Alle innlegg Sukkerforum

Kvinner mer kresne enn menn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Over 40 ma. 8 des. 2014 15:55

Liker å diskutere og har hengt meg litt opp i noen kommentarer på flere innlegg her inne og andre steder, der menn har kommet med påstand om at Kvinner er mer kresne enn menn...

Nysgjerrig her og ønsker flere synspunkter :)

Jeg er kresen, men håper da inderlig at alle ander også er det, inkludert menn!

Skjult ID med pseudonym Skalle ma. 8 des. 2014 16:23

Jeg tror nok at jenter/damer generelt er mer kresne enn menn. Dette tror jeg kommer av at jenter/damer fungerer bedre alene enn det menn gjør (utfra hva single venner/venninner sier). Kan hende jeg tar feil, men det er i hvert fall mitt inntrykk generelt i livet :)

Det er greit at man er kresen, men problemet er bare at man går glipp av den som kanskje kan være den rette. Etter at nett-dating kom for fullt, så har dette bare blitt et større og større problem. Det er en grunn til at det er så mange single og ensomme der ute. Jo flere profiler man ser, jo mer kresen blir man. Og man tror jo selvfølgelig at gresset er grønnere..
Så det er fint å være kresen, men det ser ut som at det har vippet helt over ;)

Skjult ID med pseudonym Over 40 ma. 8 des. 2014 16:51

@Skalle
Hmmm, tenkte faktisk ikke på det du poengterer, men at kvinner generelt fungerer bedre alene enn menn, det er ett godt poeng. Spurte min far for en stund siden, noe vedr. at han har ikke vært mye alene/singel (ble skilt fra min mor for mange, mange år siden) Fikk da til svar, hadde det ikke vært ...navnet på samboeren.... så hadde det vært en annen, må si jeg reagerte veldig på det svaret. Og håper inderlig ikke at jeg ender opp i et slik forhold med en mann....

Er også enig med deg at en blir bare mer og mer kresen, men heller det en å være sammen med nestbest... og ja, det er vanskelig å gi en som kanskje kunne vært den rette, nok kjangser til å vise det...

Klok mann du Skalle :)

(renger med at du er mann pga. nikket)

Skjult ID med pseudonym Player27 ma. 8 des. 2014 16:54

Stemmer at kvinner er er mer kresne. Det er bare å se på Instagram profiler til jenter. Kvinner idag tror alt handler om å spise sushi hver dag ute, Acne skjerf til1500 kr, osv. De har rett på mann som ser ut som Matt Boomer.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 8 des. 2014 17:06

En må slutte å forveksle det at en ikke er interessert i DEG med at noen er kresen.

Og er en nødvendigvis kresen? Sikker på at en ikke bare er sikker på hva en ønsker seg?

Dette gjelder forøvrig både menn og kvinner.

(mann 31 år fra Akershus) ma. 8 des. 2014 17:15 Privat melding

Over40...Vi er kresen også ... tror gutter er mer kresen enn jenter...

Skjult ID med pseudonym kaia ma. 8 des. 2014 17:35

Kvinner er definitivt mer kresne enn menn..

Det er også grunn til all denne jamringen her inne fra menn som klager på "kresne kvinner"!:-)
De får kresenhet til å virke som noe kvinner bør skjems over..når det egentlig er et positivt tegn.Kvinner klarer seg fint selv og nøyer seg ikke med second best.

(mann 30 år fra Østfold) ma. 8 des. 2014 17:37 Privat melding

Kresen på personlighet og det indre.

(kvinne 46 år fra Akershus) ma. 8 des. 2014 17:38 Privat melding

Man skal jo være litt kresne, men for meg avgjør kjemien mye, uten den funker det ikke så alt handler ikke om å være kresne. Finner man kjemien gjør jeg mye for å få ting til å fungere.

(mann 32 år fra Østfold) ma. 8 des. 2014 18:04 Privat melding

Basert på det æ kan se så tar ikke kvinnfolk initiativ, men det kan jo være at æ ikke e han bruce willis?
Når man så skal ta kontakt og skrive, æ synes "Hei" sir sitt, æ e nokk interesert i det du har skreve på profilen/utseende til at æ vil hilse på dæ.

