Alle innlegg Sukkerforum

Aldersforskjeller ....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ærligtalt fr. 24 okt. 2014 08:19

Jeg undres over følgende;
Hvorfor er det greit at menn søker etter damer både 10 og 20 år yngre mens vi damer bør holde oss til menn rundt vår egen alder?

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 24 okt. 2014 08:29 Privat melding

hver sin smak :) men for min del må jeg ærlig innrøme at jeg hadde tenkt meg ganske godt om, om jeg ramla innom en intressant profil hvor det stod at dama søkte en partner i et aldersspenn som kunne vært faren hennes og vel så det...tror egentlig jeg hadde bladd meg videre..

Skjult ID med pseudonym Dag fr. 24 okt. 2014 08:38

Haha, TS, vedder 1000,- på at du er over 40. Virker som om dere "plutselig" skal ha jevngamle menn, pluss minus bare noen få år, når 40-grensa passeres, men når dere var 20..., DA var det ikke aktuelt med et par år yngre gutter, eller?

For å snu det:
Hvorfor er det så mange damer her inne, på både 20, 25, 30 og 35, som søker både 10 og 20 år eldre menn?

Skjult ID med pseudonym Kaikanten fr. 24 okt. 2014 08:48

Vitalitet og likestilling, @reinrosa. Hvem vil ta seg av en pleiepasient når de selv er ung og frisk?
Jeg synes menn som søker yngre kvinner, altså at aldersspennet er bare yngre enn dem selv, ikke like mange år eldre og yngre, er ut. Det er ingen logisk grunn til at mannen skal være eldst. Det handler kun om makt. At mannen tradisjonelt skulle være overhodet i en familie.
Jeg synes ofte menn som er tøffe nok til å være yngst er de mest kloke, likestilte og kule mennene.

Skjult ID med pseudonym durrr fr. 24 okt. 2014 09:20

Det er jo hva folk ønsker. Kan ikke de få lov til å ha ønskene sine i fred uten at de må dømmes for det?

Skjult ID med pseudonym Kaikanten fr. 24 okt. 2014 09:32

@durr
Vi lever ikke i et vakuum. Våre ønsker er i høy grad preget av kulturen og samfunnet vi lever i. TS ønsker å diskutere hvordan vi gjør valg innenfor de rammene vi alle lever i.

Skjult ID med pseudonym durrr fr. 24 okt. 2014 10:10

Det er en ting å diskutere. Da begynner man ikke spørsmålet med "hvorfor er det greit at X". Det er å dømme folk. Stor forskjell

Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 okt. 2014 10:55

Er ikke så viktig å tenke på hva andre måtte mene er greit eller ikke.
Hva som er greit for deg er det som teller...

Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 okt. 2014 13:00

Opplever du det, VIllrosa? At menn i førtiårene vil ha modne kvinner?
Det overrasker meg stort! Tror du er blant de færreste som opplever dette :-)

Interesting...

Skjult ID med pseudonym Kaikanten fr. 24 okt. 2014 13:28

Er det så veldig mange menn over 50 her, da..? Tror det er svært mange nyskilte menn i 40-årene her.
Selv erfarer jeg at det stort sett er menn på min egen alder +/- 4 år som tar kontakt. Helt som jeg vil ha det når det gjelder alder.
Jeg tror at stor aldersforskjell kan skape en del problemet. Feks. vil den ene bli pensjonert lenge før de andre. Jeg opplever også at folk som er veldig mye yngre eller eldre enn meg har helt andre referanserammer enn meg.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 okt. 2014 15:15

Jaaaa, meldinger og dater, ja! Det er lett å skjønne, Villrosa.
Jeg tenkte umiddelbart på forhold, jeg. My mistake.

For jeg tror de færreste menn i førtiårene søker eldre kvinne for ring på fingeren....faktisk.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 okt. 2014 16:47

Jeg har fått mange tilbud fra yngre, men det er ikke min greie. Jeg vil ha en moden mann, jeg. Og ja, jeg mener at yngre menn sjelden er modne på den måten jeg ønsker av en livspartner :-)

Men mitt "inntrykk" er at de fleste menn i førtiårene som søker eldre kvinner, dypest sett ikke er så keen på noe annet enn relativt kortvarig. De vil ha et yngre smykke fordi da føler de seg nok litt ungommdelig enda selv....men har de fleste du har møtt vært seriøse, så biter jeg i meg ordene mine og innser at dette er mitt inntrykk, og ikke sannheten!

(kvinne 35 år fra Buskerud) fr. 24 okt. 2014 16:58 Privat melding

Og her har jeg hele tiden trodd at det var omvendt. Voksne menn finner seg purunge trofeèr, men bare midlertidig til de skjønner at de ikke har noe å bidra med før de da ender med å gifte seg med mer age-appropriate fruer. Nåh.

