Alle innlegg Sukkerforum

Mitt liv som hund. Regi Lasse Halls

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Oslo) lø. 22 nov. 2014 20:48 Privat melding

Noen som har sett denne? Det er fantastisk hvilke filmskatter som kommer fra Sverige. Sitat Annette Marandon: "Det er like greit å si det med en gang. Mitt liv som hund er en vidunderlig film; varm, sår og inderlig. Med underfundig humor formidler den savnet etter å bli elsket, å bli forstått og å finne sin plass i verden."

Men Marandon skrev også: "Mitt liv som hund mestrer balansegangen mellom klisjé og troverdighet." Denne setningen forstår jeg ikke. Jeg hevder filmen er Totalt bortenfor klisjé. Den lille filosofiske gutten er takknemlig for det meste, men føler seg skyldig sin mors død (tuberkolose) grunnet tideligere vanskeligheter i det grå barndomshjemmet ...Og til slutt skildres hans drøm om å bli elsket som den han er uavhengig av flinkhet og prestasjoner. Han heter Ingemar, og hans første kjæreste elsker ham til og med selv om det ikke er dénne Ingemar som har vunnet for Sverige i sportslige kamper ;-)

Flere som har sett filmen?

Skjult ID med pseudonym Tilia sø. 23 nov. 2014 19:00

Mm... fine filmen! Og enig med deg i at den er et godt stykke bortenfor klisjéene. Den er en liten raritet av en filmperle - fin og merksnodig og sår og rørende. Har sett den flere ganger, og kan fremdeles se nye elementer som lokker fram tårer og smil og hjertejubel.

(mann 51 år fra Akershus) ti. 25 nov. 2014 17:29 Privat melding

Tenk på Laika!