Alle innlegg Sukkerforum

Kjøpe ny leilighet - eller ikke !?

Vis siste innlegg
(kvinne 46 år fra Oslo) to. 4 des. 2014 14:51 Privat melding

Jeg vurderer å kjøpe en 3 roms leilighet som står ferdig om et år, men det betinger at jeg får solgt min 2 roms til Takst til samme tid ... Hvis ikke blir det aldri mer shopping på meg...

Hva anbefaler dere?

Skjult ID med pseudonym jaudå to. 4 des. 2014 16:47

Løp og kjøp! Må være deilig å slippe shopping!

Skjult ID med pseudonym Dr.Dude to. 4 des. 2014 17:54

Sukkerforum, nå også med rådgiving om boligmarkedet, i neste uke lanseres Aksjetråden, hahahahaha! ;D

Skjult ID med pseudonym jaudå to. 4 des. 2014 18:19

Dr.Dude kan vel svare på alt!!??
Aksjetråder har for lengst versert på forum.

(mann 42 år fra Akershus) to. 4 des. 2014 18:31 Privat melding

Økonomi er en sammensatt ting, og jeg vil ikke gi noen konkrete råd, men bare drodle litt rundt situasjonen.

Mye kan tyde på at boligmarkedet kommer til å fortsette å vokse i det sentrale østlandsområdet, med analyser som snakker om 300 000 nye innbyggere i storoslo i løpet av de neste årene er det liten eller ingen tvil om vekst. Det er ikke lagt til rette for den utbyggingen man kommer til å få om målene skal nås. Det er fakta som er lette å forholde seg til.

Det er mer skummelt på kortere sikt (et års tid) som vi snakker om her. SSB var i dag ute med tall som sier at boligprisene trolig vil holde seg der de er i dag, det vil i praksis si et realprisfall på rundt 2,5% om man legger målet for inflasjonen til grunn. I så fall vil man få en reell nedgang i boligprisene, men du vil oppnå samme beløp for boligen. og isolert sett er det jo det som er viktig for deg.
Samtidig vil de lave oljeprisene føre til en svekket krone, en av sentralbankens viktigste parameter for å beholde en stabil krone er å redusere renten, selv om Norsk rente nå er lav, er det ikke utenkelig at den kan bli enda lavere, dette påvirker folks lommebok, og gir folk flest mer penger. På den annen side vil den lave oljeprisen kunne føre Norge inn i en økonomisk krise, der staten ikke har penger til å drifte på den måten den gjør nå. Det vil også være mange som mister jobbene når oljebransjen må kutte. Ansatte her som bli ledige vil påvirke det generelle arbeidsmarkedet og følgene er lavere lønnsvekst, og for mange økonomiske vanskeligheter.
Det er et faktum at Nordmenn har stadig mer gjeld og i særdeleshet inkassogjeld, dette er et stort problem for stadig fler i befolkningen og gjør at stadig fler blir ekskludert fra boligmarkedet.

(mann 42 år fra Akershus) to. 4 des. 2014 18:31 Privat melding

Hører du på 10 eksperter så får du 10 forskjellige råd, jeg tror ikke det er feil å ha flere boliger, jeg tror ikke det er feil å kjøpe bolig nå som du først får realisert om et år, det kommer av at man har flere ting man bør tenke på.
Mark Twain sa en gang "Buy land, they don't make it any more"
Det er nok et bra utsagn, og et som er svært attraktivt i Norge der man har gjort det enormt lønnsomt med eiendom.
Prisen du gir for boligen bør reflektere markedet i dag, om et år har man uansett "tjent" inflasjonen i de pengene som ligger i opsjonen. Du har også en mulighet for en oppside ved at boligprisene stiger, og dermed kan du tjene gode penger. Generelt er boligmarkedet bedre på våren enn på høsten og det kan gi gevinst i form av at du kan ta mer ut av eget salg og dermed tjene penger på dette.
På den annen side om du ikke får en prisvekst på boligmarkedet, Norge går inn i en resesjon og hele landet kollapser, da har du tapt penger og står i en krise.

Men det er slik med økonomiske vurderinger, ingen risiko = ingen fortjeneste.

Min vurdering er at det du gjør er å eventuelt ta en liten risiko, men oppsiden er flerdelt, personlig lykke over fin bolig, økonomisk gevinst ved fortsatt vekst i boligmarkedet, og potensiale for å tjene penger.

Nedsiden er jo at du risikerer å tape store beløp, si at boligmarkedet svekkes og du får inn bud 500 000,- under det du håpet, ja da er det fort slik at du må beregne noen kroner ekstra hver måned i lang tid fremover.
Det skal ikke så mye til før tapet blir veldig stort.

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 4 des. 2014 22:48 Privat melding

Tusen takk, Nemis, for gode refleksjoner.
Jeg tenker og tenker og tror faktisk jeg kommer til å kjøpe denne leiligheten. Sannsynligheten for at det går bra, er forhåpentligvis større enn at jeg må flytte hjem til mamma.:)
Det blir et spennende år.

(mann 42 år fra Oslo) fr. 5 des. 2014 19:16 Privat melding

Kjøp leiligheten..får du ikke solgt leiligheten du bor i nå vil du i verste fall antakelig kunne selge prospektet med en gevinst.

Hvor lett det er å selge boligen du bor i nå blir uansett umulig for oss å mene noe om.. kanskje har du flaks og det er flere kjøpere noe som kan resultere i et salg over takst.. kanskje er det fire andre i nabolaget ditt som ønsker å selge mens kjøperne sitter på gjerdet...