Skjult ID med pseudonym Sjokkis fr. 24 okt. 2014 17:04

For min del hadde jeg tanker om hvilken alder en mann skulle ha som har vist seg å være helt feil. Menn både yngre og eldre enn det aldersspennet jeg satte fenger meg med sin personlighet og væremåte her inne. Så jeg har fått en oppvekker der! Alder er underordnet personligheten.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 okt. 2014 17:04

Jeg har også vært sammen med en mann som var ti år yngre enn meg.
Jeg var definitivt den mest barnslige av oss.
Men for meg handlet det ikke om det.

Det handlet om at han ikke på noen måte what so ever var i stand til å være moden nok for meg. Ikke med hensyn til hvor man er i livet, det er hverdagen og det hverdagslige. Jeg snakker om det mentale, det emosjonelle......han hadde ikke sjans og jeg ble sprø av umodenheten.

Etter dette har jeg skrevet med yngre menn her, datet yngre menn, og kjenner generelt mange yngre menn. Jeg sier nei takk. Flotte, men ikke noe for meg :-)

Da har vi litt likt inntrykk/erfaring Bene!

Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 okt. 2014 17:30

Nei, det mener jeg nok ikke. Jeg er ikke helt på samme alder som deg, Villrosa. Men jeg mener at menn i førtiårene oftest søker nedover i alder når de søker noe langvarig! Og det var vel utgangspunktet i denne diskusjonen? :-)

Skjult ID med pseudonym gurimalla fr. 24 okt. 2014 17:34

Det er jo ikke så rart damer i 40-åra helst vil ha jevngammel eller litt yngre mann - vi er på høyden seksuelt og ikke klare for å "legge inn årene" med en mann midt i 50-åra som er over middagshøyden. ;)

Skjult ID med pseudonym EiKvinne fr. 24 okt. 2014 18:26

@Z
Det er smart av deg å søke det du søker for uansett alderstrinn:
MENN SØKER YNGRE DAMER og da mener jeg akkurat som deg, for et fast forhold, ikke for kos og tidsfordriv mens man venter på den rette.

@TS
Vet ikke om det er så greit, men det er bare sånn. Biologi, mentalitet. samfunnsutvikling, kultur, seksuell drift og mye annet som spiller her, tror jeg.
Noen befinner seg i det, andre vil ikke akseptere at utviklingen har gått denne veien. Men si hva du vil, selv tror jeg at kjønnsroller er blitt litt uklare nå for tiden...

Skjult ID med pseudonym Ærligtalt fr. 24 okt. 2014 18:58

Ser man en person på gata, ofte er det vanskelig å sette alderen på vedkommende, og det blir vanskeligere og vanskeligere for hvert år syns jeg. Folk eldes så forskjellig idag. Er slutt på tiden da man kunne se at en person var 50. 50 åringer idag har blitt "yngre" de siste årene, og kanskje det har med at endel av oss har relative unge, hjemmeboende barn som holder oss i ånde og hindrer oss i å synke ned i sofaen.
Men selvfølgelig fins det også 50 åringer som ser ut som de er 70..
Det jeg tenker er trenger vi å være så opphengt i alder? Dersom en person virker interessant, hvorfor lar vi oss stoppe av alder?
Menn trenger jo ikke å ta hensyn til dette med alder, de kan velge og vrake uten at noen løfter et øyenbryn, mens dersom vi kvinner på 50 ønsker en mann på 40 er ute på viddene. Eller tar jeg feil? Jeg snakker om holdningene altså.

Skjult ID med pseudonym nick fr. 24 okt. 2014 19:45

Vi blir ikke "yngre" med årene - blir bare vant med alder ettersom vi selv eldres, er min mening.
Dessuten tror jeg yngre kvinner er like bevisste mht hvor mye eldre mannen kan være som yngre menn er mht til eldre kvinner.
Hva eldre menn ønsker seg er en ting, hva som er oppnåelig er noe annet. Samme med kvinner- når det gjelder varighet.

(kvinne 45 år fra Nordland) fr. 24 okt. 2014 19:46 Privat melding

"mens vi damer bør holde oss til menn rundt vår egen alder?"
Må vi? Ja, hvis du tror det, så er det kanskje sånn. For deg.
;)

Skjult ID med pseudonym bos fr. 24 okt. 2014 19:53

Denne tråden får meg til å tenke på min gode venn Lars . Han var gift med en dame . mer enn 20 år yngre var hun . De ble skilt og levde hver for seg i mange år , livet er ikke alltid hva man forventer . For ca tre år siden fikk damen Hjerneslag i ung alder og hun klarte seg ikke alene , resultat , de flyttet sammen igjen han i en alder av 74 år er i dag sykepleier for en dame på 47 år . Det skal sies at min gode venn er en meget sprekk mann .Jeg kan se at De har det veldig godt sammen og Lars klager ikke Jeg sier ikke mer og overlater hver og enkelte av Dere å gjøre Dere opp en mening ....