Så e det liksom opp til dama å bestemme om æ e aktuell eller ikke, der det e en større andel som faktisk bare ignorere å ikke sir nokka engang.

Så ja, æ vil si at bare med mitt korte møte her på sukker så e kvinnfolk mer kræsn enn menn, men man tvinges jo være langt mere aktiv som mann netopp pga ignorering. Så ettervært blir det vell til at man bare sende ut hei i hytt å gevær i håp om å finne "noen".

Skjult ID med pseudonym Realista ma. 8 des. 2014 18:13

Jeg tror definitivt at kvinner har en tendens til å være mer kresen enn menn. Dette tror jeg blant annet har å gjøre med at vi rett og slett er ulike kjønn. Vi har større eller mindre forskjeller når det gjelder kropp; både bygning og funksjoner, adferd med mer. Forskjellene mellom kjønnenne påvirkes selvfølgelig også av de sosiale og kulturelle omgivelsene.

Det er nok flere faktorer som påvirker denne kresenhet. Jeg tror blant annet at det er en sammenheng mellom hva man har som mål med sitt søk på her på nett og graden av kresenhet. Ønsker man et langvarig forhold, eller er på leit etter en partner å etablere familie med, så tenker jeg at man er langt mer kresen, enn i søk etter relasjoner av mer kortsiktig og tilfeldig art. Det tror jeg gjelder for både menn og kvinner. Men når det gjelder valg av seksualpartnere så er det nok større forskjeller mellom kjønnene.

Feltstudien ”I find you very attractive", av Clark & Hatfield 1987, blir studenter ved Florida State University forsøkt sjekket opp av "fremmede" med ordene: "Jeg har lagt merke til deg på campus, jeg synes du er veldig attraktiv - ". Så fulgte tre spørsmål: 1. Vil du gå ut med meg? 2. Vil du bli med hjem? 3. Vil du gå til sengs med meg? Det viste seg at ingen av kvinnene sa ja til siste spørsmål. De ønsket ikke å hoppe til køys med en fremmed, i motsetning til hele 70 prosent av mennene som gladelig takket ja.

Denne studien viser at når det gjelder seksualpartner, så velger mange kvinner å være mer selektive enn menn. Forskere forklarer dette med at både kvinner og menn vil føre genene sine videre. Men i og med at kvinner biologisk investerer mer i et svangerskap enn menn gjør, fordi de bærer fram og ammer et barn, ser det ut til at kvinner tenker seg nøyere om før de har sex.

(mann 32 år fra Østfold) ma. 8 des. 2014 18:16 Privat melding

Men kvinnfolk treng ikke det idag, finnes p-pilla og kondoma :)
Trur det e nokka som kommer til å vaskes ut av kvinnfolk ettervært, spørs bare om det e nokka som tar 100 eller 1000 år.

Er vell ca 50 år siden prevansjon først ble tilgjengelig?

Skjult ID med pseudonym Realista ma. 8 des. 2014 18:23

Men vel @enthe studien var gjennom ført i 1987 og da hadde jo prevensjon leeenge vært tilgjengelig...Det er nok blant annet biologien så påvirker oss. Hjernen og tankemåter forandres seg ikke nødvendigvis selv om prevensjon blir tilgjengelig....

Skjult ID med pseudonym kaia ma. 8 des. 2014 18:26

Det har ikke bare med biologi dette her...

Så lenge kjønnsrollene er som de er og det er fremdeles slik at kvinner sees på som "løse" og horete hvis de har mange partnere mens det er status med en mann som har seg med mange..ja da hjelper det ikke så mye om det finnes prevensjon..

