Alle innlegg Sukkerforum

Første gang på Sukkerfest

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Oter1 sø. 14 sep. 2014 14:13

Jeg har vært på min første Sukkerfest! Jeg kom alene og er av den beskjedne typen og tør sjelden å gå bort for å bli kjent med noen fremmede. Det var mange pene jenter/damer å se, men de fleste så mye yngre ut enn meg og da ville det vel virke litt "frekt" å starte en samtale? Men det er jo vanskelig å gjette alderen mange ganger. Jeg hadde håpet at ei dame hadde tatt initiativ til å prate litt med meg, det må da være likestilling på det området også? Jeg satte meg et par ganger ved ledige bord og håpet det skulle komme noen, men det gjorde det ikke. Jeg ser vel ikke noe interessant ut da. Så jeg ble etterhvert gående rundt og se på alle som hadde funnet seg en partner og det var mange. Noen så ut til å ha falt helt for hverandre allerede.

Men høydepunktet for meg ble Bærum storband. De var fantastiske å høre på da de spilte i Gamle Logen, så jeg var mest der.

Men hvor ble det av den rolige og dempede musikken som DJ-ene skulle spille? Det lydnivået jeg hørte i Ridehuset forbinder ikke jeg med lavt lydnivå. Og i losjen hvor det skulle være litt mer dempet musikk, syntes jeg denne ble skrudd opp til et lydnivå som var høyere enn når storbandet spilte!

Da var det forsåvidt greit å ikke ha noen å prate med, for hvis man må - ikke akkurat rope - men snakke høyt til hverandre hele tiden - eller å gå helt utenfor, så er ikke det noe jeg synes om.

Men litt spennende var det da matchkortene ble utdelt! Jeg så mange som fikk hele kortet fullt av bilder. Jeg fikk 4 matcher. Men det var umulig å finne noen av dem i vrimmelen av folk!

Men det var da litt morsomt å bare være tilskuer og se på andre - så i grunnen hadde jeg det ikke så værst likevel!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 14 sep. 2014 14:35

Godt å høre at du ikke hadde det så verst allikevel. :)

Når jeg leste gjennom innlegget ditt så kjente jeg meg fryktelig igjen og tror nesten en Sukkerfest ville utspilt seg på samme måte for meg også.
Det er vel egentlig litt av grunnen til at jeg ikke tar det siste steget og blir med på en Sukkerfest.

Men igjen, bra du ikke hadde det så verst da. :)

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 14 sep. 2014 14:42

Så bra du hadde det hyggelig, kan være mye underholdning i å titte på andre :-D
Men neste gang kan det kanskje være lurt å delta på et av vorspielene som arrangeres? Vil tro det er hakket hyggeligere å ha en liten gruppe du kjenner litt og som du kan vende tilbake til etter en runde i lokalet :-)

(mann 46 år fra Oslo) sø. 14 sep. 2014 15:38 Privat melding

Først med en gang: Dette er IKKE kritikk av festen. (Sånn at ikke jeg blir kastet ut av sukker for å skrive dette.) Jeg har ikke engang vært der så jeg har ikke anelse om hvordan det var.

Det eneste jeg vet (sånn cirka)... er at en dame som elsker slike storfester (enten hun er en nydelig blomstrende kvinne eller et drog) hun passer ikke for meg, og jeg passer ikke for henne. Dette som Oter1 skriver om: Skrikende musikk, vræling til hverandre, vrimlende maurtue osv osv..... Det høres ut som et rent helvete. (Flirer :)

Skjult ID med pseudonym Tja. sø. 14 sep. 2014 15:49

@ oter1: Det var omtrent den samme opplevelsen jeg hadde på min første og hittil eneste Sukkerfest for noen år siden (nemlig... NOEN ÅR siden...).Mye klining i krokene LENGE før noen matchkort kom på banen. For all del; bra for dem det gjelder. Men man føler seg fort litt utenfor hvis man ikke er blant dem.

MEN jeg tror nok det ville vært en bedre opplevelse for meg hvis jeg hadde dratt dit f.eks. denne gangen; jeg har blitt litt mer 'frempå' med åra og danser gjerne litt (ihvertfall etter noen drinker). Og det tror jeg er helt avgjørende på slike fester; at man blir sett og tar initiativ, spesielt som mann.

Man kan dessverre ikke belage seg på at ei dame skal komme bort og begynne å prate. Det KAN jo skje (jeg var f.eks. ute et helt annet sted i går, og da kom ei jente bort til meg og spurte om vi skulle danse), men det er ikke noe sjakktrekk å basere seg på at det skal skje.

Mulig jeg tar meg en tur neste gang, med mindre mirakelet skjer i mellomtiden.

