Alle innlegg Sukkerforum
(mann 38 år fra Vestfold) on. 22 okt. 2014 22:50 Privat melding

Hvor lenge singel er dere jenter før dere er ute på "shopping" igjen?

Har litt på følelsen at veldig mange av dere er rett påan igjen etter bare uker og få måneder etter et forhold liksom...

Hvor lang tid imellom går det fra et brudd til en ny date?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 22 okt. 2014 22:54

Regner med det varierer fra dame til dame, men ja, jeg har selv en gang for lenge, lenge siden vært borti ei som ikke hadde vært singel spesielt lenge og det etter et lenger forhold.

(kvinne 46 år fra Akershus) on. 22 okt. 2014 23:12 Privat melding

Det tok meg 4 mnd før jeg meldte meg på sukker etter ett langt forhold, men jeg tok det veldig med ro og tok vel ikke min første date før det hadde gått nesten 8 mnd, enda det var jeg som brøyt ut av forholdet. Men pga av ett 17 års lang forhold før dette følte jeg at jeg trengte litt tid. Men dette er jo etter lange forhold, ikke etter noen dates som kanskje ikke var helt vellykket :)

Skjult ID med pseudonym Sjokkis on. 22 okt. 2014 23:23

Det avhenger av forståelsen for når man ble singel. Jeg var i et lengre forhold som var dårlig lenge før den andre flyttet ut. Så for meg hadde jeg sørget ferdig underveis. Ca 4 måneder etter det praktiske bruddet begynte jeg å tenke på å date.

Skjult ID med pseudonym Z on. 22 okt. 2014 23:32

Tja......en sånn ca 10-15 år kanskje?

Skjult ID med pseudonym Bella on. 22 okt. 2014 23:44

Jeg er her med kjærlighetssorg, så ikke lang nok tid, i alle fall... Men så offensiv er jeg ikke, har bare lyst å "være med" der det skjer noe..

Skjult ID med pseudonym durrr to. 23 okt. 2014 04:43

@energy123
Grunnen til at det er viktig er at noen menn (som meg) ser på det som negativt at ei jente går inn og ut av forhold rimelig kjapt. Det signaliserer nemlig at hun ikke tar forhold så seriøst eller at hun ikke vet hva hun vil. Begge deler vil gjøre at jeg ser ikke kjærestepotensiale.

Skjult ID med pseudonym Sjokkis to. 23 okt. 2014 07:54

Statistisk sett er det oftest menn som raskt går inn i nye forhold etter brudd ;)

Skjult ID med pseudonym Missb to. 23 okt. 2014 08:13

Jeg har vært singel i nesten 3 år nå,så det er vel på tide å prøve noe nytt :)

Personlig trengte jeg denne tiden.

(kvinne 34 år fra Nordland) to. 23 okt. 2014 09:03 Privat melding

Vært singel i 5 år, før æ fant ut at æ sku prøv mæ her inne.
Korr lang tid det tok før æ begynte å kjike mæ rundt igjen, huska æ ikke, da æ konkluderte med at menn va håpløs(ihvertfall en av rasen) og at æ sku bli evig singel... :-P men synet har endra sæ ;-)

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 23 okt. 2014 09:09 Privat melding

Jeg bruker lang tid! Jeg vil ha all rusk vekk før jeg gir meg hen til noe annet. Det har vist seg å ikke være tilfelle med mine exer. Jeg har faktisk tenkt på dette tema selv og er glad for at du tok det opp. Er det noen grunn til at menn ikke tenker på sånt? For min del handler det litt om hensyn til den forrige og litt respekt for den tiden vi hadde sammen. Er det virkelig så dumt?

(mann 38 år fra Vestfold) to. 23 okt. 2014 09:31 Privat melding

jeg har aldri vært den første til å spørre om hvor lenge hu jeg jeg har skrivi med har vært singel,,men det er vel et naturlig emne og ta opp når man blir kjent med en. Jeg opplever faktisk at alle jentene jeg har skrivi med har kommet med dette spørsmålet først ,selfølgelig med oppfølgingspørsmål fra meg om det samme...og som ( durr ) sier så er det litt av betydning for meg også...

Da tenker jeg også På det ( Bene ) sier her...Hensyn og respekt..

Og har man virkelig "kommet " over en person som en har vært lenge sammen med etter bare noen "uker" "mnd" ? Tviler litt på den der..

Jeg har skrevet med flere jenter som har vært singel bare noen uker og mnd..tilogmed dem som faktisk fortsatt bor sammen med eksen. så da tenker jeg litt sånn...Er det sånn man "markedsfører" seg liksom...? kanskje like greit å ikke nevne sånt ? eller er det blitt helt vanlig at det er sånn?