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 24 okt. 2014 19:53

Det viktigste er at en er på samme nivå mentalt syns jeg da, slik at en er mer på bølgelengde.
Men selv om jeg sier nettopp det, så er jeg ironisk nok veldig opphengt i alder.
Men det har noe med biologi å gjøre, fordi jeg har lyst på barn og det er begrenset hvor sent ei dame bør få barn.
Og siden jeg trenger litt tid på dating, kjæresteforhold og kjenne på dette om det føles riktig å få barn med denne dama, så betyr det logisk nok at jeg trenger noen år på meg. Så derfor bør hun ikke allerede ha passert 40.

Skjult ID med pseudonym nick fr. 24 okt. 2014 20:03

Enig med Powpowgutt mht å være på samme nivå mentalt. Noe som forøvrig ikke alltid er aldersbestemt. Kjenner også noen par der kvinnen er mange år eldre enn partneren- forøvrig flere enn hvor mannen er tilsvarende mye eldre enn sin kvinnelige partner.
Mange menn i 40-50 årene "ønsker" seg også barn, som kvinne i 40 årene skygger jeg banen for disse og blir like forundret hver gang jeg får en henvendelse fra disse menn. :-)

Skjult ID med pseudonym Ærligtalt fr. 24 okt. 2014 20:22

Er jo i og for seg forståelig dette med ønske om barn..men der DET ikke er tema...
Tror dette med å være på samme nivå er det som burde være avgjørende. Og da er jo ikke tallet det som burde være avgjørende.

Skjult ID med pseudonym nick fr. 24 okt. 2014 20:42

Enig Ærligtalt- tallet er ikke så viktig i seg selv- men hva du ønsker for livet og hvordan du vil leve er viktigst når det kommer til valg av partner.

Skjult ID med pseudonym Ærligtalt fr. 24 okt. 2014 21:34

du har så rett @nick.
vel talt eller skrevet :)

Skjult ID med pseudonym Missb fr. 24 okt. 2014 21:37

Jeg søker de fra min alder og opp,har ikke noen annen grunn enn at jeg ser for meg at de er mer moden :)

(kvinne 54 år fra Rogaland) lø. 25 okt. 2014 01:15 Privat melding

jeg klarer å få min første tråd på sukker slettet :) jeg tipper dette oppholdet blir det korteste ever :) ja til likestilt kjønnsmarked :)

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 01:15

Hva er det som gjør at du faller for en person? Alder, utseende, intellekt og personlighet? Jeg vil vel si summen av hele mennesket som jeg har lært å kjenne er avgjørende. Det er min erfaring :).

Spiller det noen rolle hva andre mener du skal gjøre? Om det betyr mye for en så vil livet gi deg mange begrensninger. Jeg synes at man skal følge sine egne følelser og gi en lang marsj i hva andre synes man børe gjøre. Jeg lever mitt liv slik jeg finner det best! :) Hva er alternativet?

Mennesker som er ute etter en uforpliktende opplevelse kommer i alle aldre. Dette er overhode ikke knyttet til en bestemt alder. Det handler om personlighet først og fremst, tror jeg. Er man et menneske som trives med kortsiktige opplevelser så tror jeg neppe dette endrer seg med årene. Har man vansker med å knytte seg til et menneske i en langvarig relasjon, så tror jeg man som person vil slite med dette hele livet....Uavhengig av hva slags alder personen har.

Men så klart noen av oss er nok mer preget av hvilke forventninger omgivelsene har til en enn hva de selv ønsker ut av livet. Det synes jeg ikke er bra!

Gjør det du føler for @Ts uavhengig av hva andre mener du skal gjøre. Er dessvere fortsatt en del foreldede oppfatninger om hvordan kvinner skal leve sitt liv...Skal vi la disse oppfatningene avgjøre hva vi skal og ikke skal gjøre? Nei, synes nå jeg :)

Så min konklusjon er at alder ikke er avgjørende for om et forhold blir langt eller kort. Det handler om personlighet og hva du og den du har et forhold til faktisk føler....

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 01:15

@ Ærligtalt
Du spør:
"Dersom en person virker interessant, hvorfor lar vi oss stoppe av alder?"

Det gjør jeg ikke. Det er faktisk motsatt. Jeg finner sjelden menn som er mange år yngre enn meg interessant. Og etter å ha opplevd dette X antall ganger, kan jeg kalle det min erfaring.

