Alle innlegg Sukkerforum

Ting som flyttes mellom far og mor

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Godsomgull fr. 17 okt. 2014 13:06

Hei. Jeg har barn 50% av tiden og prøver å unngå at barna må pakke mye hver gang, men noe må det jo bli. Vi voksne har nå en diskusjon vedrørende Playstation Spillkonsoll. Er dette en naturlig ting å dra frem og tilbake hver uke? Takk for tilbakemeldinger. God helg.

Skjult ID med pseudonym John Doe fr. 17 okt. 2014 13:08

Ting som er ungenes,bør vel de få bestemme over selv. Det er jo ikke de sin skyld at dere ikke bør sammen?

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 17 okt. 2014 13:29 Privat melding

Mine unger tar med seg det de selv ønsker fram og tilbake av klær og ting . Ja play station osv ..

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 17 okt. 2014 13:52 Privat melding

sånne konsoller er en dyr ting,,dessuten så er det jo ikke barnas feil at ting er som dem er ...og til syvende og sist så er det dem det går utover uansett om man på en måte vill "straffe" den andre forelderen av andre årsaker.....så la dem ta med seg det de ønsker,,med måte selfølgelig :)

(kvinne 44 år fra Oslo) fr. 17 okt. 2014 14:00 Privat melding

Ja, dette er en helt ny konsoll kjøpt av den forelder som har dårligst råd og det er redsel for at det skal gå i stykker som egentlig er greia her. Det meste kan fint tas med frem og tilbake men jeg tenker at et sted går kanskje grensen. Men mulig jeg tar feil...og det er jo derfor jeg ber om råd her. Takk for svar så langt

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 17 okt. 2014 14:10 Privat melding

som barn så er jo gjerne en sånn spill konsoll eller pc noe av det "kuleste" man kan få og det å ikke få lov vil nok få sine ulemper hehe ;)....men hvorfor skal den plutselig gå istykker da?? hva med kanskje å ha en dialog med far om dette? ja...vi snakker om barn her og ting går i stykker og vi som voksne kan jo ikke la være og passe på for dem,det er jo slik dem lærer og ta vare på tingene sine og gjør dem ikke så kommer de garantert til å erfare hva som skjer...

(kvinne 44 år fra Oslo) fr. 17 okt. 2014 14:27 Privat melding

Far synes det er helt fint å flytte frem og tilbake for da slipper jo han å kjøpe. Så nå er jeg her for objektive råd. Er det jeg som er en tulling, så tåler jeg å høre det :-)

Skjult ID med pseudonym klodrik fr. 17 okt. 2014 14:33

Vi har 2 stk Playstation 3. Fås kjøpt relativt rimelig brukt. Selv synes jeg at en slik boks er for tung til å flyttes til stadighet, og det er fort gjort å glemme eller miste smådeler.

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 17 okt. 2014 14:58 Privat melding

syns ikke du skal tenke så mye på den saken jeg da :) la dem få det med seg :)klart at ting blir lettere om en har sånne ting på hver sin plass,,men uansett om man får kjøpt brukt eller billig så koster det allikevel penger..

(kvinne 39 år fra Akershus) ma. 20 okt. 2014 07:52 Privat melding

Jeg mener det er helt tullete å dra på en spillkonsoll hver uke.
Det er nok av ting som skal med uansett, og hos oss har vi helt fra starten hatt det sånn i forhold til dette at leker, spillkonsoll etc "hører til" i huset til den som har kjøpt det, alternativt det den sidens familie/venner har kjøpt :)
Ikke fordi vi ikke er venner, vi samarbeider helt strålende, men fordi vi da slipper å diskutere hvor gaver etc skal (spesielt kjekt da han var yngre og farmor kjøpte bråkete leker ;-) )

Spillkonsoller må vel demonteres og kobles opp, og det er jo et forferdelig unødvendig styr. Hvis h*n skal ha en konsoll også hos far, så må jo far da kjøpe. Jeg har Wii hos meg, han har ingenting hos far, null problem! :-)

Jeg er helt eng i at det ikke skal gå ut over barna at mor og far ikke bor sammen, hans80, men det er noe med hva som er hensiktsmessig å "styre med" hver uke :) Ipad er "innafor" (det er som å ta med seg en bok), spillkonsoll med tilhørende duppeditter er i min verden totalt utafor. Så vidt jeg skjønte så er konsollen i dette tilfellet i tillegg kjøpt av den forelderen som har dårligst råd, mens den andre forelderen ikke ønsker å bruke penger på det. Hvem skal da kjøpe ny hvis flyttingen gjør at den går i stykker? Hvis den går i stykker hos den som ikke har kjøpt den? Er det ok at én forelder sparer penger på slike ting fordi den andre har kjøpt?

