Alle innlegg Sukkerforum

Misunnelse

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym på date ti. 21 okt. 2014 22:05

Hva er det beste å gjøre når man oppdager at noen ikke tåler din suksess og ikke kan glede seg med deg? Man merker seg at de begynner å motarbeide deg, Noen gode råd?

Skjult ID med pseudonym Sjokkis ti. 21 okt. 2014 22:07

Distansere deg, såfremt du kan. Du trenger ikke slike folk i livet ditt.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 21 okt. 2014 22:08 Privat melding

Gni det i trynet dems eller ignorer det, slike mennesker er som gift i hverdagen, og fortjener ingen anerkjennelse

Skjult ID med pseudonym Bella ti. 21 okt. 2014 22:09

Unngå dem.

Skjult ID med pseudonym Phantom ti. 21 okt. 2014 22:12

Jeg vet om en sang for dette problemet:
http://www.youtube.com/watch?v=1H-Y7MAASkg

Skjult ID med pseudonym cruella ti. 21 okt. 2014 22:17

“People Only Rain On Your Parade Because They Are Jealous of Your Sun and Tired of Their Shade”

Skjult ID med pseudonym Antro ti. 21 okt. 2014 22:18

Jeg skjønner ikke....mennesker som deg som skal skryte av deres egen sukess, burde dere rett og slett ikke takle at alle folk ikke liker dere og det dere har fått til. Hvorfor er akkurat det du har fått formelen på suksess lurer jeg på....

Det virker som om dere ikke har kontroll over deres eget følelsesrepertoar når dere hele tiden skal vræle ut om Janteloven og ditt og datt. Enormt behov for støtte, det er det dere søker;)

Skjult ID med pseudonym Enok ti. 21 okt. 2014 22:23

Gi beng i vedkommende. Det er nok folk der ute, både på venne og kjærestefronten til at man ikke trenger slike i livet sitt. Jeg har selv kuttet ut folk som blir et energisluk.

Skjult ID med pseudonym Antro ti. 21 okt. 2014 22:29

Northug trodde han var noe, endte opp med å kjøre i fyllla.

Solskjær trodde han var noe, fikk sparken i Cardiff.

Idar Vollvik trodde han var noe, har gått konkurs utallige ganger..

Og listen er lang...............

Lenge leve janteloven!

Skjult ID med pseudonym på date ti. 21 okt. 2014 22:32

@Antro

Hva mener du? Skjønte ingenting av det du skrev?

Takk for gode råd over her. Jeg har da evnen til å glede meg med andres glede og derfor har liten forståelse for at andre ikke unner meg det sammen. Blir så overrasket gang på gang. Skryte vet jeg ikke hva er, bare ekte glede som jeg ikke så lett kan holde inni meg. Det bare bobler over. Det som hjertet er fylt av renner munnen over med....er det ikke sånn? At andre ikke har evnen til å glede seg med meg, er ikke min skyld og det fortjener ikke å bli bremset eller sabotert. Men det er vel sånn man kan kjenne igjen hvem som er ekte venner. De gleder seg med meg og jeg med dem. Det er vel egentlig bare synd på dem som er misunnelige. Og ja, jeg får ta avstand. Det triste ved det er at det er min kjære søster. Vi hadde et flott og fint forhold da jeg ikke var begynt å finne meg selv og min styrke. Nå når jeg har blitt sterk og vet at jeg kan få til alt jeg ønsker, støtter hun meg ikke lenger, men tvert i mot.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 21 okt. 2014 22:34

Beste er vel å finne noen som faktisk tåler din suksess og som kan glede seg med deg. Ikke verre enn det egentlig. :)

Skjult ID med pseudonym på date ti. 21 okt. 2014 22:40

@Antro

Tror du mener - Hovmod står for fall.

Det er noe helt annet og passer ikke i denne tråden.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 21 okt. 2014 22:47

Det blåser alltid på toppene, og det vil alltid være mennesker som prøver å dra andre ned. Ned til sitt nivå, slik at man lettere kan møtes....

Din oppgave her i livet er å finne likeverdige venner. Ikke som i suksess og karriere, men som i rause mennesker som vil deg vel og som du vil vel, der dere kan lære av hverandre, støtte hverandre og ha det fint!