Hvorfor det er sånn, er jeg litt usikker på. Men det er så mange menn som er så...så sultne! Så ambisiøse yrkesmessig. Så strebete. Så lite fokus på ting jeg synes er viktig. Så liten tid. Alt skal gå så fort. Liker heller de mennene som er ferdig med den første delen av karrierestigen, som gjerne lært noe om prioriteringer og hva som gjør livet hans verdt å leve. Jeg orker ikke å forhold meg til noe annet, egentlig. Og ikke vil jeg ha en mann som har levd totalt uten ambisjoner heller da det blir for tafatt. En mann som har tid, vilje og glede av både refleksjon og tid er en bra ting. Heldig er den som finner dette hos en 18-åring :-)

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 01:26

Ja, da vil jeg vil jeg vel si @Z siden du setter det slik på spissen. Og jeg liker en saftig diskusjon ;) Det vet du :) Så mye har vi formidlet våre meninger her på forum. Da vil jeg si, for å snu det litt på hodet: "Heldig er den som finner det hos enn 60 åring" ;) Ikke min greie, men hver sin smak ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 01:43

Flirer......18 eller 60. La meg slippe begge deler ;-)

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 01:47

he, he tenkte det nok @Z :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 01:49

Jeg er helt enig med deg der, Villrosa.
Men så leter jeg ikke heller :-)

Yupp, Realista! Like lite aktuelt begge deler. Virkelig like lite! ;-)

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 02:06

Hmm, er faktisk helt enig med deg der @Z! Men det finnes et og annet der i mellom...i mer passende alder :). Men disse 40 åringene av menn har også en slags "overgangsalder" og da vil de gjerne mange ha en "berte" mye yngre enn seg, mange av de. Så det er ikke lett å finne en attraktiv mann i det alderspennet. Så jeg velger å være litt åpen jeg...nedover i alder heller enn oppover. Men det er nå min greie...;) Vi er forskjellige...:)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 02:08

Vær åpen du, Realista. Det hjalp for meg!
(Bare at jeg ikke var åpen i alder da, for det har jeg vært før som du ser)

:-)

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 02:15

Ja, du har helt rett i at det er mange karrieremenn i særlig i 30 årene. Det har jeg selv erfart. Du har et poeng der! :) Har stiftet bekjenskap med noen av de ja ;).

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 02:16

Sant de er kjeeeeedelige, Realista?
Når menn konstant lever i fremtid fremfor nåtid er de bare dølle :-)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 25 okt. 2014 02:22

Hvis det nå skulle være en og annen man i 40-årene som gjerne vil ha barn, så vil det vel være smart av ham å prøve og finne en kvinne som er yngre...
Ellers er det trolig flere menn enn meg som har erfaring for at det ikke er alle kvinner som har den samme prisverdige effekten av overgangsalderen som @Villrosa. Så da må vi lete blant de som ikke har nådd dit enda...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 02:24

Hva skjer når hun kommer i overgangsalderen da da, Voksenmann?
På tide å bytte ut igjen?

Eller har du fått så lav potens da at det er greit?
Æ bærre spøøør :-)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 25 okt. 2014 02:31

I overgangsalderen skjer det bl.a. hormonelle endringer. (Google det.)
Problemet er nettopp at det er en del kvinner som mister potensen, både mentalt og fysisk. Og det kan skape frustrasjoner i forhold med menn som fremdeles har både mental og fysisk potens.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 02:37

"Problemet er at det er en del kvinner som mister potensen...og dette skaper frustrasjoner i forhold.."

Forhold mellom yngre mennesker har ikke slike seksuelle frustrasjoner?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 02:39

(Når det er sagt, er min opplevelse at unge menn ofte er så stressa i hele kroppen at de rett og slett sliter og jobber og peser og kaver for å bare nyte. De KAN ikke å nyte. De bedriver akrobatikk uten å engang mestre det...igjen: Kjedelig)

:-)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 25 okt. 2014 02:47

Selvfølgelig er forskjell i mental eller fysisk potens et problem i alle aldre, dersom man er på ulike nivåer i det. Men ettersom det på denne tråden diskuteres aldersforskjell, er nok nettopp aldersforskjell et ekstra element i dette. For yngre personer blir det en teoretisk øvelse å tenke seg det. For eldre er det en praktisk erfaring for at det er virkelighet.

Selvfølgelig er jeg enig i din erfaring av unge menn. De seksuelle ferdigheter er også noe som må læres gjennom øvelse og erfaring. Og nettopp det er nok ett element i yngre gutters ønske om å treffe eldre kvinner...

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 02:53

Du får nå bare stå på @voksenmann og søke ditt! :) Kanskje du er heldig og finner en hva du tror er en potent kvinne?

