Alle innlegg Sukkerforum

Aldersforskjell

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Oter1 to. 9 okt. 2014 21:07

Jeg har vært med en stund, men ennå ikke sendt meldinger. Jeg finner ofte jenter hvor jeg liker utseende og profilteksten godt, og vi har en høy match så jeg kunne tenke meg å skrive, men så er det en begrensing da, jeg er noen år eldre enn den grensen hun har satt for sin drømmepartner, selv om matchtreet har mange grønne blader og blomsten for alder ikke er vissen. Virker det frekt å sende en melding til noen som ønsker seg litt yngre menn enn det jeg selv er eller bør man respektere det de skriver? Jeg kan jo ikke få noe annet enn et nei eller ikke noe svar i det hele tatt?

Skjult ID med pseudonym hjerteress to. 9 okt. 2014 21:11

Jeg ville ikke sendt mld., men kanskje jeg ville satt et hjerte.
Da kan personen selv velge å respondere på tross av alder.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 9 okt. 2014 21:20

Er du over grensen, så burde du ikke sende melding.
Hun ser helt sikkert at du har besøkt henne og om hun skulle syns du virket interessant til tross for å være utenfor alderen hun søker, så tar hun kontakt med deg.

Sender du melding så respekterer du ikke det hun har skrevet, eller så viser du at du ikke har lest profilen hennes for eller så hadde du jo sett at du var for gammel.
For deg er det tap - tap situasjon og det kommer ikke noe godt ut av å sende melding.

Jeg ville ikke ha sendt melding ihvertfall...

Skjult ID med pseudonym durrr to. 9 okt. 2014 21:29

Ser du for deg at det er realistisk at dere er bra sammen, så bør du absolutt sende melding. Hvis du har rett, så kommer jo hun til å sette pris på det. Tar du feil, så tar du feil. Verden går ikke under.

Skjult ID med pseudonym Calvados to. 9 okt. 2014 21:35

Jeg sender gjerne meldinger dersom jeg er et år eller to "for gammel". Hun ene jeg sendte til skrev tilbake at hun ikke var absolutt på alderskravet, hun hadde bare skrevet noe som passet omtrent til ønskene sine. Så mitt råd er å sende en melding, det verste som skjer er at du ikke får svar... :-)

Skjult ID med pseudonym kvinne to. 9 okt. 2014 21:38

Det skjer jo hele tiden at man tar kontakt utover aldersgrensene som står i profilen. Jeg får stadig vekk henvendler fra menn som er både yngre og eldre enn det jeg har satt. Og det gjør ihvertfall ikke meg noe :)
Hvis det er en hyggelig fyr som passer til mye av det jeg ønsker så gjør det ikke noe om han er noen år yngre/eldre enn det jeg i utgangspunktet søker etter.
Men dette handler vel litt om aldren på de involverte. Og hvor stor aldersforskjellen er.
Jeg er i slutten av 40 åra og har søkt 5 år opp og 5 år ned i alder. Men jeg har snakket med og også vært på date med menn som er 10 år yngre/eldre....

Skjult ID med pseudonym Smilla to. 9 okt. 2014 22:04

Det er aldri galt å sende en hyggelig melding :)

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 9 okt. 2014 22:13 Privat melding

Et par-tre år burde ikke bety noe, for de aldersgreiene er jo bare for å finne noe man tror passer. Snakker vi at dma er 24 og har satt alder 23-34 og du er 43 så blir det kanskje ikke fullt så fett.

Min er på 38 bare fordi jeg innbiller meg at jeg er så ung enda, selv om jeg ser at det er flere menn som har passert 40 som man virkelig ikke skulle tro hadde det. Og..selvfølgelig omvendt. Merkelig hvor mange eeeeeldgamle 36-åringer det er her..høhø

(mann 44 år fra Oslo) to. 9 okt. 2014 22:43 Privat melding

Bare å sende mld uansett alder. Mest sannsynlig NULL svar uansett :(

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 9 okt. 2014 23:06

Ehh.. Alderen er jo der for en grunn da. Kanskje greit å respektere den?
Er det bare jeg som tenker sånn altså?

Skjer jo ikke at jeg sender melding til jenter hvor jeg er utenfor alderssøket til. Samme om jeg er utenfor med 1 eller 10 år, enten for ung eller for gammel.

Skjult ID med pseudonym arneand to. 9 okt. 2014 23:21

@jente to. 9 okt. 22:45
Whut?
Jeg styrer unna om jeg BLIR så gammel som dama har satt som max det året ;p

Skjult ID med pseudonym Dag to. 9 okt. 2014 23:29

Bryr meg ikke om de grensene, og har da møtt mange opp gjennom periodene her inne, hvor jeg iflg "krava" var noen år for gammel.

