Alle innlegg Sukkerforum

utdanelse...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym timeline on. 24 sep. 2008 14:50

Jeg har sett på profilene til en del jenter her inne at de skriver om sin drømmepartner at han må ha utdanelse, og da gjerne en høyere utdanelse for at de skal være interesert...

Dette får meg virkelig til å lure på hva det er dere tror er så mye bedre med en mann som har utdanelse kontra en som ikke har det?

Som dere sikkert skjønner så har ikke jeg så mye å skryte av i den sammenhengen, jeg ble utvist etter et halvt år på folkehøgskole som jeg gikk på rett etter niende klasse, deretter jobbet jeg til jeg var 22 og begynte så på elektronikk. Etter VK1 så bestemte jeg meg for å slutte på skolen fordi jeg da jobbet så mye at jeg måtte ta et valg om hva jeg ville fortsette med.

I dag driver jeg mitt eget firma, og gjør det bra innen bransjen min. faktisk bedre en mange av mine venner som har årevis med skole og universitet under beltestedet. Det eneste de har som jeg ikke har er et skyhøyt studielån! ;-o)

Så jenter, ikke misforstå meg, for jeg prøver ikke å sette dere til veggen her, og påstå at det er feil av dere å stille de kravene dere gjør! Men jeg er veldig nysgjerrig på hva det er som er så viktig med denne utdannelsen?

Skjult ID med pseudonym Kit on. 24 sep. 2008 15:10

De vil vel ha oss som ett smykke for å vise frem til venninne...

Skjult ID med pseudonym godtvoksen on. 24 sep. 2008 15:11

Helt enig med deg timeline.....er ikke lengden på utdannelsen som teller.....har selv bare tre år på videregående....har en kjempejobb i dag, men har tatt en del etterutdannelse på fritiden som er direkte knytta til jobben jeg har i dag......og har heller ikke da stort studielån

Skjult ID med pseudonym juni on. 24 sep. 2008 15:22

jeg håper da at ikke alle ser seg blind på "innholdsfortegnelsen" til en profil. Selv er jeg ikke opptatt av mengde utdannelse o.l men dette er et forum der man ønsker seg så mangt... han skal være mørk... han skal være høy... han skal være passe maskulin... han skal kunne ta vare på "meg"... han skal få meg til å le... han skal ha orden på økonomien... han skal skal være øm og kreativ i senga... osv, osv... og når man først er i gang med å ønske, så ønsker man også en som har en god utdannelse :-D

Det som kanskje kan være forskjell på en med ikke mye utdannelse i forhold til en med lengre utdannelse, er at man i en lengre utdannelsesprosess blir tvunget til stadig å forholde seg til ting, komme fram til egne meninger, produsere egne arbeider, og bli tvunget til å reflektere over ting og å stue en hel haug med informasjon inn i hodet sitt ;-)
For mange som selv har høy utdannelse, virker det som at de mener det er vanskelig å finne tonen med noen som ikke har vært igjennom en slik prosess.

Men jeg tipper at de som ønsker å treffe en mann med høy utdannelse også veldig gjerne tar i mot en som har lykkes godt i arbeidslivet uten alle disse årene med utdannelse.

Skjult ID med pseudonym Lemen on. 24 sep. 2008 15:36

Nå er jeg mann, men likevel ønsker jeg meg en partner med høyere utdannelse. Årsaken er rett og slett den at det sannsynligvis vil gi oss mer å prate om, flere felles preferanser, felles diskurs. Om hun tjener 200.000 eller 2.000.000 er mindre viktig, og jeg ser heller ikke bort fra at det finnes kvinner uten høyere utdanning jeg kan passe med. Men som uhelbredelig akademiker ser jeg etter en likesinnet.

Skjult ID med pseudonym godtvoksen on. 24 sep. 2008 15:40

Må vel si at jeg har lært mer i livets skole en det jeg har lært gjennom undervisning.....er en interresert i å lære gjør en det like godt gjennom en utfordrende jobb som ved å ta utdanning

(mann 42 år fra Oslo) on. 24 sep. 2008 16:01 Privat melding

@Juni
Jeg ser poenget ditt med at man blir tvunget til å forholde seg til stadig nye ting i en utdanelsesprosess, men tro meg det gjør man ellers i livet også, og ikke minst når man starter sitt eget firma!

@Lemen
Hvorfor tror du at det vil gi dere mer å prate om hvis dere begge har en høy utdannelse? Jeg har ingenting personlig imot akademikere, men jeg har truffet en del av de som er helt ubrukelige som samtalepartnere! De har gjerne et hode fult av teori, som de aldri har satt ut i praksis!

Det er jo et ordspråk som sier: De som kan gjør! De som ikke kan lærer fra seg...