Men til din opplysning så er ikke overgangsalderen for kvinner en gang hva det tidligere var. Nå finnes det tabletter med østrogen tilskudd for kvinner og da er den såkalte overgangsalderen en saga blott for kvinner i så måte. Det har du kanskje ikke fått med deg?

Men jeg har ikke hørt at det finnes tilsvarende for menn. Dessverre... og det er jo dumt! Så hva skal dere gjøre da, når potensen svikter...viagra kanskje? :)

Uansett man kan ikke påtvinge kvinner å ha samkvem med menn mye eldre enn seg ved å fortelle hvor uattraktive de er som en eventuell partner. For min del virker det veldig motsatt...Det er skikkelig turnoff...

Og da søker man så klart mot mennesker som har en litt annen holdning enn menn som anstrenger seg for å uttrykke at modne kvinner er sekunda vare. Sorry, det virker ikke lenger, vi vet godt med oss selv hvilken virkelig vi verdi vi har. Vi vet at vi er fortsatt veldig vakkre, sexy og at mange menn finner oss veldig tiltrekkende. Og det nyter vi! :) Er nok mange menn som gjerne skulle byttet posisjon med en moden kvinne i forhold til mulighetene til valg av partner ;)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 25 okt. 2014 03:12

Hehe. Jeg er ingen nybegynner på kunnskapen om kvinnens overgangsalder og de remedier som kan motvirke negative effekter av denne. Du skriver som om alle kvinner i den alder tar hormontilskudd, men det er nok ikke tilfelle.

Jeg har da vel ikke gitt inntrykk av at yngre kvinner skal påtvinges samkvem med mye eldre menn? Jeg har da heller ikke sagt at modne kvinner er sekunda vare!

Selvfølgelig finner jeg potente kvinner - i alle aldre. Men Sukker er nok ikke det mest effektive stedet å lete... ;)

For sviktende mannlig potens finnes det remedier bedre en Viagra. Det kan du gjerne ta opp med din fastlege når du eventuelt støter på problemet. Du kan jo være en sånn effektivt remedie for en del tilfeller...

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 03:29

Det er bare utvitende kvinner som ikke benytter alle muligheter til å ha et fullverdig liv på alle vis @voksenmann. Det handler kanskje om hva man vil her i livet. Mulig vi er forskjellige der som mennesker. Det kan selvfølgelig handle om hvor opplyst man er. Men jeg tror de fleste kvinner har kunnskap om dette. Derimot tror jeg det er en del uvitenhet og fordommer hos eldre menn angående dette temaet. Og det er også kanskje litt skremmende å tenke på at modne kvinner har mye å velge mellom, både av yngre og eldre menn?

Det jeg reagere på er alle denne negative stigmatisering av voksne kvinner, særlig fra eldre menn. Hvorfor kommer ikke dette fra yngre menn? Jeg anser at det er en del menn som til stadighet har behov for å fortelle kvinner hvilken verdi de har. Hvorfor har menn et slikt behov for å utrykke dette? Dog noen ganger ganske tilslørt, men det siver saftig ut mellom linjene. Det ser ut til at fordommer om seksuell aktivitet og generelt prestasjoner for øvrig i arbeidslivet knyttes til kvinners alder og fruktbarhet.

Jeg reagerer på at kvinners verdi både seksuellt og yrkesmessig, er basert på uvitenhet og fordommer. Og ofte så kommer det fra eldre menn. Hvorfor? Ja, det lurer jeg på? Kanskje du kan svare på det @voksenmann.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 25 okt. 2014 03:50

Du lurer på hvorfor dette kommer fra eldre menn? Kan det være fordi eldre menn er de som har mest praktisk erfaring for dette?

Nå må du ikke tillegge meg andre meninger enn det jeg har skrevet! Jeg har ikke skrevet noe negativt om eldre kvinners verdi, og ingenting om kvinner i arbeidslivet. Jeg har framført noen elementer til trådens tema som går på aldersforskjell i relasjonssammenheng, og at en selverfart erfaring i den sammenhengen er at det skjer endringer i mange personer i overgangsalderen (både menn og kvinner), og at dette kan skape endringer og nivåforskjeller i både seksuell lyst og potens. For meg er dette verken uvitenhet eller fordommer, men konkret observasjon og erfaring. Men jeg sier selvfølgelig ikke at dette gjelder alle, eller endog ikke noe flertall. Men jeg mener det kan være et perspektiv i debatten, dersom debatten er ment å skulle være bred og seriøs på det tema som tråden startet med.

Og det er da ikke skremmende å tenke på at modne kvinner har mye å velge i! Jeg har da ikke ambisjon om å samle store mengder modne kvinner i et personlig harem.

