Alle innlegg Sukkerforum

Denne tråden blir ikke lang!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Z fr. 24 okt. 2014 15:49

Monica Lewinsky.
Fenomenet Monica kan man jo snakke mye om.

Men når jeg spør dere hva dere mener om denne 25 minutters talen hun gir, vil nok de fleste falle fra. For hvem har vel tid til det?

Uansett: Viktig tema. For de fleste av oss. Hva tenker du om dette?

http://www.upworthy.com/monica-lewinsky-gives-her-first-public-speech-in-16-years-and-says-exactly-what-needs-to-be-said?g=2&c=ufb1

Skjult ID med pseudonym Bella fr. 24 okt. 2014 19:11

Det var en kjempebra tale. Og utrolig viktig. Fant den på fb for noen dager siden.

Tid har vi til det vi tar oss tid til.

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 25 okt. 2014 20:30

Trist dersom din påstand om at tråden ikke blir lang blir sann, Z.
Viktig tema, viktig å ta/ha tid til.

Jeg tenker at det krever enormt mot og ekthet å stå frem slik Monica gjør. Og hun gjør det i en mer global sammenheng, altså ikke kun for sitt eget gode navn og rykte. (Som ble fullstendig destruert 16 år tilbake) Jeg bøyer meg i hatten for henne. Dette er mennesket på sitt beste, mest kongruente og resiliente.
Hva tenker du selv om dette, Z?
:-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 25 okt. 2014 22:55

Hei Tingeling :-)

Jeg tenker at dette angår oss alle. Det er lett å trekke paralleller til forumet og hets her, til fjæra som ble til fem høns i kaffeslabbedas, til ungdommenes bruk av Facebook, til seriøsitet rundt uthenging på jobben....det finnes linker til tema overalt rundt oss.

Og jeg tenker på viktigheten av at vi tar innover oss dette i den verden vi lever i i dag, der vi enda ikke helt har sett rekkevidden av muligheter for åpenhet både på vegne av andre og seg selv i forhold til sosiale medier.

Sting synger "History will teach us nothing". Kåre Willoch skiver om det i en av bøkene sine om hvor korttenkte vi er når vi ser tilbake, og hvor glemske vi er, samt at mennesket må gjøre seg sine egne erfaringer.

Monica står frem nå. Det krever. Det tok henne 16 år. Det sier noe om at dette er tøffe saker for henne. Og fler med henne. Jeg undrer meg på hvor mange som ikke orker mange år, men lar seg selv få slippe - før vi tar innover oss hvordan måten vi forholder oss til andre mennesker på påvirker enkelte andre i langt større grad enn vi kan forstå til tider. Vi har alle et ansvar.

Vi har alle et ansvar. Det er vel det jeg tenker.

Og for å trekke inn en ting til: Sigvart Dagsland synger om "Wasawifolket". Jeg setter min ære i å ikke tilhøre dette folket. Fordi det er mitt ansvar.