Skjult ID med pseudonym Sjokkis to. 23 okt. 2014 09:36

@hans80
For min del kan jeg si at jeg var svært ferdig da jeg ble singel. Men da hadde jeg forsøkt alle muligheter for å få forholdet til å fungere over flere år før forholdet praktisk sett var over.
Det er i denne saken som med mange andre saker - man er forskjellig.

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 23 okt. 2014 10:04 Privat melding

Sjokkis - det var tilfelle med min forrige også, og det er ok, jeg var skeptisk men tok ordet hans for det. Så når vi gjorde det slutt tok det noen mnd før han hadde ny dame og da tenker jeg at hvis dette er gjentakende såeh....betydde det vel fint lite? Og dermed alt man sa var løgn?

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 23 okt. 2014 10:30 Privat melding

Hva er et forhold? Hva defineres som date?

Hva som er lenge og hva som er kort er forholdstall, avhengig av hva man sammenligner med.

Hvis man dater en fyr i to uker, finner ut at det ikke var noe, og så dtaer en ny etter to uker, er man kjapp på avtrekket da? Har man vært i et forhold i to uker, eller har man ikke?

Er man sammen i tre måneder, har man da vært i et forhold? Er det da kort eller lang tid å være "aktiv" igjen fire må eder etter bruddet?

Har man vært sammen med noen i 20 år, hvorav de siste 10 var "for barnas skyld" og man så begynner å date umiddelbart etter at man har flyttet ut. Er man kjapp på avtrekket da? Eller kanskje man følelsesmessig var ferdig med Xen mange år før det reelle bruddet "fysisk" ;)

Bare spør, vanskelig spørsmål dette. Jeg er overrasket over at folk spør hvor lenge den de skriver med har vært singel, det er for meg et spørsmål som ikke har falt meg inn i det hele tatt :-)

For min del så snakker vi om alt fra et halvt til fire år sånn omtrent uten at jeg har finregnet på det ;)

Skjult ID med pseudonym Mr Mr to. 23 okt. 2014 10:34

Jeg går ut i fra at folk er så oppegående i dag, at de vet når de har vært i et forhold..

(mann 38 år fra Vestfold) to. 23 okt. 2014 10:47 Privat melding

Skulle akkurat til å si det samme @ mr mr....men joda..folk er forskjellig...)

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 23 okt. 2014 11:08 Privat melding

Nå går vi over på et tema jeg også skulle hatt en tråd på: hva betyr "seriøst forhold"? Er det en tidsperiode? Etter min mening er alle forhold seriøse i det man kaller seg kjærester. Da har man bestemt seg for å satse på dette mennesket framover, altså seriøst. Energy nevner dating, dating er ikke kjæresteri og dermed ikke et forhold etter min definering og dermed irrellevant i spørsmålet hvor lang tid før neste,

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 23 okt. 2014 11:09 Privat melding

Beklager, smylf, ike energy!

Skjult ID med pseudonym Risk to. 23 okt. 2014 11:24

Etter min meining er eit seriøst forhold når man vil satse på det, barn og familie blir innvolvert.
Kor lenge ein skal vente før ein begynner å date igjen må være opp til kvar enkelt. Har vært i kontakt med damer her inne som fremdeles bur hos eksen, føler dei er her meir for å få noen å snakke med enn å treffe ein partner.

Skjult ID med pseudonym Missb to. 23 okt. 2014 12:28

Altså, min tanke om dem som fremdeles bor hos eksen sin, er kun "redd" for å være/bli alene..Jeg hadde aldri satset på noen som ikke var _helt_ ferdig med eksen. Men det er jo meg :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 23 okt. 2014 13:09

Helt enig at det er litt rart, samtidig så skjønner jeg jo at ikke alle bare kan knipse med fingrene og flytte til et annet sted når en har bodd sammen og det har blitt slutt.

En veldig god grunn til å ikke flytte sammen eller i det minste ikke flytte lenger unna enn at en kan bo hos sine foreldre en periode mens en finner sitt eget sted igjen. :P

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 23 okt. 2014 14:16 Privat melding

Hehehe, DER ble jeg grundig misforstått kjenner jeg @Mr mr, og Hans80 :-)
Jeg mente ikke at jeg lurte på det selv, jeg vet veldig godt når jeg har vært i et forhold og ikke.

Det jeg lurte på var hva TS definerte som dating og forhold. Det er forferdelig vanskelig å svare på et spørsmål når man ikke vet hva den som stiller spørsmålet legger i de ulike begrepene.