Hvis du ønsker at barnet ditt skal ha en spillkonsoll hos deg, så kjøper du en, hvis du ikke har råd eller ikke vil, så lar du være :) Å kunne spille spill er ikke en menneskerett, og tviler på at barnet får varige traumer av å ikke kunne spille hver dag ;)

Å "bitche" på treningstøy, skolesekk, sykkel, og andre ting ungene _må_ ha er en helt annen greie, men her er det snakk om en overskudds/luksusartikkel :)

(mann 38 år fra Vestfold) ma. 20 okt. 2014 08:07 Privat melding

det finns da værre ting enn å la barna ta med seg noen duppeditter,,,om dem har lyst til det...men noen har "strenge" regler på sånt. og det må de få lov og ha,,men jeg syns det blir som å straffe barna...og den greia med at det min familie kjøper blir her og det din kjøper blir der? må være noe av det mest tullete jeg har hørt....men det er min mening.....

(kvinne 39 år fra Akershus) ma. 20 okt. 2014 09:00 Privat melding

Hvordan blir det som å straffe barna hans80? Supert om du kan utdype litt mer :)

Kan du være så snill å forklare hvorfor du mener at en tydelig og klar, men løs avtale, når det gjelder fordeling av gaver til jul og bursdag er tullete? :)

(kvinne 46 år fra Akershus) ma. 20 okt. 2014 18:36 Privat melding

Jeg synes barna skal få lov å velge selv, men det har jeg skjønt ikke fungerer i virkeligheten, hos meg får de ta med alt til far, men ikke omvendt. Du får gjøre hva du mener er best. Jeg tenker at tingene barna får er deres og da er det opp til dem å bestemme hva de skal gjøre med tingene. Min eldste har tatt med seg x box'en til faren flere ganger uten at den har blitt ødelagt.

(mann 38 år fra Vestfold) ti. 21 okt. 2014 10:07 Privat melding

Hva har dette med avtale å gjøre ? Om du nekter barna dine å ha med noe til den andre forelder fordi "du" har kjøpt det og det skal være hos "deg" så kan vel ikke det bli noe annet enn å straffe vel? Eller har du en annen forklaring på det? Nå vet jeg ikke hvor store barna dine er men jeg kan aldri tenke meg at dem ikke har spurt hvorfor dem ikke har fått lov å ha
Med seg et par ting de har hatt lyst å ha med ... Sier du at " nei det har vi kjøpt her" så det blir her da eller ? Jaja...

(kvinne 39 år fra Akershus) ti. 21 okt. 2014 11:38 Privat melding

@hans80:
Hvem har sagt at jeg nekter sønnen min å ta med seg noe som helst til sin far? Ikke jeg ihvertfall. Du må ikke tolke alt i verste mening med én gang.. ;-)

Vi har praktisert fordelingen av gaver på den måten siden han var bitteliten, men jo større han har blitt jo mer har han bestemt selv. Nå praktiseres ikke den regelen i stor grad i praksis lenger, fordi han bestemmer selv hvor han vil ha hva.

Jeg er usikker på om du har barn eller ikke selv, Hans80, og siden du har blokkert meg så får jeg ikke sjekket (pokker, haha :-) ).

Grunnen til at vi hos oss startet med den avtalen om fordeling av gaver er at da har man én mindre grunn til å havne i tåpelige diskusjoner.

Vi samarbeider ekstremt godt, mye tror jeg skyldes at vi på et tidlig tidspunkt ble enige om en del "kjøreregler" for hvordan hverdagen skal løses. Jo flere ting som er fastlagt, jo mindre misforståelser og frustrasjoner får man, noe som i siste enden er best for barne (mener jeg :-) )

Du må gjerne være uenig med meg, og det er mange måter å løse dette på, og jeg tror at de fleste velger de løsningene som er best for _sin_ familie og sin(e) barn..

Jeg tenker at om TS og Xen hadde hatt en slik avtale vedrørende større innkjøp, så hadde de nå sluppet å krangle/diskutere om denne Playstationen skal hit eller dit , og barnet hadde også sluppet å forholde seg til at mor og far er uenige om en sånn filleting som et tv-spill egentlig er.

(kvinne 50 år fra Hedmark) ti. 21 okt. 2014 12:47 Privat melding

Her er også vandring mellom pappa'n og meg, men her er det i hovedsak bamser, tlf, ds og andre småting som er med tur-retur.
Klær og større spillkonsoller er som regel enten her eller der over tid og noe har han dobbelt av så han slipper og flytte over...
Men nå er jeg ikke så stor fan av alle disse spilltingene heller da så det er greit for meg at det er hos faren over tid :)

(kvinne 44 år fra Akershus) ti. 21 okt. 2014 19:28 Privat melding

Enig med Smylfz jeg. Mange variasjoner av avtaler, men uansett best med avtale slik at det blir minst mulig styr og unødvendig uenighet.