Sov godt!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 15:14

"De yngre mennene har nok skjønt noe av det de eldre ikke har fått med seg"

Hva da, Villrosa? Jeg skjønte ikke helt :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 15:29

Når jeg sier at jeg ikke helt skjønte det, Villrosa, så mener jeg det.

Klart eldre kvinner har gått ut på dato! Du er mye eldre enn meg, likevel har jeg helt klart gått ut på dato! For noen. Det er ikke opp til verken deg eller meg å bestemme dette - det får hver enkelt mann avgjøre for egen del. Det kan ikke vi mene noe om. Men at vi IKKE har gått ut på dato for noen er like sant som at vi HAR gått ut på dato :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 16:03

Flirer.....jeg har gått ut på dato for mange. Men det er helt kult! :-)

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 16:57

Det var ikke deg personlig jeg siktet til i mitt innlegg @voksenmann. Jeg avsluttet med å rette spørsmålet til deg, fordi jeg tenker at du med ditt nick, per definisjon er en voksen mann og kanskje har gjort deg noen tanker om dette. Og det hadde du jo :).

Jeg har gjort meg noen tanker på et mer generelt grunnlag, fordi jeg er samfunnsinteressert og leser litt om temaet her og der. Det er også et inntrykk jeg har fått ut fra debattene her på forum.

Jeg synes det er dumt om vi skal "krige" kjønnene i mellom om hva som er attraktivt og uattraktivt. I stedet burde vi heller gi hverandre positive tilbakemeldinger ! :) Vi har ulike preferanser som individer. Smaken er ulik. Og det er en personlig og privat greie hvem man ønsker å stifte intimt bekjentskap med. All verdens argumentasjon kan ikke få meg til å endre hva jeg personlig finner tiltrekkende ;).

Og @Villrosa og @Z, "gått ut på dato", gir meg referanser til en vare som ikke lenger er spiselig. De fleste mennesker samme hvilket kjønn og alder de har, er "spiselig" for noen, tror jeg ;).

Jeg ser ikke poenget med å generalisere verken på ene eller andre måten. Men jeg reagerer @voksenmann, på holdninger og påstander fra noen menn, om kvinners intimfunksjon i en nær relasjon blant annet. Det kan se ut som at det blir en Catch 22 for kvinner: Når kvinner er i 30 årene, har barn og bor alene med de, synes noen menn de ikke er attraktive som partner med bakgrunn i dette. Når endelig ungene har blitt store og kvinnen har full råderett over sin fritid, så er hun jammen meg uattraktiv fordi hun IKKE kan få barn. De samme holdningene ser ut til å gjøre seg gjeldende også på arbeidsmarkedet. Det ser ut til at kvinnens intellekt og verdi som menneske, knyttes i høy grad opp til hennes fruktbarhet. Ja, ja sånn går nu dagan....

Nå spissformulerer jeg litt for å få fram et poeng her. Jeg velger å forholde meg til menn som har en positiv holdning til meg og mitt kjønn. Det er absolutt å foretrekke. Hvordan en kvinne eller en mann fungerer blant annet som partner seksuelt, er vitterlig veldig individuelt. Helsen spiller så klart inn, men det handler nok først og fremst om personlighet....tror jeg.

Skjult ID med pseudonym Sjokkis lø. 25 okt. 2014 17:05

@Realista
Bra innlegg!

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 17:10

Takk @Sjokkis! :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 17:16

Realista
Jeg morer meg egentlig over dette med "utgått på dato". Det hele er jo totalt absurd. Det hele er jo bare tullete. En 18 åring har gått ut på dato for en 12 åring også. Sånn er det jo og det er sånn det skal være!

Men jeg selv vet jo hvem jeg er og hvem som liker meg. Og det er digg!
Det er jo DET som betyr noe. Hva andre mener er jo totalt uviktig :-)

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 25 okt. 2014 17:31

Du har helt rett @Z. Det er helt absurd! :) Ja, det er virkelig det som betyr noe...hva en selv vet :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 17:33

Digresjon: Det forundrer meg veldig hvor mange som lurer på hva andre tenker om ting her på forumet og ellers i livet. Det betyr jo ingenting! Man bør jo heller spørre seg selv og finne ut av hvem man er og hva som er viktig for en selv.....

Ja, det forundrer meg :-)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 25 okt. 2014 18:44

Hei Villrosa!
Jeg har da ikke sagt at jeg går glipp av eldre kvinner! Du er jo nesten ungdommen i forhold til kvinner jeg ikke har gått glipp av... ;)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 25 okt. 2014 19:26

Jeg tok utgangspunkt i ditt innlegg kl 1447...
Men no hard feelings. ;)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 25 okt. 2014 20:07

Det er ikke mye som tynger deg tror jeg!
Det er veldig hyggelig at du så seriøst og åpent synliggjør den lekenheten og energien du har. Det er også en kvalitet som kommer med alderen hos en del kvinner... ;)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 25 okt. 2014 20:28

Bra! Jeg ville trolig ikke kalle deg sprø - det høres litt negativt ut...

