Alle innlegg Sukkerforum

Hvor ærlig bør profilteksten være?

Vis siste innlegg
(mann 41 år fra Nordland) ma. 3 nov. 2014 06:04 Privat melding

Hei!

Hvor ærlig bør man være når man skriver profiltekst her (og andre steder, for den saks skyld)? Hvis man har en spesifikk utfordring, for eksempel ADHD, bør man nevne det i profilteksten eller bør man vente litt med den?

Problemstillingen er selvsagt helt hypotetisk. Uansett spør jeg på vegne av en kamerat, og denne kameraten spør på vegne av en venninne... ;-)

Skjult ID med pseudonym R ma. 3 nov. 2014 08:18

Venninnen som spør via kameraten din kan jo bare plagiere ditt nick, feks LocoLine, så kommer det muligens spørsmål i riktig retning, grunnet ledende nick ;-)

Men for å være helt seriøs; ADHD er ganske vanlig og bør kunne informeres om i profilen. Ærlighet er bra saker.

Skjult ID med pseudonym ApeKrøll ma. 3 nov. 2014 14:31

Jeg selv kan ikke se problemet med det, men mennesker er ulike.
Problemet kan være med de som vet veldig lite om det, har feilaktig informasjon eller har hatt problemer med en som har ADHD, men hvor det ikke direkte var årsaken til problemet.

Om du skriver at du har ADHD, kan faktisk gjøre personer mer interessert i å ta og ha kontakt med deg, siden du er ærlig om noe som man normalt ikke forteller om. Hvis du får lite meldinger eller svar, ikke nevn det. Hvis du får meldinger og som regel svar, så vil jeg si skriv det. Du ender opp kanskje med en bedre person da siden du har noe som kanskje luker bort de som er mest overfladiske :)

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 3 nov. 2014 14:34 Privat melding

Synes kameraten som spør på vegne av en venninne via en kamerat bør vite at ærlughet varer lengst og at jeg personlig heller leser en profil med litt info av den typen også framfor de som virkelig lever det perfekte liv...utad.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 3 nov. 2014 14:56

Men, men.. Livet mitt er jo perfekt! I det minste i mine øyne og det er strengt talt bare det som betyr noe. :P

Det spørs jo litt da. En trenger jo ikke å bre ut i profilen sin om pornobruken sin og sånn.

Om en har ADHD så er jo det en annen sak. ADHD er jo også varierende, hvor noen knapt påvirkes av diagnosen, mens andre påvirkes mer.

Men jeg tror folk ville satt pris på om hun har ADHD at hun opplyste om det, samt i hvilken grad det påvirker henne, noe som egentlig er det viktigste her.

Skjønner derimot at det er vanskelig, siden alle strever etter å fremstå som perfekte og feilfrie ovenfor omverdenen.
Den rake motsetningen til meg med andre ord. :P

(kvinne 45 år fra Nordland) ma. 3 nov. 2014 15:50 Privat melding

Både og :)
Først: En ting er å legge skjul på sider ved seg selv, noe annet er at det ikke lett å formidle seg selv slik en fremstår for andre. Hvis en tror en har kontrollen på dét, lurer en seg sjøl i tillegg.
Så: Hvis ADHD'en eller den manisk depressive lidelsen du behandles for er vesentlig for hvem du er og hvordan du forstår deg selv, er det nok lurt med åpenhet via velvalgte ord. Hvis det hele er lungt og lite problematisk, tar du det face to face. Mener jeg.

(kvinne 51 år fra Oslo) ma. 3 nov. 2014 16:33 Privat melding

Det er privat, ingen vits å skrive for mye detaljer i profilen.
Lykke til venninne:-)

Skjult ID med pseudonym ApeKrøll on. 5 nov. 2014 15:04

Det er veldig få som kaller bipolar lidelse for manisk depressive lidelse eller manisk depresjon lenger :P

De som bruker det begrepet vet som regel veldig lite om det :)

Ikke alle som har bipolar har opplevd eller kommer til å oppleve mani, da det er flere typer bipolar, men de som skiller mest er de som får hypomani og mani, man kan ikke oppleve begge. Man kan møte en person som er i hypomani (før personen har fått diagnosen som regel) man bare tror er en person med mye energi, men ikke noe annet. De får ihvertfall gjort mye, men ikke alt er bra selvfølgelig, man kan fint finne en "vanlig" person som er verre enn en med bipolar (enten hypomani versjonen eller/og en som har fått diagnosen og behandler det)

Skjult ID med pseudonym Missb on. 5 nov. 2014 15:38

Veldig kort: Bipolar 1 er med mani (1 - mange, veldig forskjellig i løpet av livet). Bipolar 2 er med hypomani. Begge deler har jo depresjonen.

