Alle innlegg Sukkerforum

Hvis noen er i et forhold

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hkj lø. 22 nov. 2014 16:11

Dette er et tema som kanskje fremprovoserer noe aggresjon eller i allefall irritasjon hos noen.
Hvis en jente eller gutt (dame/mann), er i et fast forhold, et forhold du ikke har noen relasjoner til og derfor heller ikke vet noe om tilstanden til.
Som singel tredjepart opplever du en stor interesse for akkurat denne personen, og føler at alt stemmer: Kjemi, interesser, holdninger osv.
Er det da greit å ytre disse følelsene til den andre personen, i mål om å få en date?

Kjør debatt! :)

Skjult ID med pseudonym Mundilfare lø. 22 nov. 2014 16:26

Selvsagt er det greit. Det er ingenting som stopper deg. Hva jeg og andre mener bør være revende likegyldig. Gå for det som føles rett for deg.

Personlig vil jeg ikke vinne noen på den måten, da jeg helst vil ha ei som ikke lar seg lokke ut av et forhold. Det er en egenskap jeg setter høyt. Jeg har også respekt for andres forhold. Det er min moralgrense, men du bestemmer selv hvor din skal ligge. Og det skjer jo ingenting om du ikke prøver.

Gjør det om du vil, la vær om du ikke tør. Enkelt og greit.

Skjult ID med pseudonym jaudå lø. 22 nov. 2014 16:36

Allerede når @hkj spør dette spørsmålet så har vedommende svart på det. Jeg tenker at han/hun allerede har skrupler, dvs. ikke synes det er greit. Og vil ha litt respons fra forum for å bestemme seg for å høre på enten den lille djevelen på den ene skuldra, eller den hvitkledte på den andre :-b

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 22 nov. 2014 16:58

Jeg har vært i den situasjonen 2 ganger.
I det første tilfellet visste jeg ikke noe om hvordan forholdet var.
I det andre tilfellet visste jeg veldig godt at forholdet var alt annet enn bra.

Men selv det er to veldig forskjellige situasjoner, så valgte jeg å holde kjefte i begge tilfeller.

Forhold er forhold og så lenge jeg VET om det, så holder jeg slikt for meg selv. Jeg ønsker ikke å eventuelt skape mer uro enn nødvendig.
Er en person med stor respekt for andres forhold og jeg håper at andre også respekterer mine forhold.

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 22 nov. 2014 17:01 Privat melding

hadde ikke blanda meg inn i noen som jeg visste var i et forhold

Skjult ID med pseudonym f4u lø. 22 nov. 2014 19:24

har vert i en liknende situasjon selv, men da var det hun som var i et forhold som tok initiativet, og jeg bet på.
jeg angrer som en hund og skal ALDRI mer blande meg borti noen som er i et forhold. det blir bare bråk og mye mer drama enn jeg kunne takle.
er du lur lar du vær er min erfaring.

Skjult ID med pseudonym kvarg lø. 22 nov. 2014 20:51

Har du lyst, har du lov....har du vett, lar du vær' !

Skjult ID med pseudonym Tryxel lø. 22 nov. 2014 20:57

bra sagt kvarg, har gått på den smellen selv :)

Skjult ID med pseudonym kvarg lø. 22 nov. 2014 21:17

Kommer vel an på hvor man er selv i livet, om man lar lysten eller vettet råde :) forsåvidt ingenting som er feil hvis det er riktig for deg akkurat nå! ;)

Skjult ID med pseudonym Sunnfjord sø. 23 nov. 2014 00:43

Vanskelig spørsmål.

Eg tenker jo litt i den bana her:
Mann1 og Kjæresten er ute på fest.
Da kjem det fram at kjæresten "hadde seg med Mann2" som ho møtte ute. Og Mann1 klikker på Mann2. I stedet for å tenke på at det var faktisk kjæresten tok det valget OG.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 nov. 2014 01:33 Privat melding

Skal du la en person du ikke kjenner stå imellom deg og noe bra? Jeg hadde fortalt personen hvordan jeg følte det, og hvis den andre personen følte det samme hadde jeg bare ventet til de hadde avsluttet forholdet de var i før vi tok det forbi prating. Alle forhold må pleies, hvis en av partene glemmer dette og tar partneren for gitt, er det dems egen skyld hvis partneren finner seg noe nytt. Trenger ikke få personen til å være utro, bare legge kortene på bordet og gi personen det du mener er et bedre valg (nemlig deg selv)