Skjult ID med pseudonym Ærligtalt lø. 25 okt. 2014 23:29

@Z Jeg spør ikke etter tillatelse fra andre til å treffe yngre menn enn meg, jeg bare lurte på hvorfor det er slik at det er ingen som løfter øyenbrynet om en mann dater en 10 år yngre dame i motsetning til når en kvinne dater en 10 år yngre mann...
Det er mange menn som er interessert i å treffe en eldre kvinne enn seg, men det er ofte pga ønsket om å ha sex med en moden kvinne. De sier det er mer avslappet å ha sex med en kvinne som har kommet overens med kropp/utseende og som også oftere er flinkere til å si fra hva de liker og ikke. Men når det kommer til forhold, så er alderen plutselig et hinder....
Enig med @villrosa at det er bare tøys at kvinner mister lysten etter overgangsalder. Det har ikke jeg iallefall, heller motsatt. Og det tror jeg har med akkurat det at man er mer komfortabel med den man er. Man tør å si fra hva man liker og ikke.

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 26 okt. 2014 01:18

Menn som er interessert i å møte en kvinne for kun sex kommer i alle aldre @ærligtalt. Det er ikke slik at om en mann får flere år på baken så blir han brått så seriøs i sin søken. Unge menn bruker oppfatninger som du formidler her som et påskudd for å ta kontakt, og som en unskyldning for hvorfor de søker kun sex. Eldre menn bruker andre påskudd for å forklare hvorfor de søker et ikke forpliktende forhold.

Så lenge vi kvinner annerkjenner at en yngre manns som tar kontakt gjør det kun for sexen, til bedre funker det for de ;). Da kan vi kvinner komme til å godta at "det må da kun være for sexens skyld at de tar kontakt". Det var en kvinne på et annet nettforum så hevdet at 80 prosent av henvendelser på nett er sexrelaterte....Det sier sitt!

Jeg godtar overhode ikke at fordi om en mann er yngre enn meg så skal kun sexen i seg selv være årsaken til å inngå i en relasjon. Det gidder jeg rett og slett ikke....

Dessuten viser statistikken at ekteskap mellom menn med kvinner som er eldre enn seg, slett ikke er så uvanlig som man kan få inntrykk av. Grunnen til at det ser ut som at normen er slik at mannen alltid er eldst, skyldes rett og slett alle disse "hentekonene". Det vil si hvor menn henter en kvinne f eks 20 år yngre enn seg fra fattige land. Land hvor kvinner er tvunget til å gjøre det, fordi de ikke har noen annen utvei. Dette har blitt et utbredt fenomen som har vokst i Norge. Slik er det...Dette kan man finne tall om på SSB sine sider.

Jeg har tidligere laget et lengre innlegg om dette i en annen tråd. Tråden heter Ideel aldersforskjell, artikkelen på SSB sin side heter: Hva gjennomsnittet skjuler....Og merk nå snakker jeg faktisk om ekteskap, når det kommer til samboerskap og kjærester så vil nå prosentandelen av forhold hvor kvinnen er noen år eldre, være mye større i dag. Artikkelen jeg omtaler er nemlig fra 2008 på SSB sine sider... Det er dessuten hele tiden påstander fra noen menn om som har til hensikt å devaluere kvinnners attraktivitet....Kanskje for å gjøre oss litt møre og ta til takke med det de nettopp ønsker seg...Ække så lett å være mann;) Det forstår jeg :).

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 26 okt. 2014 01:18

De er nok av biologiske årsaker mye mer nødne enn mange av oss kvinner. Vi er en smule mer selektive i hvem vi velger å omgås på en intim måte. Derfor denne frustrasjonen fra menn i alle aldre angående respons fra damer og sikkert også derfor noen menn har et stort behov for å devaluere kvinner til å være kun en "sexgreie". Handler nok om å opprettholde fasaden for noen ;)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 26 okt. 2014 01:42

Kan det være sånn at sex i seg selv blir et midlertidig mål/behov i en singeltilværelse på ubestemt tid, mens man søker etter den ene store for framtiden? Slik er det kanskje for både menn og kvinner? Og jeg mener da ikke med hva som helst som er mulig å nedlegge. Ønske om kvalitet framfor kvantitet vokser seg kanskje større med økende alder.
Både ut fra biologi og kultur er det vel sånn at menn er de som tar praktisk initiativ, og forventes å gjøre det. Eller er kvinnene her inne av den mer uvanlige sorten som tar aktivt initiativ, istedenfor å vente på at mannen skal gjøre det?