Det jeg ikke skjønner er at noen vil velge bort, eller rett og slett ikke engang vurdere en partner som ikke har en høy utdannelse! For meg så blir det omtrent som å si at jeg ikke vil date ei jente som ikke jobber i en undertøysforetning! for alt jeg vet så har hun jenta som jobber på McDonalds mer sexy undertøy, en hun som jobber på undertøysforetningen! En litt flåsete sammenligning kanskje, men jeg synes begge deler virker like tåpelig!

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 24 sep. 2008 16:25

Hvorfor bry seg? Hvis dama ønsker en med høy utdannelse, og du ikke har høy utdannelse, så er ikke det dama for deg. Enkelt og greit.

Selv gidder jeg ikke å bry meg så mye med damene som ønsker veltrente kraftige kosebasmer, siden jeg selv ikke er en (bamse). Men det gjør meg heller ingenting at noen damer ønsker slike menn. Noen liker fugl, andre fisk.

Selv foretrekker jeg kvinner med en god utdannelse. Og jeg bryr meg ikke noe om hva andre måtte mene med det. Erfaringsmessig vet jeg at det er større sannsynlighet for at jeg vil finne drømmedama i subgruppen "høy utdannelse" enn i subgruppen "lav utdannelse". Det betyr ikke at det ikke florerer av falske positive og negative i disse gruppene, men det får så være. På samme måte går jeg på utsted A for å finne damer jeg liker, selv om det kanskje finnes en og annen jente jeg liker på utested B. Rett og slett fordi jeg vet at utvalget av hva jeg liker er større på utested A.

Skjult ID med pseudonym juni on. 24 sep. 2008 16:33

Timeline:
Jeg tror deg absolutt :-D

Skjult ID med pseudonym s on. 24 sep. 2008 16:48

@timeline

"Dette får meg virkelig til å lure på hva det er dere tror er så mye bedre med en mann som har utdanelse kontra en som ikke har det?"

Utdannelse er ETT av mange kriterier i en utvelgelsesprosess som dette. Vil det si at alle damer som har krav og ønsker til sin drømmepartner som kan graderes (ingenting, lite, noe, mye, veldig mye osv.), og hvor du selv føler at du ikke strekker til, går rundt og tror de er mye bedre enn deg? I think not. Gjør som jeppe sier, du vil aldri få de damene du peker på her til å endre mening bare ved et foruminnlegg, og sannsynligvis ikke blir du ikke så mye klokere av et par svar fra oss / andre heller :)

--

@jeppe

You hit the spiker on the head. Det er litt interessant å se hvor mye folk engasjerer seg når noen profiler er sånn og sånn (selv om det av og til KAN være interessant å se om noen har noe vettugt å bidra med for å forklare, så er det svært sjelden). Flere fisker i sjøen, jump in the fire osv. osv.

Skjult ID med pseudonym Lemen on. 24 sep. 2008 16:58

Helt enig med jeppe her.

Som svar til timeline, kan det jo være at jeg er blant dem som har hodet fullt av teori som jeg aldri setter ut i praksis... For egen del dreier det seg uansett om erfaring. Jeg krever for så vidt ikke at vedkommende skal kjenne til mine spesialfelt, men det er ting man opplever gjennom sin erfaring som student (som for meg tok lenger tid enn for de fleste...) som skaper felles preferanser. Men, for all del, jeg utelukker det ikke, selv om jeg nok tror at det er sånn at like barn leker best her.

Skjult ID med pseudonym timeline on. 24 sep. 2008 17:20

@jeppe og s
dette har ingenting med at jeg absolutt er interesert i de damene å gjøre, eller at jeg føler at jeg ikke strekker til på noe vis!
Det var et spørsmål til de som har det som et krav, om hva de mener er så mye bedre med en mann som har en lang utdannelse. Det virker som om dere ikke klarte å få med dere det! Jeg har ikke på noe som helst vis prøvd å peke finger eller være grinete mot de det gjelder! Det er bare basert på ren nysgjerighet, og fordi jeg synes det er interesant å lære hvordan andre mennesker tenker, og hvorfor de tar de valgene de gjør!

Lemen er vel den som har kommet nærmest med å gi en forklaring. Og jeg har ingen ptoblemer med å akseptere holdningene og meningene hans til denne saken! Men jeg er fortsatt like forundret over at enklete vil ta et slikt valg uten å engang treffe en person! (Når det er sagt så har jeg ikke fått inntrykk av at Lemen vil la vær å bli kjent med ei jente pga utdannelsen hennes, eller mangel på det samme!;-o)

Skjult ID med pseudonym MrMister on. 24 sep. 2008 17:35

Yep, synes Lemen sier det veldig greit.