Den dagen det er full likestilling på dettet feltet -da kan også kvinner være mer aktive jegere:-)

Skjult ID med pseudonym kvarg ma. 8 des. 2014 18:35

Tror at det har skjedd mye på bare 17 år også jeg da. Hadde man gjort samme studie idag,antar jeg at andelen av kvinner som takket ja til kun sex hadde vært større enn i -87...men fortsatt ikke like stor andel som menn selvsagt.

Skjult ID med pseudonym Realista ma. 8 des. 2014 18:43

Nei, det er jeg helt uenig med deg i @kvarg.....Jeg tror at resultatet hadde blitt ganske likt... som i 1987. Det kan blant annet annet irritasjonen fra kvinner på direkte sexhenvendelser på nett, bekrefte...Og at menn frustreres over denne såkalte "kresenheten". Dette kommer jo fram fra uttallige tråder og innlegg her på forumet...Det er noen kjønnforskjeller samme hva som er årsaken. Det er et faktum. Ja, vi kvinner er mye mer kresne...;)

Skjult ID med pseudonym kaia ma. 8 des. 2014 18:48

Det er jeg enig i @ Realista..men hvorfor er det slik?
Det er det som er interessant og jeg tror at det handler om tillærte kjønnsroller vel så mye som biologi.

Det finnes bl.a et øysamfunn utenfor New Guinea hvor det er kvinnene som har makten og menn er "pyntedukkene". Der er det kvinnene som plukker ut sine partnere ( ektefeller og sexpartnere) og velger ...mens mennene er de som glade for å bli plukket ut:-)

Skjult ID med pseudonym Realista ma. 8 des. 2014 18:52

Om du tenker litt på det @kaia så er det kanskje litt sånn her også? :) He, he...Må springe nå...Følger debatten senere i kveld! :)

(mann 28 år fra Oslo) ma. 8 des. 2014 19:06 Privat melding

Det som irriterer meg litt her inne er ikke det at jenter/kvinner kresne, det har de all rett til spør du meg men når de ikke svarer når man skriver til dem synes jeg blir dumt, hadde noen skrevet til meg å jeg ikke hadde vært interessert så hadde jeg sagt ifra, den usikkerheten man kan få når man ikke får ja eller nei er ikke noe gøy.

Jeg føler meg temmelig trygg på meg selv å tar tiden til gode å håper jeg finner drømmepartneren her inne så gir meg ikke men alt jeg spør om er eventuelt et svar :)

Skjult ID med pseudonym kaia ma. 8 des. 2014 19:12

Et avslag kommer i mange former @Kim1203!

Å ikke svare er et avslag og ofte så bruker en dette når en ikke har noe godt svar å komme med.
Hvis en mann kontakter meg her inne med et "hei"..så hva skal jeg skrive?
"Beklager men jeg er ikke interessert".
Det virker snodig når det andre bare har skrevet et "hei".
Samtidig vet jeg at hvis jeg skriver "hei" tilbake bare for å være høflig så tar den andre dette som en form for kommunikasjon og fortsetter da å skrive....

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 8 des. 2014 19:36

@Realista

En studie i det samme landet hvor det er utstrakt "bruk" av 'ikke-sex-før-tidligst-tredje-daten'-regelen? Ikke så rart at ingen av damene sa nei.

Det blir også litt feil siden mennene har kommet inn i den periode hvor de er på sitt kåteste, så selvsagt vil de ha sex.

Men nå antar jeg at TS mener kresen på generelt basis og ikke KUN innen sex.

Menn er kanskje litt mindre kresne når det kommer til sex, men når det gjelder kjæreste så vil jeg nok tro at de er vel så kresne som damene.

