enklere"...hva er egentlig enklere med det? Lurt å sortere litt først.

(kvinne 58 år fra Hordaland) lø. 6 sep. 2014 11:32 Privat melding

@Høststorm
Iren var innom meg og men jeg følte det allerede med første melding så jeg takket nei.

Jeg konfroterte en med falsk profil på hordan han kunne si han var fra Oslo - hans språk var norsk - hans andre var dansk - mulig det var han iren - husker ikke. Han bortforklarte det med en glipp og ble sur når jeg ikke trodde på at han hadde lagt inn feil informasjon. Synes det var alt for mange feil jeg for å være en ekte profil ...

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 6 sep. 2014 11:52 Privat melding

er vel bare å melde inn som falsk profil først som sist........

Skjult ID med pseudonym . lø. 6 sep. 2014 22:57

Jeg får også slike innimellom, faktisk de eneste mailene jeg får (er 45+, da, så da sier det seg vel selv, haha). Etter 1-3 dager er profilene ikke lenger tilgjengelige kanskje fordi noen har rapportert dem? Men lurer på hvordan de kommer inn her i første omgang da, tilsynelatende ser jo profilen grei ut.

Skjult ID med pseudonym . lø. 6 sep. 2014 23:01

ja, vil også nevne at da jeg var på et annet stort dating-nettsted, fikk jeg stadig mailer fra menn fra USA som LA, Florida, etc. De hadde heller aldri besøkt meg først, og der var det ikke noen match-poeng, så antar de bare så på alderen (igjen, 45+, ensbetydende med lett desperat og lettlurt kvinne, kanskje;)

(mann 39 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 13:32 Privat melding

Min siste samtale med en falsk profil gikk sånn:

Juliet25: good and nice to meet you

Meg: yeei you want me to send you some money???

Juliet25: ?

Meg: Do you not understand what money is?

Juliet25: i was born in the norway raised in the usa but at the moment in west africa for my late father inheritance and you?

Meg: I see...I guess they didnt teach to write english propely then ;)
I was born on the southpole and lived there with a polarbear until I was twelve. I then swam down to Norway, and have been living there ever since

Juliet25: what do you seek on sukker?

Meg: I seek to meet the polabear that raised me...and hot chicks like you ;)

Etter dette gav personen desverre opp :)

Skjult ID sø. 7 sep. 2014 15:04

Du ble nok gjennomskuet, det finnes ikke isbjørner på Sørpolen

(mann 39 år fra Hordaland) sø. 7 sep. 2014 15:06 Privat melding

jaa...jeg kunne hatt den i boks altså...men tabbet meg på isbjørnen :(

Skjult ID med pseudonym femtitre ma. 8 sep. 2014 23:26

veldig slitsomt med disse falske profilene,hatt veldig mange,også på facebook,vet ialfall om en her inne som er falsk for tiden.verste,de tar fra en tillitt,og leker med følelser.

(mann 39 år fra Oslo) ma. 8 sep. 2014 23:34 Privat melding

Hva er poenget med slike falske profiler? Hva er det de ønsker å oppnå?

Skjult ID med pseudonym . ti. 9 sep. 2014 19:20

Hei jeg er A,,, C,,,, jeg er ny her på jakt etter en følgesvenn, kan jeg vet hva du ser etter i en mann og hva er de tingene du forventer hvis du tar et nytt sprang på kjærligheten ??? Hva er din mening om ekteskap og langvarig forhold? som tror du er en nødvendighet? ville være vennligst å bli kjent med deg bedre ..

(kvinne 58 år fra Oslo) ti. 9 sep. 2014 21:53 Privat melding

Det er bare å melde dem som falsk profil. Etter et par meldingen forstår man lett at de bruker google translater, så de kan hverken norsk eller engelsk til tross for at de oppgir en norsk by som sitt hjemsted. De er de nye "nigeriasvindlerne" og ute etter penger. Sukker fjerner dem på dagen når flere melder dem som falske.En del framstår som engelske enkemenn i byggebransjen, men vi skriver bedre engelsk enn dem!

Skjult ID med pseudonym Ny-singel ti. 9 sep. 2014 22:07

@Sol53
Må bare kommentere det du skriver.....Det finnes noen som skriver MEGET godt engelsk(Amerikansk)......Jeg snakker av erfaring.
Har snakket med en i to måndeder før jeg tilfeldigvis skulle søke opp noe og kom over dette med "Scammere". Hadde aldri hørt om det før(var ny på sukker når dette skjedde)
Jeg ble så provosert og har kontaktet et par nettsteder i USA og mailet med noen som jobber aktivt for å informere om dette.
Jeg sendte over utsnitt fra mailer han hadde sendt og de var helt klare på at det mest sannsynlig var en som bodde eller hadde bodd lenge i USA som hadde skrevet.
Hadde jeg vist om denne type svindel da hadde jeg vært skeptisk å sjekket mer før jeg begynte å maile med han, men jeg visste ikke om dette og alt han skrev var veldig troverdig.....det står jeg på den dag i dag også, selv om jeg nå vet.....
Kuttet heldigvis kontakten før det kom spørsmål om penger:-)

(kvinne 58 år fra Oslo) ti. 9 sep. 2014 22:14 Privat melding

@Ny-singel
jeg har heldigvis sluppet den sorten, men fått et par henvendelser fra amerikanske "soldater" rundt omkring. De skrev perfekt engelsk, men ville veldig fort over på mail eller Skype uten noen spesiell grunn.
Han du traff på må ha vært spesielt utspekulert.
De klarer trolig å lure mange, ellers hadde de aldri holdt på denne svindelen.

Skjult ID med pseudonym Ny-singel ti. 9 sep. 2014 22:41

De svindler titusener i hele verden!!!
Det finnes en FB side som heter Military Romance Scam. Hun som har den opprettet den i januar og legger ut bilder av soldater som får sine bilder misbrukt av svindlere. Det er til og med soldater som er inne å kommenterer. De er så utspekulerte at de bruker døde soldaters bilder....
Å ja, han jeg skrev med hadde gjort sine sjekker....nesten så jeg tror han har en forbindelse til Norge... Så nå holder jeg meg til nordmenn jeg kan google og finne opplysninger om faktisk eksisterer:)

Skjult ID med pseudonym lizzard on. 10 sep. 2014 20:28

En naiv venninne av min mor falt for en "amerikansk soldat". Nå er hun 40 000 kr fattigere. ;)

(kvinne 61 år fra Rogaland) to. 11 sep. 2014 00:19 Privat melding

Hei,Valhalla,ja jeg rapporterte den som falsk slik at ikke andre kvinner skal gå i denne fella,det er ondt gjordt å spille på andres følelser,jeg opplevte det selv engang,og jeg er ikke lettlurt,de bygger opp et tillitsforhold med mye komplimenter,som regel er de enkemenn,og vakre menn,helt til de er i en krise og spør etter penger,,de er alle veier,t,o,m facebook.

Skjult ID med pseudonym Tom to. 11 sep. 2014 11:59

General.. :P