Selvfølgelig så er det sånn at det finnes mange med lav utdannelse som er fantasisk interessante, og som det vil være en glede å både snakke med og leve med. På samme måte finnes det mange tullinger med høyere utdannelse.
Men min generelle observasjon er at det er større sannsynlighet for å "klikke" med en på ditt eget nivå mht utdannelse. Det har ingenting med at de med lav utdanning har dårligere interesser, kun at de er anderledes.

Her inne på sukker så setter vi jo opp en del kriterier for å lettere kunne finne drømmepartneren. For vi kan jo ikke godt møte alle de tusener av potensielle partnere som finnes her. Vi her nødt til å snevre inn utvalget, og det er akkurat det vi gjør. Men så er det jo også sånn at utdannelse kun er et kriterie blant mange, og det vel få som har det som et absolutt krav.

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 24 sep. 2008 17:35

Timeline:

Jeg trodde det kom klart fram fra svaret mitt hvorfor jeg tok de valgene jeg tok: Av erfaring så vet jeg at det er større sannsynlighet for at drømmedama _mi_ har høyere utdanning enn ikke. Tipper det er tilsvarende for mange andre. Samme hvilke krav de måtte stille.

Og igjen: dette betyr ikke at en og annen drømmedame kan gjemme seg blant de uten lang utdanning (falsk negativ), og at det kan finnes mange ikke-drømmedamer blant de med høy utdanning (falsk positiv). Men siden det for meg vil finnes flere ekte positive enn falske, så går jeg for damer med høyere utdanning. Det gjør jakten på drømmedama enklere.

Skjult ID med pseudonym Lemen on. 24 sep. 2008 17:40

Dette med høyere utdanning har jo også flere sider. Jeg kan, om jeg vil, bruke timer på å diskutere Bourdieus teorier om symbolsk kapital, Hegels teorier om motsetningenes enhet, Gramscis teorier om det sivile samfunnet eller Nietzsches teorier om overmennesket. Men hvis noen spør om jeg kan skifte hjul på bilen, så stiller jeg nok ganske svakt. På mange måter beundrer jeg dem som kan bruke hendene til noe mer enn å skifte en lyspære eller slå inn en spiker, men det er snakk om forskjellige styrker og svakheter.

Skjult ID med pseudonym juni on. 24 sep. 2008 17:54

lemen:

nå surrer du fælt, eller du prøver å gi et patetisk snev av ydmykhet (unnskyld).... den går i hvertfall ikke hjem hos meg.

Har du aldri tenkt at noen av disse høyere utdannelsene som finnes kanskje er basert på nevenyttighet og kreativitet, og at ikke all høyere utdannelse er basert på verken hegel eller gramscis(hvem nå det mått være) eller den akk så usympatiske nietzsche?

ta deg sammen a`...

Skjult ID med pseudonym alterego on. 24 sep. 2008 17:58

Er det ikke også noe med at "like barn leker best"?
Kan det være at mange av de kvinnene som (i utgangspunktet i hvert fall) ønsker seg en mann med høyere utdannelse, gjerne selv har høy utdannelse?

Skjult ID med pseudonym s on. 24 sep. 2008 18:01

Juni, lille - Juni, lille :)

Skjult ID med pseudonym juni on. 24 sep. 2008 18:04

s:
skal jeg ta det som et komplemang eller som en korreksjon?
:-)

Skjult ID med pseudonym s on. 24 sep. 2008 18:05

@juni

Hehe, hvem er jeg til å sitte her og korrigere folk?

Ta det som akkurat det du føler for, men det var ikke særlig vondt ment :)

Skjult ID med pseudonym Kompisen on. 24 sep. 2008 18:06

"han skal være mørk... han skal være høy... han skal være passe maskulin... han skal kunne ta vare på "meg"... han skal få meg til å le... han skal ha orden på økonomien... han skal skal være øm og kreativ i senga... osv, osv... og når man først er i gang med å ønske, så ønsker man også en som har en god utdannelse :-D"

@juni: Hvorfor ikke si det som det er? Damene ønsker seg en James Bond som snakker 8 språk flytende, har tre ulike doktorgrader og har bygd sitt eget 500kvm hus på egen hånd.. ;-p
Tror forøvrig at du treffer ganske godt med din avsluttende kommentar.

@TS (og evt andre): Selv om det enkle oftest er det beste, så er noen diplomatiske når de ønsker en som har lykkes med noe h*n har valgt. Ingen ønsker å møte noen uten retning, ønsker og mål her i livet. Det er bare mange som er flinke på å utelukke. Og selv med god utdannelse er det mange som er mindre flinke med ord.