Jeg er kresen som fy jeg. Både når det gjelder generelt og sex.
Faktisk så er jeg så kresen at jeg egentlig burde senke kravene mine.
Men om jeg senker kravene mine så velger jeg jo bare det nest beste og ingen vil vel være det nest beste? Så da forblir jeg singel for all evighet da. :P

Og skulle ei jente først vise interesse, vel da er hun alt annet enn kresen og uten en viss standard for hva hun liker, så er hun ikke spesielt aktuell for min del. :P

(kvinne 54 år fra Rogaland) ma. 8 des. 2014 19:36 Privat melding

Vel..."Over 40" har kanskje noe å si? Og kanskje over 50 år også....
Da har vi, og bør vi ha litt i ryggsekken ;) Å det trenger ikke være negativt!
Jeg har fks lest flere (mannlig) profil her inne....
Som fks: søker kvinner over/under visse mål, helst med litt utdannelse, helst slank og sporty, helst har barn med samme mann, helst ønsker å reise jorda rundt, helst er ferdige med tidligere forhold, helst ei som vil stille seg disponibel når det passer "han og hans" jobb/fam. situasjon, helst ei som vil flytte der hvor han bor....osv...osv....
Da begynner jeg å bli kresen!! Andre vil kanskje synes det var ok!
Det er nå engang slik...at visse ting bør en ha felles, oja....Men på en måte er jeg glad for at en del stiller disse "kravene" ;) For nettopp da kan en få et aldri så lite hint om det som absolutt ikke passer...i tilfellet meg! ;))
Sånn sett...å diskutere "graden" av kresenheten hos den enkelte, har ikke så mye for seg...synes jeg...Drømmedama/Drømmemannen finnes den? Meget tvilsomt!
Men å finne/treffe noen som det kjennes godt/riktig å være sammen med, noen som trives omtrent i samme miljø, på samme agenda eller noen som fyller et tomrom i tilværelsen, noe som bygger på gjensidig respekt ut i fra det ståstedet og i den virkelighet en selv befinner seg i...altså, et felleskap! ...å sist men ikke minst...noen som du kan le sammen med! ....Det skulle vel være mulig! ;))

Skjult ID med pseudonym kvarg ma. 8 des. 2014 20:11

@Realista

Måtte finne den studien,for nå ble jeg nysgjerrig. I siste del av konklusjonen står det jo at funnene også viser at status (singel eller i forhold) hadde mye å si for hvordan man svarte på spørsmålet om å bli med hjem, og om å ha sex. Men ser ikke noe tall for hvor stor andel menn i forhold til kvinner som faktisk sa at de var i et forhold. Derfor kan vel tallene Sees på som litt ufullstendig..

Forstå meg riktig,jeg tror på at andelen kvinner som takket nei var større enn andelen menn som takket nei. Jeg synes bare det er interessant å diskutere, hahaha

Hadde vært innmari interessant å ta en ny studie på dette nå. Og også å se på om andelen single menn og kvinner har endret seg i forhold til hverandre.

Nå var dette en liten stikkvei bort fra tråd-emnet...så beklager det!

Skjult ID med pseudonym kvarg ma. 8 des. 2014 20:29

...og når du sier at det var biologien som påvirker oss,så er det vel noe riktig i det. For når de som takket nei,i etterkant ble spurt hvorfor de sa nei,så svarte størsteparten av mennene at kvinnene som spurte ikke var attraktive nok. Og kvinnene som hadde takket nei,svarte at det var fordi de syntes vedkommende virket skummel og de var rett og slett redde. Ikke for å virke løse, men for sitt liv altså. Menn er vel ofte ikke redde for sitt liv når kvinner spør lm å bli med hjem...så det er nok i den biologien det ligger...ikke ikke at kvinner er mer fornuftige,prektige eller ikke har lyst på et ny! ;) hahaha

Skjult ID med pseudonym kvarg ma. 8 des. 2014 20:31

*"ikke i at" .. og... "ikke har lyst på et nyp"

Skjult ID med pseudonym Over 40 ma. 8 des. 2014 20:47

Stemmer det @Pow... var ikke hvilket kjønn som var mest kresen når det gjelder sex partner jeg mente, der tror gutta fortsatt slår oss haha.
- kunne egentlig tenkt meg å ta en diskusjon på et tema rundt det også, noe i denne duren "Hvorfor blir fortsatt kvinner sett på som billige, når de har hatt mange seksuelle partnere og ikke menn... "

Så da tror jeg heller ikke den undersøkelsen, som @Relista refererer til er aktuell i akkurat denne diskusjonen, for det om undersøkelsen i seg selv er interessant :)

Tror også at det blir litt slik som @enthe skriver, at ettersom gutta som oftest (skriver som oftest) tar kontakt og ikke får svar, kan det fort bli at de sende meldinger litt i hytt og pine, i håp om å finne "noen". Og der igjen kan jenter som tar kontakt, bli sett på som.... tror fortsatt det ligger litt i "naturen" Menn skal jakte, kvinnen skal bli fanget...