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 26 okt. 2014 01:56

Tror nok ikke det @voksenmann når det gjelder å ta kontakt ;) Her lever de tradisjonelle kjønnsrollemønstrene i beste velgående. Det er mannen som tar kontakt. Særlig de som er "sexorientert" er veldig aktive på å ta kontakt..

Nei, jeg tror ikke ønsket om kvalitet nødvendigvis øker med alderen @Voksenmann. Jeg tror det mer handler om kjønnsforskjeller og atferd som er knyttet til seksuellt udekkede behov...og ikke minst hvilken personlighet du har. Mange av oss kvinner klarer seg nok mye lengre uten slik samkvem enn mange menn gjør. Menn har nok en sterkere trang...handler selvfølgelig også om bekreftelse dette på ulike plan, tror jeg ;). Kvinner ønsker selvfølgelig også bekreftelse, men må ikke gjennomføre hele akten for å få denne. Vi kan klare oss fint uten...lenge...Og det gjelder nok kvinner i alle aldre...;) Vi er som sagt de fleste av oss, mer selektive enn mange menn er...:)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 26 okt. 2014 02:06

Selvfølgelig er en sexpartner avgjørende for kvaliteten. Men om man treffes for å berike hverandre gjensidig med sex, uten at man har mål om et langsiktig kjæresteforhold, er det vel både vanskelig og irrelevant å skille mellom hva som er mest attraktivt av partneren og selve sexen. Det er vel to uatskillelige sider av samme sak.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 26 okt. 2014 02:14

Generalisering er en vanskelig greie. Når man regner ut at hver nordmann spiser 100 kilo kjøtt i året, vet jeg at det er feil; fordi man ikke har regnet inn alle de som IKKE spiser kjøtt.
Tilsvarende vet jeg at det du påstår "Vi [kvinner] kan klare oss fint uten [sex]...lenge..." er en generalisering som mange av de kvinner jeg kjenner ikke på noe sett og vis er enige i.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 26 okt. 2014 02:27

@Realista:
Klokkestillingen tilbake en time skaper kaos i rekkefølger av innleggende denne timen som blir dobbel.
Mitt innlegg kl 0206 er det sist fra meg. Men vi er så enige om det meste av vi kan vel nyte denne ekstra timen ved å sove...

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 26 okt. 2014 02:27

Det er et kjent biologisk fenomen @voksenmann at kvinner er mer selektive med hvem de har seksuell kontakt med, enn menn. Grunnen til dette har mange forskere lage mange og utførlige studier på. Det er noen kjønnsforskjeller mellom kvinner og menn. Det er et faktum! At det alltids finnes unntakt tror jeg nok så gjerne ;) Og er vel ikke noe galt i det. Herlig at det er noen som er litt utenom det vanlige vel;) Kanskje du er en av de heldig som får nyte gleden av det...;) Hva vet jeg :)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 26 okt. 2014 02:37

Ja visst er det forskjell på menn og kvinners seksualitet! Det har jeg da skjønt fra jeg ble kjønnsmoden. At kvinner er mer selektive er også en kjensgjerning. Sånn er det i store deler av dyreriket ellers også. Men den større selektiviteten hos kvinner er ikke det samme som at de klarer seg fint uten sex lenge, sammenlignet med menn. Det ser man når kvinner har tilgang på sexpartner.
Jeg klager ikke over mangel på kvinner utenom det "vanlige"! ;)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 26 okt. 2014 02:43

@Realista:
Klokkestillingen tilbake en time skaper kaos i rekkefølger av innleggende denne timen som blir dobbel.
Mitt innlegg kl 0206 er det sist fra meg. Men vi er så enige om det meste av vi kan vel nyte denne ekstra timen ved å sove...

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 26 okt. 2014 02:48

he he, @voksenmann det forklarer det hele, fordi mitt svar til din forrige melding kom brått kom lenger opp. Og det stemmer, klokken stilles jo i natt ;)

Jeg slettet den. Den får komme i morgen når det er litt orden på klokka...

Ja, sove nå...

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 26 okt. 2014 17:36

Vi klare oss nok fint uten lenge, de fleste av oss, når vi ikke har noen tilgjengelig som vi føler tilstrekkelig for, eller ikke er tiltrukket av :). Men det er som sagt alltids unntak. Og klart om man er godt vant med en utvalgt som man trives med, så savner man nok nærheten med vedkommende om den var bra....Men da er det nok han som person som er avgjørende ikke selve sexen i seg selv...Enda godt at du ikke klager på kvinner litt utenom det vanlige da @voksenmann:)!