Skjult ID med pseudonym juni on. 24 sep. 2008 18:21

s:

vel, syntes det var litt søtt så jeg putter det i positivposen :-) (som 44-åring så liker jeg alt som har med lille- å gjøre og som er stilet til meg)

Skjult ID med pseudonym juni on. 24 sep. 2008 18:23

Kompisen:

men saken er at jeg er innmari usikker på om det er slik... ingen jeg kjenner leter etter james bond...

Skjult ID med pseudonym s on. 24 sep. 2008 18:33

@juni

Ok :)

--

Problemet i en nettdatesetting er vel at en får bilder og faktaopplysninger på forhånd, og "kostnaden" for å avslå en henvendelse, eller hoppe videre i eget søk, er mye mindre enn om en møter noen der ute. Da blir som regel alle de faktaopplysningene og annen informasjon en ofte kan hente fra profiler kjent etter hvert, og det skal mye mer til for å avbryte det som allerede er i gang, selv om dette er noe en i utgangspunktet hadde hatt som ekskluderende faktor ved profilgjennomgang.

Skjult ID med pseudonym Kompisen on. 24 sep. 2008 18:36

@juni; Det var en noe overdrevet fleip, intet mer. Skjønt, man kan la seg lure i blant når det gjelder hva jenter ser etter. Men, damene blir vel ikke alltid like kloke på oss gutta ;-)

Skjult ID med pseudonym juni on. 24 sep. 2008 18:43

kompisen:

selv har jeg aldri skjønt dette med at menn liksom skal være så enkle å forstå seg på... så kanskje vi går rundt og er kjempeforvirret alle sammen :-D

Skjult ID med pseudonym Kompisen on. 24 sep. 2008 18:59

Juni:

Jeg har ikke skjønt dette med at vi skal være så VANSKELIGE å forstå :-p Vi er mennesker alle sammen, kun utvendig at vi er ulike. Hehehe.. men telepatiske evner er det få av oss som har dessverre, så det fordrer at man snakker litt sammen og lar muligheten for forklaring og "utbrodering" være åpen i stedet for antagelser. Nei, enkelt har det aldri vært.. hehheh..

Skjult ID med pseudonym Lemen on. 24 sep. 2008 19:54

Okei, da, kanskje det vel så mye er samfunnsviteren i meg som snakker, men jeg er gjerne med at jeg satte det litt på spissen.

Poenget mitt er at kunnskap er relativt. Joda, ser at mange vil ha en med høyere utdannelse, men også en som kan skifte hjul på bilen...

Skjult ID med pseudonym Kompisen on. 24 sep. 2008 19:55

They want it all.. :-p

Skjult ID med pseudonym zumm on. 24 sep. 2008 20:26

Tror nok det koker ned til like barn og den regla ja...

For meg er det erfaring med barndomsvenner uten høyere teoretisk utdannelse som bidrar til dette ønsket. Jeg merker at hvis jeg ikke justerer ordforråd eller samtaleemner, så skapes det en avstand mellom oss. Det er helt greit, for vi har nok felles fortid og er superglade i hverandre, men det hadde blitt slitsomt og unaturlig hvis det dreide seg om en ny kjæreste... derfor ikke holdbart.

(mann 45 år fra Oslo) on. 24 sep. 2008 21:29 Privat melding

Kan ingen slippe den helvetes katta ut av sekken?

”Like barn liker best” er vel det nærmeste denne tråden har kommet til det. Tilfellet er vel helst at det på et gjennomsnitt er god korrelasjon mellom utdannelse og mental kapasitet. Vi er ikke alle utstyrt med de samme forutsetninger, og jeg tror nivået på utdannelsen man kommer til å ta, er et resultat av en prosess som starter allerede i barneårene, miljøfaktorer, verdisyn og en mengde andre faktorer vil vel være påvirkende.

Søken etter denne så enorme kjærligheten vil vel, som påpekt, måtte bli en filtreringsprosess og målet vil også være gjenstand for en viss tilfredsstillelse av kriterier. Jeg tror de fleste kjenner seg selv såpass godt at de er rimelig trygge på hva de ser etter og sikter passe godt når kriteriene legges på bordet, jeg vet ikke, men jeg tror. Selvsagt kan den store kjærligheten finnes ”der ingen kunne tru at nokon kunne bu”, men det er vel ikke der du vil sette pengene heller.

Og forskjellige preferanser finnes vel, men jeg gjør en ukvalifisert gjetning over at få, om noen, ønsker å finne en person vesentlig mindre begavet enn seg selv, kanskje heller ikke uendelig mer. Søker du en med høyere utdannelse er det fordi du forventer en større mental kapasitet fra en slik person enn hva for en med lavere.