Kjenner meg også igjen i det @Kaia skriver, hva skal en svare på bare et "hei" liksom, svarer en "sorry, jeg er ikke intr" så blir en sett på som litt..... og kan fort få et svar i den duren "Hallo, jeg sa bare hei, vi skal ikke gifte oss liksom...." Og svarer en ikke, blir også det galt...

Jeg tror fortsatt at Menn er hakke mindre kresne enn kvinner, men selvfølgelig er det alltid unntak, og det er den mannen jeg skal ende opp med haha :) Hadde en liten nett-dating-periode for litt over 10 år siden, da møtte jeg tre menn fra nett, der vi kun spise middag ute, det jeg syntes var merkelig med de tre mennene jeg da møtte, var at alle ga utrykk, for at de var intr. i å møte meg flere ganger ++, men jeg var ikke intr. i et møte nr. 2 med noen av de...en av de var t.o.m. litt smågal og teoretiserte meg litt i etterkant... Nå vil jeg understreke at jeg er ikke et eksemplarisk utgave av et kvinnemenneske (kun for den rette haha) så jeg husker jeg reagerte på hvorfor alle var intr.....

(mann 33 år fra Buskerud) ma. 8 des. 2014 20:49 Privat melding

Vel etter min mening så er det nok rett at kvinner er mer kresne enn menn, (jeg ser ikke noe galt i det så det er sagt) og grunnen til det er enklere enn folk flest tenker over.
HALLO.... tilbud og etterspørsel.
Hun får sikkert dusinvis av tilbud i uka, hun kan velge å vrake.
Er ganske sikker på at om alle gutta her inne hadde kuttet ut og sende meldinger, så hadde det ikke tatt så grusomt lang tid før situasjonen hadde snudd seg. (tilbudet hadde ikke lenger tilfredsstilt etterspørsel)

(kvinne 54 år fra Rogaland) ma. 8 des. 2014 21:08 Privat melding

Mann=jeger...greit! Kvinner= samler...greit!
Det er ingen som har noen ønsker om å bli "fanget"...det er litt misforstått! :)
Når det kommer til hvem som tenker mest, og først på, "å hoppe til køys" så kan vi vel enes om at det er den mannlige delen av arten!
Men å tenke....ønske...er nå en ting, realiteten er vel en annen? Håper jeg! :)
Hvis begge "vil" så er det ikke noe galt i det! Å om det blir sett på som mere "løst" at en kvinne vil eller hvor mye/ofte...kommer vel ann på øyet som ser? For meg må alle synes det de vil! Vi er vel såpass oppegående at vi har forstått at alle (begge deler av arten) har sitt lovlige behov?
Men utgangspunktet for denne diskusjonen eller tråden, var jo spørsmålet om krav, størrelsen på krava og/eller kresenheten blant folk flest, eller her på dette mediet? Om den var større blant kvinner i forhold til menn?
For min del så må det bare bli et helhets inntrykk av "manneprofilene" ...og da blir svaret...ja, noen virker å være kresne ;) Men som sagt, så er det jo greit, for da er det jo bare å skygge unna! ;))

Skjult ID med pseudonym Over 40 ma. 8 des. 2014 21:14

Ordet "fanget" er kun ment som et morsomt utrykk, regner med at de fleste skjønner at det ikke gjelder fanget i innesperret forstand!