Men jeg vet ikke; kanskje det blir litt 'lavere under taket' på slike fester, fordi alle vet at alle er single og at alle er der helst for å finne noen? At kanskje folk blir mer avvisende og "siler" mer FORDI det er en dating fest, paradoksalt nok? Tar man kontakt så er det ikke helt "uskyldig" liksom, og dermed dømmes man kanskje raskere og hardere enn på en vanlig fest eller ute på byen?

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 14 sep. 2014 16:01

@tresnitt 15:38
Kunne knapt sagt det bedre, hehe.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 14 sep. 2014 16:36 Privat melding

Lettere i starten før det blir for fullt og mange finner seg venner. Man kan ikke sitte og vente, i alle fall ikke om man er mann.

Skjult ID med pseudonym hjerteress sø. 14 sep. 2014 17:17

@Villrosa, det høres ut som om du ikke hadde det så gøy. Har aldri vært på sukkerfest, fordi jeg tenker at det er for ungdommen. Var det slik Villrosa?

Skjult ID med pseudonym hjerteress sø. 14 sep. 2014 17:56

Enig i at mobilen burde vært avslått en sådan stund:)
Da vet jeg *gæmlisa* også er på sukkerfest:)

(kvinne 44 år fra Akershus) sø. 14 sep. 2014 18:03 Privat melding

Jeg forstår mange av innleggene her. Har vært på et par sukkerfester før. Er litt kjøttmarked- man blir vurdert opp og ned. Mer enn på en vanlig tur ut på byen. Jeg vet ikke hvordan akkurat denne festen var for jeg kom meg ikke dit. Møtte opp på Dubliner Pub, men fant ingen- kjente ingen igjen i hvert fall. Vi bør kanskje avtale neste gang at det ligger noe på bordet der alle samles slik at man vet hvilke som er fra sukker. For meg er det ihvertfall ikke enkelt å gå bort til folk å spørre om akkurat det. Jeg stelte meg i baren for å ta et par pils der før jeg gikk videre. Når jeg senere skulle prøve å finne denne festen så fant jeg den ikke. Det endte med at jeg ga opp og tok nest siste toget hjem.

(kvinne 51 år fra Akershus) sø. 14 sep. 2014 19:17 Privat melding

Første gang på sukkerfest for meg også. :)

Litt, men ikke helt utenfor min komfortsone ankommer jeg festen, eller først møter jeg en registreringskø - klemt mellom en gjeng foran meg og en gjeng bak - der de bak meg er akkurat sånn passe inkluderende at det ikke blir kleint. Takk til dere. :)

Vel inne i festlokalet full av fremmede fjes, og på vei bort til en gratis velkomstdrink møter jeg noen av Forum-menneskene - akkurat nok kjent til at det føles enkelt og naturlig å hilse på.

Sånn, hva nå?

På t-banen på vei til festen tenkte jeg, hva vil jeg ha igjen fra festen? Jo, jeg ønsket meg litt bekreftelse igjennom litt flørt, litt dans og kanskje litt uskylding tafsing av en jeg fikk et godt øye til. Ja, og ellers ville jeg få med meg Donkeyboy og ellers få en følelse av hvem alle sukker-menneskene er. Og hvordan hadde jeg tenkt å oppnå det? Jo, jeg ville hente frem litt indre trygghetsfølelse, være oppsøkende og hyggelig, være mer opptatt av å GI bekreftelse fremfor å vente på å FÅ det.

Ok, hvordan gikk det til i praksis? I og med at jeg ikke kjente noen var det enten å gjemme seg bort eller lene seg fremover....jeg lente meg fremover. I og med at jeg IKKE kjente noen hadde jeg jo egentlig god unskyldning til å hilse på ALLE, tenkte jeg.

Sikkert litt naiv for alle sjekkevirksomheten og uten en egen offensiv sjekkeagenda, begynte jeg å ta runden rundt. Jeg hilste på menn og kvinner, uten å vurdere hvem som "passer til meg", og jeg traff veldig mange hyggelig mennesker. Noen av gutta fikk jeg nok mer morsfølelse for enn tenning, de virket litt "lost"... Jeg fikk mange hyggelige små-samtaler, brukte litt tid på dansegulvet, koste meg skikkelig med Donkeyboy og etter en "walk about" rundt kvartalet til fyrverkeriet ble jeg såpass våken og trøtt på en gang - og etter en runde i Gml Logen følte jeg mest for å dra hjem.

I løpet av kvelden var det ingen som gav meg den gode murrende følelsen i magen og jeg gav ikke den følelsen til noen heller, tror jeg.