Når det er sagt vil jeg håpe at dersom man mener seg selv godt utstyrt, så har man også øynene åpne for at det finnes unntak fra regelen og kravet er således fravikelig. For meg er disse unntakene mange og svært befriende.

Jeg tviler på at utdannelsen som sådan avgjør hvor godt man utnytter sitt mentale potensial, forutsetter her at det faktisk må kultiveres, men det ligger nok svært gode muligheter innenfor gode utdanningsinstitusjoner, det kreves faktisk en hel del for å lande et embedsstudium eller disputere en doktoravhandling, vi kommer ikke uten videre vekk fra det.

Skjult ID med pseudonym alterego on. 24 sep. 2008 21:33

@Vanadium:

Så mange ord, men likevel "to the point".

Skjult ID med pseudonym zumm on. 24 sep. 2008 21:44

Jeg tør påstå at flertallet av menn jeg har møtt får innovertiss når de forstår at jeg er smartere eller har mer utdannelse enn dem.

Skjult ID med pseudonym Mann29 on. 24 sep. 2008 21:45

zumm: Det skulle faktisk ikke overraske meg..

Skjult ID med pseudonym Vanadium on. 24 sep. 2008 21:46

@ zumm

jeg leser den setningen som " jeg er smartere eller har mer utdannelse enn flertallet av menn jeg har møtt", hvorfor ikke skifte beite? V

Skjult ID med pseudonym Wussi on. 24 sep. 2008 21:51

@zumm

Da må du være desperat etter å få deg noe du med utover .... ?

Skjult ID med pseudonym alterego on. 24 sep. 2008 21:52

@zumm:
Kan du belegge det med eksempler? Hva skjer? Skjer dette fenomenet på en date? Fortell oss mer, det lyder interessant.
Og hva skjer når du treffer en med likeverdig utdannelse? :-)

Skjult ID med pseudonym zumm on. 24 sep. 2008 21:53

Så selv om jeg ikke nevner det spesifikt i profilen, så gidder jeg ikke bruke tid på least likely's... Har ennå til gode å bli overrasket i det virkelige liv - og nå får det eventuelt bli der det skjer. Med mindre noen overbeviser meg om det motsatte i første eller andre melding her inne... ;)

(Merk at dette handler minst like mye om at jeg blir avvist som motsatt...!)

Skjult ID med pseudonym zumm on. 24 sep. 2008 21:54

Oj... her ble det liv... burde skjønne det når man pirker borti mannens stolthet :)

Røykepause nå. Kommer tilbake.

Smartere enn det er jeg ikke :)

Skjult ID med pseudonym zumm on. 24 sep. 2008 21:55

V: Noe annet beite å foreslå?

Skjult ID med pseudonym Onkel Blå on. 24 sep. 2008 21:56

Onkel blå er enig med Vanadium. Men, gir deg herved en antatt skikkelig utfordring; skriv kortere!
PS godt ment da du skriver bra, men orker sjelden lese det fordi det er for omstendelig:-)

Skjult ID med pseudonym Hingsten on. 24 sep. 2008 21:56

Da har du møtt feil type menn zumm....
Iallefall ikke hingsty, han er en hardt arbeidende figur..
som jo har nytt noen spesielle øyeblikk i mange samfunnslag..
men selv lystene til hingsty" kan reduseres i enkelte anledninger..
men det går slett ikke på hjerne og økonomi...min vesle "selvutnevnte gudinne"....vrrinsk..

Skjult ID med pseudonym Mann29 on. 24 sep. 2008 21:56

Primært så er dette en holdning i hodet til mange menn som burde vært luket bort nå i vår moderne tidsalder. Men dette greiner strengt talt ut ifra en norm i samfunnet om at mannen er familiens naturlige forsørger. Er ikke han overlegen som familieforsørger så er han heller ikke mye til mann. Men dette er en greie som henger igjen i samfunnet forøvrig, og ikke bare i hodet til mannen. På enkelte resturanger kan ikke engang mannen la dama betale uten å få et hånlig blikk fra kelneren. Dette er nok mest gjeldende sydover i europa, men like fullt.. Det har alltid vært sånn, ergo forventes det fremdeles av mange den dag i dag at mannen er "den sterke part"...

Vi har kommet langt, men likefullt så kort!

Skjult ID med pseudonym alterego on. 24 sep. 2008 21:58

..... røykere .... blææh.
Viktigere at man ikke røyker enn høy utdannelse ...