(kvinne 54 år fra Rogaland) ma. 8 des. 2014 21:24 Privat melding

over 40......he he...var nå betryggende det då! Men når det brukes i en sammenheng.. Menn liker å jakte..."kvinner liker å bli fanget" så tenker jeg litt Klaus! :) Ps, Det er dyret som skal fangest...for matauke! I så måte! ;)

Skjult ID med pseudonym Realista to. 11 des. 2014 22:30

hahaha @pow sex først på tredje daten, gjelder da også i beste velgående også i Norge vel? :) Eller har du erfart noe annet? I tilfelle så må du gjerne dele:) Synes ikke det bare er menn i 20 årene som er "kåte" jeg da. For meg virker det som akkurat det handler om personlighet og ikke alder. Utifra hva jeg har lest her på forum ;) Du skal ha for at du tar av for skandinaviske forhold (der møtte jeg meg selv i døra), men akkurat på dette punktet så tror jeg ikke "likestillingen" kommer inn.

Jeg forholdt meg til @TS sitt spørsmål i denne konteksten som er på en datingtjeneste. Da ser jeg for meg i grove trekk tre hovedgrupper:

1) De som søker kun seriøse relasjoner
2) De som søker både seriøse og useriøse relasjoner
3) De som søker kun useriøse og kortsiktige opplevelser

Jeg skal ikke oppgi noen prosentfordeling her. Men jeg tenker at mange kvinner på en slink datingside i hovedsak kan plassere seg under punkt en. Om mange kvinner sier seg uenig. Så fint om de kommenterer dette ;)

Jeg tenker meg en situasjon i Oslo sin hovedgate på høylys dag hvor en eller flere menn henvender seg til kvinner med samme spørsmål: 1) Vil du gå ut med meg 2) Vil du bli med meg hjem 3) Vil du gå til sengs.

Har veldig vanskelig å se for meg at menn får noen positive svar på punkt tre. Selv om vi er et såkalt "likestilt" land. Det handler om som noen tidligere har nevnt at kvinner er redde for hva de kan bli utsatt for med en fremmed mann. Derfor tror jeg nok at alle hadde takket nei, til det. Det tror jeg er et urinstinkt som kvinner alltid vil ha med seg. Blant annet fordi de fleste menn er oss overlegne fysisk.

Mulig om en pent utseende type kjendis David Beckham hadde spurt så kunne han kanskje fått ja fra noen...Det kan være mulig...Men utover det så tviler jeg på at kvinner hadde respondert positivt på et slikt spørsmål.... Det også denne feltsudien viste var at det var flere kvinner enn menn som var positiv til bli med på date, mens menn var mer negativ til dette. De var derimot de fleste av de positive til å gå til sengs under betingelse av som noen menn svarte; at de ikke ble ranet....

Skjult ID med pseudonym Realista to. 11 des. 2014 22:31

Men jeg tror på at når det gjelder langsiktige forhold så er menn ganske så kritiske som vi kvinner er. Er bare at vi kvinner ofte føler dette med kjemi må være til stede først før vi går videre. Det gjør det nok litt komplisert. Mange av oss kvinner vet dette ganske raskt. Hvorfor det er slik har jeg ikke noe helt klart svar på. Har ikke inntrykk av at menn har det helt på samme måten...Men dette vet jeg ikke helt sikkert, så det må dere menn eventuelt svare på selv.

Uansett jeg ønsker ikke å generalisere. Jeg tror at personlighet hos den enkelte både hos kvinner og menn, er det som er mest avgjørende. Det er mange flotte, seriøse og hyggelig menn på nett. Det som er dumt er at dere er de som er minst pågående og alle disse såkalte "playerne" teppebomber damer.

Kan ikke dere seriøse menn stå litt mer på! Det hadde gjort seg! :) Og jeg er 100 prosent sikker på at du er en superkresen mann @pow og det er et kompliment fra meg ;)!