Konkluderer at festen var bra den til sånn fest og være (bortsett fra diverse mindre arrangørmessige bommerter), men jeg har på nytt fått bekreftelse på at det ikke er min stil å oppsøke en sånn fest. At det er godt å komme hjem, godt å stå opp søndag morgen og våkne sammen med barna mine og ha det bare fint.

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 14 sep. 2014 19:55 Privat melding

@*openminded, jeg synes du var skikkelig tøff, jeg så hvordan du tok kontakt med den ene og andre, stor beundring for det motet. Tror festen hadde blitt helt bånn i bøtta hvis jeg ikke hadde turt og dra på vorspielet på Dubliners, men akk så kjedelig å være for gammel for de kjekk gutta som også møtte opp, dere er noen kjekke karer og ikke forstår jeg at dere er single.
Matckort; 21 menn, tror jeg observerte 4 av dem etter utdeling av kort, prøvde å få øyekontakt, men blikket deres stoppet ikke opp i sveipen engang. Windows telefonene kunne ikke sjekke sukker app.

Takk til forumgjengen for en fin kveld ;)

(kvinne 44 år fra Akershus) sø. 14 sep. 2014 19:57 Privat melding

@Villrosa
Ja ok, jeg var ikke klar over at de visste dette i baren. Da gjør jeg det neste gang :)

(kvinne 51 år fra Akershus) sø. 14 sep. 2014 20:33 Privat melding

Takk @vårinn for det.

Forresten, jeg synes faktisk at @villrosa og initiativtakerne til å lage et forspill fortjener enn takk for å ta en slags vertinne/vertskapsrolle før og på festen. Dere var synlige, vennlige, inkluderende og omsorgsfulle. Dere gav en relativt merkbar gruppe en bedre opplevelse på festen, i og med at det normalt føles som en krevende event for oss vanlig dødelige å møte opp uten en gruppe. Veldig dumt at flere av dere beskriver negative opplevelser. Av og til skulle jeg ønske jeg levde på den tiden der menn gikk med hatt og stokk på gaten. Den tiden der de løftet hatten og sa "how do you do" til alle damene... ;) Høflighet mot fremmede er en mangelvare i vår tid.

Skjult ID med pseudonym Tilia sø. 14 sep. 2014 20:44

Høres ut som det var koseligere og mer vellykket treffings på Dubliners enn på selve Sukkerfesten. Og det var jo egentlig ingen overraskelse...
Men noen trives jo bedre i større arrangementer med masse folk, mens andre foretrekker litt færre folk rundt seg, og mer intime lokaler - iallfall hvis det skal kunne bli en "intim stemning"...

Skjult ID med pseudonym Sukker sø. 14 sep. 2014 21:47

Det var svært mange som koste seg i går. Hvis man liker små vennskapsgrupper så velger man det og det har jo egentlig ikke noe å gjøre med de store Sukkerfestene. På Gamle Logen vare det mulig å prate relativt uforstyrret av lyd i barområdet hele kvelden.

Alle disse årene vi har holdt på å teste forskjellige konsepter viser det seg at det er de store festene som er populæ. Både kapasitetsmassig, økonomisk og hvor mange som får glede av innsatsen er det ikke så lett å gjennomføre de mindre.

Skjult ID med pseudonym Honning sø. 14 sep. 2014 21:54

Litt av poenget med mobil var å hente frem navn på dem man treffer, og se matchtall og profil. Men det kan selvfølgelig ta litt av med mobilbruken. :-)

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 14 sep. 2014 23:32

@TS

Du mener det bør være likestilling i forhold til at kvinner også må komme bort å starte en samtale. Likestilling, sier du? Men gikk du selv bort til noen å innledet samtaler med noen? For det er det som er likestilling - at begge parter bidrar. ;-) Menn er dessverre nokså sjenerte her i landet jevnt over, så jeg må starte de aller fleste samtaler selv hvis jeg skal bli kjent med noen. Og så har jeg inntrykk av at mange menn vurderer om jeg kan være noe for dem i løpet av et nano-sekund. Dersom svaret er nei, er de ikke så interessert i hyggelig konversasjon heller….

Jeg har vært på mange fester, og hatt det veldig gøy på de fleste. De litt intime hvor man ikke spres for mye har vært de mest vellykede for meg. Det som er viktig er variert og god dansemusikk, ikke for lange køer i baren (slik at man kan våge å gå og handle uten å miste den man snakker med) og musikk det går an å snakke til uten å anstrenge seg. (Det er allerede litt anstrengende å snakke med mange nye mennesker synes mange og da bør musikken spille på lag og gjøre det lettere - ikke vanskeligere..)