Snakker utrolig sjelden om alder også, med disse unge freshe sukkerbertene ;-)

Skjult ID med pseudonym metoo to. 9 okt. 2014 23:48

Respekter det. Dersom du mener at dere kunne passet svært godt sammen (av andre grunner enn at du synes hun er pen) kan du alltids tillate deg å legge på 2-3 år i forhold til det hun ønsker. Jeg ville ikke tøyd strikken mer enn det. For de fleste er det neppe en absolutt grense, men du bør kanskje ha noe å kompensere med /vekke interesse med dersom du fraviker hennes tanker om passende alder.

Skjult ID med pseudonym durrr fr. 10 okt. 2014 00:59

Jeg tror at jentene i teorien har en absolutt grense men i praksis faller den bort når/om hun blir sjarmert. Jeg har opplevd å lese "du må være høyere" og jenta er kanskje 15 cm høyere. Likevel har vi hatt en førstedate. Folk (inkludert jenter) vet ikke hva de vil ha.

(mann 52 år fra Oslo) lø. 11 okt. 2014 06:40 Privat melding

Noen få år over er greit, men ti er for mye. Det verste som kan skje er jo at hun ikke svarer og blokkerer deg...

Skjult ID med pseudonym durrr lø. 11 okt. 2014 15:11

Alder ER kun ett tall. Men bare hvis kvinnen ellers er riktig for meg. Det folk må forstå, er at attraksjon er ikke et valg. Blir jeg tiltrukket så spiller ikke alder noe rolle i hodet mitt. Gir fullstendig beng i at dama er kanskje 15 år eldre.

Skjult ID med pseudonym EQ lø. 11 okt. 2014 20:37

Da jeg var 24 hadde jeg det kjempekjekt med en dame på 35 som var full av liv og var med på alt. Det ble slutt etterhvert av helt andre årsaker og senere da jeg var 34 ble jeg kjent med en jente på 22 som var energisk som meg og som samtidig faktisk var reflektert og på et sett voksen nok for meg og vi hadde det rett og slett fantastisk. Det endte med et vennskap som er noe av det sterkeste jeg har opplevd.

Dette har ledet meg til å mene at alder er ikke det som betyr noe men snarere livssituasjonen man er i. Hvis man er på samme stadium (og det kan du i dag være både når du er 25, 35 og i enkelte tilfeller 45) så kan man ha det kjempekjekt sammen. Når det er sagt så er dette helt individuelt og nett-dating er nok stedet hvor du ligger mye dårligere an dersom aldersforskjellen er stor enn i det virkelige liv.

Er du 1-2 år unna grensen? Send melding allikevel... hva har du å tape?

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 11 okt. 2014 21:16 Privat melding

@Eowyn jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv, helt enig med deg :)

Skjult ID med pseudonym jaudå lø. 11 okt. 2014 21:40

@ts
Så lenge du sender hyggelige meldinger og tar et nei for et nei, så er det jo bare å skrive! Folk uttrykker seg forskjellig om det meste, noen mener "absolutt" alder, andre "veiledende". Hvis noen blir sur for at du "snakker til dem" så dem om det. Dog et forbehold for profiler der det presiseres i tekst at det ikke ønskes kontakt med personer over foretrukket alder, da hadde jeg latt vær å sende melding hvis jeg var i den kategorien.

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 11 okt. 2014 22:08 Privat melding

@Ts

Alle er forskjellige, noen fraviker, noen ikke, men jeg skjønner ikke at det kan skade å ta kontakt. Jeg får flere meldinger fra gutter som er utenfor den alderen jeg har satt og det er lov å prøve seg så lenge de respekterer et avslag. Alder har en stor betydning for meg ...men det er når det er snakk om 10 år pluss/ minus.

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 11 okt. 2014 22:25

@ts
TIL (Today I Learned)
the "half your age plus seven" rule for dating has been around since at least 1901.

http://www.reddit.com/r/todayilearned/comments/2ivrpw/til_the_half_your_age_plus_seven_rule_for_dating/

http://en.wikipedia.org/wiki/Age_disparity_in_sexual_relationships#The_.22half-your-age-plus-seven.22_rule

The "never date anyone under half your age plus seven" rule,,
is a rule of thumb sometimes used to judge whether the age differences in their potential intimate relationships
are socially acceptable within a Western-oriented culture.

Often said to be a French maxim, it appeared in Max O'Rell's "Her Royal Highness Woman" in 1901
and John Fox, Jr.'s "The Little Shepherd of Kingdom Come" in 1903,
and in American newspapers in 1931, attributed to Maurice Chevalier,
and in the 1951 play The Moon Is Blue by F. Hugh Herbert.

However the rule has been criticised as being more accurate for men than women,
and for allowing a greater maximum age for a woman's partner later in her life than is actually socially acceptable.

;p