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 12 des. 2014 02:54

Tja, her var det mange retninger. Og sånn er det vel i livet, vi er ulike og har mange retninger. Mitt inntrykk er at de mennene jeg er interessert i er akkurat like kresne som jeg er. Heldigvis, vil nå jeg si. Ville tro kresenhet er ganske likelig fordelt, men at vi er kresne på litt ulike premisser. Og i litt ulike situasjoner. Og i forhold til ulike mål for våre søk (er du verpesyk så er det antagelig litt andre egenskaper du ser etter, enn om du vil ha en pulevenn, det gjelder vel begge kjønn, for å ta ytterpunktene?)

Realista
Din tredeling av relasjonssøk er litt utydelig for meg. Hey, hva er egentlig en useriøs relasjon? For meg kan en kortvarig relasjon være både superfin, seriøs og ekte. Eller tenker du at det bare er de som leter etter en livspartner som har lov til å kalle sitt søk for seriøst? Jeg søker etter en seriøs relasjon, eller kanskje jeg heller skal si – en seriøs mann (i motsetning til en useriøs mann), men nødvendigvis hverken fast forhold eller langvarig forhold. Det er jo egentlig en egen tråd; hva er en SERIØS relasjon? Interessant!!! Og uten en nærmere forklaring til hva du mener med seriøs/useriøs synes jeg det er vanskelig å svare på dine følgende avsnitt.

Og når du sier …”har ikke inntrykk av at menn har det helt på samme måten”…(om å føle kjemi raskt) – ja da er mitt inntrykk et helt annet. Jeg synes menn (som kvinner) kjenner/vet/føler/senser (osv…) veldig raskt, om attraksjon skjer – eller ikke. I løpet av sekunder eller minutter ”vet” vi gjerne om det finnes en spire som frister videre interesse. Så vil vel andre akt vise om spiren kan gro – eller visne.

Men; i anslaget tror jeg menn er mer visuelle enn kvinner; se der avslørte jeg en morsom liten fordom.

Skjult ID med pseudonym BrktBrker fr. 12 des. 2014 10:44

Homo, var det man skulle vært. Jenter er her inne bare for å bade i oppmerksomhet.

Skjult ID med pseudonym BrktBrker fr. 12 des. 2014 10:46

Vi mannfolk får bare sende ut hilsener i øst og vest. Flere hundre meldinger. Få napp på noen og gå for de. Det er slik det er.

Skjult ID med pseudonym Mr Mr fr. 12 des. 2014 15:43

Jeg tror at kvinner ofte blir definert som mer kresne pga at de er langt mer redd for å måtte kjenne på følelsen av det å kunne bli såret og de negative følelsene som kan komme i kjølevannet med å gå inn i et forhold eller få følelser for en annen, en hva menn er.
Menn tenker ikke så mye konsekvenser, selv om de tidligere har gått på en smell som kvinner, og av den grunn vil de lettere kunne begi seg ut i noe nytt uten at sårbarheten stopper dem...
Dette er absolutt ingen påstand, for hver kvinne eller mann kjenner seg best selv. Men det er mer en refleksjoner jeg har gjort meg ut ifra samtaler jeg har hatt med div kvinner blant annet...
Som sikkert alle vet, så kan kjærligheten gi deg dobbel så stor glede, men også dobbel så stor smerte.. Og faren for å kunne komme i en situasjon der en må føle på denne smerten, gjør kanskje at mange kvinner blir vanskeligere å få ut av den trygge komfortsonen, som singletilværelse gir dem..
Dette var min refleksjon. :o)

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 12 des. 2014 18:44

Ja, hva er en useriøs relasjon @Tinka? Det er sikkert ulike definisjoner av dette, men for meg så er dette ONS eller en uforpliktende seksuell relasjon som har kort varighet For all del, de som ønsker dette, må gjerne gå for det ;). Jo da, jeg tror at slike flyktige og korte opplevelser kan være kjempefine, men igjen så handler det om hvilke mål man har med sin søken her....Men gjerne en tråd om hva som ligger i seriøsitet. Morsomt med nye tråder som skaper spennende diskusjoner :).

Jeg har den samme morsomme fordommen som deg, jeg tror at mange menn er hakket mer visuelt orientert enn kvinner. Har inntrykk av at mange menn kan sitte i timevis å bla seg gjennom bilder av ulike kvinner, og finner dette stimulerende....For meg gir det lite....Bare masse ansikter som forteller meg lite. Jeg har mer glede av et menneske som jeg blir kjent med IRL.