(mann 47 år fra Oslo) ma. 15 sep. 2014 10:14 Privat melding

Jeg turte for første gang å gå bort til noen på en Sukkerfest. Og det skyldtes ene og alene at jeg lærer meg å danse, og har lyst til å danse, til storband-musikk. Neste gang klarer jeg kanskje også å prate...
Men enig i andre her at musikken utenom storbandet verken var dempet eller rolig, til tider ikke det jeg vil definere som musikk heller, og det i Logen... Grøss. Vet om andre steder som det vil bli spilt live jazz som det kan danses til... Men det kan vel ikke offentliggjøres her.

(mann 55 år fra Vestfold) ma. 15 sep. 2014 10:39 Privat melding

Alt for høyt støynivå så mann måtte nesten skrike for å snakke med hverandre.

Få alt sammen samlet under et tak neste gang. Det ville virke mere samlende.

Hva med en konfransier som kunne "underholde litt" og si noen ord.

Hadde forventet en annerledes fest, men dette ble alt for likt en vanlig storfest på byen.

For meg ble det alikevel hyggelig, men det er forde jeg jeg normalt trives godt på fest, og ikke for at dette var noe spesielt.

Hilsen Naturist1

Skjult ID med pseudonym Oter1 ma. 15 sep. 2014 15:38

Tusen takk for alle svar og kommentarer til mitt innlegg om Sukkerfesten. Det er hyggelig med så mange tilbakemeldinger. Men en kommentar til at flere brukte mobiltelefonen. Jeg forstod at man kunne komme i kontakt med de som stod på matchkortet via appen. Jeg forsøkte å laste ned Sukker-appen fra Google Play før jeg dro på festen, men fikk feilmelding om at det ikke var nok plass! Appen er på 13,6 Mb og internminnet på min mobil viser 44,82 Mb ledig plass, dessuten 10,75 Gb på minnebrikken. Er det noen som er tekniske nok til å forklare hvorfor det ikke går å laste den ned?

Skjult ID med pseudonym Tja. ma. 15 sep. 2014 16:41

@ Oter1: Jeg fikk det samme problemet på min forrige mobil. Den viste at det var masse plass ledig, men jeg fikk allikevel beskjed om at det ikke var plass til nye apper, eller for den saks skyld å oppdatere eksisterende.
Tror nok det var korrupt internminne i mitt tilfelle. Det virket som det hjalp en stund å stille teleffonen tilbake til fabrikkinnstillinger (slette alt), men problemet kom tilbake igjen raskt.
Endte opp med å kjøpe ny mobil.
Men jeg vet jo ikke om det er det samme med din mobil. Den jeg hadde var forøvrig en Samsung Note (første utgave).

Skjult ID med pseudonym Jo ma. 15 sep. 2014 18:41

Høres ut som min kveld til noen spurte om jeg ville komme bort til dem. Endte opp med å ha en artig kveld :). Ellers kan det hende jeg hadde dratt tidlig.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 15 sep. 2014 20:57 Privat melding

Tror dette var min femte sukkerfest en stund siden de forrige.
Husker godt hvordan min første var, jeg er extrovert så har null problem å snakke med mennesker spesielt etter et glass eller 2 så man får senket skuldrene. Jeg tror det er svært viktig å møte på voerspillene som arrangeres da man treffer mange forventnigsfulle blide mennesker uten at jaget for å treffe noe har slått inn. Jeg sto i baren på soriamoria med en gang vi kom inn og pratet med ett par menn fra kristiansand da en svært søt svensk jente prikket meg på skulderen og spurte hvor toalettet var. Etter en halvtime samtale hvor jeg 4 ganger fortalte henne hvor toalettet var gikk hun, 15 min senere gikk det først opp for meg at jeg var på singelfest. resten av kvelden var strålende. For min del har alle på soriamoria vært det da lokalet er perfekt og logistikken på disko og storband samt rolige områder er veldig bra. Ridehuset var lite egnet som partysted i mine øyne da når man tok en runde så man stort sett ryggene til folk og det er litt vrient å snakke med dem da.
Har også hørt fra flere som har vært på festene som er nede i sentrum at de ikke har vært så bra da det er lett og stikke et annet sted mellom registrering og kortutdeling.
Så tror personlighetstypene har mye å si her for hvis du er introvert og iallefall ISTJ så har man noen barrièrer så må brytes for en slik kveld og som nevnt over det å lære seg å danse og be opp til dans er en utmerket måte. Nesten alle damer liker å danse.

(kvinne 40 år fra Møre og Romsdal) lø. 20 sep. 2014 12:43 Privat melding

Finnes sukkerfester i Molde??????