(mann 38 år fra Vestfold) sø. 23 nov. 2014 03:54 Privat melding

@ kris-m

ja det skal du så sant det er etisk riktig for deg hvis du er av den sorten,du skal ikke være med å ødelegge noe som er ved verdens ravn ...heller støtte opp om du kan...at du klarer å forelske deg i noen som er i et forhold sier litt men ikke alt...bare tenk deg sjøl om det hadde skjedd deg..........grøsssss

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 nov. 2014 09:55 Privat melding

Det har skjedd meg, og selv om det var kjøpte og da, så var jeg glad i dama og ville at hun skulle ha det bra. I det tilfellet var ikke det med meg, men det forholdet hadde blitt stadig dårligere i opp mot et år, og hun ga opp på det før meg. Når mine egne følelser av svik avtok var jeg bare glad på hennes vegne at hun har det bra. Jeg så den situasjonen komme lenge før det skjedde, og visste til og med hvem det kom til å skje med drøye to mnd før det skjedde. Hvis du som del av et forhold ikke klarer å se noe slikt komme er du altfor opptatt av deg selv til å se hennes situasjon, og da fortjener du ikke bedre. No offence...

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 nov. 2014 09:56 Privat melding

Kjipt der og da, ikke kjøpte! Autocorrect....

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) sø. 23 nov. 2014 11:08 Privat melding

Virker på meg at noen folk skyr ingen midler, eller har noen som helst slags for for skuppler for hvordan man oppfører seg lenger.

Er man i et dårlig forhold, så snakker man for å muligens fikse forholdet, eller finne ut at det er på tide å gå hver til sitt. Og liker man noen som IKKE er singel (uavhengig om forholdet er dårlig eller ei) så er det HANDS OFF...både i handling og ord til du enter har kommet over "crushet", eller motparten evt har blitt singel.
Det er ikke rart at slike som meg har blitt skeptisk og kresen når det kommer til å finne seg en partner, for ser jo at mange ikke ser noe galt i ta hva de vil ha, når de vil...uavhengig om det allerede er en annen partner med i bildet. Har de vært utro èn gang, er sjansene store for at de gjør det igjen...så kanskje lov å håpe at karma slår tilbake på de som ser lett på utroskap...uavhengig om man er den som er i et forhold, eller som den single beileren ;)

Nei, takke meg til den GODE oppdragelsen jeg fikk som lita....får heller smøre meg med tålmodighet og vente på en som er meg verdig, en som har de samme verdier og synspunkter på dette (og mange andre ting) som meg.

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 23 nov. 2014 13:56 Privat melding

Er noen i ett forhold hold dere unna mener nå jeg. Alle forhold har sine opp og nedturer og da trenger man ingen andre til å blande seg inn med en unnskyldning at det er ok fordi det er ett dårlig forhold. Rart jeg blir skeptisk da jeg ser hvor lett det er for enkelte å gå ut av ett forhold og lett det er for andre og tro at det er helt i orden å ta noen som er opptatt.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 23 nov. 2014 14:30 Privat melding

Enig Sweet1...

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 nov. 2014 14:30 Privat melding

La meg presisere at jeg aldri ville gjort noe med en dame som er i et forhold, jeg hater utroskap. Men, hvis jeg har en dame jeg kjenner som jeg er "keen" på som er i et dårlig forhold, så har jeg ingen problemer med å legge inn et par kommentarer og vise min interesse. Men jeg er heller ikke ute etter et casual forhold, så jeg hadde ikke hoppet på henne med en gang det var slutt heller, men ventet til hun var klar for nye eventyr. Det er mulig å gjøre det uten å være ufin eller å oppfordre til utroskap. Dette er snakk om når forholdet er forbi punktet hvor det kan reddes. Jeg er en sær og kresen jævel så det er en gang i skuddåret jeg faktisk møter en dame jeg oppriktig er interessert i, derfor vil det være idiotisk av meg å overse det.

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) sø. 23 nov. 2014 14:39 Privat melding

Ja, for så lenge "jeg" får det jeg vil ha, så trenger "jeg" ikke tenke på noen andre enn meg selv....*sukker oppgitt*

(mann 33 år fra Buskerud) sø. 23 nov. 2014 14:51 Privat melding

Jeg synes nå en burde holde deg unna med både ord og handling så lenge det er et forhold, dårlig eller bra.
Dårlig er ikke synonymt med ødelagt, det kan hende de hadde fikset problemene og vert sammen resten av livet vis ikke noen hadde blandet seg inn.
Vis forholdet er dårlig så kan en vente å se om det blir brudd istedenfor å bidra til et brudd.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 nov. 2014 15:13 Privat melding

Sweet1 skal du sitte der og påstå at du ikke tenker på deg selv? Viser bare til dårlig selvinnsikt. Uansett hva man gjør er det i bunn og grunn for seg selv, alltid. Uten unntak. Jeg stiller alltid opp for venner, uansett, og mine nærmeste venner kjefter på meg til tider for å være for snill. Men jeg gjør det fordi JEG liker å være snill, JEG liker følelsen JEG får av å spille opp og hjelpe med kjedelige oppgaver de fleste ikke gidder.

