Alle innlegg Sukkerforum

Følge med hodet eller hjertet?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MannKen ma. 29 sep. 2014 18:20

Jeg og ei venninne har kjent hverandre i mange år, og hun vil at vi skal bli sammen, men jeg ønsker at vi skal være venner.

Vi har en helt naturlig kjemi, og jeg tror ikke det har vært pinlig stillhet en eneste gang. Det er alltid bra stemning når vi henger sammen.
Hun er også ganske pen..penere enn meg.

Hvis jeg bare følger de følelsene, så hadde et forhold vært perfekt. Problemet er at hun har null disiplin. Hun har teite problematiske tidligere forhold, hun ar avhengig av bekreftelse fra menn og har derfor hatt MANGE sexpartnere, hun er 34år og og uten utdanning, hun røyker mye, har et dårlig kosthold, hun klarer ikke å respektere at jeg ikke ønsker et forhold, og hun blir like såret hver gang hun prøver seg, og jeg takker nei.

Hvis man plukker ut en og en av disse situasjonene, så kan man si at "utdanning klarer man seg uten", "alle sexpartnerne er bare forhistorie", osv osv...men jeg ser det i en helhet som et karaktertrekk. Jeg ser ikke for meg at vi kan ha et stabilt forhold.

Så hva skal man gjøre i en slik situasjon? Det er ingen jeg heller vil henge med enn henne...men jeg ser for meg at det bare blir rot hele greia. Da ender vi opp uten noe slags forhold.

(kvinne 43 år fra Akershus) ma. 29 sep. 2014 18:50 Privat melding

"Listen to your brain. Your heart is an idiot."

Passer ikke alltid. Men hodet mitt får meg i mindre trøbbel enn hjertet mitt. Samtidig gjør trøbbelet meg til et helere menneske på et vis.

Sånn - nå hjalp jeg deg ingen verdens ting.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 29 sep. 2014 20:22 Privat melding

Var i lignende situasjon for et par år siden, valgte å satse, men alt gikk til helvetes og har nå ingen kontakt med henne. Enkelte personer passer dessverre kun som venner, hun kommer ikke til å forandre seg av at dere blir sammen, ihvertfall ikke i den retningen du vil... Det at du må spørre her betyr vel egentlig at du vet svaret på ditt eget spørsmål...

Skjult ID med pseudonym kvinne ma. 29 sep. 2014 20:25

Du har jo selv svaret og sier det selv i første setning: "Jeg ønsker at vi skal være venner"

(kvinne 43 år fra Buskerud) ma. 29 sep. 2014 20:47 Privat melding

Har du pratet med henne om hvorfor du avviser henne? Hvis ikke, kan du risikere å miste henne som venninne uansett.

(kvinne 46 år fra Akershus) ma. 29 sep. 2014 22:44 Privat melding

Du må følge både hode og hjertet ditt, du sier jo selv at du mangler de følelsene og det er det hjertet ditt forteller deg, mens hodet ditt forteller deg at du allerede har funnet mange ting du missliker hos henne og som neppe vil forandre seg til det bedre etter som tiden går. Du har jo egentlig tatt valget selv, det ser bare ut som du vil ha en bekreftelse fra oss på at du gjør det riktige.Du gjør ikke henne en bjørnetjeneste med å gi inn i ett forhold hvor du bare føler for vennskap. Lykke til, håper du klarer å forklare henne dette på en skikkelig måte slik at dere kan bevare vennskapet.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 30 sep. 2014 00:40

Jeg lar aldri hjertet tar avgjørelser ihvertfall. Blir bare surr.
Beste er å la hjernen og fornuften styre. :P

(kvinne 46 år fra Vestfold) ti. 30 sep. 2014 00:49 Privat melding

Det er sant og fornuftig, men lettere sagt enn gjort @powpowgutt.
Ikke lett å tenke klart når man er skikkelig forelsket og betatt ;)

Skjult ID med pseudonym metoo ti. 30 sep. 2014 00:53

Hun kommer mest sannsynlig ikke til å like å være nummer to hvis du får et forhold og den nye dama di vil slite med en "venninne" som prøver seg på deg med jevne mellomrom. Dette er enkelt: Dere vil forskjellige ting. Ja, akkurat nå trives du i hennes selskap hvis det går på dine premisser, men saken er at det er å gjøre dere begge en bjørnetjeneste. Si tydelig at det aldri kommer til å blir dere to (ikke at det bilir vanskelig eller noe sånt bull shit som trigger Romeo og Julie-genet). Du har kun rent vennskap å tilby. Hvis hun respekterer det så har hun prøvd seg på deg for siste gang.