Jeg har valgt å ikke skrive ikke profilen min at jeg har ADHD, det er ingen hemmelighet, men det er ikke noe jeg presenterer meg med..:) Det er fremdeles mange fordommer mot ADHD, så folk får heller bli kjent med meg uten å plassere meg i en bås :)

(mann 38 år fra Vestfold) on. 5 nov. 2014 17:42 Privat melding

Når hun venninen til kameraten din er ute på byen. Sier hun "Hei jeg heter .... og har ADHD"? Det virker litt snodig, men på en annen side hvis det er noe hun syns er vanskelig å snakke om osv. så kan det være like greit å skrive det sånn at man slipper den praten seinere! Jeg har det jo litt enklere på den måten, ikke så lett (desverre) å gjemme bort at man sitter i rullestol.

(mann 53 år fra Vestfold) on. 5 nov. 2014 18:31 Privat melding

Fortell raskt, event skriv om alt som vil komme frem før eller siden.

(kvinne 46 år fra Akershus) to. 6 nov. 2014 23:02 Privat melding

Jeg synes ikke at slikt behøver å stå på profilsiden. I dag dropper folk å skrive til noen pga høyde, hår, vekt, trim, skrivefeil....ja you name it....Det kan man heller nevne når man har fått kontakt. Dessuten er det lettere å godta noen når man først har fått interessert for en person og som Missb sier er det fortsatt mange fordommer mot ADHD og folk har veldig lett for å sette noen i en bås før man er blitt bedre kjent.

Skjult ID med pseudonym arneand fr. 7 nov. 2014 00:55

@ts
Hun kan alltids slenge inn et bilde i albumet som gir ett hint.
Type: http://tinyurl.com/p5mrhvr

Da finner hun ut om personen gidder å se gjennom profilen i samme slengen ^^

Ikke minst om personen evner å legge sammen 2+...

Ooooh o.0

Drage! :D

Wheeeeeeee!

(kvinne 45 år fra Nordland) fr. 7 nov. 2014 01:00 Privat melding

@arneand er litt tidig av og til, da :D

(mann 30 år fra Rogaland) lø. 8 nov. 2014 15:05 Privat melding

Hold det kort og enkelt, og bruk hurtig fakta m.m. Vær gjerne litt ærlig, men trenger ikke nevne alt mulig rart:P Skal jo bli kjent med noen unasett over tid, så kan jo nevne ting med tiden.

Generelt ut ifra andre og venner som bruker online dating, virker det som om noen skremmes vekk av for ærlige og langtekstet profiler.. Men de er vell kanskje ute etter en kort flørt eller noe, ikke vet jeg..

(kvinne 49 år fra Østfold) lø. 8 nov. 2014 17:58 Privat melding

Hei. Synes det er unødvendig å nevne en diagnose. Man trenger ikke nødvendigvis være åpen om det. Sånne ting er svært privat og faller seg lettere naturlig inn et forhold som har vart en stund. Det er jo noen småting som kan Være problematisk ikke forbindelse med feks ad/hd, som rot i klær, struktur og oppfattelse av beskjeder. ..
Slikt er en privatsak. Det er fremdeles stigmatiserer holdninger omkring en diagnose. Vil anbefale å ikke blottlegge seg slik. Det er noen ingen har noe med å vite.

(mann 47 år fra Vestfold) sø. 9 nov. 2014 19:39 Privat melding

Jeg har valgt å være åpen og rett frem, ref. nicket. Uansett er det jo noe som kommer frem før eller seinere.

Alle har med seg sin bagasje, noen mer enn andre. Sånn er det bare! :-)