Hvis jeg har en venninne som forteller meg om hvor jævlig hun har det i forholdet sitt, skal jeg sitte der og si "nei dette må du kjempe for" Jeg tenker ikke på der det er en dump i et forhold eller en dårlig periode, jeg tenker på situasjoner der jeg uavhengig av hva jeg tenker om personen ville rådet henne å avslutte eller ta en pause. Det er faktisk de forhold som er så destruktive at de går så hardt utover psyken til de involverte at de ikke fungerer normalt i hverdagen, det er de jeg mener med dårlig forhold.

(kvinne 41 år fra Vest-Agder) sø. 23 nov. 2014 15:36 Privat melding

@Kris_M

Nei, kan ikke påstå at jeg ikke gjør det. Det gjør vi alle. Mitt svar var kun relatert til denne tråden, og viste til mine synspunkter ang å beile, eller prøve å legge inn aksjer i en dame/mann som allerede hadde en partner.

Dersom du har en venninne som sliter i forholdet, ser jeg ingen problemer i at du snakker til henne. Og dersom forholdet er så dårlig at hun blir syk av det, er det fint for henne å han noen å støtte seg til. Men det lureste...og rette, ville vært å holde dine personlige følelser for deg selv, og heller hjelpe å bygge henne opp, slik at hun kan komme seg ut av det....og først etter dette, ville jeg ikke tenkt to ganger om du ville fortelle henne hva du føler for henne. Om du hadde lagt alle kort på bordet mens hun var på sitt mest sårbare, ville jeg definert det som å utnytte hennes situasjon for egen vinning....Igjen, MIN personlige mening....

Du nevner også det å stille opp for andre, hjelpe andre, være der for andre, til og med på "kjedelige oppgaver"....fine kvaliteter, men iom jeg kun baserte min forrige post på trådens overskrift, så velger jeg å holde meg til det temaet når jeg poster her inne ;)

(mann 33 år fra Buskerud) sø. 23 nov. 2014 15:38 Privat melding

@ kris_M
Jeg kjenner et par som i dag er lykkelig gift og venter barn nr 2, men da jeg traff de så satt hun hos meg å klagde på at typen tilsynelatende ikke brydde seg om henne, bare kjeftet og var kvalm, mye likt det du beskriver som et dårlig forhold.
det rådet jeg ga var at hun måtte snakke med han og fortelle han. hvordan hun følte det og at hun vurderte å gå fra han.
Det gjorde hun og veit du hva, det ordnet seg!
Hun har siden sagt at hadde noen vist interesse for henne i den perioden hadde hun heller gått videre istedenfor å prøve fikse problemene sine.
Mener du at det ville vert riktig av meg å sagt at jeg syntes hun var en sjarmerende jente, og at jeg var interessert.
Etter å ha lært henne bedre å kjenne så kan jeg i dag si, at meg å henne hadde ikke holdt så lenge selv om det virket sånn for meg den gang.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 nov. 2014 16:30 Privat melding

Corsair, det kommer ann på situasjonen det er snakk om. blir for tidkrevende og offentlig å legge ut om det her!

Skjult ID med pseudonym kvarg sø. 23 nov. 2014 17:22

Det et den som er i et forhold som vet hvordan h*n har det,og har det fulle og hele ansvaret for å takke nei hvis det skulle komme et tilbud fra en annen kant. Man kan da ikke gå rundt å la være å ta en sjanse når det kommer til å fortelle noen at man liker de. Hver og en bestemmer jo over seg selv,og jeg mener at man er ansvarlig for sin egen Lykke.

Som jeg nevnte ovenfor,det er den som er i et forhold som må bestemme om h*n ønsker å følgeopp etter å ha fått en betroelse, henvendelse eller et kompliment fra en annen kant.

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 23 nov. 2014 17:33

Husker et flersides intervju, sånn "hjemme hos" et yngre kjendispar. De hadde møttes på en fest, begge to med fast følge. Han hadde uten blygsel stimet bort til henne og utbrøt: "vil du bli mor til mine barn?" Hun ble med på notene.

