Alle innlegg Sukkerforum

Tenk hvordan verden hadde sett ut..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Feeder ma. 1 des. 2014 14:37

uten all vitenskapen og teknologien?
Hadde det ikke blitt utviklet en vaksine mot fks.lunge og hjernehinnebetennelse så hadde jo flere millioner menneskeliv gått tapt.

Og hvis ikke teknologien hadde eksistert så hadde ikke jeg kunnet skrive dette innlegget på dette datingnettstedet fordi jeg ikke hadde hatt tilgang verken til internett, pc eller strøm. Jeg hadde heller aldri hatt mulighet til å holde kontakten med mine nærmeste familie, venner og ekskjærester hvis det ikke hadde vært for teknologien.

Ser man på historien så er det jo personligheter innenfor kunst og kultur folk husker og har et forhold til, mens vitenskapsmenn gjerne har havnet litt i skyggen, selv om deres arbeid er en medvirkende årsak til at vi andre mennesker som har valgt enn helt annen kurs kan leve såpass spennende liv.

Alikevel kan jeg forstå at media velger å rette søkelyset på en tidligere realitykjendis eller en idrettsskjendis med en ekstrem personligheter fordi det er nettopp slike mennesker folk vil ha og høre om.

Bill Gates og avdøde Steve Jobs har utrettet utroig mye, men deres nokså snevrige livsstil har ført til at folk flest ikke kan identifisere seg med dem.

John Arne Riises privatliv er tydeligvis mer spennende for VG og Dagbladet enn uløste teorier innefor matte, fysikk og kjemi. Forstårlig nok, men litt urettferdig....

Skjult ID med pseudonym Tilia ma. 1 des. 2014 21:52

Alt er relativt. ;p

- nei, men det er iallfall relativt hva og hvem folk husker som interessant, engasjerende og beundringsverdig, det kommer jo an på perspektivet hos hver enkelt; hvor de befinner seg (ikke bare fysisk/geografisk), hva slags miljø de tilhører, hvilke verdier de har, hva de interesserer seg for osv. osv.

Når man sier at "...det er nettopp slike mennesker folk vil ha og høre om.", så er det fordi man nettopp fokuserer på nettopp slike mennesker som vil ha og høre om nettopp slike mennesker. ;p Og mens du fokuserer på reality og kjendiser og deres fanskare, befinner andre mennesker seg i en annen realitet, og ser at sola igjen sveiper over og belyser nye sider ved, og idéer fra, det&dem som du påstår har havnet i skyggen.

Ikke lese VG og Dagbladet, vettu - dagen (og perspektivet) blir så mye bedre uten. ;p Du vet jo mer eller mindre hva du får (og IKKE får!) når du leser den type aviser. Jada, de serverer de dagsnyhetene de _trenger_ å ha med for å kunne kalle seg dagsaktuell presse, men ellers er det vel mest lettbent (og helst lettkledd) kvasihelseråd-vås, kjendisfråtsing og annen "underholdning".
Men, men... underholdningsmedier befatter seg jo naturlig nok helst og mest med det som kan kategoriseres som underholdning, så det er jo ikke annet å vente. Intet nytt under solen, med andre ord - men kanskje noe nytt interessant venter i skyggene... :)

Skjult ID med pseudonym Feeder ma. 1 des. 2014 22:00

@tilia

Jeg fokuserer ikke på reality eller andre kjendiser i det hele tatt, det jeg ville frem til med innlegget var at det er for lite fokus på vitenskap og teknologi i media og dere betydning for samfunnet generelt.

Hvor mange av Magnus Carlsens fanskare interesserer seg egentlig for sjakk fks?

(kvinne 54 år fra Rogaland) ma. 1 des. 2014 22:48 Privat melding

Hva "folk" vil ha...og hvem er "folk flest" ? Enig med Tilia....Det kommer ann på hvor en befinner seg! Hvilken tilværelse eller virkelighet/uvirkelighet en også befinner seg i, og hvilke perspektiv en velger å se det hele ifra!
Alt er relativt ja...jeg takker den glupingen som oppfant bilen når jeg trenger den, å ser på teknologien og vitenskapen som et nødvendig onde for vår eksistens! Ellers så gir jeg blanke i kjendiser og div. media, å tar inn det som måtte passe meg fra mitt ståsted! "Folk" vil ha brød og sirkus! Den er vel ikke ny??