Skjult ID med pseudonym Mann29 on. 24 sep. 2008 21:59

- Uten at jeg påstår at jeg lar dama ta regninga på resturanter forøvrig!!!! Ehm....dreit meg ut der altså... ;)

(mann 45 år fra Oslo) on. 24 sep. 2008 22:07 Privat melding

@ Onkel Blå

Tar utfordringen, og jeg er helt enig, simplicity is an art. Dog, jeg velger å skrive utfyllende og heller sjelden. De korte innlegg er ofte gjenstand for flere tolkningsmuligheter, og så har du i praksis brukt flere ord, også andres, på å oppklare. Jeg synes også det er verd å gjøre reservasjoner og understreke forskjellen på antagelse og "faktaopplysning", man kan jo bli korsfestet for påstander vet man. Men jeg skal jobbe med saka :) V

(mann 51 år fra Oslo) on. 24 sep. 2008 22:33 Privat melding

Med krav til høyere utdanning så er en ikke sikker på å få tak i så veldig smarte personer. Det er vel mer at en minimerer sannsynligheten for å plukke de som er litt vel korte. Det er tross alt en del smarte folk uten utdanning.

Dette er ikke noe motsetning til Vanadium sitt første innlegg. Er heller ikke uenig i Onkel Blå sitt hjertesukk...

Skjult ID med pseudonym zumm on. 24 sep. 2008 22:39

Mindretallet funka det heldigvis helt fint med :) Og så blir jeg dummere i fylla, det kommer jo godt med... ;)

Ellers var dette egentlig mest et forsøk på å forklare en mulig årsak til at det er viktig for mange her inne... Tror ikke at jeg er så j...lig special at dette bare gjelder meg!

(Hingsty: for meg gjelder at hjerne = turn-on og økonomisk statusjag = turn-off...)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 24 sep. 2008 23:02

Hvorfor søker noen damer menn med høyere utdanning? Jeg har ingen, men har klart meg bra.

Dette er TS utgangspunkt. Og det er i denne problemstillingen at misforståelsen ligger. De som måte søke noen med høyere utdanning, gjør det neppe for å være sikret å finne noen som har klart seg bra eller bedre enn bra (økonomisk). Begrunnelsen gjør Vanadium med flere godt rede for. Et annet tilleggsmoment kan være at dersom hun selv har lang utdanning er det mindre sjanse for å høste annerkjennelse for dette fra en mann som ikke har det, og som utgangspunktet mener at lang utdanning ikke er særlig lurt - sånn med tanke på studielån og tapt arbeidinntekt. :-)

mann29 - jeg vil snu det du sier på hodet - tror at det handler mer respekt for egen høyere utdanning og egen forsørgingsevne, enn å finne en mann som kan forsørge dem begge. Det ville overraske meg om flertallet av de som primært søker menn med høyere utdanning ikke har det selv.

Skjult ID med pseudonym Onkel Blå on. 24 sep. 2008 23:02

Zumm: Hjerne med ambisjoner og der tilhørende penger på kjøpet = Turn off!!?

Skjult ID med pseudonym knuffings on. 24 sep. 2008 23:06

Så lenge fyren er oppegående og er stolt av jobben sin trenger han ikke å ha "høyere utdanning". (Nå er jo faktisk læretid og senere spesialisering utdannelse etter min mening)

Men; har erfart at det ble et problem i forhold der han ikke hadde like lang utdanning som meg.
For meg var det greit men ikke for ham.
Jeg sitter ikke og ber om unnskyldning for å ha investert i en utdannelse heller. ;-)

Så for min del søker jeg vel en med høyere utdanning, uten at det er et must.

Skjult ID med pseudonym zumm on. 24 sep. 2008 23:10

Nøkkelordet var "statusjag"... Penger er sånn jeg ser det absolutt et gode, så lenge det ikke blir et mål i seg selv, eller et middel for å overgå andre. Så hvis det er med på kjøpet, ikke på salgsplakaten, så er jeg all in :)

Skjult ID med pseudonym agusta72 on. 24 sep. 2008 23:18

Røkke er fisker

(mann 42 år fra Oslo) on. 24 sep. 2008 23:22 Privat melding

@Lilleulv
Jeg håper ikke du eller noen andre har misforstått meg ditt at dere tror jeg synes en høy utdannelse er bortkastet! For det mener jeg absolutt ikke! Hverken med tanke på tapt arbeidsfortjeneste eller høyt studielån! (At høyere utdannelse kan være bortkastet på enkelte individer er en helt annen sak!!!)
Personlig så beundrer jeg ei jente/dame som har en høy utdannelse, og gjerne også en høy stilling, men for meg så kan hun like gjerne jobbe i kassa på Rema. Det viktigste er at hun trives med det hun har oppnådd/holder på å oppnå i livet!
Og i min ærlige mening så vil jeg påstå at en person som ikke gir partneren sin anerkjennelse for det denne har oppnådd, er en person som heller ikke er skikket til å være i et forhold! Slikt noe har med sosial inteleigens å gjøre, ikke utdannelse!