Synes Preben Z. Møller i Datingmagasinet sier noe interessant om dette i artikkelen som heter ”Overfladiske typer”. Her omtaler han at menn kan ha ulik tilnærming til kvinner; en seksuell objektiviserende eller en mer subjektiv. Han sier : "Det finnes også forskjeller mellom kvinner og menn på gruppenivå. Menn er mindre empatiske enn kvinner. Og ikke overraskende er også menns seksualitet generelt mer objektiverende og overfladisk enn kvinners seksualitet. Vi er også mer selvsikre og hensynsløse. Utseende er viktigere for menn. Flere menn enn kvinner titter på porno, og menns foretrukne porno er nok råere en kvinners, statistisk." Hele saken kan leses her: https://sukker.no/datingmagasin/2014/11/overfladiske-typer

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 12 des. 2014 18:45

Han omtaler to ulike kamerater, enn som har objektiviserende tilnærming og en som har en subjektiv tilnærming. Dette handler om personlighet. Vi har nok ulike ønsker når det gjelder partnervalg. Mitt ønske er å møte en som er mer orientert mot subjektet i et menneske.

Dette med kjemi raskt eller senere, var litt synsing og basert på utsagn fra mannlige venner og hvordan de ser dating som fenomen. Men jeg har lest forskning som støtter under at menn trenger lengre tid på knytte seg til en kvinne, enn omvendt. Forskning sier at kvinner som har nærkontakt med en mann over tid har en tendens til å knytte seg til han, (mulig dette har med biologi og hormoner å gjøre), mens menn ikke har det på samme måten nødvendigvis. De kan pleie nærkontakt med en kvinne over lengre tid uten å bli emosjonelt knyttet. Dette er så klart bare tendenser og gjennomsnittsforklaringer. Men jeg tror det er noe i det. Det handler om å kunne skille begjær og følelser. Noen klarer dette lett , for andre er det vanskeligere….

Skjult ID med pseudonym CPU fr. 12 des. 2014 18:47

Tror det har blitt mer akseptert at kvinner kan være felleshull, og dermed så blir jenter mer kresne som følge av at dem nå kan dra fordeler, som tidligere tilhørte mannen.

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 12 des. 2014 19:17

Vel, mitt inntrykk er om jeg skal støtte meg til hva som er dokumentert, så kan man fastslå at det finnes langt flere "fellesutovertisser" enn "felleshull". For et språk du har CPU! Hva er et "felleshull"??? Æsj!

Skjult ID med pseudonym go_figure fr. 12 des. 2014 21:50

Om jeg hadde vært mann hadde jeg vel holdt kjeft om etterspørselen her, og bare harva over alle de interessante i tur og orden. Men jeg er kvinne, jeg ønsker meg en livspartner, og jeg vil ikke treffe noen før jeg er sikker på at det kan være en god match.

Jeg har derfor fått kjeft! Fordi jeg _snakker_ med flere samtidig. Om jeg var interessert, så var det da bare å deaktivere profilen og gå på date, og drite i å hale ut tiden med lange samtaler for å bli bedre kjent og kunne ta en avgjørelse om hvorvidt han faktisk var verdt å date på bekostning av de 15 andre interessante som viser like stor interesse.

Selvsagt blir man kresen når innboksen renner over av meldinger i et så høyt tempo at en ikke rekker svare på alle.

(mann 44 år fra Akershus) lø. 13 des. 2014 11:00 Privat melding

Er kresen å ikke nøye seg med noen som man funker sammen med, men ikke er forelsket i, så er det riktig å være kresen.
Og man må jo like det man ser på bildene.

For min del, så svarer jeg og snakker med alle som sender mld, tenker det gjelder å ha et åpent sin, og ikke dømme mennesker før man har blitt kjent med de.
Kjemien kan komme der man forventer det minst.