Alle innlegg Sukkerforum

Gruer meg til jul

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym feiga fr. 19 des. 2014 12:09

Gleder alle seg til jul?
Jeg gruer meg! Har to barn som skal være hos meg. Min tredje sønn har fått seg kone og barn og de skal være hos hennes storfamilie.. Foreldrene mine har fått seg nye familier, der vi aldri blir inkludert. Eksen min har fått ny familie og har masse familie. Jeg har kun meg å tilby til jul, ingen happy storfamilie....
(Hvordan får jeg bort pseudonymet "feiga"? Passer ikke...,)

Skjult ID med pseudonym høststorm fr. 19 des. 2014 16:45

Skjønner at du gruer deg, men prøv å endre fokus. Ikke tenk på det du ikke har eller kan tilby, men det du kan tilby og gi dine barn.
Lag en hyggelig julefeiring, selv om dere blir bare tre. La rammen rundt middagen bli hyggelig, spill koselig julemusikk, spill et brettspill hvis barna dine liker det, eller et slag kort.
Tenn stearinlys og gjør dette til en spesiell jul, nettopp for dere tre.
Ønsker deg lykke til og håper dere får en fin jul. (Og ikke snakk negativt om at dere er bare tre, og at alle andre samles i storfamiliene sine, det skaper ikke hygge)
Juleklem

Skjult ID med pseudonym jaudå fr. 19 des. 2014 17:48

@ts
Skal du feige ut i forhold til pseudonymet du valgte??

(kvinne 47 år fra Akershus) fr. 19 des. 2014 19:31 Privat melding

Kun deg å tilby er mer en nok for barna dine. :) Jeg har vært alene med barna i jula og mine barn er så glad for en rolig jul uten stress og mas, så prøv å se det positive i det å ikke være så mange. Det viktigste er at du må slutte å fokusere så mye på at alle andre har så stor familie, da blir det viktigere en det egentlig er. :) Ha en riktig fin jul :)

Skjult ID med pseudonym metoo fr. 19 des. 2014 22:38

I fjor hadde jeg litt av samme følelse, men da var det kun meg og ett barn. Men det gikk veldig fint! Det å ikke stressse er viktig..Selv husker jeg min barndoms jul som hyggelig, men for hardt innslag av stress - ting som måtte være sånn eller sånn. Det eneste jeg stålsatte meg på var å ha lang lunte og ro. Det greide jeg. Resten lot jeg flyte litt.

Tro meg - det er bedre å ha to barn hos seg enn ingen når man er alene - som er alternativet mitt i år. Håper dere får en rolig og stressfri jul!

Skjult ID med pseudonym feiga lø. 20 des. 2014 16:23

Takk for gode råd og innspill :)
Jeg har panlagt en rolig, stemningsfull kveld. Jeg har jukseøvd på maten mens ungene har vært borte, og kan anbefale asiatisk ribbe :) :) Det var fantastisk godt!

Skjult ID med pseudonym høststorm lø. 20 des. 2014 17:17

TS: Så bra, da er du godt i gang. Dere kommer til å få en flott julaften. Og enig; asiatisk ribbe er kjempegodt!

(kvinne 51 år fra Hedmark) sø. 21 des. 2014 22:25 Privat melding

@feiga
Du må bare fjerne haken på at du skal bruke pseudonymet, men endret det får du ikke :)

Jeg håper du og dine får en flott jul :)

(mann 43 år fra Akershus) ma. 22 des. 2014 22:13 Privat melding

Jeg hadde en likedan jul som du har fore for 2 år siden,og trikset for meg var å inkludere knøttet i alt han hadde lyst å være med på og prøve å fokusere mer på hverandre og den umiddelbare gleden og latteren som oppsto underveis enn hvilke dag det faktisk var.
Haka i været frøken, dette fikser du!
En gledelig jul ønskes deg og dine;)

Skjult ID med pseudonym Tinka ti. 23 des. 2014 01:48

Synes det er leit at dine nære ikke inkluderer deg altså. Om du ønsker å være sammen med dem, hva med å fortelle at du gruer deg og er ensom? Om du vil være sammen med dem da?!

Ellers er jeg enig med ovennevnte, det er tross alt bare en kveld. Det er vår egen lading av julaften som begrep som gjør det ensomt å ikke være sammen med familien.

Jeg valgte meg vekk fra familieidyllen et år og jobbet som frivillig for alternativ jul, serverte fattige, ryddet og vasket. Veldig meningsfylt og fint, det ville kanskje gitt barna dine et fint perspektiv på julen. Vet ikke hvor du bor, men dette var i Oslo.

Jeg reiser til Trondheim for julefeiring, om du var her kunne du gjerne feiret med min min familie på ni fra 16-80 år:-) Jeg har invitert med nyskilte venninner med barn på familiejulene våre, hallooooo - gi vennene dine et vink da vel, skjønner ikke at folk skal sitte for seg selv å ekskludere andre!? Kanskje de bare ikke vet, fordi du ikke har sagt noe? Eller gjør som en annen jeg leste om her, som tok initiativ og har invitert inn folk han ikke kjenner. Superbra idé. Helt sikkert flere som tenker som deg nå, dagen før. Cheer up og velg å ha det bra, uansett hva du finner på. Lykke til!

Skjult ID med pseudonym BadBoy ti. 23 des. 2014 15:36

Han sønnen har ikke lært folkeskikk !