@knuffings
Kan jeg spørre hva som ble problemet i forholdet ditt?

Skjult ID med pseudonym knuffings on. 24 sep. 2008 23:30

@ timeline:

Det ble et stadig tilbakevendende tema at det var tull at så mange utdannet seg i Norge, og at det var bortkastet/oppskrytt med utdanning.

Jeg kan til dels være enig i at vi har/har hatt et kunstig høyt utdanningspress, kjenner flere som måtte ta mastergrad for å i det hele tatt få jobbtilbud for noen år tilbake.
Men utdanning er jeg veldig for. Det er ikke bare på grunn av det faglige utbyttet, studietiden min var super med stor personlig vekst også utenfor lesesalen. Det er år jeg aldri ville byttet vekk :-)

Skjult ID med pseudonym Kit on. 24 sep. 2008 23:37

Det er ikke ukjent at en del uten utdanning "hele" tiden må vise at utdanning egentlig ikke har noe for seg, og er bortkastet tid. Det er litt slitsomt...

(mann 42 år fra Oslo) on. 24 sep. 2008 23:42 Privat melding

@knuffings

Jeg skjønner godt at det ble slitsomt. Og jeg vil tro du har det bedre uten han!:-)

Skjult ID med pseudonym knuffings on. 24 sep. 2008 23:45

@timeline:

Hehe, nei det ble ikke oss gitt ;-) Fin fyr, men greit at det endte som det gjorde.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 24 sep. 2008 23:45

@Timeline:

"I dag driver jeg mitt eget firma, og gjør det bra innen bransjen min. faktisk bedre en mange av mine venner som har årevis med skole og universitet under beltestedet. Det eneste de har som jeg ikke har er et skyhøyt studielån! ;-o)"

Selv med smiletegn bak, er det riktig at jeg tok denne formuleringen til inntekt for et syn på at høy utdannelse ikke har all verdens verdi.... :-)

Du sier at du beundrer kvinner som har det, men at de like gjerne kan jobbe i kassa på Rema. *Smiler...* Slik jeg tolker det, betyr det at du kan beundre både kvinner som sitter i kasse på Rema og de med høyere utdanning, men du beundrer ikke AT de har høyere utdanning... Det i seg selv har liten verdi, virker det som..

Og det er helt fint! Jeg tror heller ikke at de med lang utdanning alltid er så mye lurere enn andre, men samtidig tror jeg at jenter som har høyere utdanning, ofte søker noen som ser verdien av nettopp det.

Det kan i alle fall være én forklaring... :-)

Skjult ID med pseudonym movie on. 24 sep. 2008 23:48

Poenget med å ønske omtrent samme utdannelsesnivå er at like barn leker best.....

(mann 42 år fra Oslo) on. 24 sep. 2008 23:55 Privat melding

@Lilleulv

Jeg burde kanskje begynne å formulere meg som Vanadium for å forsikre meg mot at ikke folk misforstår meg!;-o)
En ting som er med meg er at jeg sier det jeg jeg mener uten noen "hemmelige" betydninger mellom linjene, så det at jeg ikke skriver at jeg beundrer kvinner med høy utdanning, betyr absolutt ikke at jeg ikke gjør det! Jeg har den største beundring for alle som velger å gå den veien! Og jeg vil gjøre alt jeg kan for å støtte og oppmuntre alle jeg kjenner som har gjort og gjør det! Det var ikke det riktige å gjøre for meg, så jeg valgte en annen vei, men jeg vil aldri anbefale noen å gjøre det jeg har gjort med tanke på utdanning! hvis noen velger å droppe utdannelse til fordel for å "lage" sin egen arbeidsplass, så er det i min mening en avgjørelse de må ta selv. Spør meg gjerne om råd, siden jeg har vært igjenom det, men jeg ville aldri finne på å si til noen at det er veien til Eldorado! For det er hardt arbeid, og det krever mye oppofrelse.

Om en person ser verdien i andres utdanning tror jeg har mer med personlighet å gjøre, en hva slags utdanning man har selv!:-)

(mann 45 år fra Oslo) to. 25 sep. 2008 00:10 Privat melding

@ timeline

Men så er du vel kanskje også et av de fantastiske unntakene. De som gjør at man berettiget stiller spørsmål ved - ikke utdannelsens verdi, men - utdannelsen som nødvendig kriterium for uttømmelig selvutvikling og objektiv vellykkethet. Jeg skal ikke omformulere spørsmålet ditt, men om jeg har forstått deg riktig, så er jeg helt enig i at dersom høy(ere) utdannelse er et absolutt krav, så har kravstilleren fått lite igjen for sin egen utdannelse i mer enn én sammenheng :) If you cath my drift, V

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 25 sep. 2008 00:15

Neida, Timeline. Jeg tror jeg skjønner hva du mener...