Når jeg tenker på den episoden slår det meg et par ting (minst):
1) Vi er så forskjellig skrudd ihop.
2) "Moralkonvensjoner" skifter og over tid. Gårdagens umoral kan være dagens moral.
3) I krig og kjærlighet, ogsåvidere.
4) Jeg ser at "ekte kjærlighet" stadig blir kommentert på forum. Det ultimate uttrykk for "ekte kjærlighet" er å slippe den andre fri. Hjelpe, uten å få noe igjen. Antireligiøs som jeg er er det morsomt å henvise til Jesus på korset: Du gir vekk ditt perfekte og evige liv til noen som slett ikke fortjener det, blir forlatt av alle, inkludert ditt opphav. Kjærligheten søker ikke sitt eget.

En har lov til alt, men ikke alt gavner, jfr. Paulus.
Og: Den gifte kvinne er en snare, jfr. Ordspråkene :-b

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 23 nov. 2014 18:25

Altså: En person som er i et dårlig forhold over tid uten å gå ut av det, er ikke en mann for meg uansett, ergo holder jeg meg unna. Dersom det nylig har blitt dårlig, er det håp om at det kan fikses og jobbes med, ergo holder jeg meg unna. En mann i et godt forhold, er en taper i mine øyne hvis han i tillegg legger opp til noe med andre, ergo holder jeg meg unna.

Konklusjon: Jeg holder meg unna menn i forhold. For hans skyld, for hennes skyld, og Gud forby om det er barn - for barnas skyld, men mest av alt for min egen skyld. Jeg vil gjerne kunne se meg i speilet med rett rygg i morgen også. :-)

Skjult ID med pseudonym Tilia sø. 23 nov. 2014 18:50

Ikke greit. Folk i forhold er hands off!

Skjult ID med pseudonym 2mas sø. 23 nov. 2014 19:08

Been there, done that; Mottatt drapstrussel, ikke verdens beste ide :-p

Skjult ID med pseudonym Tilia sø. 23 nov. 2014 19:30

...nei, det gjelder å ha og ta sine forholdsregler...

Skjult ID med pseudonym kvarg sø. 23 nov. 2014 19:45

Hadde aldri kommet til å klandre den som prøvde seg på min partner. Det er jo selve partneren som ikke klarte å si nei og holde seg unna "fristelsen". Har jeg kjæreste,er det jo noen jeg synes er et bra menneske...og regner med at flere synes det og gjerne kunne tenkt seg denne personen selv. Hvis noen gir denne personen et kompliment eller blir forelska,er det jo en selvtillittboost til kjæresten min...noe jeg ville ha unnet h*n. Noe av det viktigste i et forhold er jo tillit,så må jo ha trua i bunnen på at kjæresten min hadde takket for komplimentet men deretter takket nei til å gå lengre. Hadde h*n valgt å være utro,så er det uansett ikke noe jeg hadde ønsket å levd resten av livet med.

(mann 53 år fra Vestfold) sø. 23 nov. 2014 20:12 Privat melding

Enig med Tilia, hands off! Konsekvensene kan bli dramatiske.

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 23 nov. 2014 21:24

@kvarg

Nei, du skjønner det at når man ligger der og har fått en felles baby og ikke kan eller orker ha sex på en stund, og noen lokker på jobb med fest og julebord klinedans, så er det ikke sånn at jeg tenker: Flott at noen gir mannen et kompliment eller to!

Jeg forventer faktisk at de som vet at det er opptatte menn (som i tillegg har små barn hjemme) holder seg unna. Så skjedde ikke i mitt tilfelle. Og derfor havnet jeg på Sukker. Jeg lager ikke drama. Synes bare det er trist.

Skjult ID med pseudonym kvarg sø. 23 nov. 2014 21:39

@metoo

Det er trist,ingen tvil om det. Det var ikke mye til mann da...som hadde deg og småbarn hjemme,og likevel ikke var tro mot dere! Som mann og pappa burde han ha holdt seg for god til det!!

En mulig fattig trøst kan jo være at han da mest sannsynlig uansett hadde kommet til å svikte dere. Det er mange fristelser som vil dukke opp når man er i et forhold,og hadde det ikke vært denne han falt for så hadde det sikkert vært neste!

Ønsker deg lykke til her på sukker,og håper du finner en EKTE mann neste gang :)

Skjult ID med pseudonym metoo ma. 24 nov. 2014 00:16

Takk for det, Kvarg! :-) Det er godt mulig det hadde røket uansett, men vi hadde klart oss greit i 14 år. Når man sliter eller har nye "påkjenninger" i livet, er man et lett bytte for de som kaster seg over en.

Derfor er vi altså uenige i hvorvidt det kun er opptil den som er i forhold å ligge unna. Jeg mener at den som er opptatt selvsagt har det største ansvaret, men det fritar ikke 3. part helt likevel. Moralsk sett ikke bra. Spesielt ikke der det er barn i bildet.