Hvis vi skal legge -Bene- sin "kalle seg kjærester" til grunn for definisjon av om man er i et forhold eller ikke, og ikke bare dater (alternativt har en særdeles god venn), så kjenner jeg at mitt eget intervall øker med minst et år, kanskje to. Så da havner jeg rett og slett langt unna målgruppen for TS sitt innlegg ihvertfall ;-)

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 23 okt. 2014 15:49 Privat melding

Jeg er nemlig ikke så sikker på det der med "ferdig lenge før det ble slutt". Jeg var selv i et 5-årig samboerskap og kjente vel på en god stund før jeg faktisk flyttet at dette ikke var riktig for meg. Alikevel tok det lang tid å bli ferdig med, og da mener jeg fordi man har lagt seg opp vaner sammen, man har mye minner. For eksempel synes jeg det (nesten) kjipeste med å gjøre det slutt med noen er hvis man ser noe på tv, eller hører om noe eller får svar på noe man har diskutert, at det ikke er å bare rope ut til denne personen. Det må litt "tilvenning" til før man er klar for å starte nye minner med noen andre og de gamle ikke betyr like mye lenger. Faktisk brukte jeg omtrent 4 år på å starte et nytt forhold etter dette samboerskapet. Først en fase med "faen, jeg skulle gjerne ringt og sagt dette her jeg nettopp leste", til en fase med "føkk deg, jeg hater menn og skal være singel hele livet", til en siste fase med "Hei, jeg bryr meg ikke om fase en og to lenger". Mitt siste forhold tok slutt for 9 mnd siden, og det var kortere (ca et år), dermed føler jeg meg mer klar for noe nytt nå enn det forrige fordi det var mindre å "prosessere" ferdig. Jeg prøvde en periode å overbevise meg selv om at det der gutta gjlr, med å nesten overlappe, det kan jeg også..men det kan jeg ikke. Fordi det er fackings urettferdig ovenfor den nye.

Skjult ID med pseudonym gurimalla to. 23 okt. 2014 16:12

Hvis man skal være singel nesten like lenge som forholdet varte må jeg logge av og komme tilbake når jeg er 70;) Etter nesten et kvart århundre sammen er det opplagt at man kommer med mye bagasje, men det gjør en til det en er. Man går trolig enda mer på overtid i et dårlig forhold jo lengre det har vart før bruddet.

Skjult ID med pseudonym kvinne to. 23 okt. 2014 16:48

Når man er klar for nytt forhold har vel også litt å gjøre med hvordan det forrige forholdet tok slutt. Ble man dumpa, var han utro, skiltes man som venner, har man små barn med eksen, er man bitter eller bare lettet... Noen klarer jo ikke være alene, mens andre trenger god tid på å "nullstille" seg. Også er det noen ganger sånn at når en kvinne gjør det slutt så har det vært noe galt lenge. Mens mannen opplever det som et sjokk. Menn nå har jeg lest flere steder at det er menn som i stor grad finner en ny fort. Og at kvinner bruker mer tid.

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 23 okt. 2014 17:19 Privat melding

gurimalla - gurimalla, mener jo bare at man kanskje bør ta seg litt tid til å bli ferdig med 'alt' :) Hvor lang tid det tar etter et kvart århundre vet du best selv, men jeg hever iallefall øyenbrynet litt når noen finner seg en ny etter 2 mnd. Det sier meg at det forrige ikke betydde spesielt mye. Dessuten, JA, jeg tror folk har godt av å være alene en stund etter å ha vært gift/samboer/whatever over tid.

(mann 38 år fra Vestfold) to. 23 okt. 2014 17:26 Privat melding

@smylfz

For det første nevner jeg ingen ting om "date" jeg nevner derimot "fohold"..det var det som var utgangspunktet i tråden.. det fleste vet vel om dem er kjærester eller ikke ? tror du ikke?

Skjult ID med pseudonym Sjokkis to. 23 okt. 2014 17:40

@bene
Ja, jeg ser at det ikke er smart å hoppe fra det ene til det andre. Selv var jeg i et forhold i 16 år. Men de siste 3-4 årene var en evig kamp. Så for min del var jeg veldig ferdig, uten et eneste spørsmål igjen eller et fnugg av tvil. Men sorgen over å ikke ha klart å holde kjernefamilien samlet, den kommer jeg til å ha lenge. Men det er en annen sak.

Skjult ID med pseudonym Mr Mr to. 23 okt. 2014 17:43

Og nå var det meg som skulle akkurat til å si det samme @Hans80.
To sjeler og en tanke.. :o)

(mann 38 år fra Vestfold) to. 23 okt. 2014 17:51 Privat melding

@ sjokkis.

Jeg ser og skjønner godt hva du skriver og å sitte med en følelse på at man har gjort alt hva man makter for å få ting til å fungere i et forhold som skranter..man prøver og prøver lenge...selv i flere år som du skriver...uansett ...Hadde du ikke fått en bismak om du fant ut at xen din allerede var å datet en jente etter et par mnd? altså sittet med en følsese av at "så mye var jeg verdt" liksom, her har du prøvd og prøvd liksom og så får du den smellt oppi trynet) jeg vil tro at det er en normal reaksjon de fleste hadde fått i en sånn situasjon..