Skjult ID med pseudonym Feeder ma. 1 des. 2014 23:04

@ragger

Ja, men hva heter den glupingen som oppfant bilen da? Eller han som oppfant lyspæra? Eller hvilken dansk fysiker som mottok Nobelprisen?

Husker du navnet på disse UTEN å måtte finne svaret på wiki, google etc etc?

Uansett så viser det seg at det er kulturpersonligheter og idrettsstjerner folk husker fra historien. Grunnleggerene av de helt nødvendige godene går som regel i glemmeboken fordi vi viser ikke noe takknemlighet for at vi har dem. Vi tar disse tingene for gitt.

(kvinne 54 år fra Rogaland) ma. 1 des. 2014 23:26 Privat melding

Vel.."bilen" har vel ikke bare en oppfinner....det er flere elementer i sving der! Å jeg konsentrerer meg mere omkring de praktiske tingene rundt virakelet! som fks å lade opp et gammel batteri...få det inn og ut igjen! Å når sant skal sier så blir jeg ofte mere imponert over de små tekniske vidunderne....som fks hvor smart det er med vindusviskere!!
Kulturpersoner og idrettsfolk synes jeg det er flott at noen går rundt å husker på! Jeg for min del....aner ikke hva Farmen dreier seg om en gang! Men har hørt om det....og hvem som gjorde hva i OL i 1994, husker jeg heller ikke! Fordi....av den enkle årsak, det interesserer meg ikke! Men for de som gjør/gjorde det....med all respekt!
Når det kommer til hvem som mottok hvilken pris....for hva...og at Thomas Edison fant lyset! Så er jeg hellig takknemlig for det :))
Derimot....så er jeg medlem av Amnesty International, og undertegner daglig brev om å løslate politiske fanger verden over,. Organisasjonen har over 3 mill. medlemmer! Jeg bryr meg om, og det beveger meg at flere av mine medmennesker i India fks ikke kan gå fritt på gaten uten å bli antastet....å dette i en by/verden hvor som vi regner som teknologisk oppegående! Spørsmålet blir dermed? Er vi og blir vi bedre mennesker av å gå rundt å huske/vite om (over normalen) på hvem som oppfant hva? Og er det dermed sagt...om vi ikke gjør det, at vi fremstår som utakknemlige? Bare spør :))

(mann 38 år fra Vestfold) ma. 1 des. 2014 23:29 Privat melding

Jeg husker han som fant opp og lagde den elektriske rullestolen jeg bruker. Desverre så traff jeg han når jeg var ganske ung og skjønte vel ikke da hvor mye han egentlig betydde, men jeg tror og håper han innså det selv.

Teknologi og vitenskap er viktig men personene bak er enda viktigere for det er de som avgjør hva teknologien skal brukes til..

(kvinne 54 år fra Rogaland) ma. 1 des. 2014 23:35 Privat melding

Vel.....Personene bak teknologien har nok sin mening, og som ofte er den god....men det finnes også mange eksempler på teknologi som ikke har blitt oppfunnet og brukt til det beste for menneskeheten! ;))
Sånn er det bare med den saken! :)

Skjult ID med pseudonym Feeder ma. 1 des. 2014 23:50

@ragger

"Er vi og blir vi bedre mennesker av å gå rundt å huske/vite om (over normalen) på hvem som oppfant hva? Og er det dermed sagt...om vi ikke gjør det, at vi fremstår som utakknemlige? Bare spør :))"

Det spørsmålet burde du stilt til en eller annen kjendis, enten fra kultur eller idrettseliten, mener hvertfall de har all grunn til å være takknemlige;)

Skjult ID med pseudonym Realista ma. 1 des. 2014 23:55

Teknologien har uten tvil utvidet horisonten vår og gitt oss mange muligheter både til å kommunisere å gjøre hverdagen enklere. Samtidig så er det også noen utfordringer knyttet til dette. Nemlig at vi ikke må la teknologien være "gud" i livet vårt og avgjøre hvordan vi velger å leve våre liv.

