Alle innlegg Sukkerforum

Reise til utlandet alene!

Vis siste innlegg
(mann 37 år fra Vest-Agder) sø. 21 sep. 2014 20:04 Privat melding

Hei,

Har i en stund nå vurdert å reise på en 2-3 ukers lang tur til varmere strøk i vinter. Og siden de fleste av mine venner er i forhold, har unger osv, og det at jeg har vært singel en stund. Ser det ut til at jeg må for første gang dra ut på reisefot alene..

Noen her inne som har gjort dette selv? Og i så fall har noen spennende reisemål de vil anbefale?

Har tidligere vært "overalt i syden" Egypt, USA, Island og en god del storbyer. Men alt er av interesse.

Gode tips/historier tas imot med takk:-)

(mann 35 år fra Oslo) sø. 21 sep. 2014 20:50 Privat melding

Har vært noen turer på egenhånd. Vet ikke hvor mye reisemålet har å si, kanskje mer hva du gjør på reisemålet om du tenker på å komme i kontakt med andre.

Vet heller ikke hva du vil se på som spennende, hva slags steder du liker å besøke.

Jeg bodde på et hostel i Island en gang, det var ihvertfall en ting jeg vil anbefale for å komme i kontakt med andre. Hadde i utgangspunktet enkeltrom, men endte opp med å dele rom med en fra USA første natta og siste natta var det noen fra Tyskland som kom sent, resepsjonen var tom, ingen nøkkel å finne, så de hadde slått seg ned i inngangspartiet. Da fikk de heller dele senga som var til overs på rommet mitt :).

(kvinne 50 år fra Nordland) ti. 23 sep. 2014 22:50 Privat melding

Du kan teste ut denne måten å reise på? http://www.inspiratour.com/about/

(mann 36 år fra Oslo) fr. 26 sep. 2014 15:28 Privat melding

Det kommer helt ann på hvordan ferier du liker da, tipper at 3uker på ett resort helt alene blir rimelig kjipt.

Men sålenge du fikser backpacking og hostel (noen gjør av en eller annen grunn ikke dette) så kan du stort sett dra hvor som helst.
Du møter alltid noen du kan henge med på hosteller.
Nå har jeg aldri hatt 3uker alene, men typ 1 uke før resten av reisefølget har kommet etter.
Du etterlyser historier.
1. costa rica, viste ingenting før jeg dro dit, fikk høre på flyplassen at jaco var ett fint sted, tok taxi i 2timer dit (kosta 150kroner), ble der 2dager lengre en planlagt pga. kule folk.
skaffet leiebil og kjørte rundt hele vestdelen av costa rica avsluttet i santa teresa som er en surfelandsby med masse hosteller og mange kule folk. ikke noe problem å tilbringe 3uker alene i dette landet.
2. hawaii (big island), hadde 4dager der før resten av reisefølget kom, leide campervan men feiga ut hver natt og valgte heller hostel og motel, møtte mange kule folk, på 3uker rekker du å øyhoppe over alle øyene.
3. italia, kanskje litt kjølig på vinteren, men helt suverent tognettverk der, masse hosteller, masse interresante byer og masse amerikanske studenter/turister overalt, amerikanere er særdeles outgoing og ikke noe problem å slå følge med en eller annen reisegjeng.

Ulempene med å reise alene er at noen av reisestrekkene kan bli litt kjedelige og så er det jo greit å være to om noe når man f.eks står midt i bushen og skal krysse en elv du håper ikke er alt for dyp med bil.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 26 sep. 2014 17:56 Privat melding

Er mange i din situasjon her inne tror jeg
har vært her 2 ganger og det er en suveren plass å komme i kontakt med folk(amerikanere, canadierne er litt så som så fransktalende kan knapt engelsk) nå var vi riktignok 2 og 4 men hadde glatt reist dit alene bare kostet litt mye nå i julen. men november og mai får du kanonpriser her
http://temptation.originalresorts.com/cancun/index.asp

(mann 37 år fra Vest-Agder) fr. 26 sep. 2014 20:59 Privat melding

Takker for gode tips.

Er nok ikke helt Backpacker/hostel typen. Når jeg skriver opplevelser, tenker jeg kanskje litt ala dykking, fjellvandring, rå naturopplevelser, begivenhetsrike roadtrips osv..

Vurderer Sentral Amerika - Sør Amerika, starte i Cuba eller mexico og få med meg Costa Rica, Peru og til slutt Brazil.. Så regner med å sette av en mnd i stedet for en 2-3 ukers tur..

Wolfie: Når på året var det du reiste til Cancun?
Noen spesielle områder, hoteller du vil anbefale?

(mann 46 år fra Oslo) fr. 26 sep. 2014 21:50 Privat melding

Du må lese da mai var best fuktighetsmessig men november var kanon dert og sesongen går fra november til mai. Hotell har du og i linken det er bra for party og komme i kontakt med folk har også en rolig del.
Isla mujeres er et must samme for meg var Xcaret med cancun så har du og kort vei sørover i mellom amerika og båt over til cuba.