Men du sier (muligens litt spøkefullt) om dine skolerte venner at de ikke har noe som ikke du har, foruten mer lån!
Men jo, de har det. De har høyere utdanning. *ler*. At de av den grunn er smartere, rikere eller mer sjarmerende? Neppe!

(mann 42 år fra Oslo) to. 25 sep. 2008 00:25 Privat melding

@Vanadium

Om jeg er så fantastisk får være opp til hver enkelt hva de synes, for noen så er jeg kanskje det, for andre så er jeg nok det stikk motsatte!;-o) Og jeg er veldig enig med deg i hva du sier, men jeg må inrømme at jeg er ikke i nærheten av å kunne (eller for den sags skyld, ville...) formulere det slik du gjør! Og det var faktisk ment som et kompliment! ;-o)

@Lilleulv
Du er virkelig i det kveruelerende hjørnet i kveld!;-o) jeg tror det hadde vært morsomt å fortsatt denne diskusjonen med deg over en flaske rødvin!;-o)
Og ja! Det var spøkefult sagt med tanke på mine skolerte venner!:-)

Skjult ID med pseudonym agusta72 to. 25 sep. 2008 01:13

Mange nyanser innen å være smart. Hva er smart? I hva?

Har møtt personer med mindre utadannelse enn meg, som er faan så mye smartere enn undertegnede.. (trur eg)

Har møtt de med 10 år pluss på iniversitetet, som er mindre smarte enn den eldre dama som tørker av bordet etter at jeg har vært og spist. (KJENNER bare en håndfull innen kategoriene)

Selv kunne jeg vært "smartere" om jeg hadde giddet, istedet for å lekt.
Men om jeg hadde "giddet", ville jeg da automatisk vært smartere idag? Selv med x år? Selvsagt. Men ikke nødvendigvis medfødt. Men derimot fordi jeg hadde lært endel om div etter de åra på benken.
MEN!:

INGEN vil noensinne kunne overtale meg til å tro at det går an å lære seg å bli smart, uten å være det fra barneskolenivå. Noen utvikler det i form av utdannelse, andre gir effen.

...så blir matchscalaen 1 til 10 i denne sammenheng temmelig intetsigende kan enkelte hevde.

Så var det det med ambisjoner og hevdelse da......Takk gud for de med høyere utdannelse!!!! Og de som meget vel kunne evnet å ta en. Og de som har det like forbasket godt uten papirene. Takk gud for et sammensatt og varierende samfunn!

Hilsen kategori 2, som trenger både kategori 1 og 3 for å kunne leve som han vil!

Skjult ID med pseudonym V fr. 26 sep. 2008 23:45

Timeline,
et interesant tema. Jeg tror jo som flere sier at like barn leker best, men at utdannelse ikke er et entydig godt kriterium å sortere på. Men som Vanadium er inne på, ønsker folk å maksimere sjansene sine og unngår da å oppsøke kateorer som de føler gir svakere odds enn andre kategorier.

Når det er sagt, har jeg litt - men ikke bare - negativ erfaring med folk uten utdannelse. Noe tilsvarende knuffings' erfaring, min skolegang var et ikke-tema, selv om jeg mente han burde være stolt av det han presterte. Vi levde i hver vår verden. Og slik er det også litt med venninner fra gamle dager som ikke har utdannelse. Jeg må passe meg for å ikke si noe som de ikke vet, ikke for ofte i alle fall. Dette tror jeg har med mindrevredighetskomplekser eller misunnelse å gjøre - og da tenker jeg at det oftere er at de er misfornøyd med egne valg. Men det er anstrengende da. Det som er litt synd er at mange av disse er gaske streetsmarte, men de er ikke klar over det selv. Motsatt gjelder at folk som ikke har utdannelse men som har lykkes med andre ting i livet og/eller er fornøyd med sine valg; da kommer ikke misunnelse eller mindreverdighetskomplekser i veien.

I tillegg til denne tryggheten, er det viktig for meg å ha en partner med et tenkende hode. De tror jeg oftere man finner hos folk med utdannelse - men ikke bare. Du er feks både reflektert og nysgjerrig og opplagt i stand til å føre en (delvis akademisk) diskusjon, men det er det faktisk ikke alle som er. Selv vil jeg t.o.m. skille mellom ulike typer utdannelser; noen utdanenlser er så sære at jeg nok vil føle meg mye mer på bølgelengde med en streetsmart fyr uten så mye skolegang...

Skjult ID med pseudonym blacky lø. 27 sep. 2008 09:14

status
Ihvertfall en av dem har noe bra
to rumpetørkere er ikke noe en brifer om