(mann 38 år fra Vestfold) ti. 21 okt. 2014 19:36 Privat melding

@ smylfz

Du skriver jo selv " det som tilhører Huset" kanskje ikke så rart man tolker det den veien som jeg gjør? eller? hehe :)

men da er jo saken klar da hvis de får lov å ha med ting til den andre forelderen hos deg,du bare beskrev det sånn at de ikke fikk lov,,,altså utenom den "ipaden".....

forøvrig så er guttungen 13 år..og ja han har stort sett fått lov å få med det han har hatt lyst til med litt kontroll og hvor nødvendig det er eller ikke med tanke på hvor lenge han skal være borte...
Jeg har også faktisk tenkt tanken på å "nekte " ham å ha med ting ,,kule klær etc av den grunn for å poengetere for "mor" at det å forsørge et barn med klær,leker og div bør være litt likt og ikke bare at det går på den ene forelder,,,for av min egen erfaring og mine bekjente er det mange foreldre som utnytter sånne situasjoner...eneste det går utover er jo barna.....

(kvinne 39 år fra Akershus) ti. 21 okt. 2014 22:44 Privat melding

@hans80:
Vi er nok enige, sånn egentlig, jeg hadde bare lyst til å diskutere litt :-D

Skjult ID med pseudonym metoo on. 22 okt. 2014 19:14

Ser jeg går litt mot strømmen. Men ingenting pakkes fram og tilbake. Hun går på skolen og hentes av faren der og motsatt. Uten noe stæsj med seg. Selv ikke et kosedyr. Har kosedyr begge steder. Det som står hos mor står hos mor, og det som står hos far, står hos far. Sånn er det bare og sånn har det alltid vært- Ja, det betyr at slalom er ut hos den ene hvis slalomskiene er hos den andre. Hvis det derimot er en planlagt tur på slalom, kan det selvsagt avtales levering som et unntak. Kan telle på to hender hvor mange ganger dette har skjedd. Hun er så vant til det og vet hvor hva er, derfor spørres det heller aldri… veldig greit, men er nesten litt overrasket over det selv.. :)

Ville aldri vært aktuelt å be om å låne f.eks play station hit. Har ikke engang tenkt tanken. Det har du her. Her kan vi spille monopol… osv. :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 22 okt. 2014 19:41

Du går jo ikke mot strømmen. Folk har forskjellige måter å gjøre ting på og det er jo ganske logisk at ting ikke flyttes mellom når hun blir hentet på skolen.
Det er selvsagt mer naturlig at ting kan bli flyttet mellom to plasser om hun hadde blitt hentet hjemme hos deg og han.

Og ut i fra det jeg ser så praktiserer dere stort sett dobbelt opp. Det er det ikke alle om gjør og det er selvsagt et slik tilfelle hvor det å flytte ting mellom to plasser er mest aktuelt.

Skjult ID med pseudonym metoo on. 22 okt. 2014 22:43

Nei, det er veldig lite dobbelt opp. Nok klær er det dog begge steder. Regntøy osv er mest på skolen og tas med hjem i helgen og tilbake på skolen på mandag. Poenget er at masse ting finnes bare ett sted og masse ting bare et annet. Det spillet får du spilt der, et annet her. Den filmen har du der, en annen her. Jeg har ikke playstation eller wee eller andre duppeditter unntatt ipad. Hvis et bursdags-selskap feires der så blir gjerne alle gavene igjen der. Hvis det feires her blir de igjen her… Skjønner godt de som gir etter for å pakke masse fram og tilbake. De har jo ikke valgt å ha to hjem, men her har det gått fint å droppe det. Mobilen er vel egentlig det eneste som av logiske årsaker er med fram og tilbake.

Skjult ID med pseudonym Godsomgull to. 23 okt. 2014 01:07

Konklusjonen her er vel at vi alle gjør forskjellig :-). Jeg synes absolutt ikke at ting som kjøpes av den ene skal nektes å tas med til den andre..Men...jeg synes samtidig at det er noen få ting som det bør være lov å beholde på ett sted, deriblant spillkonsoller... Ski dras f.eks heller ikke frem og tilbake hver uke (av praktiske årsaker) men vi er heldige og bor i nærheten av hverandre slik at henting/levering av ekstra ting går greit. I prinsippet ønsker jeg minst pakking hver uke for at barna skal slippe 'flyttefølelsen" hele tiden, men dersom barna absolutt vil dra med seg favorittklær osv, så må de få lov til det.