Jeg har forståelse for at slikt kan være vanskelig mellom søsken. I alle fall i perioder. Jeg tror ikke det er så klokt å skape avstand til din søster. Da tror jeg begge vil kunne tape i det lange løp. Du ER ikke din suksess. Du er i så fall mer din indre styrke som skaper din suksess. Bruk heller din indre styrke på klokskap. Klokskap til å akseptere at dette ikke er så lett for henne nå, klokskap til å ikke la suksessen gå til hodet på deg, men la henne se at du er den samme søsteren hun alltid har hatt, klokskap til å ikke få henne til å føle seg dum osv. Først da har du suksess i min verden. Et virkelig dyktig menneske trenger ikke å tråkke andre ned for å kjenne sin egenverd. Vær raus med din søster. Vær DEG, ikke jobben din :-)

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym på date ti. 21 okt. 2014 23:05

@z

Takk for veldig godt råd. Du er en klok dame. Du har helt rett. Ikke så lett kanskje å tåle andres suksess. Men hun har fått så mye mer enn meg her i livet. Mann, hus, barn, utdannelse. Jeg har aldri vært misunnelig og har unnet henne alt hun har fått i livet. Jeg er alene med min sønn og har ikke lang utdannelse. Men hun har fått dårlig helse og kan ikke jobbe fullt. Jeg har opparbeidet meg en god lønn og klarer meg bra. Har også funnet en indre styrke som gjør at jeg blomstrer. Jeg har alltid vært den som har latt henne skinne og få være den klokeste. Og jeg tråkker ikke ned henne fordi om jeg viser meg som den jeg har blitt. Jeg har nemlig blitt meg selv bevisst. Jeg har satt en annen pris på meg selv og jeg lar meg ikke tråkke ned lenger. Jeg har vært undertrykt altfor lenge. Har hun vært glad i meg bare fordi jeg var en som hun kunne være overlegen?

Skjult ID med pseudonym Z ti. 21 okt. 2014 23:12

Man blir ikke glad i noen pga status, overlegen, underdanig, overdanig.
Man blir glad i noen fordi man kjenner vedkommende.
Du snakker om din søster.

Du beskriver det jo selv. Ting går i faser. Du har vært misunnelig på henne, nå føler du hun er misunnelig på deg. Kanskje hun føler seg "fanget" av eget liv? Kanskje hun er sliten? Kanskje det er sårt å ikke være frisk og ha lite overskudd? Kanskje hun egentlig er litt deprimert? Kanskje dette ikke handler om deg i det hele tatt? Handlet det om din søster når du var alenemor med dårlig råd, eller om din egen situasjon i forhold til hennes glansbilde?

Du har nok ikke vært undertrykt altfor lenge. Du har latt deg undertrykke av noe eller noen. Og dette har skjedd fordi du ikke kjente din egen ryggrad, din egen styrke. En liten nyanseforskjell :-) Det forteller også noe om at livet går i faser, at noen ganger så trenger man litt "schlækk" fra sine nærmeste.

Vær raus. Du har alt å vinne på å være raus.
Du trenger ikke å gjøre så mye annet enn å ikke gjøre noe :-)
Bare la det være litt sånn som det er.....men vær glad i henne.

Skjult ID med pseudonym på date ti. 21 okt. 2014 23:18

@z

Det er det jeg gjør. Jeg gjør ikke noe. Jeg observerer bare. Som jeg skrev, jeg har aldri vært misunnelig på henne. Det er ikke i min natur. Derfor har jeg ikke behov for å trykke henne ned nå. Jeg bare undrer meg over hvor forskjellige man kan være i holdning til sine kjære. Jeg har ikke behov for å markere meg over for henne. Du har rett i at det er jeg som har latt meg undertrykke. Og du har rett i at hun er sliten og har lite overskudd. Jeg lar henne være i fred. Jeg bare skulle ønske hun ikke var så misunnelig. Det at hun er misunnelig gjør at jeg ikke så lett som før bare tar telefonen for å slå av en hyggelig prat. Jeg blir veldig reservert og ja, mister interessen for henne. Dessverre.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 21 okt. 2014 23:20

Sorry! Jeg lest for fort :-)
Jeg leste at du hadde vært misunnelig på henne en gang i tiden!

Skjult ID med pseudonym Z ti. 21 okt. 2014 23:22

Hun er misunnelig fordi hun selv ikke er tilfreds. Hun er misunnelig fordi hun selv ikke helt har det som hun ønsker å ha det innvendig.

Ha omsorg, kjærlighet og raushet overfor henne.....hun trenger nok det.

Skjult ID med pseudonym på date ti. 21 okt. 2014 23:26

@Min mor sider det sammen som deg @z. Hun er også en klok kvinne.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 21 okt. 2014 23:29

Dette har jeg sagt mange ganger, men andres reaksjoner eller mangel på sådan har sjelden med deg å gjøre. Svært mye handler om indre liv. Eller mangel på nettopp indre liv, vitalitet, energi....