Skjult ID med pseudonym Sjokkis to. 23 okt. 2014 19:18

@hans80
Min eks begynte å date før det var over, så det var jo noe av utfordringen ;)

(mann 38 år fra Vestfold) to. 23 okt. 2014 19:25 Privat melding

Akkurat..da tenker jeg du satt igjen med en skikkelig god følelse..etter du hadde prøvd i flere år.... :/

Skjult ID med pseudonym Sjokkis to. 23 okt. 2014 19:40

Det var vondt. Men bidrar nå til at jeg er helt ferdig med eks, og ikke synes jeg behøver å ta hensyn til hans følelser der. Uten at jeg dater rett foran ansiktet hans, litt hensyn vil jeg selvsagt ta.

(kvinne 39 år fra Akershus) fr. 24 okt. 2014 00:24 Privat melding

@hans80, du nevner jo faktisk tiden fra brudd til ny date i trådstarten, ergo så koblet jeg nok litt feil oppe i hodet mitt, og begge mine innspill er en konsekvens av det :)

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 24 okt. 2014 08:19 Privat melding

mange bra innspill her, men en tanke slår meg litt når jeg ser noen skriver her , samt ting jeg har lest i andre tråder, er at flere damer sier at det er DEM. som har "prøvd" i det lengste den siste tida i et forhold for å få ting til å fungere.aldri Mannen.Dette hører jeg av venner og venners venner og bekjente også...Samma regla hver gang liksom...Nå har som regel en sak to sider,,men hva er greia her ? er det virkelig sånn eller er det bare" Hun" som sier dette for å styrke sin egen stolthet? eller er det sånn at det er superviktig for dere damer å "dumpe" før dere evt ville blitt " dumpa"?

Skjult ID med pseudonym Ærligtalt fr. 24 okt. 2014 08:57

Var i et forhold i 20 år. De siste åra var tunge. Det er ikke enkelt å bryte ut av et langt forhold der man har felles barn. Det var ikke noen tredje part inne i bildet.
Man tenker seg godt om før man bryter, ialllefall gjorde jeg det. Og jeg tror de fleste gjør det spesielt når det er barn involvert. Man prøver og prøver men etterhvert blir strikken tøyd for langt.
Det føles merkelig. For en gang var vi vilt forelsket. Hva skjedde?
Det var jeg som brøt. Min ex var forlovet innen 8 måneder. ... Jeg er fortsatt singel etter 3 1/2 år. Er nå klar for noe nytt. Om jeg finner noen da... :)
Jeg har aldri angret min avgjørelse. Men mine observasjoner sier at menn som har vært i et langt forhold er mye raskere inn i er nytt enn vi kvinner.

Skjult ID med pseudonym Kaikanten fr. 24 okt. 2014 09:08

Jeg ønsker meg en som er selvstendig. En som har sitt eget, single liv. Jeg vil ikke treffe en som bare bytter ut konen med en ny kone. Jeg vil ha en som faktisk kan leve alene.
Tommelfingerregelen for meg er singel i minst 3-4 år.

(kvinne 45 år fra Nordland) lø. 25 okt. 2014 14:21 Privat melding

@hans80 du spør antakelig for å få et inntrykk av forskjellige svar, ikke fordi du tror det finnes et generelt svar "for jenter" eller for folk generelt. Syns jeg ser like mye av at folk kjapt kommer i nye forhold blant begge kjønn. Folk er forskjellig.
Da jeg ble singel og alenemor etter et forhold i 13 år, var jeg mest opptatt av å mestre den nye hverdagen og få praktiske ting til å funke. Det gikk fint og ble etterhvert utrolig gøy&givende. Selvtilliten fikk en boost der, antakelig, for jeg merket at som selvstendig og mer selvsikker dame ble jeg mer attraktiv. Men jeg var singel i 6 år - og trivdes med det! ;) Jeg oppdaget mye nytt ved livet og meg selv, nøt friheten, ensomheten og den harmonien som fulgte med. One night stands var kjekt krydder i hverdagen uten dramatikk.
Men har merket at det ikke er så lett å finne noen som vil satse på selvstendige damer :)

(kvinne 45 år fra Nordland) lø. 25 okt. 2014 15:34 Privat melding

@hans80 hvem prøver mest, og dumper. Tror det finnes noe statistikk på at menn oftere velger trygghet i det lengste fremfor å bryte.
Ellers er jeg enig i at kvinner gjerne fremstiller seg som den som har prøvd mest - båret offeret, liksom.