Vitenskapen har jeg den aller største respekt for, det er gjennom den at vi mennesker utvikler oss videre til beste for menneskeheten tror jeg. Men vitenskapen er i stadig utvikling og det som var en etablert sannehet for 100 år siden kan nå med ny forskning vise seg å ikke være aktuell. Poenget med forskning og vitenskap er at den stadig er i utvikling, at vi stiller spørsmål ved vedtatte sannheter og er nysgjerrige. Jeg personlig elsker å lese om ny forskning på ulike temaer. Det bringer oss videre. Det samme gjelder for filosofi, moral og etikk.

"Hva er det riktige gjøre som menneske, hvordan skaper vi et bedre fellesskap hvor alle kan leve best mulig med det utgangspunktet de har (arv og miljø)?"

Det er vi som enkeltmennesker som sammen danner rammene for hvordan samfunnet skal se ut. I alle fall i vårt vestlige demokratiske samfunn, mener jeg.

Jeg mener også at det er en selv som menneske som velger hvilke kanaler du skal hente din kunnskap fra. Ja, man kan velge VG og Dagbladet for å holde seg orientert, men det finnes andre medier som kanskje gir kanskje et litt mer nyansert og mer dyptliggende innsikt i hva som skjer i samfunnet. Du har Aftenposten, Dagsavisen, Morgenbladet og NRK. For min del er det gjerne kronikker om ulike temaer som gir meg et tilfredstillende innsikt på et mer dypere nivå. Jeg velger hovedsaklig vekk slike overfladiske TV-programmer. Fordi de gir meg så lite av det jeg ønsker av kunnskap og informasjon. Dette har så klart noe med mine interesser å gjøre, og er et bevisst valg jeg gjør. Jeg mener vi alle har et slikt valg :)

Og bra tråd @Feeder! :)

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 2 des. 2014 00:03

Takk! Og jeg abonnerer på Aftenposten også bare så det er sagt!;)

Skjult ID med pseudonym Realista ti. 2 des. 2014 00:11

Bra @Feeder! Finnes noen andre medier også som jeg har nevnt som du finner lett på nett som også er tilgjengelig som er verdt å lese. Det er ikke dumt å lese ulike vinklinger av et tema. Det gir definitivt større innsikt :)

(kvinne 54 år fra Rogaland) ti. 2 des. 2014 00:12 Privat melding

Feeder

Hm, tok ikke helt den...men mulig jeg er ørlite treig der? Hvorfor skulle jeg stille det spørsmålet til en kjendis eller noen fra idrettseliten?
Mennesker som driver seg selv frem for å vinne en plass på toppen, gjør det vel først og fremst pga sitt eget ego, for å vinne! Å all respekt for de/den! Nå jobber jeg med mennesker, og er først og fremst opptatt av menneskelige relasjoner, personlig og i samfunnet ellers. Selvfølgelig er jeg takknemlig for vitenskapens oppfinnere og dens nødvendige tilstedetilværelse.....men når du så sterkt går ut å vil minne oss på at vi må huske Hvem som oppfant hva! Så fikk jeg en trang til å nevne at jeg (personlig) ikke synes det var det aller viktigste å gå rundt å huske på disse navnene! Også stilte jeg spørsmål ved...om du synes "vi" viste manglende respekt for teknologien og dens oppfinnere, ved å ikke kunne navnet på disse?
Ps, når det kommer til navn....hvem er John arne Riise? Og hva betyr det?
Hm, he he...jeg skal tenke på mr Bell neste gang jeg tar til tlf, han som mente det først og fremst kom til å bli et "leketøy" denne innretningen av et talerør! :))))

(mann 47 år fra Oslo) ti. 2 des. 2014 13:43 Privat melding

@ragger:
Ikke tenk på Bell når du bruker telefonen, han stjal æren for oppfinnelsen fra Meucci, og inntekten som kom fra den.